|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:04 ---------- Poprzedni post napisano o 03:39 ---------- Obejrzałam z 6 porodów, mogę rodzić ;p
|
|
|
#4022 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kaziowa, podziwiam! Ja wyłączyłam po jednym odcinku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4023 | |
|
Zadomowienie
|
Witam sie ze wszystkimi po 11.5h spania!!! Po tej kapieli poleżałam po czym padlam na sofie, pamietam tylko slowa tz jak prosil, zebym polozyla sie w lozku. Wlasnie otworzylam oczy.
Czuje sie dzis super... ale... ale... mialam w nocy super sen(normalnie nie miewam erotycznych snów)!!! Po czym obudzilam sie z napiętym brzychem izaraz po tym mialam jakis skurcz! Nie wiem czy to przez teb sen??? Siara tez mi w nocy leciala, choc juz od tygodnia nic sie nie pojawiło. Papaya, Mottlek Jak sie czujecie? Juz lepiej? Milego dnia! Ja uciekam jesc śniadanie bo umieram z glodu Cytat:
Co do przecinania pepowiny. U nas w szpitalu proponują mezowi. Moj szwagier przecinal u syna pepowine i namawia mojego meza, zeby tez przecinal. Znowu meza przyjaciel sie nie odważył przeciąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4024 |
|
Zadomowienie
|
Hej, witam sie i ja
Ja ostatnio obejrzałam ze trzy porody ale poplakalam się przy tym jak bóbr i nie oglądam, moment polozenia dziecka na ciele matki mnie po prostu tak rozczulal że nic innego juz soe nie liczylo Idę zjeść sniadanie z mężem bo też jakas głodna jestem ![]() Lucky sny erotyczne to ja mialam na początku ciąŻy i myślę ze twardy brzuch mogl być przez sen. Dziewczyny dajcie znac co tam u Was
|
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien bry!!! No to, ktora urodzila przez noc??? 😱😃
|
#4026 |
|
Zadomowienie
|
Ja zaczelam dzis 34tc i uslyszalam od meza, ze nie mam rodzic w ciagu 2.5 tyg... jego szefa zona ma cesarke w przyszłym tyg.
Prawda jest taka, ze nie lubie jego glownego managera i smialabym sie jakby im teraz tz zabraklo w pracy!!! No ale rodzic nie zamierzam. Oczywiscie choćby nie wiadomo co moj sie smieje, ze taciezynski na vank by wykorzystal od razu i koniec. Nawet by mu nikt problemow nie robil. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie w dwupaku 😁 ale cala noc strasznie mnie krocze i podbrzusze bolalo, az podczas siusiania sie balam zeby za duzo nie wylecialo 🙊 no ale teraz juz powoli wszystko wraca do normy, woec moze to po prostu maly zaczal sobie powoli rozpychac droge?
TZ juz jedzie malowac ostatni raz sciany, chyba sie przejal ze az tak mocno goni nas termin (albo dopiero to do niego dotarlo )W weekend z kumplem pomaluje plytki i na dobra sprawe planujemy sie wprowadzic pod koniec przyszlego tygodnia Do tego czasu koniecznie musze zaciskac nogi bo nie chce wrocic z Julkiem ze szpitala do tesciowej ![]() Motylku a ty jak przezylas noc?? Ja obejrzalam kilka porodow na youtube i bardzo dobrze bo widzialam ze kobiety tam pojeczaly chwile a pozniej juz mialy dzieciatko na sobie Lucky - ale z ciebie zlosnica ale jeszcze nie czas na porody!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4028 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a polezalabym
|
|
#4029 |
|
Zadomowienie
|
No to wywolalam Motylka do tablicy 😐
Mam nadzieję że wszystko jest dobrze u niego Tak jak u papaya ✌ Motylku śliczny kącik wyszedł dla małej Słodki ale nie przeslodzony 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Ja jestem zła jak osa Lepiej do mnie nie podchodzić bez kija Wczoraj w pracy usłyszałam od szefa że powinnam jeszcze wystąpić na seminarium w połowie listopada I czemu dr jeszcze nie przygotowany do publikacji Bo mi się kuźwa zamarzylo odpocząć trochę i chce tym się zająć jak wrócę Tak trudno zrozumieć 🤔 Co do wystąpienia powiedziałam że nie ma takiej opcji Nie spędzę teraz 2 tyg przed kompem pravujax nad tym i jednocześnie prowadząc zajęcia Chyba go po☠☠☠ało 😆 Niech się cieszy ze od października nie wzięłam l4 Bo kto by im te godziny wyrobil? On? 