Panny Młode 2009 cz.I - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-25, 08:21   #4741
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 :)

dokladnie ja tez bym pogadala. Bo jakby nie było to wasza wspołna przyszłosc i wasze plany a nie jego. niech sie chłopak w koncu okresli

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 08:47   #4742
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Kama24 Pokaż wiadomość
Czyli ślubujemy w ten sam dzień A jak tam przygotowania? ja narazie mam zarezerwowaną salę. I szukam zespołu ale z tym mam problem
no ja sale juz mialam w pazdzierniku 2007 bo u nas sa problemy z salami
kamerzyste mam juz zalatwionego jeszcze podpisac umowe...ale to znajomy...fotograf tez 29 jedziemy podpisac umowe...zespol wybiera mojego tż rodzice
Stary 2008-02-25, 08:49   #4743
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
...zespol wybiera mojego tż rodzice
a czemu jego rodzice?? nie wolisz sama z TZ tego robic??

Stary 2008-02-25, 09:32   #4744
viola211985
Raczkowanie

GG do viola211985

Hej kobietki pisalam kilka dni temu ze ja takze naleze do grona szczesciar wychodzacych za maz w 2009 tyle ze planowalam 01.08.09 ale niestety a moze "stety" nie udalo sie zamowic juz tego terminu. Nasz termin to 15.08.09 ... W sumie podoba mi sie to gdyz jest to swieto i zawsze w rocznice slubu bedziemy w domu nie w pracy zeby pieknie czcic ten dzien I jeszcze pochwale sie sala http://www.zajazdeuropa.pl/ pozdrawiam
viola211985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 09:38   #4745
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez viola211985 Pokaż wiadomość
Hej kobietki pisalam kilka dni temu ze ja takze naleze do grona szczesciar wychodzacych za maz w 2009 tyle ze planowalam 01.08.09 ale niestety a moze "stety" nie udalo sie zamowic juz tego terminu. Nasz termin to 15.08.09 ... W sumie podoba mi sie to gdyz jest to swieto i zawsze w rocznice slubu bedziemy w domu nie w pracy zeby pieknie czcic ten dzien I jeszcze pochwale sie sala http://www.zajazdeuropa.pl/ pozdrawiam
no no ładnie się zapowiada

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 10:25   #4746
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Witam.

Na początku witam wszystkie nowe Panny Młode 2009

W tym tygodniu jedziemy podpisać umowę z zespołem. Wczoraj oglądaliśmy ich płytę z rodzicami TZ i im tez się podobał nasz wybór. Trzech facetów i dziewczyna (gra też na saksofonie), ładnie śpiewają, kulturalnie prowadzą imprezę, nie ma jakiś obleśnych przyśpiewek.

Musimy się też rozejrzeć za jakimś kamerzystą. Ale nie mamy kiedy. Do południa TZ w pracy, ja w szkole.

Poza tym rozglądamy się za jakimś mieszkankiem. Na razie chcemy coś wynając, przynajmniej dopóki nie skończę studiów, a potem, albo zadłużymy się na 100 lat, albo wyjedziemy zarabiać kokosy.

Ale mimo tych wszystkich przeciwności, jestem szczęśliwa.

No i dziś do szkoły. NA 15

Miłego dzionka.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 11:27   #4747
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a czemu jego rodzice?? nie wolisz sama z TZ tego robic??
wiesz ja wybralam ale im nie pasuje... i nie chce by pozniej gadali ze ja sama wybralam i zalatwilam wszystko...niech oni jedna rzecz zrobia..

Cytat:
Napisane przez viola211985 Pokaż wiadomość
no sala piekna
my tez nie dostalismy daty co chcielismy a mielismy 3
Stary 2008-02-25, 12:43   #4748
^olka^
Rozeznanie

Hej dziewczyny!

Witam wszystkie nowe Panny Młode 2009.

Dziś idziemy podpisać umowę z zespołem. Został nam jeszcze kamerzysta.

