|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||
|
Rozeznanie
|
Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Cytat:
Ja dzisiaj przed ginem też zaliczyłam dobrą gimnastykę haha aż się zmęczyłam ![]() Cytat:
Nie stresuj się i nie płacz, wiem, że to trudne kiedy bliscy zamiast wspierac doprowadzaja do lez mysl tylko o tym co pozytywne, dla siebie i Bobasa. Bedzie dobrze!Melduje się po wizycie u ginka. Wszystko super, ktg też, zadnych skurczy, serduszko super bije - wg gina wszystko rewelacja i nic nie zapowiada, zeby sie wcześniej coś wydarzyło Mała ułożona elegancko główką w dół, podobno nisko głową dlatego mnie tak po pęcherzu łupie, a nogi przy samym żołądku - jednym słowem Matka, bądź dzielna pobrał mi gbs, jutro mam zawiezc do badania. Aha, no i waży 2380g - konczymy 32tc , moja Pyza kochana mamy zdjecie stópek i troche buziaka, ale rączką się zasłaniała dziekuje za kciuki! ❤️A teraz ide coś wszamać, bo ginek pochwalił, że dobrze wage trzymam więc trzeba nadrobic haha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Cytat:
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
|
|
#4083 | ||||||
|
Zadomowienie
|
20 lat temu (boshe jaka jestem stara
Codziennie na obiad było puree ziemniaczane i paluszki rybne. Od tego czasu nie miałam paluszków rybnych w ustach ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie czuje żadnych skurczy, twardnienia . Żadne KTG - a miałam już 4 - nie wykazało skurczy. Raz jeden jak mnie bolał okresowo brzuch pojechałam na IP i nawet wtedy KTG było bez skurczów. Nawet moja macica jest tak leniwa , że nie ćwiczy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Od tygodnia próbuje się za to zabrać i mi się ciągle nie chce , a przeciez to pol godz i po sprawie Cytat:
---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, jak widze zdjecia na instagramie dzieci z pepowina i ...lozyskiem na koncu i to wszystko lezy na matce to ja tego nie ogarniam
No brzydzi mnie to lozysko jak diabli, oczywiscie kazdy robi jak chce ale po co takie zdjecia?? ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- I dlaczego akurat ja musze trafiac na te fotki
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4086 | |
|
Zadomowienie
|
Ewelina przemysl to czy nie lepieh byloby cos wynająć. Wiadomo trzebaby dodatkowo placic za wynajem... ale mialabys spokojniejsza glowe... mniej stresu i mniej nerwow. Ja juz zapomialam jak to jest mieszkac z rodzicami bo sie wyprowadzilam majac 20 lat no ale minus byl taki, ze placilam dobre kilka lat za wynajem. Moze warto pomyśleć o kupnie na kredyt jakiegos mieszkanka?
Zjadlam pozny obiadek z mezem i leze szukam pomyslu na świąteczny wystroj domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4087 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A nie opłaciło by się Wam bardziej coś wynająć... Kurcze szkoda Twoich nerwów. Rodzice czasem bywają mówiąc oględnie beznadziejni ...Cytat:
|
||||
|
|
|
#4088 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A moze za taka same kase by dalo rade cos wynajac? Na pewno mielibyscie wiecej miejsca. Wydaje mi sie ze to ten typ ludzi ktorym ciagle malo. Cytat:
![]() Gratki za udana wizyte. Wlaczyl mi sie syndrom wicia gniazdka... Przemeblowalam pokoj, brzuch opadl... Cos jest na rzeczy :O Mysle ze 2tyg i cos sie zacznie :P
|
|
|
#4089 |
|
Zadomowienie
|
Melduje się po wizycie
Kluska przybrała 150g od zeszłego tygodnia i waży 2550g (35t6d) a ja.... prawie 2,5 kg... jestem w szoku bo takiego przyrostu masy to nigdy nie miałam :PRozwarcie dalej na 1cm więc jest szansa na to, że jeszcze trochę wytrzymamy w dwupaku
|
|
|
|
#4090 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie były ostatnio przez 3 dni z rzędu. mam dość śledzia do świąt :P Cytat:
Cytat:
Cytat:
kurde... im się wydaje, że powinniście siedzieć po ciemku i myć się raz na 3 dni czy co ? u mnie też wiecznie tv gra i swiatło zapalone bo co mam innego w tym domu robić ![]() ja bym w następnej takiej akcji zażartowała sobie właśnie, że jak pójdziecie na swoje to za utrzymanie domu sami będą musieli płacić i ciekawe jaką minę miałaby mama. pewnie wychodzi ona z założenia że "gdzie tam pójdą, jak tu mają gdzie mieszkać i wszystko na miejscu" Ale zdziwią się, bo u każdego przychodzi kres cierpliwości w słuchaniu uszczypliwosci nt pieniedzy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie jestem w 100% przekonana, bo boję się tego, ze mój tż będzie latał po całej sali porodowej i mi zaglądał w krocze. a nie chce żeby oglądał jak wychodzi dziecko, bo nie uważam, że jest to smaczne. może jest to piękne doświadczenie, ale nie chcę żeby potem miał jakieś dziwne jazdy w głowie. nie chcę mu obrzydnąć. dowiedziałam się, że w szpitalu który wybrałam piguły na to nie pozwalają, więc w sumie spoko, ale znając mojego tż to wszędzie bedzie go pełno. z drugiej str będę miała na kogo drzeć mordkę ![]() ja jestem z tych kobiet, które uważają, że o niektórych rzeczach faceci nie powinni mieć pojęcia i niektórych rzeczy nie mogą wiedzieć/widzieć. nie pozwalam, żeby tż wchodził do łazienki kiedy korzystam z WC, nie golę sobie bożeny czy tyłka przy nim, nie wyciskam sobie syfów czy nie robię po prostu innych podobnych rzeczy. Facet ma myśleć, że zawsze jestem zadbana i czysta, a przede wszystkim zdrowa. nawet jak się źle czuje, to nie robię z siebie ofiary losu. kiedyś powiedziała mi o tym koleżanka mamy i widzę, że miała sporo racji. ona nawet nie sprzątała przy mężu (to juz troche przeginka), bo nie chciała żeby ją widywał umęczoną. wiadomo, bez przesady, nie będę się pindrzyć przed lustrem jak cały dzień siedzę w domu... wiem, że bardzo podobam się rozczochrana i nieumalowana tżtowi. ale nie chce żeby myślał, że stroję się tylko wtedy, kiedy wychodzę z domu. dla niego też chcę ładnie wyglądać. a w szczególności dla siebie. z jednym tylko mi nie wychodzi. otóż mam manię przebierania się w ciuchy "domowe" jak tylko przekroczę próg mieszkania. chodzę w piżamie, a teraz w ciąży w bokserce i gaciach, bo gorąco. wolałabym jednak czasem wyglądać bardziej zachęcająco.
|
|
#4091 | |
|
Rozeznanie
|
Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Cytat:
O matko, to ja mam niezłą kluskę w brzuchu!! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pięknie Ci ta kluseczka rośnie!! ja mam wizytę w poniedziałek, sama jestem ciekawa ile już kg noszę. tż zaczął nazywać mnie kartaczem (taki ni to pieróg... z mięsem w środku) Stwierdził, że ja jestem jak ten pierożek, a nadzienie ze środka to Alicja zaczynam oglądać taniec z gwiazdami. ile tego nie oglądałam.... patrzę, a tu Iwonka taka chudziutka, zadbana i blondynka do tego. SZOK :P
|
|
#4093 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję wizyt udanych
Wiecie, planujemy iść na swoje ale nie wiem.jak to wyjdzie narazie nie jestesmy w stanie finansowo. Najbardziej to mi przykro, że nie mam zadnego zrozumienia ze strony moich rodziców, zadnej pomocy, ciagle tylko zgrzyty i tylko kasa. To boli najbardziej. Czasem żałuję ze nie poszliśmy mieszkac do tz, bo mimo tego ze jego rodzicon sie nie przelewa to sa bardzo uczynni, pomocni, i zawsze wspieraja nas w naszych wyborach. Naprawdę z tesciow jestem bardzo zadowolona bo zawsze mozna na nich liczyc. |
|
|
|
#4094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj po tej kąpieli też dostałam powera w tyłek i cały dzień na nogach przygotowywałam mieszkanie na przyjście małego pokupiłam też organizery i wszystko poukładałam, wysprzątałam, nawet przygotowałam rzeczy co tż ma wziąć na nasze wyjście ze szpitala19.11 idę na roczek tż chrześnika, więc dobrze by było jakby mały do tego czasu jeszcze posiedział w brzuszku ![]() Jestem padnięta po całym dniu z obolałą kością w bożenie, ale za to szczęśliwa, że wszystko gotowe
|
|
#4095 | |
|
Zadomowienie
|
Hehe u nas już od jakiegoś czasu wiadomo było, że mała będzie kruszynką, gin przewidywała masę urodzeniową około 2800 g, więc nas i tak niezmiernie cieszy, że tyle już ma
![]() Cytat:
a to pieszczotliwy ten Twój tż kartaczku Tylko co Ala na to, że tatuś porównał ją do mięska?
|
|
|
|
|
#4096 |
|
Wtajemniczenie
|
Emosz, no nie wiem czy jej się podoba
pewnie i tak będzie wołał do niej Alicja, bo Ala mu się nie podoba. Alucha pipucha :P Moja!
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj byliśmy na wizycie, wszystko super
Zmierzył mi dzisiaj długość szyjki: 3,80 cm więc elegancko. Przytyłam w dwa tygodnie 1 kg, w sumie 7 kg na plusie. Wpisał mi daty porodu do karty wg om i usg. Stawia, że urodzę ok 15 grudnia czyli koło terminu z usg Dzisiaj mieliśmy szkolenie z ratownikiem medycznym- pierwsza pomoc dla niemowląt. Bardzo przydatne informacje, polecam. Mówił też o bezpieczeństwie w domu. Kazał nam wszystkim którzy już mają wyrzucić ochraniacze na łóżeczka. Chodzi o to, że niemowle przekręci się na bok i oprze główką o ochraniacz i będzie uwięziony pomiędzy ochraniaczem i materacem, które nie przepuszczają powietrza co spowoduje brak cyrkulacji powietrza i oddychanie dwutlenkiem węgla -> zaśnięcie. A teraz idę nadrabiać ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4098 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4099 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Hihi dzięki dobra Kobieto ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-11-04 o 23:59 |
||||||
|
|
|
#4100 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my dajemy 400 zl do tego kupujemy jedzenie, srodki czystosci itp. ale czasem lepiej sie kochana wyzalic :-* Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- mademoiselle - ja kosci nie daje samo mieso i chrzastki, wiem ze nie mozna kosci ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- nudnylogin - gratuluje udanej wizyty ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- malaDarunia - no wlasnie ja chyba wole zeby maz posiedzial za sala, po drugie nawet nie wiem czy bedzie w domu jak sie zacznie.. ja sikam przy tżecie ale on nawet na to uwagi nie zwraca, syfy to ja mu lubie wyduszac jak jakies ma hehe,. takie mam zboczenie moj mi nie kaze czasem w ladnych ciuchach po domu lazic bo sie zniszczy a siedze ![]() dzis sie na zakupach godzinnych umeczylam :/ tzn przy mierzeniu butow.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
kurcze moze jednak warto sobie policzyx jakby wychodzil wam wynajem.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#4101 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie miałam zamiar się położyć po imprezce, ale moja córka jeszcze ma nie dość zabawy i nie chce jej się spać bo tańczy w brzuchu, więc Was nadrobiłam
Gratuluje zbiorowo udanych wizyt Emosz, mi też lekarz mówił, że dzidzia jest mała a już 3 tygodnie później tak przykosiła, że jest bardzo blisko górnej granicy normy Pyza mamusi![]() ewelinus, nie martw się wynikami, ja też takie mam co drugą wizytę i lekarz twierdzi, że to standart w ciąży Żurawit to ja łykam non stop a raz jest lepiej, raz gorzej I doskonale Cię rozumiem z tą kasą i rodzicami... My mieszkamy na wynajętym i uprawiamy kombinacje z opłatami przy tym praktycznie co miesiąc (TŻ ma własną działalność, raz z obrotami lepiej, raz gorzej a ja mam najniższą krajową na umowie o pracę, więc tyle też dostaje z ZUS) a moglibyśmy mieszkać z teściami albo moimi rodzicami, ale wiemy, że to by się kończyło ciągłymi aferami o kasę... Przykro, że tak to traktują, szczególnie, że mają kasę pracując za granicą, masakra. A z tym, że za dużo zużywacie to nie mam słów, macie siedzieć przy lampie naftowej czy co :/? Jak staniecie finansowo na nogi to polecam mieszkanie samemu, ulga niesamowita, warta nawet płaceniu komuś za wynajem Mój TŻ przy porodzie chce być. Ja mu dałam wybór (mimo, że mi zależy na jego obecności) bo myślę, że jednak faceta nie należy do tego zmuszać. Ja przy TŻ też nie korzystam z wc czy nie wykonuje jakiejś tam depilacji itp, ale normalnie czasami sobie chodzę w rozciągniętym dresie, bez makijażu z koczkiem na czubku głowy itp, jakoś nie czuję, że muszę być przy nim zawsze ładna i idealna Na początku związku tak miałam, ale teraz wiem, że mu to nie przeszkadza bo i potrafi się na mnie rzucić i w takim wydaniu mniej atrakcyjnym Ja też myślałam, że jestem walnięta bo oglądam porody na YT i mnie ani to nie przeraża ani nie obrzydza, wręcz daje mi wiarę i napawa optymizmem ![]() Ale pogadamy jak się zacznie czy również będę taka pozytywna ![]() A ostatnio w sr było o szczepieniach, witaminach itp. To każdy maluch w 24h od urodzenia dostaje do mięśniowo wit K (można się nie zgodzić) i wtedy suplenentuje się dzidzie tylko wit D Wgl to jestem przerażona ilością szczepień, dostaliśmy całą rozpiskę do 2 lat I chyba zdecydujemy się na 6w1 albo chociaż 5w1 po tym jak usłyszałam, że taki bąbel w 2 miesiącu ma mieć 3 szczepienia w ciągu jednej wizyty :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-11-05 o 02:29 |
|
|
|
#4102 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Dziękuję za zrozumienie i takie slowa wsparcia, tego mi chyba bhlo trzeba. My dzis imprezujemy, idziemy na weselicho w rodzinie męża, jest strasznie wczesnie bo o 15, a jutri poprawiny Wiadomo nie poszaleje z tancami ale do jakis wolniejszych to moze sie pokolyszemy Wstalam juz z samego rana bo muszę siebie ogarnąć a i poprasowac wszystko bo przez wczorajszego dola nic nie zrobilam praktycznie. Co do.porodu, moj mezus chce byc przy porodzie, ja do niczego go nie zmuszam, jak.zdąży to będzie hehe Velvet dokladnie z tymi szczepionkami to masakra tyle jest wkluc w tych refundowanych ze daj spokoj, my wybieramy 5w1. Ale.to temat rzeka sa przeciwnicy i zwolennicy. Kazdy musi sam podjąć decyzje bo tak naprawde ile ludzi tyle opinni. ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- No wlasnie dlatego ja nie kupowalam tych witamin jeszcze bo wydawalo mi sie ze teraz to tylko witamine D sie suplementuje ale to jak dostane indormacje od lekarza to w kazdej chwili w aptece sie kupi. Nasze malenstwo szaleje w brzuszku? Czy ono szykuje sie na imprezę juz? )
|
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w 36 tygodniu i zarazem 9 miesiacu 🎉🎊🎈🍹🎂🍰🍦🍨🍧🍬🍫🍪🍭🍩
|
#4104 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje 9 miesiàc - jak to dumnie brzmi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4105 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4106 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się w 37 tygodniu!
Zostało nam 30 dni do terminu 😈Cytat:
no to niech będzie Alicja ![]() Cytat:
![]() Gratki!
|
||
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
emosz , dodoo - gratulacje 9 miesiaca!
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4108 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno jeszcze długo będziecie w dwupaku ![]() Cytat:
Cytat:
Wszystko ogarnięte Pewnie czujesz taką przyjemną ulgę? ![]() Cytat:
Ale najwazniejsze, że mała ładnie rośnie ![]() Co do ochraniaczy, to myślę, że różne trendy przychodzą i odchodzą jak fale... Teraz gadają o nich a zaraz będą dyskutować czy łóżeczko powinno mieć zabudowaną ściankę, czy nie, bo powietrze zabiera... My się wychowaliśmy na ochraniaczach i jakoś się nie udusiliśmy, a dziecko ma odruch przetrwania i jak nie może oddychać, to się przekręca Myślę, że to kolejna nagonka, jedna z wielu...A nie mam pojęcia... Wizytę mam dopiero 22.11, więc się i tak nie dowiem :P Cytat:
Cudownie ![]() "Teoretycznie" ![]() Obudziłam się znów z męczącą opuchlizną rąk Teraz jak siedzę to czuję również stopy... Ah,uroki..
|
|
|
#4109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak zerknelam i tez mam 30 dni do terminu a 35tc5dn... Yyy?:d Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Temat szczepień to na prawdę temat rzeka i w sumie każdy ma swoje przekonania ale mogę wam napisać co mnie przekonuje do standardowego procesu szczepień tych nie płatnych... Moje chłopaki, jeden i drugi byli szczepieni tymi bezpłatnymi i szczerze to ja bardziej panikowałam niż to warte ani jeden ani drugi nawet nie zakwilił przy szczepieniach. W pogotowiu była oczywiście butla albo smoczek ale w szoku byłam, że takie maleństwa tak dzielnie to znoszą. Tej szczepionki jest tak mało, że nie zdąży zareagować a już jest po Znów te skojarzone to jednak kłucie taką skoncentrowaną ilością tej chemii jak piszecie w jedno miejsce czyli mega kumulacja np w takiej małej rączce. Te 3 kłucia to są albo w dwie rączki i nóżkę albo w rączkę i dwie nóżki (już nie pamiętam dokładnie). Mi przy Julku (a było to 3 lata temu) sama położna odradzała szczepienie skumulowanymi. Niby ciągle pojawiają się nowe artykuły czy mają one wpływ na autyzm czy nie ale mi wystarcza chociażby ziarenko takiego podejrzenia i już ze względu na to rezygnuję na wstępnie. Mocno za to zastanawiam się nam dodatkowym szczepieniem na rotawirusa bo u nas minimum 3-4 razy do roku się pojawia dziadostwo a nie wyobrażam sobie takiego maleństwa, które musiałoby to przejść ale też słyszałam, że szczepi się na jakiś tam rodzaj rotawirusa a odmian jest dużo więcej i nie daje to gwarancji niechorowalności No ale to takie moje zdanie na ten temat na pewno dobrze się dopytać o wszystko lekarza pediatry i podjąć decyzję na spokojnie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

aż się zmęczyłam 

mysl tylko o tym co pozytywne, dla siebie i Bobasa. Bedzie dobrze!
Mała ułożona elegancko główką w dół, podobno nisko głową dlatego mnie tak po pęcherzu łupie, a nogi przy samym żołądku - jednym słowem Matka, bądź dzielna
mamy zdjecie stópek i troche buziaka, ale rączką się zasłaniała
dziekuje za kciuki! ❤️

. Żadne KTG - a miałam już 4 - nie wykazało skurczy. Raz jeden jak mnie bolał okresowo brzuch pojechałam na IP i nawet wtedy KTG było bez skurczów. Nawet moja macica jest tak leniwa , że nie ćwiczy
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
A nie opłaciło by się Wam bardziej coś wynająć... Kurcze szkoda Twoich nerwów. Rodzice czasem bywają mówiąc oględnie beznadziejni ...

I chyba zdecydujemy się na 6w1 albo chociaż 5w1 po tym jak usłyszałam, że taki bąbel w 2 miesiącu ma mieć 3 szczepienia w ciągu jednej wizyty :/ 

9 miesiàc - jak to dumnie brzmi
Wszystko ogarnięte