|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 2
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
podziomka,od dawna mieszkasz w irlandii? fajnie tam?
planujesz wrocic kiedys do polski?nie ma to jak otworzyc drzwi z syfami i blyszczaca sie cera (minute po nalozeniu kremu nawilzajacego) mlodemu kurierowi :/
|
|
|
|
#123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Z moim doświadczeniem w produkcji wszystkiegokolwiek wolę nie zaczynać . Już wolałabym pojechać do Anglii i kupić .Cytat:
). Mam też nadzieję, że nic nie popsuje mi dobrego humoru. Za chwilkę wychodzę do apteki. Tak w ogóle to przygotowałam sobie grafik - co i jak stosować, bo tak to stosowałam jak leciało . Myślę, że jest w porządku. Szok po prostu, ale teraz to nie mam żadnego ropnego pryszcza! Serio. "Tylko" pokiereszowaną twarz... Postanowiłam, że jeśli dermogal będzie nawilżał to sięgnę po atrederm - kiedyś stosowałam, ale on jest raczej na blizny i skóra mi złaziła, bo była przesuszona.Cytat:
Żeby tylko nic się nie pogorszyło, żeby tylko nic się nie pogorszyło .A co do zdjęć - mam bardzo malutko, ale świetnie je przerobiłam . Żałuję teraz, że nie chciałam kiedyś robić ich sobie więcej - po przerobieniu były by w porządku. Teraz to jakoś nie ma okazji, a nie lubię jakoś tak "strzelać" bez sensu. Zresztą jestem uprzedzona . I wyglądam gorzej niż kiedyś, więc byłoby trudniej.
|
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
U mnie dosyć dobrze z twarzą, ale w życiu osobistym gorzej
Dzisiajeszy dzień jest zwiastunem końca związku, który trwa 3 i pół roku
|
|
|
|
#125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
głowa do góry
|
|
#126 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie nie kończy się zbyt łatwo. Ale z drugiej strony to sama nie wiem czy to rzeczywiście prawdziwa miłość.
|
|
|
|
#127 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysmaruje sie mazidlami i po chwili ktos dzwoni do dzwi
|
||
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dzisiaj świetny humor
![]() Wstałam rano zdązyłam ze wszystkim,mam tylko 1 czy 2 gule i same przebarwienia,poszłam na spacer do szkoły
|
#129 |
|
Rozeznanie
|
Hmm, ja cos widze, ze polepszenia i pogorszenia wystepuja u nas wspolnie... :P U mnie tez obecnie troszke lepiej
Zamowilam sobie ten Dermogal, boje sie go uzyc no ale sprobuje...
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
haa nie moge bo u mnie też lepiej!
jak widać u nas wystapiło masowe polepszenie i tak tez ma być już zawsze!!!
|
#131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Po filmiku Zuziku (ale częstochowski rym). Jutro zdam relację.Cytat:
Już widzę kres polepszenia...
|
|
|
#132 |
|
Rozeznanie
|
ojojojojoj a takie dobre humory opanowały wątek! Olu, nie martw się i głowa do góry - nie wieszaj się plisssss....
|
|
|
|
#133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i narazie nie planuje wracac ,bo musze skonczyc studia.Mi sie bardzo podoba ...mam swietna uczelnie ,moj TZ tez jest w Irlandii.Oczywiscie bardzo tesknie za domem ,ale tak wybralam i musze sie tego trzymac.
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie - dziś jeszcze postanowiłam tego nie czynić
. Ale musze zapisać się do psychologa, bo czasem jestem temu bliska .Zaraz kładę się spać - posmarowałam się dermogalem... Dziwne . Mam wrażenie, że to tran . Jakiś tłusty. Mam nadzieję, że mi nie zrobi krzywdy - w końcu kolejny raz wierzę, że skoro napisano "dla trądzikowej cery także", to nie jest to kłamstwo (ludzka naiwność, a moja na pewno, nie zna granic). Jeden pryszcz mi wyskoczył (rejestruję, aby wiedzieć, że nie po dermogalu) i nie mam zamiaru go wycisnąć (na razie). Zbaczymy co będzie jutro.Wspierajcie mnie duchem - może dam radę pociągnąć dalej mój marny żywot .W ogóle to zaczynam od jutra odchudzanie (który to raz?! - aż żal bierze...). Ważę 63 kg (bez bicia się przyznaję...). Muszę w 2 miesiące schudnąć do 55... Majowy weekend ma być ciepły i ja nie będę miała wtedy tej opony na brzuchu!!! A jak tam Dagna u Ciebie? Udało się?
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
podziomka, fajnie,ze jestes zadowolona
chcialabym wyjechac z polski,chociaz na jakis czas. nie jestem przywiazana do naszego kraju . marze o takim paryzu np Oluś, z tym odchudzaniem poleglam po ok 3 miesiacach :/ z 65 do 56 zjechalam.. ale w dwa miesiace to wszystko nadrobilam tez planuje znowu powrocic na diete,ale jakos nie mam sily na nia ![]() ide na uczelnie i dzisiaj wyniki z poprawkowego egzaminu :/ milego dnia wszystkim!!! |
|
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
Mi sie dzis 2 wielkie gule na czole zrobily i je wycisnelam
.Teraz mam 2 rany![]() ![]() ...
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
tak mówicie że u was nastąpiło masowe polepszenie ale ja niestety do tej grupy (narazie) się nie mogę zaliczyć. Jak zawsze pod koniec okresu mnie wysypało i nie mogę doprowadzić czoła do porządku. Policzki i broda w miarę ok ale czoło jest w fatalnym stanie.
Wiecie co, dziwne to bo wszystkie dziewczyny narzekają że cera im sie pogarsza tuż przed okresem a u mnie to następuje zawsze pod koniec okresu.. Wy też tak macie może?
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2008-02-26 o 16:43 |
|
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
U mnie ogólnie polepszenie,ale przy dziurce od nosa (!!!) wyskoczył mi podskórny pryszczol!! Takie miejsca mnie zawsze zaskakuja - gdzie te pryszcze mogą się jeszcze usadowić
no a przy okazji boli...podziomka ja też jestem emigrantką, tyle że w Norwegii ![]() --Olka-- fajnie że masz postanowienie związane z wagą, ale czy to troszkę nie za dużo w dwa miesiące?? dagna1 dzięki i Tobie też życzę miłego dnia, a właściwie popołudnia No i trzymam kciuki za zdany (mam nadzieję,że dobrze) egzamin ![]() beata_1988 mi się pogarsza przed okresem, ale po okresie z tydzień jeszcze męczę się z tym co wyszło, a niktóre zostają do następnego okresu - wiesz... taka walka z wiatrakami przez ten okres Idę na norweski - ufff - trudne to jak nie wiem co!! |
|
|
|
#139 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mam nadzieję, że egzamin ok.Cytat:
.Cytat:
![]() Podobno można bezpiecznie chudnąć kilogram na tydzień. Ja mam 8 kg i 9 tygodni . A tak serio to i tak nie dam rady - święta i te sprawy . TO ZNACZY DAM!!! Muszę i już.Ja mam właśnie dokładnie tak jak Marika z pogorszeniami. Efekty po hormonach wkótce będą. U mnie nawet chyba wreeeszcie są - po pół roku.
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2008-02-26 o 20:37 |
|||
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Juz sie tyle chamowalam i nic nie wyciskalam a tu dzis cos mnie podkusilo.![]() Mi zawsze wyskakuje po okresie nigdy przed.Tez biore anty.Ostanio mysle zeby odstawic tylko ,nie chce zeby mnie jeszcze gorzej wysypalo. Marika22 jak jest w Norwegii?Bylam w Szwecji i Finlandii ,ale tam pewnie jest zupelnie inaczej.
|
|
|
|
|
#142 |
|
Rozeznanie
|
Aaaaa mam mega gule podskorna, na wlasne zyczenie! Wycisnac probowalam jakiegos maluszka, noi mam... eh
![]() Czym to najlepiej posmarowac zeby zlazlo? Bo mam mnostwo tych specyfikow ale zawsze tak probuje wszystkiego naraz i nie pomaga...
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
u mnie zaczyna sie cos zawsze psuc dokladnie 1-,5tyg po skonczonej miesiaczce
a tydzien przed okresem i w trakcie cera super;] wiiem ze jak tradzik nasila sie przed okresem to lekarze wlasnie czesto przepisuja anty < jak tak kiedys mialam to lekarz od razu,ze anty na to pomogą!, of kors nie wzielam". , podobno pomaga w takich przypadkach. u mnie jak zwykle wszystko jest nie typowe ;]
|
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#145 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wyłudziłam dziś w sephorze próbki colorstaya - i cóż... Prawdę pisano. Jest ok, ale na większe wyjścia - w miarę kryje (mojej gęby się nie da dobrze, bo jest wyjątkowo wstrętna), matuje, kolorek najjaśniejszy mi pasuje, ale... Bardzo podkreśla suche skórki (bardzo!) - pod innymi nie widać ich było. Wysusza... Postanowiłam więc nie kupować - nie mam za często "dużych wyjść", a na razie jak coś to próbek mi wystarczy.
|
|
|
#147 |
|
Rozeznanie
|
Niedawno odkryłam nowy sposób na ropne pryszcze (bo ten przy dziurce od nosa dzisiaj wyglądał baaardzo nieestetycznie więc musiałm coś z nim zrobić). Mój sposób: w gorącej wodzie (taką,że nawet trochę parzy w palce) zamaczam palec/palce i szybko tym gorącym palcem przytykam do pryszcza i tak kilka razy. A jak jest możliwość to w ogóle robię tak żeby jak najwięcej gorącej wody dostało się na pryszczola. Pod wpływem gorąca pryszcz jakby znikał!! Tak samo robię jak już mi pryszcz pęknie sam i leje się krew. Gorącą wodą tamuję krwawienie. Spróbujcie!
podziomka w Norwegii jest bardzo fajnie, ludzie mili, nie ma tak wielkich stresów w pracy jak w Polsce. Jestem zadowolona!! |
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam z kolei wrażenie, że cera pogarsza mi się w połowie cyklu
Ostatnio z moją cerą jest nawet nawet, chociaż jeszcze wczoraj byłam załamana, gdyż piję herbatkę oczyszczającą Vitaxu "Sekret piękna" no i trochę powyłaziło na skórze Zakupiłam sobie też nowy krem Acnefan i jestem pod wrażeniem- dotychczas używałam Benzacne i przez niego moja skóra stała się wrażliwa, łuszcząca się, mimo że nakładałam punktowo a ten nowy kremik działa bardzo dobrze i ma mało inwazyjny skład- wyciąg z nagietka i rumianku, witaminę A, olejek herbaciany. Benzacne był dobry a Acnefan też zapowiada się nieźle a jest bardziej delikatny
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem co mam z tym zrobic :/ od dwoch tygodni na policzku mam duze,czerwone wypukle COS. przed pojawieniem sie tego CZEGOS mialam krostke,ktora nie ruszalam i znikla w ciagu 2 dni i wlasnie po paru dniach pojawilo sie to COS. na pewno nie bede tego wyciskac,bo nic nie wyjdzie. okropnie to wylada i nie da rady niczym zatuszowac,bo bardzo wystaje.. nie wiem co na to nakladac,bo od 2 tygodni nie znika,nie goi sie itp
|
|
|
|
#150 | ||
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() Cytat:
Spróbuj tak, powinno być o wiele lepiej. Ja tak robię . Tylko trzeba wtedy częściej sięgać po absorbentki.
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2008-02-27 o 12:02 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

planujesz wrocic kiedys do polski?
:/
. Z moim doświadczeniem w produkcji wszystkiegokolwiek wolę nie zaczynać
. Już wolałabym pojechać do Anglii i kupić
Postanowiłam, że jeśli dermogal będzie nawilżał to sięgnę po atrederm - kiedyś stosowałam, ale on jest raczej na blizny i skóra mi złaziła, bo była przesuszona.
.

tez planuje znowu powrocic na diete,ale jakos nie mam sily na nia 
.Teraz mam 2 rany