P.S.: Weekend w Ustroniu świetny, co prawda śniegu mało, ale za to jeździliśmy jeepami po stoku
^olka^ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 12:51   #4749
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja sale juz mialam w pazdzierniku 2007 bo u nas sa problemy z salami
kamerzyste mam juz zalatwionego jeszcze podpisac umowe...ale to znajomy...fotograf tez 29 jedziemy podpisac umowe...zespol wybiera mojego tż rodzice
A jakiego macie kamerzystę? Ma jakąś stronkę, bo my musimy wreszcie kogoś znaleźć

Jaga, współczuję, mnie by szlag trafił, jakby TŻ był taki niezdecydowany.
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 13:01   #4750
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki
strasznie dawno mnie tu nie było, az się za wami steskniłam żegnałam tż bo w ten czwartek jedzie do anglii i tak sobie pomieszkiwalismy to u mnie to u niego, ze nie mialam czasu na necie siedziec nie wiem czy zdaze nadrobić to co napisałyście bo jak zwykle duuuuzo tego jest Przez ten czas jak mnie nie bylo zalatwilismy sobie spiewaka na wesele, kamerzyste, fotografa (nasz kolega ale robi swietne fotki), sale mielismy już wcześniej. Bylismy takze w kosciele bo chcielismy zaklepac termin przed wyjazdem Tż ale ksiadz nas "wywalil" i kazal przyjsc dopiero kolo listopada. Nie wiem jak to zrobimy bo wtedy to juz w ogole bedziemy oboje na wyspach siedzieć, nio ale jakoś trzeba będzie przyjechać tu żeby to pozalatwiać. Mam nadzieje ze jak przyjdziemy w listopadzie to ksiadz nas nie przegoni ze juz nie ma terminu
Ale w ogole to ostatnio się zszokowałam bo byłam z mężusiem na Targach ślubnych u mnie w miescie i byla tam taka kosmetyczka co ja wszyscy zachwalają i w ogole i sie jej pytam co i jak i pytam ile wcześniej się trzeba do niej umowic na makijaż jakbym się zdecydowała a ta mi na to, że jesli chodzi o miesiace letnie to ROK!!! wczesniej. Normalnie padlam
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 13:08   #4751
kliwia
Zakorzenienie

Rok na ksometyczkę makojazystkę, o mamo !!!

Ja wpadłam na genialny pomysł.
Chciałabym zorbić mojemu Tż niespodzienkę na weselu. Otóż - bardzo lubi irlandzką muzykę folkową. I myślałam, żeby ściągnąć jakichś grajków, tudzież dwóch kobziarzy w kiltach itp. zagraliby dwa trzy kawałki na weselu i w kościele, itp
Tylko jak ich zorganizować?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 13:36   #4752
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
A jakiego macie kamerzystę? Ma jakąś stronkę, bo my musimy wreszcie kogoś znaleźć
Kochana ja mam Jacka Rychlewskiego z Lubina....on kamerował wesele mojej kuzynki...po 3 w nocy zaśpiewał kilka piosenek stachurskiego...normalnie ma identyczny głos... i jest podobny
pełny pakiet kosztuje 1500zł w tym wieczór panieński gratis filmowany
on ma swoje konto na naszej-klasie a o innej stronce nie wiem...ale chyba na naszej-klasie jest podana..

co do kosmetyczki...ja juz umowilam sie z kolezanka hehe zapisala mnie :d wezmie ode mnie za caly makijaz z probnym i brwiami 40zł

a druga kolezanka zapisała mnie na tipsy no i u niej mam za 30zł
Stary 2008-02-25, 13:47   #4753
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana ja mam Jacka Rychlewskiego z Lubina....on kamerował wesele mojej kuzynki...po 3 w nocy zaśpiewał kilka piosenek stachurskiego...normalnie ma identyczny głos... i jest podobny
pełny pakiet kosztuje 1500zł w tym wieczór panieński gratis filmowany
on ma swoje konto na naszej-klasie a o innej stronce nie wiem...ale chyba na naszej-klasie jest podana..

co do kosmetyczki...ja juz umowilam sie z kolezanka hehe zapisala mnie :d wezmie ode mnie za caly makijaz z probnym i brwiami 40zł

Dzięki, napiszę do niego. Cena trochę wysoka, ale widać z opisu, że raczej nie jest amatorem. I przy okazji znalazłam Twój profil hehe

Jestem w szoku, że są takie kolejki do kosmetyczki
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 13:57   #4754
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Strippi ale to przeciez wy sie bedziecie bawic na tym weselu i to wasze wesele. nie lepiej wybierac razem zespół?? my z TZ sami wybralismy zespoł (polecany przez moich rodziców bo bawili sie oni na imprezach kilku z ich udzialem) rodzice TZ tylko powiedzielei, ze jak fajny to spoko. oni nie chodza na imprezy wiec sie na tej kwestii nie orientuja. ale i tak wybór nalezał tylko do nas

Stary 2008-02-25, 15:04   #4755
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Dzięki, napiszę do niego. Cena trochę wysoka, ale widać z opisu, że raczej nie jest amatorem. I przy okazji znalazłam Twój profil hehe

Jestem w szoku, że są takie kolejki do kosmetyczki
no wiesz z koncertem na koniec sie oplaca ale 1500zl to jest pelny pakiet wszystko co zechcesz...zawsze mozna sie dogadac

Cytat:
Strippi ale to przeciez wy sie bedziecie bawic na tym weselu i to wasze wesele. nie lepiej wybierac razem zespół?? my z TZ sami wybralismy zespoł (polecany przez moich rodziców bo bawili sie oni na imprezach kilku z ich udzialem) rodzice TZ tylko powiedzielei, ze jak fajny to spoko. oni nie chodza na imprezy wiec sie na tej kwestii nie orientuja. ale i tak wybór nalezał tylko do nas
no wlansie o to chodzi ze ja znalazlam super zespol co bawilismy sie na mojej kuzynce...mojej rodzinie sie podobalo..nam tez...ale rodzice tz marudza....juz nie chcieli tej sali co wybralam....ale sie zdecydowali jakos....wiec dalam im mozliwosc wyboru zespolu... ehh ..
Stary 2008-02-25, 15:49   #4756
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
No z maturą będzie ok, uszy do góryZdasz na pewno
Mam taką nadzieję, że minie szybko, łatwo i.. no może przyjemnie nie, ale aby jak najszybciej mieć to z głowy.

Cytat:
Napisane przez strippi
no wlansie o to chodzi ze ja znalazlam super zespol co bawilismy sie na mojej kuzynce...mojej rodzinie sie podobalo..nam tez...ale rodzice tz marudza....juz nie chcieli tej sali co wybralam....ale sie zdecydowali jakos....wiec dalam im mozliwosc wyboru zespolu... ehh ..
Tak to już tymi teściami jest Miałam podobny problem, no i rozmawiałam o tym z tż i w zasadzie do tej pory nie wiem czy coś mamuni powiedział, czy to ona się domyślila, ale naszczęście dała nam wolną ręke. Uf..

MisQa -> duża sala, na ile osób wesele? być może przeoczyłam.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 16:00   #4757
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

ufff nioo to nadrobilam 2 tygodniowe zaleglosci w lekturze

Cytat:

to fajnie, że masz takie znajomości i będziesz miała tak tanio ja niestety nie mam kolezanek makijazystek itd (mama mi powiedziala ze mnie pomaluje, ale ja chce w ten dzien wygladac wyjatkowo i dlatego chce isc do profesjonalistki) a ta makijazystka o ktorej pisalam i do ktorej trzeba się umowić rok wczesniej jest bardzo polecana i dodatkowo jest ten plus, ze ona od razu umawia też fryzjerkę takze wszystko zalatwia się w jednym miejscu i nie trzeba jezdzic tylko troche drogo chyba to wychodzi bo za probna fryzure i makijaż się płaci 90 zl, a w dniu ślubu 150 zl, także 250 zl nie moje, nio ale chyba przeboleje te pieniazki bo chce slicznie wygladac w dniu slubu
Stary 2008-02-25, 16:00   #4758
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a moim zdaniem decyzja powinna nalezec do młodych rodzice poga jednynie cos zasugerowac itp. na sczescie tak jest u mnie wiec nie mialam z tym problemów

Stary 2008-02-25, 16:20   #4759
baja_86
Zakorzenienie

Te roczne zapisy do kosmetyczki to już gruba przesada, w głowie mi się nie mieści. Właśnie dziewczyny wybieracie się na makijaż do kosmetyczki czy może same popróbujecie? Ja właśnie nie wiem, lubię się malować, kiedyś nawet myślałam o tym,żeby zostać kosmetyczką, ale wybrałam coś innego.
W każdym razie wydaje mi się, że potrafię dobrze malować, przynajmniej siebie Możliwe więc, że sama zrobię sobie makijaż, kupię lepsze, bardziej trwałe kosmetyki i się będę bawić Ale z drugiej strony może lepiej oddać się w ręce makijażystki? sama nie wiem, wyjaśni się to później, jeszcze sporo czasu.

