|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy wszyscy faceci chcą mieć dzieci?
Cytat:
Uzależnianie posiadania ilości dzieci od rynku pracy... Od tego czy Cie partner przypadkiem nie zostawi.. Albo czy nie zacznie pić albo bić...
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
liczby, dzieci są policzalne.
|
|
|
|
#33 |
|
de l'univers
|
Oczywiscie, ze sa tacy mezczyzni
jeden z nich od kilku lat jest moim mezem - oboje nie mamy w planach posiadac dzieci![]() Na pewno jest to temat, ktory warto z potencjalnym partnerem poruszyc - po prawdzie lepiej szybciej, niz pozniej. Jest to jeden z czynnikow, ktory warunkuje byc, albo nie byc zwiazku. Uwagi innych, ze "na pewno Ci sie odmieni" sa u mnie na porzadku dziennym - praktycznie wszystkie osoby, ktore znaja moje podejscie do dzieci nie sa w stanie zrozumiec, ze w ogole mozna nie chciec miec dzieci. A przynajmniej taka jest ich pierwsza reakcja na moja deklaracje nie przejmuj sie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
Mój tak jak i ja nie chce.
Ale rozumiem problem, bo zdecydowana większość facetów chce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
zuy mod
|
Od razu smutne. Jak ktoś nie ma szczęścia wygrać w totka albo być spadkobiercą sporego majątku to musi się z tym po prostu liczyć.
|
|
|
#38 |
|
BAN stały
|
Ja chciałbym 2-3 przynajmniej i najlepiej same chłopaki
życie z żoną i bez dzieci wydaje się jakieś takie puste :/
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 ciaze, 3 porody. Dziekuje postoje ![]() A zdajesz sobie sprawe że 3 dzieci to dużo obowiazkow a nie jedynie ładny obrazek: rodzice i trojka usmiechnetych dzieci jak z reklamy? Czasem mam wrazenie że faceci sobie nie zdają z tego sprawy. Czy zajmowałes sie kiedys 2-3 mały dzieci w tym samym czasie? Mozesz sobie chcec i 10 pytam jedynie czy zdajesz sobie sprawe z tego wszystkiego?
Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2016-11-03 o 18:23 |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już mam dwójkę, marzy mi się też trzecie, ale to już kwestia finansów przede wszystkim.Co do tematu - znani mi faceci w stałych, dłuższych związkach bardzo chcą mieć dzieci, nawet jeśli na początku deklarowali, że nie dla nich rola ojca. Właściwie nie znam faceta w związku, który by nie chciał dziecka natomiast mam wśród znajomych kilku kolegów, który prowadzą dość zabawowe życie/mają pracę wiążącą się z wiecznymi podróżami i im nie w głowach dzieciaki i pieluchy
|
|
|
#41 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
poza tym czymże jest poród z tym co facet musi zrobić tzn. zarabiać i mieć wszystko na głowie. Dzieci dają takie możliwości, że głowa mała. Tylko genetyki nie oszukam, u mnie w rodzinie sami faceci się rodzili, brat syn się zaraz urodzie i boję się że u mnie mogłoby wypsc na córki ![]() Co to zajmowania się dziećmi to przecież żona ma tylko tyle co roboty gdy nie pracuje, więc nie widzę problemu. Tym bardziej że dużo znam licznych rodzin i jakoś dają radę. |
|
|
|
|
|
#42 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej słaby troll.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
|
#44 |
|
BAN stały
|
Czemu?
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Mòj facet ma 36 lat i nie chce mieć dzieci. Ja mam 22 i narazie nie wyobrażam sobie być matką, ale może kiedyś się zmieni moje myślenie.
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#49 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
|
#50 |
|
BAN stały
|
No ale przecież to po kobieta zostaje w domu żeby się dziećmi zajmować.
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie zawsze trafiałam na takich co nie chcieli. Ewentualnie mówili, że jakbysmy wpadli to cos tam, ale żaden nie chciał. A było ich kilku i w różnym wieku.
A co do takiego gadania "zmieni ci się" - nienawidze tego. Niektorzy maja takie egocentryczne spojrzenie na świat, że myślą, że tylko ich wizja jest słuszna. A ja nawet w najbliższej rodzinie mam przypadki ludzi, którzy nigdy dzieci mieć nie chcieli i nie maja, a są zaawansowani wiekiem. Chociaz wiadomo, że czasem i faktycznie sie zmienia. Ja bylam kiedys nastawiona kategorycznie na nie, a teraz czasem o tym mysle i zaczelam sie wzruszać małymi dziecmi, czego wczesniej absolutnie nie mialam (mam 25 lat). Noo ale tez nie znaczy to, ze się na takie dziecko zdecyduje. |
|
|
|
|
#52 |
|
BAN stały
|
To co będziesz robić całe życie?
|
|
|
|
|
#53 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
zuy mod
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6712911 6]Będzie pluć, łapać i o ścianę chlapać.
Jak się nie ma dzieciaka to już nie ma co robić w życiu ? Słabą masz wyobraźnię, kolego.[/QUOTE] ![]() Nie mając dzieci można robić mnóstwo rzeczy, np spać do południa w weekendy
|
|
|
#55 |
|
BAN stały
|
Mi się wydaje że nudziłoby się wam.
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Madry czlowoek sie nie nudzi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, ze faceci często dostosowują się w tej kwestii do partnerek. Mój raczej nie miał przemyśleń na ten temat ale wrodzone lenistwo sprawiło, że z radością przystał na moją wizję bezdzietności. Możliwe że, jakby był z inną kobietą miałby dzieci.
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę ludzie wyolbrzymiają ,robiąc z posiadania dziecka jakieś niewiarygodne obciążenie i poświęcenie. Może dlatego ,że coraz rzadziej mają kontakt z małymi dziećmi? Kiedyś na podwórku czy w domu ,jedno niańczyło drugie ,było to naturalne i potem jakoś tak ,bez wielkiego halo ,samemu wchodziło się w te "pieluchy". |
|
|
|
|
|
#60 | |||
|
Zakorzenienie
|
Napisane przez Damian666
Cytat:
Cytat:
Głupoty piszesz. Zgadzam sie z Leszy. Cytat:
![]() Prócz tego że dobrze by było gdyby pracował przez chociaz 6 miesiecy- roku gdy ona jest na macierzynskim. Aż mi nerwy puściły. Niektórzy nie powinni miec dostępu do internetu!!!Według ciebie to żona ma sie zajmowac dziecmi? TYlko TYLE to według ciebie? Wyobraz sobie że gdy ty bedziesz sobie w pracy 8h ona bedzie zajmowała sie dziecmi, prała, sprzatała i gotowała. Ty tylko "je zrobisz" JAK MOZNA PISAC TAKIE BZDURY??? Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2016-11-04 o 09:49 |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

jeden z nich od kilku lat jest moim mezem - oboje nie mamy w planach posiadac dzieci

życie z żoną i bez dzieci wydaje się jakieś takie puste :/
3 ciaze, 3 porody. Dziekuje postoje
natomiast mam wśród znajomych kilku kolegów, który prowadzą dość zabawowe życie/mają pracę wiążącą się z wiecznymi podróżami i im nie w głowach dzieciaki i pieluchy

Głupoty piszesz. Zgadzam sie z Leszy.
Prócz tego że dobrze by było gdyby pracował przez chociaz 6 miesiecy- roku gdy ona jest na macierzynskim. Aż mi nerwy puściły. Niektórzy nie powinni miec dostępu do internetu!!!