|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV
jeśli chodzi o tę Monikę o której myślę, to ma Zoję, Biankę, Gaję i Sawę. z tych wszystkich imion tylko Bianka mi się podoba
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() srednio mi sie widzi w sumie Wars i Sawa... no jest imieD ja wczoraj na cmentarzu szukalam inspiracji imion, typowo z tradycji slaskiej (skoro tesciowka kreci nosem na Maciej bo takowego w tradycji slaskiej nie ma) i tak oto dla syna: alojzy Gerhard Engelhard ciekawe ktore tesciowce lepiej podejdzie.
|
|
#2883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się Sawa nie podoba, a najładniejsze to Gaja i Zoja
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
ale jak raz jeszcze uslysze to ona uslyszy moje 3 propozycje (jezeli nie zapomne bo to na E jest trudne i musze co chwila meża pytać "jak to było?!")
|
|
#2887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już wolę moją siostrę cioteczną, ale zobaczymy co wyjdzie.Ja bym się w żadne koleżanki nie pakowała, nie wiem, może dlatego że do żadnej nie mam 100% zaufania. Dlatego wolałabym już mamę. Już wolę rodzeństwo cioteczne. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2889 | |
|
Wtajemniczenie
|
tak
Cytat:
|
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Escorpio oczywiscie nie tesciowej.
ale nie bede jak sierota siedziec i tego słuchac! a widze ze sie rozkreca wiec musze byc przygotowana na atak... a nie jak teraz: po 10 min ulozylam w glowie cudowną riposte ![]() aczkolwiek tak...slaskie imiona bardzo bardzo dziwne. jedynie co to Paweł i Jerzy na tym cmentarzu sie czesto pojawiało z takich "normalniejszych"
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ona ma 4ke? Nie ogarnelam ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Gaja tez mi sie bardzo podoba może kiedyś
|
|
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
sQ, ale Ci współczuję, masakra z taką teściowa, co to wie lepiej jak wnuk powinien mieć na imię. Ja mam na Ślasku wuja Gerdzika. Jako dziecko nie mogłam zapamiętać imienia Gerhard, i pytałam po co jest to "h" w środku
![]() U nas teściowa była zaskoczona Niną, ale nie wiemy dlaczego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Nas cały czas już rodzina męczy o wybór imienia... I co chwile słyszymy "Tylko nie x!", "Tylko nie y!", "Tylko nie z!" Też mam już tego dość. A najgłupsze w tym jest to, że padają zupełnie normalne i ładne imiona
Zgodnie stwierdziliśmy, że na złość będziemy przeciągać ile się da i nie powiemy Ale powoli już dochodzimy do wyboru nawet, na razie stanęło na Bartoszu ale to tylko wstępny typ, nic ostatecznego ![]() Chciałam też Kacpra bo bardzo podoba mi się samo imię ale nie pasuje mi do poważniejszego dorosłego człowieka, nie wiem czemu
|
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Matko ale jestem śpiąca, a zaraz mamy mieć gości. Zasne w trakcie rozmowy chyba
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie też śmiesznie z imieniem, jak powiedziałam mamie, że ewentualnie jeszcze Staś nam się podoba, to jej się włos zjezył na głowie, co to był za Stanisław w rodzinie ojca hehe ale już się przyzwyczaili wszyscy, że będzie Maksymilian Tadeusz. mama mówi, że już w myślach sobie powtarza i się przyzwyczaja, ale nie wie czy "Maksio" jej przejdzie przez gardło najlepiej znajoma Tż z pracy spytała czy mamy imię dla synka i powiedział, że bedzie Maksymilian, a ona że ładnie, ale Maks jak dla psa. A on jej na to, że jej komentarz jest nie na miejscu, bo sama ma wnuka Kajtka
|
|
#2897 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za to cała reszta u meza w rodzinie to jakies slaskoniemieckie dziwne rzeczy... pelagia, hildegarda, rudolf, bernard (to jak piesek, ale jest taka knapja we wro moja najulubiensza i mam slabosc )wiec tak, maciupek sie nie wpisal ![]() syn siostry meza - piotrus - sie wpisał ![]() Cytat:
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Laurko, a kiedy macie zamiar teściowej powiedzieć o ciąży?
|
#2900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego polecam nasza metodę powiedzenia imienia jak już sie dziecko urodzi wtedy już nic nie bedą mogli powiedzieć. ![]() Cytat:
Oh cięte riposty sa piękne
|
||
|
|
|
#2901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kacper, tak mniej mi się podoba, ale też ładne Cytat:
U mojego tż w rodzinie jest jeden kuzyn Bartosz i nie wiem czemu cała rodzina mówi na niego Bartosz, a ja jedyna Bartek. Jakoś głupio mi mówić do 20-latka Bartosz
|
|||
|
|
|
#2902 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do stomatologów mam tak samo zawsze mówię do swojej doktor że czuje się na fotelu lepiej niż u kosmetyczki znieczulenie raz miałam jak musieli mi usunąć zęba. Tak kanałowe czy cos to pikuś ciekawe czy urodzić też dam radę bez ![]() Cytat:
A propo koncernow i farmacji slyszalyscie ze W planach jest przywrócenie prawdziwych aptek takich jak zadawanych czasów kiedy sprzedawało sie leki żeby leczyć a nie żeby zarobić. I to mi sie podoba. To co się teraz dzieje to chore jest. Duża konkurencja każdy chce sprzedać i tak miałam sytuację chciałam mamie kupić krople na suche oko Pani mi poleca jakieś za 30 zł pytam o jakieś inne ale Pani tylko o tych no to mówię że drogie że może tańsze no to Pani mówi że tylko takie no to mówię nie dziękuję. I nagle się znalazły inne za 15 zł. Drugi raz miałam taką sytuację z pojemnikami na mocz też mi Pani te na posiew dała bo droższe a jak się zorientowałam i zapytałam o zwykle to powiedziała że nie ma w tym czasie zdążyła skasować i nie chciało mi sie już kłócić. Teraz przynajmniej wiem jak działają apteki. Zresztą u nas na poczcie też wszystkim priorytet wciskają nawet nie pytając o zgodę. Ale na poczcie babkę opiórkalam bo mi sie żal nieświadomych emerytów zrobiło. Teraz są inne i pytają póki c.o. Cytat:
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nieee kroi sie kielbase i miesza ze startymi ziemniakami itd i na patelnie ta kielbasa jest w plackach![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jadłam takie z serem żółtym i warzywami
|
|
|
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Mam znajomą która ma właśnie syna Bartosza. Dużo osób mówi do niego Bartek to ona wtedy sie oburza,że nie Bartek tylko BARTOSZ.
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dziwie sie tak samo jest Magda i Magdalena - dwa odrębne imiona.
|
|
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magda to przecież zdrobnienie od Magdaleny. Tak jak Kasia - Katarzyna
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2016-11-02 o 17:23 |
|
|
|
|
#2910 | ||
|
Zakorzenienie
|
to była propozycje męża na imie dla chłopca. byłam na tak do czasu aż dowiedziałam sie ze zdrobnienie od jerzy to jurek.
VETO na to imie do konca zycia. dziekuje. ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
tak jak Patryk i Patrycjusz (moj kuzyn ma centralnie tak na imie)... no patrycjusz jak grzmiało na podwórku to wiadomo że ojciec i ze wpierdziel a tak to dla wszystkicj był Patryk ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
i uznalismy ze imie musi byc jak to co teraz wybralismy: miec 3 wersje: zdrobniała, normalna i poważną: Maciuś, Maciek i Maciej ![]() i padło z mojej strony to moze bartek? a moj mąz "Bartłomiej..no ładnie..." a mi chodziło o Bartosza ![]() tyle tych imion ![]() zawsze mi sie kojarzy z tym mem "dlaczego Dariusz to Darek ale Mariusz to nie Marek" ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- no ale Bartek tto chyba tak samo zdrobnienie od Bartosz jak i Bartłomiej? wiec fakt ktos znając chłopaka moze lepiej niech mowi bartek niz celuje w jego poprawną forme... wiec ja nie rozumiem zdziwienia Matki... chyba że uważa, że Bartek to od Bartłomieja a jej dziecko sie tak nie nazywa
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

Mi się Sawa nie podoba, a najładniejsze to Gaja i Zoja

kroi sie kielbase i miesza ze startymi ziemniakami itd i na patelnie
ta kielbasa jest w plackach