Co do fryzjerki, to chyba będzie mnie czesać znajoma fryzjerka, do której od lat chodzę. Za wszelkie fryzury, czy to na wesele, czy na moja 100dniówke wzięła za każdym razem 10 zł to śmieszna cena, a efekty zawsze były zachwycające.

Paznokcie też zrobi mi koleżanka Dobrze jest mieć znajome w tej branży
W ten sposób bardzo dużo zaoszczędze
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 16:23   #4760
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

tez mi sie wydaje że to gruba przesada na 1,5 roku przed slubem sie zapisywac do kosmetyczki. ja sie zapisze z poł roku przed

ja bede sie zapisywała na paznokcie oraz do fryzjera i kosmetyczki (na próbny fryzura i malowanie, do slubu i potem na plener tez) mam nadzieje, ze skoro 3 razy to jakąs znizke dostane??

Stary 2008-02-25, 16:26   #4761
Ana***
Zakorzenienie

Zapomnialam dodać piszecie o makijażu i paznokciach. Myślę, że ja nie będę miała tego problemu, gdyż moja dalsza nauka ma być z tym związana. W tegoroczne wakacje, mam zamiar robić kurs, a później studia- kosmetologiczne. Chyba przez ten czas -takich podstaw jak makijaż i robienie tipsów zdąrzę się nauczyć. Hm tylko czy w "ten" dzień będę miała na to czas?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 16:30   #4762
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja wole sie oddac w ten dzien w ręce profesjonalistów chce wyglądac przeslicznie, a niestety kase na teki rzecy trzeba wydac

Stary 2008-02-25, 17:05   #4763
katia0117
Zadomowienie

ja do fryzjera i na pazurki na pewno się zapisze...tylko kiedy...chyba jakos niedługo...Ale makijaż to chyba sama sobie zrobię,bo nie wychodzi mi to najgorzej,a widzialam kilka mejkapów robionych przez kosmetyczki i nie bylo z nich nic,czego sama nie potrafiłabym zrobić,to tylko kwestia wyposazenia sie w profesjonale kosmetyki,co też zamierzam uczynic
Stary 2008-02-25, 17:12   #4764
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

tylko ze makijazysta ma tam swoje specyfiki jak trwalacze makijazu itp. a to pewnie dosc drogie rzeczy sa. a ja chce aby mi makijaz wytrzymał długo i aby od razu po "calowankach" koscielnych nie zszedł

Stary 2008-02-25, 17:22   #4765
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Tak to już tymi teściami jest Miałam podobny problem, no i rozmawiałam o tym z tż i w zasadzie do tej pory nie wiem czy coś mamuni powiedział, czy to ona się domyślila, ale naszczęście dała nam wolną ręke. Uf..
no u mnie jest tak ze moj tz sie zgadza na wszystko wiec ja wszystko wybieram...dlatego chcialam by jego rodzice cos sami wybrali
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
to fajnie, że masz takie znajomości i będziesz miała tak tanio ja niestety nie mam kolezanek makijazystek itd (mama mi powiedziala ze mnie pomaluje, ale ja chce w ten dzien wygladac wyjatkowo i dlatego chce isc do profesjonalistki) a ta makijazystka o ktorej pisalam i do ktorej trzeba się umowić rok wczesniej jest bardzo polecana i dodatkowo jest ten plus, ze ona od razu umawia też fryzjerkę takze wszystko zalatwia się w jednym miejscu i nie trzeba jezdzic tylko troche drogo chyba to wychodzi bo za probna fryzure i makijaż się płaci 90 zl, a w dniu ślubu 150 zl, także 250 zl nie moje, nio ale chyba przeboleje te pieniazki bo chce slicznie wygladac w dniu slubu
no w tym wlasnie mam dobrze

Cytat:
a moim zdaniem decyzja powinna nalezec do młodych rodzice poga jednynie cos zasugerowac itp. na sczescie tak jest u mnie wiec nie mialam z tym problemów
jeszcze pogadam z rodzicami tz moze dzis

Cytat:
tez mi sie wydaje że to gruba przesada na 1,5 roku przed slubem sie zapisywac do kosmetyczki. ja sie zapisze z poł roku przed

ja bede sie zapisywała na paznokcie oraz do fryzjera i kosmetyczki (na próbny fryzura i malowanie, do slubu i potem na plener tez) mam nadzieje, ze skoro 3 razy to jakąs znizke dostane??
ja zapisalam sie u kolezanek bo mozliwe ze w czerwcu wylatujemy z tż wiec musiym miec wszystko zaplanowane bo wracamy miesiac przed slubem...
ale teraz juz jest 60/100 % ze wylecimy bo kochany ma dostac prace w kopalni jako ratownik ... bardzo sie oplaca bo do wyplaty dodaja 500zl plus dodatki za to ze sie jest samym ratownikiem

wiec jak zalapie prace to nie wylecimy bo to praca na cale zycie i dobrze platna
Stary 2008-02-25, 17:28   #4766
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

strippi to w takim razie trzymam kciuki aby rozmowa z tesciami sie udała napisz jak juz bedzie po

Stary 2008-02-25, 17:39   #4767
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:

niooo cobyśmy się dobrze zrozumiały to ja też byłam w szoku jak to usłyszałam. To ksiądz nas przegonił i kazal przyjść kolo listopada, a kosmetyczka mowi ze okolo roku wczesniej trzeba sie zapisac bo potem ciezko z terminami wychodzi na to, że do kosmetyczki trza się będzie zapisać zanim zaklepie termin w kościele Też byłam święcie przekonana ze jak się zapisze kilka miesiecy przed to luzik a tu takie newsy pewnie są też inne co robią ladny makijaz a nie trzeba się tak wczesnie zapisywać, no ale ta jest bardzo polecana a ponadto na miejscu tez jest fryzjerka wiec wszystko w jednym miejscu sie zalatwi takze ja chyba u niej bede chciala ten makijaz zrobic
Stary 2008-02-25, 17:46   #4768
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

kurcze no to niexle. a zaliczke tez trzeba placić??

ja fryzjerke mam swoja juz sprawdzona wiec z tym problemu nie bedzie (mam nadzieje) a za makijazystką to jeszcze sie nie rozglądałam

Stary 2008-02-25, 18:07   #4769
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze no to niexle. a zaliczke tez trzeba placić??

ja fryzjerke mam swoja juz sprawdzona wiec z tym problemu nie bedzie (mam nadzieje) a za makijazystką to jeszcze sie nie rozglądałam
ja też się nie rozglądałam jeszcze za tym tematem, poprostu jak byłam na Targach Ślubnych to ona miała tam swoje stoisko, a że słyszałam o niej wiele dobrego to wypytalam co i jak i się dowiedziałam, że rok wczesniej trza o tym pomyslec, zeby byl termin. O zaliczkę niestety nie pytalam bo jakoś nie przyszlo mi to do głowy chyba nie, aczkolwiek nigdy nic nie wiadomo moja fryzjerka u ktorej na codzien się obcinam itd niestety nie nadaje się czesalam się u niej jak mialam studniowke i byla to pooorazka tamta kobitka to jest oprocz tego ze makijazystka to jeszcze doradza komu w czym dobrze, jakie kolory itd wiec mam nadzieje ze dobiara mi jakas ladna fryzurke ktora rzeczywiscie będzie mi pasowala a nie uczesza pierwszy lepszy kok i bede wygladala jak pokraka, bo w ogole nie bedzie mi pasowal
Stary 2008-02-25, 18:14   #4770
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

samba no w takim razie sie nie dziwie ze jest tak rozchwytywana kurcze nigdy bym nie pomyslała ze i to trzeba tak szybko zalatwiac

a bedziecie szły na probną fryzure i makaijarz?? i ile wczesniej?? ja mysle ze warto isc

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości