|
|
#3151 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV
Cytat:
Ech... Juz ten mial dobra opinie i mial byc tym ok. Sama nie wiem, moze mial zly dzien... Ale to juz drugi raz taka akcje zrobil. Raz na polowkowym ale wtedy ja sie poczulam glupio, ze do niego gadam, a on mierzy itp. Ale dzisiejszy tekst- probowalem zrobic zdjecie???? a wy gadacie cos w trakcie usg? Bo juz zglupialam.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mariea co za lekarz
![]() ![]() ![]() ![]() super ze Twoj maluszek sie dobrze rozwija ![]() Cytat:
1. co lekarz bada Ci na boku? ja leze na wznak 2. ZAWSZE na fotelu ginekologicznym mam ten problem... lekarz ze o wziernik o prosze luzniutko a ja wlacze tam sama ze sobą żeby nie daj borze lisciasty nic sie zlego nie wydarzyło... sa dni kiedy mam luz a jak wizyta to zawsze jestem jakas "naładowana" ![]() \ Cytat:
|
|
#3153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To mnie kolezanka w blad worowadzila, bo ona miala z palca Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż mój maly polonistyczny ranking przejęzyczeń i dziwnej autokorekty wygrała dzisiaj Krysilla ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za ile mogłabyś go mieć? |
|
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukaj innego lekarza, moze ktos Ci moze polecic sprawdzonego jakiegos. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
nowy za 110, a użyty podobno 2 razy na gwarancji 60 zł. Nie wiem biznes to nie duży, ale zawsze:P
|
|
|
|
#3160 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
A propos termometrów to w lidlu niedługo będą ale nie kompletnie bezdotykowe tylko na przyłożenie -> http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1358
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
na pewno już tam nie idź do niego więcej. wiem, że masakra zmieniać lekarza w trakcie ciąży, ale po co sobie fundować taki stres? od tego jest żeby na wizycie było miło i żeby uzyskać informacje, tym bardziej, że płaciłaś. ręce opadaja. dobrze, że z dzieckiem ok jak rozumiem to wyciągnęłaś z niego...---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- haha bardzo go lubię, często sobie żartujemy, ale teraz tak mnie zaskoczył skubany, że w ogóle w pewnym momencie nie wyczułam, że żartuje i serio się przejęłam ale się na siebie nie gniewamy. na 6 grudnia zapisze się na to duże usg 3 trymestru i jakby coś się działo to mogę dzwonić w każdej chwili do gina
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Wspolczuje agniecha lekarza. Moj tez nie jest idealny ale chociaż nie krzyczy
![]() UPDATE po wizycie. Szyjka cały czas w normie ale skróciła sie od pierwszego mierzenia w szpitalu 2 tyg temu. Lekarz na to nic nie powiedział. Dopóki nie jest mniej niż 25 mm mam nie schizowac. Zrobil mi wymaz na test Coombsa bo to czasem powoduje skurcze. A na same skurcze tylko magnez i progesteron. Nic więcej nie bo to przechodzi na dziecko. Zmierzył mi brzuch pierwszy raz centymetrem, ale tak od wzgórka do góry, nie na około Mały wazy 700g, dobrze rośnie, mimo ze ja nie tyje w ogóle na razie mam nie panikować. Z zaleceń nuda. Odpoczywać, nie przemęczać sie, nie chodzić za duzo. Wszelkie shoppingi wykluczone. Takze trochę depresja. Następna wizyta za 3 tyg. Cieszę sie oczywiscie ze wszystko na razie jest ok, ale powiedział mi szczerze ze jak mam urodzić wcześniej to oni nic na to nie poradzą i już. Mam zaciskać kolana. Jeszcze 13 tyg do donoszonej
|
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Jak beda w lidlu inhalatory to warto kupic
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Super opium, ze ok wszystko
oszczędzając się, dobrze, ze NET jest Donoszona liczymy zeskonczonym 36 czy 37? |
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Opium całe szczęście, że wszystko ok
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Usłyszałaś same dobre słowa, więc teraz zero stresu i wysiłku !Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze ze wszystko Ok dużo odpoczynku i jeszcze przenosisz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3171 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję dobrych wieści dziewczyny
![]() Skuszona rogalem z Lidla, wybrałam się po niego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez minula Czas edycji: 2016-11-03 o 19:45 |
|
|
|
#3172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okropnie sie zachował. Współczuje. To go nie tłumaczy ale moze miał po prostu zły dzień :/ Dobrze ze z małą wszystko Ok ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3173 |
|
Wtajemniczenie
|
Opium bardzo dobre wieści. Teraz odpoczywaj a zakupy przez internet 😀 tez spoko😀
Agniecha ja bym chyba zmieniła lekarza jakbym miała możliwość. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A o zakupy się nie martw, jest internet Mi się nie chce chodzić po sklepach, ludzie się pchają, wchodzą na mnie, wali im z buzi, w kolejce muszę stać, spojenie ciągnie, sapie jak parowóz w przymierzalni, na chwilę obecną mam w nosie shoppingi
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2016-11-03 o 20:07 |
||
|
|
|
#3175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3176 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja już po wizycie. Dzidzia powoli dobija do 700g. Wystawiała język i bawiła się pępowiną. Chwilowo była głową w dół. Nerki dalej pod obserwacją i tak do 30 tyg. Jutro za to mam ten program dietetyczny dla ciężarnych w innym szpitalu. Zobaczymy, co mi dobiorą. A to moja lista ze szpitala, przepisana słowo w słowo: DIETA CUKRZYCOWA DLA PACJENTEK CIĘŻARNYCH POSIŁKI NALEŻY SPOŻYWAĆ 6-7 RAZY DZIENNIE CO 2,5-3 GODZINY Np. I śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, I kolacja, II kolacja ok. 22:00. Przerwa nocna nie powinna trwać dłużej niż 10 godzin. PRODUKTY DOZWOLONE 1.Warzywa: surowe- w większej ilości i w każdym posiłku Gotowane- ostrożnie z marchewką, burakami, kukurydzą, grochem, fasolą 2. Pieczywo: ciemne lub pszenne 3. Kasza, ryż (4 łyżki po ugotowaniu), makaron (3/4 szklanki po ugotowaniu) ziemniaki (2 średnie) 4.ryby, chude mięso drobiowe i wołowe- gotowane, duszone, pieczone 5. biały ser 6. chude wędliny drobiowe i wołowe 7. Jogurty i kefiry naturalne, mleko o zawartości tłuszczu ),5-2% (1 szklanka)- na II śniadanie lub popołudniu 8. owoce- pół grapefruita, 2 sztuki kiwi na II śniadanie, lub popołudniu PRODUKTY Z MAŁYM OGRANICZENIEM JEDEN RAZ DZIENNIE MOŻNA ZJEŚĆ JEDEN Z PONIŻSZYCH PRODUKTÓW 1. tłuszcze, zwłaszcza zwierzęce 2. wieprzowina i jej przetwory 3. sery żólte i topione 4. mięsa smażone 5. jajka (5 sztuk w tygodniu) PRODUKTY ZABRONIONE 1. Cukier, cukierki, ciastka, lody, czekolada, miód 2. soki owocowe i owoce inne niż wymienione w produktach dozwolonych 3. śmietana, majonez 4. produkty mleczne owocowe i mleko o zawartości tłuszczu powyżej 2% 5. sól (można tyle co do obiadu) 6. soki warzywne w kartonach (można tylko jednodniowy z marchewki lub buraków) Nie wolno żażywać produktów dla diabetyków, ze względu na zawartość słodzików. Można smarować pieczywo masłem lub margaryną w małych ilościach. DO PICIA 1. woda mineralna niegazowana 2. herbata, kawa, kakao- bez cukru!!!! WAŻNE Równomierny rozkład węglowodanów (chleba, ryżu, ziemniaków, kaszy, makaronu itp.) w diecie zapobiega wahaniom poziomu cukru- dlatego proporcje produktów powinny być codziennie takie same i jednakowe. |
|||
|
|
|
#3177 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, odebrałam wyniki krwi.
1. ŻELAZO - jakiś hardcore. Miesiąc temu 10.6. Zaczęłam łykać Tardyferon i pić mnóstwo soku Rabenhorst. Efekt po miesiącu: 10.7 ![]() W sumie łykam ok. 140mg żelaza dziennie. 2. Krzywa cukrowa (Mariea proszę o rzucenie okiem ![]() ![]() ):- Na czczo 77 (na glukometrze pokazało 107 )- Po 1h: 126 - Po 2h: 85 Chyba jest ok? Już po tym glukometrze zaczęłam czytać i się przeraziłam. Teraz wydaje mi się, że jest ok. ![]() 3. TOXO IgM - wyszło 0.27. Jestem czysta? ![]() Już mi się mózg lasuje od tych tabel i norm. Niby prosto i konkretnie, ale jak mi tutaj rzucicie okiem na wyniki, to też inaczej i odrazu lepiej (albo gorzej). Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
gratki za udane wizyty !!!
podejscie lekarzy jesr bardzo wazne.. Moze byc swietny specjalista ale jak jest beznadziejnym czlowiekiem to czlowiek jest zniechecony...Widze ze wiele Was skusilo sie na rogala lidlowego, ja przed chwila zjadlam kawalek i jak dla mnie bez szalu :P A ja po wizycie na 100 % synus ! ale najwazniejsze ze wsio ok
|
#3179 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za życzenia zdrówka
Cytat:
Normalnie myślałam że jelita ze mnie wyjdą. No i w działaniach niepożądanych jest to w ulotce więc nie powinnyśmy go brać.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajnie że możesz sn rodzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba moje czoło niemiarodajne.Cytat:
Mój syn kaszle jak gruźlik. Nic poza tym mu nie ma. Jutro go lekarzowi pokażę bo weekend.
|
|
#3180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Opium, cieszę się,że wizyta udana
agniecha828, brak słów na tego lekarza Cytat:
Jutro będę wiedziała jak wygląda ![]() Cytat:
Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2016-11-03 o 20:46 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.

i głód jak najmniejszy
a wy gadacie cos w trakcie usg? Bo juz zglupialam.... 

Masz możliwość skonsultować się jeszcze z innym lekarzem?

na pewno już tam nie idź do niego więcej. wiem, że masakra zmieniać lekarza w trakcie ciąży, ale po co sobie fundować taki stres? od tego jest żeby na wizycie było miło i żeby uzyskać informacje, tym bardziej, że płaciłaś. ręce opadaja. dobrze, że z dzieckiem ok jak rozumiem to wyciągnęłaś z niego...
Mały wazy 700g, dobrze rośnie, mimo ze ja nie tyje w ogóle na razie mam nie panikować. Z zaleceń nuda. Odpoczywać, nie przemęczać sie, nie chodzić za duzo. Wszelkie shoppingi wykluczone. Takze trochę depresja. Następna wizyta za 3 tyg. 

):
)