🙄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Kazik bujaczek pierwsza klasa✌ Kami to oddaje bo jest duży rozmiar Może nie komunijny chociaż jak papaya słusznie zauwazyla Sprawia takie wrażenie Ale ciut za duży ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rano sie troszke posprzeczalam z tz hak zobaczył mnie gotowa do pracy! Uslyszalam, ze teraz powinnam dbac o siebie i Lili podwojnie. No coz... taka moja decyzja. Ide do pracy bo chce. Zeszlam na dol. W super humorze zaczelam gotowac jajka... robic kanapeczki, owoce z jogurtem az tu nagle siadlam na podlodze. Tak mi brzuchol znowu zesztywnial. LILIANA ladnie sie rusza wiec pomyslalam, ze moze totylko ostrzeżenie... ale ladnie ze spuszczona glowa poszlam sie polozyc na sofe bo wiedzialam co uslysze od meza... Koniec koncow zostalam w domu. Napislam tylko szefowej, ze musze lezec i mnie nie bedzie. To prawda, ze teraz najwazniejsza jest Lili i choćbym miala wariowac z nudow w domu to mam lezec i wypoczywac. Przez ostatnie 8 miesiecy nie zdarzylo sie zeby mnie nie bylo 2 dni w pracy więc nalezy mi sie odpoczynek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez LuckySparkle Czas edycji: 2016-11-04 o 08:39 |
|
|
|
|
#4031 | |
|
Zadomowienie
|
Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Cytat:
![]() Mewka, Lucky olejcie prace, ja z moja nie mogłam sie rozstać bo sie taka niezbędna czułam i jakos sobie radzą od lipca beze mnie. Co prawda jak byłam ostatnio z L4 to szef juz liczył kiedy wracam co było w sumie miłe ale... Tak mi dobrze w domu !!! Kto by pomyślał Trochę czuje ze dziczeje no ale trudno ![]() ![]() Ja obejrzałam chyba 15 ![]() , wiec moge nie tylko rodzic , moge tez odbierać porody ![]() ![]()
Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-11-04 o 08:54 |
|
|
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
nie rodzę jeszcze. Przepraszam jeśli paniki nasiałam. Nie dopisałam, że te skurcze właśnie takie nieregularne i jedne co 5 a drugie co 7 min. Po nospach trochę ten czas zaczął się wydłużać. Wzięłam ciepły prysznic i dwa skurcze mnie tam złapały ale już mniej bolesne. Wczoraj już nie pisałam bo małego jednak złapała wirusówka a w nocy tż latał do kibelka z wymiotami te skurcze w nocy mnie jeszcze budziły ale to był może jeden na godzinę więc już luzik. Gorzej umęczyłam się drętwieniem nóg i tyłka bo w jednej pozycji mogłam wyleżeć max pół godziny
|
|
#4033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odciążyć niektóre osoby bo one mi zawsze też pomagały Ale wczoraj szef po prostu przegial Jutro i w ndz mam zjazd Więc nie będę chamska i poprowadze te zajęcia Tak jak przyszły tydzień wt i czw Żeby studenci mogli pozaliczac co chcieli Bo co oni winni I finito ☺ Zalegam w domu✌ A teraz spadamy z Karolem do gina i potem ikei Uwielbiam ten sklep 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Weź mnie ze sobą do Ikei! Proszeeeee tak bardzo chcę tam być, ale my mamy do niej godzinę jazdy, a tż za bardzo się boi tego, że długa jazda samochodem może wywołać skurcze ![]() Daj znać jak po wizycie
|
|
|
|
|
#4035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Często miałaś te skurcze, ale dobrze że sytuacja już opanowana I oczywiście żebyś uchroniła się przed tą wirusówką, bo teraz to jest każdej z nas potrzebne jak dziura w moście ![]() Cytat:
Daj studentom wszystko do zaliczenia, możesz im przypadkiem popdrzucic pytania na godzine przed zaliczeniem zeby na 100% nie było poprawek i do domu odpoczywać i jeść ciastka
|
||
|
|
|
#4036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Da się przyzwyczaić do leżenia plackiem Mi się to przydarzyło w maju i myślałam że nie przeżyje ale rzeczywiście początki były straszne...
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
przypomniało mi się... ostatnio jak Julek miał imprezę w brzuchu i to dosyć pokaźną TŻ spojrzał się na mnie poważnym wzrokiem i zadał pytanie:
"A ty się dobrze czujesz, że masz go w środku?" padłam |
|
|
|
#4038 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie mam siary, może ja w ogóle jakaś niemleczna jestem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Teraz myśl tylko o sobie i małej ![]() Cytat:
AGUBABUGA GABUGA! (Czar chroniący przez zarażeniem się )
|
|
|
#4039 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Pępowina jest żylasta i sama nie miałabym ochoty jej przecinać więc nie będę namawiać do tego Mężusia jak nie będzie chciał. Zresztą nie ma to dla mnie jakiegoś mistycznego znaczenia. Ogladałam kiedyś porody i najstraszniejsze dla mnie to były właśnie ingerencje medyczne tj. nacinanie. W środę mieliśmy w ramach sr spotkanie z gin. Bardzo podkreślała jak stres może wydłużyć poród i sprawić jeszcze więcej bólu. Między skurczami musimy się wyluzować i odpoczywać, trzeba dobrze oddychać. Jak będziemy spięte za mocno przy skurczu to dostaniemy zakwasów i macica szybko się zmęczy. Czyli pamiętajmy dziewuszki o tym oddychaniu przeponą w skurczu. Im większe natężenie tym szybciej oddychamy A jak krzyczymy to też oddychamy więc to też jest dobre.
|
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
My w poniedziałek jedziemy do Ikei. Kupimy chyba stolik przewijak do łazienki. Jest niedrogi, 89 zł.
http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/20045205/ Do tego podkładkę do przewijania z ręcznikiem ![]() http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/50251798/ Mieliśmy kąpać w łazience i ubierać w sypialni ale położna odradziła bo powinno się w tym jednym pomieszczeniu nagrzanym do 24 stopni robic jedno i drugie. A łatwiej nam nagrzać łazienkę niż sypialnie (a potem ją ochładzać do 21). ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- To ja poproszę na pozbycie paskudnej nocnej zgagi! Budzi mnie cholera i musze na pół siedząco czuwać dopóki mleko mnie nie ukoi. W nocy to myślałam, że się porz...przez tego zgagulca ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4043 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajny jest taki stolik przewijak, u nas niestety łazienka za mała i się nie zmieści kupimy taką nakładkę na łóżeczko tylko. A kąpać będziemy raczej w sypialni, bo w łazience się nie zmieścimy, albo my albo wanienka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Pojechalam na krew, standardowo czekalam okolo godz i luz bo mialam miejsce siedzace. Potem pojechalam do biedry, stoje sobie juz w kolejce, zaraz pani bedzie kasowac moje rzeczy i bam podchodzi baba z kwiatami i do kasjerki mowi "skasuje mi to pani" , ja od razu mowie do nie "przepraszam ale nie, tu jest kolejka" i kasjerka zaczyna moje rzeczy, juz place i komentarz tej baby do kobiety za mna "czy moze tylko z tymi kwaiatami bo stac w kolejce z jedna rzecza..." ta, ze oczywiscie. A kasjerka do niej "ale ta pani jest w ciazy", ona "ja tez bylam" , a ja do niej "wiec wie pani jak to jest" cos tam chyba wymamrotala pod nosem. Ludzie to sa debile, ok ja rozumiem jakby sie mnie zapytala czy moze przede mna ale nie na bezczela do kasjerki szybko. Kur..ile razy ja stalam z jedna rzecza grzecznie w kolejce??? Wpychac sie babie w 9 miesiacu (jutro zaczynam) w kolejke, nie no dla mnie trzebabyc bezmozgiem, gdzie tu jakis szacunek??
Mam brzuch i bede z niego korzystac!
|
#4045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziwi mnie takie podejscie ludzi, tym bardziej kobiet, ktore same byly kiedys w ciazy co za znieczulica ludzka... eh. Ja tak ostatnio wystałam się w kolejce do labo, nie skłamię jak powiem, że przede mną było z 15 osób, nikt się nie domyślił, żeby mnie przepuścić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będzie dobrze ![]() oo super juz coraz bliżej przeprowadzki! |
|
|
|
|
#4048 | |
|
Rozeznanie
|
Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Cytat:
I bardzo dobrze, rób! Mamy do tego teraz pełne prawo 🏻 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Idziemy na 14 na USG, ciekawe jak tam mój Kluch rośnie ![]() trzymajcie prosze kciuki, zeby wszystko było ok
|
|
|
|
|
#4049 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no kurde nalezy Ci się odpoczynek! ![]() aa no tak ale ładny komplecik był ![]() komunijny nie musi być ![]() jak tanm lista z Gemini ?---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() Motylku - piękny pokój dla Michalinki ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() masakra... ja byłam z rodzicami w biedrze to pana przepuściliśmy ale my duze zakupy we trójkę a on z chlebem tostowym.. ![]() dziś mnie Pani przepuściła w drzwiach sklepu bo " Mamy mają pierwszeństwo" a to była starsza kobiecina---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() ja idę w poniedziałek na sesję |
||||
|
|
|
#4050 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też zgaga potrafi obudzić , wtedy pije szkalnke wodu z plaską łyżeczką sody. zawsze pomaga
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

a polezalabym 
Trochę czuje ze dziczeje no ale trudno 

te skurcze w nocy mnie jeszcze budziły ale to był może jeden na godzinę więc już luzik. Gorzej umęczyłam się drętwieniem nóg i tyłka bo w jednej pozycji mogłam wyleżeć max pół godziny 

żebyś uchroniła się przed tą wirusówką, bo teraz to jest każdej z nas potrzebne jak dziura w moście 

kupimy taką nakładkę na łóżeczko tylko. A kąpać będziemy raczej w sypialni, bo w łazience się nie zmieścimy, albo my albo wanienka 
co za znieczulica ludzka... eh. 

🏻 
trzymajcie prosze kciuki, zeby wszystko było ok