Lutówki 2017 ❤ cz. IV - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-04, 14:21   #3301
axn22
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Ja ponoć jestem wiecznym utrapieniem prezentowym całej rodziny tata i siostra już pytają wprost, nawet czasem o linka z konkretem proszą tż też jakoś podpytuje... ale teściowa to wiecznie próbuje trafić i nigdy się jej nie udaje
No to masz podobnie jak ja Teraz na urodziny też wszystkim linki dawałam, a jak ktoś nie wie to daje kopertę i czekoladki, kwiatów nie lubię za bardzo
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 14:24   #3302
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
dziewczyny ile wasze skarby wazyly/ waza w 26/27 tyg? bo glowie sie czy 800 g to nie malo
25+4 811 gramów
Stary 2016-11-04, 14:34   #3303
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Mój na pewno sam z siebie nic nie kupi, ja jestem raczej trudna jeśli chodzi o prezenty Poza tym nawet na święta ich sobie nie dajemy. Teraz mamy równe 30te urodziny to po upominku kupowaliśmy ale raczej nie żadne niespodzianki tylko to co ktoś chciał akurat. Wiem, że to mało romantyczne i spontaniczne, ale tak już mamy
Jak mu powiem, 'z okazji porodu kup mi to to i to', to pewnie pójdzie i kupi
u mnie to ja jestem tą "dziwną".. bo ogólnie to ja nie lubię dostawać, wolę dawać prezenty. Nie wiem jakoś tak chyba nie lubię tego momentu jak wszyscy patrzą, a ja otwieram. Sama sobie a i owszem lubię kupować z reguły też sobie mówimy co chcemy. Wkurza mnie u teściowej bo ona drogie prezenty robi i czasem z metką i ceną daje, bo można oddać. Ja w takiej sytuacji zakrywam cenę czymś, co mogę później odkleić. Ostatnio kupiła mi taką sukienko tunikę czarną, w której wyglądałam jak w worku a cena 260 pln - za takie coś bym tyle nie dała. I to mnie wkurza bo potem ja się czuję zobowiązana oprócz tego torebkę i jakąś kurtko-bluzę, która mi się akurat nie podobała

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ja się bardziej dziwiłam, że kupuje się biżuterię, bo kwiatki to chyba taki standard. Chociaż jak się zastanowić to mojemu mężowi za te trudy 9 miesięcy ze mną też się należy jakaś nagroda

W 26+0 ważyła 1045 g, z tym, że ja hoduje duże dziecko

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
a to masz rację, moje humory chyba powinny być czymś wynagrodzone

Cytat:
Nie mów mi o oknach, bo dziś rano ciut słonko świeciło i nie mogłam na moje patrzeć
A wizyty się boję, bo po tej wirusówce zaczął mi twardnieć brzuch i się martwię, czy nie wpływa to na moja szyjkę... Ze starszą córka na tym etapie ciąży miałam już króciutką szyjkę, stały nakaz leżenia i cały worek leków rozkurczowych Co prawda dotrwałam wtedy w 2-paku do 39tc, ale co się nadenerwowałam, to moje... i teraz się też denerwuję...

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Ja ponoć jestem wiecznym utrapieniem prezentowym całej rodziny tata i siostra już pytają wprost, nawet czasem o linka z konkretem proszą tż też jakoś podpytuje... ale teściowa to wiecznie próbuje trafić i nigdy się jej nie udaje
będzie dobrze, nie martw się na zapas
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 14:44   #3304
sQuaara
Zakorzenienie

ja dzieki bogu nie mam podejscia "jak ktos mi drogie to ja mu tez"
uwazam ze tak bliskie osoby sie obdarowują że kazdy iwe na co kogo stac

smutek tylko ze meza rodzina nie robi prezentow. my im od 3lat dajemy razem cos (a to posiel, bo tam tylko puch a ja latem sie rozplywalam pod tym) a to akcesoria do kuchni (drewniane podstawki) itp itd... bo chcialabym tradycje wyrobic, jak nie mi to dzieciom. nie bede pozniej dziecku tlumaczyla ze w te swieta jedziemy w to gorsze miejsce bez prezentów :O

no i tesciowa zaczela nam dawac. najpierw Biblia,,, pozniej medaliki... pozniej po Nowym Testamencie.. czekam zeby skonczyly jej sie te religijne pomysły
choc z drugiej strony, jako wierząca, uwazam ze kazdy (wierzacy) w domu powinien to miec wiec akurat fajnie bo nie posiadalismy swoich ale no jeszcze troche i obrazy swietych zacznie nam wreczac

z prezentami u mnie trafia najbardziej mama...a daje duzo i drobne, a to rekawiczki a to cos a to ładowarke samochodowa
fajnie ja tez wole zrobic paczke prezentów niz jeden wiekszy, ale to zalezy komu jak i co
i daje tez sama sobie prezent z racji tego ze u nas swieta w 5 osob sie spedza (rodzice, brat i ja z mezem) to pakujemy wlasnie kazda rzecz osobno i wtedy jest GORA prezentów no i w tym natłoku sie gubi co kto komu ile, wiec dorzucam cos sama sobie ostatnio podarowałam sobie mega czajnik
Stary 2016-11-04, 14:48   #3305
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
Silver, a jakoś tak dziwnie chorobowo, ale nie do końca.. oby mnie znowu jakieś przeziębienie nie dopadło..
Zdrówka. Oby choroba Cię nie dopadła
Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
ej wlasnie odpalilam swoj prywatny tel (mam sluzbowy, wszyscy maja ten numer, wiekszosc i tak na fejsie do mnie pisze) a tam sms z warsztatow mama wie (ktore sa dzisiaj) ze do poniedzialku mam potwierdzic obecnosc bo jest duze zainteresowanie i beda zapraszac ludzi z rezerwowej...
a szukalam w tygodniu maila i tam bylo ze jak chce zrezygnowac to mam pisac, a nie potwierdzać uczestnictwo...

i kurde!
o kurcze może jednak są jeszcze miejsca
Stary 2016-11-04, 14:49   #3306
MartaMagda
Zakorzenienie

Ja uwielbiam dawać i dostawać prezenty a już je pakować to kocham w ogóle. Zresztą słynę w rodzinie z pięknie zapakowanych prezentów. Tak to lubię, że mam już prawie wszystko kupione do pakowania na Boże Narodzenie Brakuje mi jeszcze tylko gałązek

No i ze mną nie ma problemów, w tym roku spodziewam się pod choinką książek i komiksów, bo wszyscy wiedzą, że przez wyprawkę nie mogłam sobie kupić komiksu Wonder Women od 3 tomu i najnowszego Harrego Pottera

Stary 2016-11-04, 14:50   #3307
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiam dawać i dostawać prezenty a już je pakować to kocham w ogóle. Zresztą słynę w rodzinie z pięknie zapakowanych prezentów. Tak to lubię, że mam już prawie wszystko kupione do pakowania na Boże Narodzenie Brakuje mi jeszcze tylko gałązek

No i ze mną nie ma problemów, w tym roku spodziewam się pod choinką książek i komiksów, bo wszyscy wiedzą, że przez wyprawkę nie mogłam sobie kupić komiksu Wonder Women od 3 tomu i najnowszego Harrego Pottera

o tak pakowanie tez mnie najbardziej kreci zawsze papiery, wstazki kupiuje nowe a po swietach rozdaje znajomym co mi zostało zeby z czystym sumieniem kupic znow nowe

mamy miejsce na warsztatach pani powiedziala ze jak oficjalne mnie nie poinformowali ze mnie wykreslono z listy to moge przyjsc i oni musza mnie przyjąć ale byla niezadowolona ze nie potwierdziłam.
Stary 2016-11-04, 14:58   #3308
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
ja dzieki bogu nie mam podejscia "jak ktos mi drogie to ja mu tez"
uwazam ze tak bliskie osoby sie obdarowują że kazdy iwe na co kogo stac

smutek tylko ze meza rodzina nie robi prezentow. my im od 3lat dajemy razem cos (a to posiel, bo tam tylko puch a ja latem sie rozplywalam pod tym) a to akcesoria do kuchni (drewniane podstawki) itp itd... bo chcialabym tradycje wyrobic, jak nie mi to dzieciom. nie bede pozniej dziecku tlumaczyla ze w te swieta jedziemy w to gorsze miejsce bez prezentów :O

no i tesciowa zaczela nam dawac. najpierw Biblia,,, pozniej medaliki... pozniej po Nowym Testamencie.. czekam zeby skonczyly jej sie te religijne pomysły
choc z drugiej strony, jako wierząca, uwazam ze kazdy (wierzacy) w domu powinien to miec wiec akurat fajnie bo nie posiadalismy swoich ale no jeszcze troche i obrazy swietych zacznie nam wreczac

z prezentami u mnie trafia najbardziej mama...a daje duzo i drobne, a to rekawiczki a to cos a to ładowarke samochodowa
fajnie ja tez wole zrobic paczke prezentów niz jeden wiekszy, ale to zalezy komu jak i co
i daje tez sama sobie prezent z racji tego ze u nas swieta w 5 osob sie spedza (rodzice, brat i ja z mezem) to pakujemy wlasnie kazda rzecz osobno i wtedy jest GORA prezentów no i w tym natłoku sie gubi co kto komu ile, wiec dorzucam cos sama sobie ostatnio podarowałam sobie mega czajnik
tylko u mnie z teściową akurat jest tak, że dostanie coś skromniejszego to zrobi "smutną minkę", że ona tylko X dostała - a to jest przegigant jeśli chodzi o wydziwianie. Jak mówią, że kobieta zmienną jest to moja teściowa x10. Szczerze to już mówiłam tż, że już zaczyna mnie to lekko irytować, że cennik prezentowy idzie w górę cieszyłby mnie mały drobiazg, chociażby skarpetki
Stary 2016-11-04, 15:05   #3309
Opiumalfa
Zakorzenienie

Zgłasza sie mega fanka Harrego

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Zapraszam na nowa czesc http://m.newsweek.pl/styl-zycia/imio...campaign=fb_nw
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 15:06   #3310
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
tylko u mnie z teściową akurat jest tak, że dostanie coś skromniejszego to zrobi "smutną minkę", że ona tylko X dostała - a to jest przegigant jeśli chodzi o wydziwianie. Jak mówią, że kobieta zmienną jest to moja teściowa x10. Szczerze to już mówiłam tż, że już zaczyna mnie to lekko irytować, że cennik prezentowy idzie w górę cieszyłby mnie mały drobiazg, chociażby skarpetki
ah no chyba ze tak
to bym powiedziała, że mnie na wiecej nie stac wiec zeby było sprwaiedliwie niech mamusia do 100zł prezenty robi. mi do 100zł, a sobie za reszte cos ładnego i obie bedziemy zadowolone...

cennik prezentów. taki tylko z męzem ustalam czasami ale to malo kiedy i raczej w mysl zasady ustalenia max ceny, bo akurat auta do ubezpieczenia albo cos innego a ze ustalimy np 500zł nie oznacza ze kazdy ma wydac 500...(ah marzenia) aczkolwiek dajemy sobie granice budżetu i tyle ;-) jak wiem ze mi potrzebny kindle a jemu spinki do koszuli to takie prezenty są. bez patrzenia ze moze kupie mu tych spinek 3sztuki bo to mniej wiecej rownowartość kindla

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

przeczytalam poki co nagłowek: KAROTEN?!?!? BETA-KAROTEN?!

poczytalam: Marika i Natan - to nie mozna było wczesniej tak? normalne imiona dla mnie...

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2016-11-04 o 15:07
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 15:06   #3311
Opiumalfa
Zakorzenienie

Karoten!!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 15:09   #3312
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Karoten!!!
musze tesciowke zapytac czy w tradycji sląskiej wystepuje
Stary 2016-11-04, 15:13   #3313
axn22
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze o tym nie pomyślałam... U mnie jest dokładnie tak samo, u rodziny TŻ nie ma w ogóle żadnych prezentów świątecznych, nawet najmniejszego drobiazgu, a u mnie bez prezentów nie ma świąt i na pewno maluch zostanie solidnie obdarowany...

Ja to przyjęłam tak po prostu że tak jest, nie dają sobie i już, ale dziecku jak to wyjaśnić potem Może małemu będą dawać..
Stary 2016-11-04, 15:16   #3314
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:

Ale jak to Karoten ? A na nazwisko Beta... Beta Karoten
zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 15:17   #3315
Mojra87
Zadomowienie

Karoten, Zeus

Cytat:
No to masz podobnie jak ja Teraz na urodziny też wszystkim linki dawałam, a jak ktoś nie wie to daje kopertę i czekoladki, kwiatów nie lubię za bardzo
Ja tam wolę dostać butelkę wina niż kolejną pierdołę, którą upycham po kątach... Tylko żeby mi wino było półwytrawne lub wytrawne, bo inne już będzie nietrafione
W lutym mam 30-stkę, ale liczę na to, że spędzę ją na porodówce, to może wszyscy się skupią na dziecku a nie na prezentach dla mnie

Cytat:
u mnie to ja jestem tą "dziwną".. bo ogólnie to ja nie lubię dostawać, wolę dawać prezenty. Nie wiem jakoś tak chyba nie lubię tego momentu jak wszyscy patrzą, a ja otwieram. Sama sobie a i owszem lubię kupować z reguły też sobie mówimy co chcemy. Wkurza mnie u teściowej bo ona drogie prezenty robi i czasem z metką i ceną daje, bo można oddać. Ja w takiej sytuacji zakrywam cenę czymś, co mogę później odkleić. Ostatnio kupiła mi taką sukienko tunikę czarną, w której wyglądałam jak w worku a cena 260 pln - za takie coś bym tyle nie dała. I to mnie wkurza bo potem ja się czuję zobowiązana oprócz tego torebkę i jakąś kurtko-bluzę, która mi się akurat nie podobała

a to masz rację, moje humory chyba powinny być czymś wynagrodzone

będzie dobrze, nie martw się na zapas
Musi być dobrze ale stres jest...

Moja T też lubi drogie prezenty... I to jest jeszcze bardziej krępujące - nie dość, że nietrafione, to jeszcze bardzo drogie... Na szczęście z kupowania mi ubrań baaaardzo szybko się wyleczyła teraz (od 5 lat ) pracuję nad NIE kupowaniem mi perfum kończę temat T i prezentów, bo to temat rzeka
Stary 2016-11-04, 15:17   #3316
Fantazja_
Zakorzenienie

kto był na warsztatach może się odnajdzie a Katowic nie ma

https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsz...sien-2016.html
Stary 2016-11-04, 15:18   #3317
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:

przeczytalam poki co nagłowek: KAROTEN?!?!? BETA-KAROTEN?!

poczytalam: Marika i Natan - to nie mozna było wczesniej tak? normalne imiona dla mnie...
Widze, że skojarzenie miałyśmy to samo
Stary 2016-11-04, 15:23   #3318
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
A to się jakieś prezenty daje z tego powodu?
U nas daje sie pierścionek, ale ja nie chcialam bo nie lubie wiec zareczynowy i obraczka mi wystarcza. Dostalam bukiet kwiatow

Moje dziecko ma w tej chwili "bede plakal, nie wiem sam juz o co ale bede". A zaczelo sie od tego ze nie pozwolilam podrzec gazety... :/

sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 15:26   #3319
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze o tym nie pomyślałam... U mnie jest dokładnie tak samo, u rodziny TŻ nie ma w ogóle żadnych prezentów świątecznych, nawet najmniejszego drobiazgu, a u mnie bez prezentów nie ma świąt i na pewno maluch zostanie solidnie obdarowany...

Ja to przyjęłam tak po prostu że tak jest, nie dają sobie i już, ale dziecku jak to wyjaśnić potem Może małemu będą dawać..
pytanie jak planuejsz rozwiazac swieta
bo ja mam do rodziców 160km w jedna strone i w druga do tesciow 100
wiec jak juz gdzies sie zdecydujemy to tam spedzimy swieta, a za rok w drugim miejscu...
no i tlumacz dziecku ze w tym roku bez prezentów.
jak trzeba bede to bede podkladac. ani mysle zeby nic nie dostał
Stary 2016-11-04, 15:30   #3320
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
O rany u mnie jakoś tak od początku się przyjęło, że każdy wręcza prezent na jaki go stać. Teściowie robią zawsze bardzo drogie (ale trafione) a my raczej się im nie rekompensujemy i też trafiamy z prezentami za mniejsze kwoty. W tym roku ze względu na przeprowadzkę i wyprawkę, robimy skromne paczuszki. W przyszłym tygodniu zacznę zamawiać prezenty

Poza tym mojemu tacie podpowiadam, co moze mojemu mężowi kupić, a ja od taty zawsze dostaje to samo książki/perfumy/akcesoria do kuchni - to jest zestaw bezpieczny i zawsze trafiony

Stary 2016-11-04, 15:36   #3321
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:

Wytrzymasz do gwiazdki? Ja zaraz w dniu premiery wzielam w biedronie i w niedziele było po ksiazceAle szczerze czuje mega niedosyt po niej...

Cytat:
Kiedys dostalam skarpetki takie z osobnymi paluchami i smiesznym napisem Michal uwielbia jak je zakladam i macham palcami

Stary 2016-11-04, 15:47   #3322
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
pytanie jak planuejsz rozwiazac swieta
bo ja mam do rodziców 160km w jedna strone i w druga do tesciow 100
wiec jak juz gdzies sie zdecydujemy to tam spedzimy swieta, a za rok w drugim miejscu...
no i tlumacz dziecku ze w tym roku bez prezentów.
jak trzeba bede to bede podkladac. ani mysle zeby nic nie dostał
Tego jeszcze do końca nie wiem. Do tej pory jechaliśmy na 15tą do teściów i najpierw jedliśmy tam, potem ok 18 do moich rodziców i tam już zostawaliśmy na noc... a kolejnego dnia do mojej babci... taki 2 dniowy maraton... Jakby tak zostało to przynajmniej nie ma opcji roku bez prezentów Co najwyżej gorsza babcia/lepsza babcia Ale myśle, że tak nie bedzie. Teściowa dzieci lubi więc może będzie miała zupełnie inny stosunek do wnuka niż do jednak dorosłej części rodziny

Nie wyobrażam sobie tego z małym dzieckiem a żadna strona rodziny nie wyobraża sobie sytuacji, że nie przyjedziemy na kolację wigilijną. U siebie na pewno wigilii nie zrobię bo obie rodziny obchodzą święta zupełnie inaczej, zresztą nie pomieścilibyśmy się...

Edytowane przez axn22
Czas edycji: 2016-11-04 o 15:50
Stary 2016-11-04, 15:47   #3323
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Wytrzymasz do gwiazdki? Ja zaraz w dniu premiery wzielam w biedronie i w niedziele było po ksiazceAle szczerze czuje mega niedosyt po niej...

Kiedys dostalam skarpetki takie z osobnymi paluchami i smiesznym napisem Michal uwielbia jak je zakladam i macham palcami

Muszę, bo nie mam teraz wolnej kasy na to Chociaż jak wychodziły kolejne tomy HP to pierwsza byłam rano w księgarni

Stary 2016-11-04, 15:51   #3324
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Tego jeszcze do końca nie wiem. Do tej pory jechaliśmy na 15tą do teściów i najpierw jedliśmy tam, potem ok 18 do moich rodziców i tam już zostawaliśmy na noc... a kolejnego dnia do mojej babci... taki 2 dniowy maraton...

Nie wyobrażam sobie tego z małym dzieckiem a żadna strona rodziny nie wyobraża sobie sytuacji, że nie przyjedziemy na kolację wigilijną. U siebie na pewno wigilii nie zrobię bo obie rodziny obchodzą święta zupełnie inaczej, zresztą nie pomieścilibyśmy się...
My rok temu mielismy wszystkie dni kogos, jeszcze w drugie swieto tescie o 10pojechali i stwierdzilismy ze luzik sami je spedzamy i sie byczymy. O 12 telefon ze kuzynka się do nas wybiera i byli do 21. Szczerze powiem bylam zmeczona juz tymi swietami i mialam serdecznie dosyc gosci...
Stary 2016-11-04, 15:54   #3325
zuzkka
Zakorzenienie

Działa Wam strona Smyka?
Stary 2016-11-04, 16:04   #3326
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja tez kocham Harrego. Czytałam od podstawówki a ostatnia część przeczytałam na studiach.
Tą nową mam już za sobą 😀

gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 16:13   #3327
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Silver - dzięki za kciuki boję się tej jutrzejszej wizyty...
Shiruvii - oby Ciebie długo nie trzymali już w tym szpitalu... zawsze mnie zadziwia różne podejście lekarzy... u mnie z twardnieniami robią od ręki badania (usg, ktg itd) i jak nic złego nie wyjdzie, to dają kroplówkę/zastrzyk z nospą i wysyłają do domu i na kontrolę do swojego gina... A w innych szpitalach trzymają na obserwacji tygodniami

Zwyczaj nie zwyczaj, to miłe dostać coś od tż z tej okazji ja mojemu po narodzinach starszej córki mówiłam (w żartach oczywiście), że mi chociaż kwiaty musi kupić za te 9 miesięcy ciąży i naście godzin bóli porodowych, ale koleżanki z pracy mu suszyły głowę, że ma się wykazać i kupił mi łańcuszek z serduszkową zawieszką z białego złota
Ale jakby przyszedł bez niczego, przytulił i pocałował, to też byłoby dla mnie ok
No u mnie zrobili komplet badan (bez ktg) i dali magnez. W ogole tu jakos nie praktykuja nospy, przez caly pobyt dostalam raz. Pozniej robili wymazy - na wyniki czeka sie kolo tygodnia. No i tak leci

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 16:25   #3328
s i l v e r
Zakorzenienie

Komoda złożona

malaMi,wiem,że nie udało Wam się kupić komody,ale odpowiadam na twoje pytania
szuflady wysuwają się do końca. W szafkach po bokach jest jedna półka na środku. Bardzo wygodnie się otwiera nie ma uchwytów,ale są wyfrezowania. Naprawdę bardzo wygodne.Szerokość szuflady 33 cm.
Jestem bardzo zadowolona jakość wg mnie super!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20161104_161018.jpg (55,7 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-11-04 o 16:50
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 16:38   #3329
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Wy tu o pączkach, a ja w sklepie spojrzałam dziś na pączki, pomyślałam o Was tutaj i stwierdziłam, że chyba pączka nie przełknę za to wzięłam słomkę ptysiową

Nie mogę się ogarnąć po chorobie... Ciągle mam kaszel i katar, jestem ogromnie zmęczona i do tego zaczął mi się spinać brzuch jutro wizyta u gin, to zobaczymy jak szyjka się trzyma... Proszę o kciuki

Wy tu o okropnych ginach piszecie....ja też postanowiłam zmienić lekarza... ten Lux Med mnie wykańcza psychicznie, olewają moją szyjkę, więc ja olewam ich - idę prywatnie
O jak ja nie lubie słomki ptysiowej...
za wizytę

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

kciuki za wizytę
dobrze,że lekarza zmieniasz

Ja sobie sprzątanie rozłożyłam na dwa dni bo tak się męczę. Wczoraj łazienka i odkurzanie, dziś podłogi. W weekend nie sprzątam wolę ogarniać bałagan jak córka w przedszkolu jest
Lubię Harrego
Ja uwielbiam Harrego, książkę, film, wszystko maz juz sie ze mnie śmieje bo co leci w tv to zawsze oglądam
Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
Silver, a jakoś tak dziwnie chorobowo, ale nie do końca.. oby mnie znowu jakieś przeziębienie nie dopadło..
Ja tez dzisiaj jakas taka... wstalam z bólem gardła i zatok, teraz niby ok, ale tak nie do końca. Nie lubie takiego stanu...
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 16:42   #3330
Lilotka
Zakorzenienie

Hejka. 🌹
Mam teraz trochę czasu więc i więcej czasu na wizaż. Caly czas Was czytam i kciukuje za wizyty oraz glukozy. 🐛
Ostatnio spadek formy i ogromny nerw na gina. Byłam na wizycie z mezem, bo mialo byc usg połówkowe cieszylam sie bardzo, bo mogl pierwszy raz zobaczyc córeczke, jednak mi nie zrobił. Przełożył na 8.11. 🐏
Okazało się, że mam akurat infekcje, ktorej wgl nie czulam. Przepisał nystatyne globulki i maść na tydzień. 8.11 mam sie stawic na kontrol i wtedy bedzie usg. Z fajnych rzeczy to to, ze mialam CTG i pierwszy raz słyszałam serduszko 😍
Co do prezentów to u nas nikt nikomu nie robi ani my tesciom, rodzicom, rodzeństwu itp. dostają tylko dzieci. My z mezem tez sobie nie robimy ewentualnie kupujemy sobie cos co jest akurat potrzebne np. mezowi kupilam ostatnio portfel skorzany (ktorego nie używa, bo szkoda 😒 pomijajac fakt,że stary sie prawie rozsypuje ma prawie 15 lat) poprzednim roku kapcie ze skory, ale to byly bardziej potrzebne rzeczy, ktore tak czy siak trzeba było kupic.

21/40
it's a girl.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości