Lutówki 2017 ❤ cz. IV - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-05, 15:20   #3421
MartaMagda
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Załącznik 6728261

Babka bg. Wyszła pyszna. 😋

21/40
it's a girl.
Daj przepis
Stary 2016-11-05, 15:45   #3422
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

Oszaleje!!!! W całej Polsce nawalone jedna na drugą.. Region Wrocławia niczym pustynia

http://oskroba.pl/znajdz-sklep
hahaha ale pech.
MartaMagda chyba w Poznaniu jest jakaś jedna, a może i dwie
sreberko, super, że jesteś w szpitalu i na pewno teraz bedzie już dobrze
Lilotka, super wyglada ta babka, ja właśnie piekę szarlotkę owsianą, za 18 minut wyjmuje z piekarnika ostatnio mam na nią mega fazę...
silver no niestety tak to jest w tym Rossmanie, ale już by się nie wygłupiali z tą akcją skoro nie przestrzegają. odkąd mam duży brzuch byłam w 3 Rossmanach w Warszawie, dzisiaj w Konstancinie-Jeziornie i wszyscy patrzyli się na mój brzuch i odwracali oczy. Następnym razem zrobię eksperyment "wpycham się przed kolejkę". Może mnie nie zlinczują
Stary 2016-11-05, 16:10   #3423
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
hahaha ale pech.
No ja się czuję taka wyklęta, w wątku staraczkowym też nikogo z Poznania, wszędzie ten śląsk
Stary 2016-11-05, 16:21   #3424
axn22
Zakorzenienie

MartaMagda, zawsze możesz się przeprowadzić
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 16:25   #3425
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
MartaMagda, zawsze możesz się przeprowadzić
O nie nie nie, ja jestem rodowitą mieszkanką Poznania i nie ma w Polsce lepszego miasta
Stary 2016-11-05, 16:42   #3426
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
No ja się czuję taka wyklęta, w wątku staraczkowym też nikogo z Poznania, wszędzie ten śląsk
Jaka wykleta, ja co prawda kawalek od Poznania, ale tez pyreczka

Rogale skonczone, teraz odpoczynek
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 16:42   #3427
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
nie no spoko, tylko chciałam sprostować, że jeszcze nie ma 3 trymestru, chyba, że ktoś ma taką rozpiskę, że od 26+0 czyli od 27 tc jest 3 trymestr. już tydzień i tak niewielką różnicę robi, tylko formalną. pewnie wersje mogą być różne

ja się wkurzam na zakupach, bo nie jestem jakaś walcząca, czy roszczeniowa, ale jak w rosmanie mają te naklejki że kobiety w ciazy przodem i żeby je najpierw obsługiwać, to powinni się stosować. a wszyscy na brzuch mój patrzą i jak oparzeni wzrokiem odskakują, nawet ekspedientka, a co ciekawe miała przytwierdzony ten znaczek do fartucha i udawała że ma pomroczność jasną.
w piekarni też 10 osob przed nami, jak ktoś spojrzal na mój brzuch to od razu oczy w 2 strone jakby się lękał, że zaraz bede chciala egzekwować swoje prawa...

lekko nie jest, ale daje rade, sądzę że w 8 czy 9 miesiacu juz na chama bede szła i bede miec w d. tych ludzi. będę sie wpychać i tyle co mi tam
Cytat:
W Rossmanie to zależy od kasjerek, mnie zawsze wywołują z kolejki Za to w Lidlu i Biedrze zawsze wszyscy ślepną
Ja dziś w rossmanie byłam wywołana przez Panią kasjerkę, bo reszta ludzisk gdzie tam, nie widzą, tak samo jak pisze MartaMagda biedra, lidl - można zapomnieć

Cytat:
O

Mnie puszczają na siedzenie tylko w autobusie (we wro są miejsca oznaczone jako dla kobiet w ciąży)
Ja swojego prawa w kolejce upominam się hm tylko w Ikei bo yam kolejka dla ciężarnych więc mijam panów i staje pierwsza..
W Ross kasjerki udają że nie widzą, w sklepach mało kto patrzy kto stanął za nim...
Raz jak musiałam siusiu a poszłam tylko po sok to zapytałam Pana z taaaaaaka ilością zakupów czy ki ten sok kupi a ja mu dam to 2 zł

Aczkolwiek jak już mnie ktoś widzi to udaje ze nie...albo że mu też się należy. Moimi fanami są panowie koło 50 którzy zaczynają stekac że kasa dla starszych i ciężarnych i wie pani no ja też w niej mogę stać... A jakbym była latem bez brzucha w szortach to by się pręzyli niczym na siłowni przed lustrem

Oszaleje!!!! W całej Polsce nawalone jedna na drugą.. Region Wrocławia niczym pustynia

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem w szpitalu to był atak kolki nerkowej odezwę się jak wyjde. Z dzieciątkiem wszystko dobrze
OJJJJJJ współczuję bardzo bardzo, podobno potworny ból, mój mąż ma taki 2, 3 razy w roku - w tym w dzień naszego ślubu, ale na szczęście nie duży atak to był. Odpoczywaj

Cytat:
Załącznik 6728261

21/40
it's a girl.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
udanych zakupów

haha
W autobusach czy tramwajach zdarzy się,że ustąpią mi miejsca. Ale w sklepie kiepsko

dobrze,że poszłaś na IP. Ja w pierwszej ciąży dwa razy miałam atak kolki nerkowej. KO-SZMAR-NY ból !!! Można porównać w bólem porodowym z bólu.
Szybkiego powrotu do zdrowia życzę
a dziękuję, zakupy nie były wielkie, kupiłam sobie koszulę do spania, ale nie ciążową, dla małego w pepco welurowe półśpiochy

Właśnie Escorpio oglądałam te leginsy - bardzo fajne, grube, ale nie wzięłam bo zastanawiam się, czy te, które oglądałam- rozmiar M nie byłby za krótkie, jakoś ten krok był mega nisko usadowiony, dużo miejsca na brzuszek. Przymierzałaś swoje może? Na razie się wstrzymałam
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 17:17   #3428
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
ja się wkurzam na zakupach, bo nie jestem jakaś walcząca, czy roszczeniowa, ale jak w rosmanie mają te naklejki że kobiety w ciazy przodem i żeby je najpierw obsługiwać, to powinni się stosować. a wszyscy na brzuch mój patrzą i jak oparzeni wzrokiem odskakują, nawet ekspedientka, a co ciekawe miała przytwierdzony ten znaczek do fartucha i udawała że ma pomroczność jasną.
w piekarni też 10 osob przed nami, jak ktoś spojrzal na mój brzuch to od razu oczy w 2 strone jakby się lękał, że zaraz bede chciala egzekwować swoje prawa...

lekko nie jest, ale daje rade, sądzę że w 8 czy 9 miesiacu juz na chama bede szła i bede miec w d. tych ludzi. będę sie wpychać i tyle co mi tam
Oj, mam to samo Ale koleżance jedna kasjerka powiedziała, że ma po prostu podchodzić bez kolejki i następnym razem tak zrobię W spożywczych sklepach nawet nie ma szans, żeby ktokolwiek mnie przepuścił Najbardziej się ostatnio wkurzyłam na Tesco, bo kolejki przez pół sklepu, a kasa dla kobiet w ciąży oczywiście nieczynna Wyszłam i usiadłam na ławce, a tż stał 15min w kolejce

Cytat:
aaa info dla fanek pączków z bitą śmietaną: w Warszawie i okolicach jest taka sieć piekarni Oskroba. Nie mam pojęcia czy te piekarnie są w całej Polsce czy nie. w każdym razie było tam dużo apetycznie wyglądających pączków z bitą śmietaną
Eeeee u mnie tego nie ma... Jedynie chleb z tego widziałam w Biedronce, albo Tesco.

Cytat:

U mnie też posucha
Cytat:
dziewczyny jestem w szpitalu to był atak kolki nerkowej odezwę się jak wyjde. Z dzieciątkiem wszystko dobrze
Dobrze, że jesteś w szpitalu, obyś szybko wróciła do zdrowia

Cytat:
Załącznik 6728261

Wrzuć przepis

Cytat:
hahaha ale pech.
sreberko, super, że jesteś w szpitalu i na pewno teraz bedzie już dobrze
Lilotka, super wyglada ta babka, ja właśnie piekę szarlotkę owsianą, za 18 minut wyjmuje z piekarnika ostatnio mam na nią mega fazę...
silver no niestety tak to jest w tym Rossmanie, ale już by się nie wygłupiali z tą akcją skoro nie przestrzegają. odkąd mam duży brzuch byłam w 3 Rossmanach w Warszawie, dzisiaj w Konstancinie-Jeziornie i wszyscy patrzyli się na mój brzuch i odwracali oczy. Następnym razem zrobię eksperyment "wpycham się przed kolejkę". Może mnie nie zlinczują
Na to też poproszę przepis, bo ostatnio bardzo mi szarlotki smakują
Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
Właśnie Escorpio oglądałam te leginsy - bardzo fajne, grube, ale nie wzięłam bo zastanawiam się, czy te, które oglądałam- rozmiar M nie byłby za krótkie, jakoś ten krok był mega nisko usadowiony, dużo miejsca na brzuszek. Przymierzałaś swoje może? Na razie się wstrzymałam
Ale za krótkie w nogach, czy w brzuchu? Ja mam 155cm, więc na mnie wszystko albo dobre, albo za długie Te leżą idealnie, nie pamiętam tylko czy na długość w porządku
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 17:22   #3429
ferimori
Zadomowienie

Dzień dobry, od poniedziałku w Biedronce będzie Lovela za 12,89 zł (mleczko do prania 1,5l lub proszek 1,8kg). Co o niej myślicie? Nadaje się do pierwszego prania dziecięcych ciuszków?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 17:31   #3430
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
nie no spoko, tylko chciałam sprostować, że jeszcze nie ma 3 trymestru, chyba, że ktoś ma taką rozpiskę, że od 26+0 czyli od 27 tc jest 3 trymestr. już tydzień i tak niewielką różnicę robi, tylko formalną. pewnie wersje mogą być różne

Widzę że wszędzie tak samo jak w kolejce z daleka zobacza że idę a widać że jestem w ciazy to odrazu się odwracają przodem i ani myślą się obejrzeć ze strachu narazie mnie to śmieszy ale jak mi będzie ciężej to będę podchodzić do kasjerki i pytać czy w ciazy bez kolejności kasuje i też oleje tych ludzi w kolejce.
Narazie tyko raz się odezwałam W laboratorium bo gościu się mnie pyta czy jest za mną a ja na głos ze nie bo wchodzę bez kolejki i weszłam.

Dopiero wróciłam od koleżanki ubranka boskie już mam stałego dostawcę hehe ale naprawdę już więcej nie ma mowy zebym kupiła cokolwiek bo chyba mam już za dużo i pewnie połowy nie założę no okej jeszcze skarpetki muszę kilka par

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 17:44   #3431
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Dzień dobry, od poniedziałku w Biedronce będzie Lovela za 12,89 zł (mleczko do prania 1,5l lub proszek 1,8kg). Co o niej myślicie? Nadaje się do pierwszego prania dziecięcych ciuszków?

Ja mam ten proszek do prania, ale jeszcze w nim nie pralam. Wydaje mi się być OK

Stary 2016-11-05, 17:51   #3432
__malaMi__
Zadomowienie

Hej! ale miałam nadrabiania... Witam się w 6-tym miesiącu
byłam na warsztatach mama wie, fajnie było, ale niektóre rzeczy mnie troche zaskoczyły. Gościem był Zawitkowski i mówił np. o tym, ze bezsensowne jest podkładanie klina pod materacyk - dziecko ma spac na płaskim, że dziecka nie należy nigdy wybudzac tak jak często mówią przy kp, ze trzeba co 3h karmić - jak dziecko śpi to jest święte i wybudzać go nie można, jakoś negatywnie wypowiadał się o ciasnym otulaniu dziecka nie do końca to zrozumiałam, bo na samych warsztatach sprzedawali np. otulacz, ale z tego co zrozumiałam to on uważa, ze powinno być dziecko swobodne, a nie skrępowane.

No i mimo, ze brzuch mam nie jakiś wielki to doświdczyłam mega bólu kręgosłupa i wysiedzeniu na krześle to już dla mnie wyczyn, strasznie się kręciłam.

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość

Nie mogę się ogarnąć po chorobie... Ciągle mam kaszel i katar, jestem ogromnie zmęczona i do tego zaczął mi się spinać brzuch jutro wizyta u gin, to zobaczymy jak szyjka się trzyma... Proszę o kciuki
powodzenia, kciuki!
Cytat:
Komoda złożona

malaMi,wiem,że nie udało Wam się kupić komody,ale odpowiadam na twoje pytania
szuflady wysuwają się do końca. W szafkach po bokach jest jedna półka na środku. Bardzo wygodnie się otwiera nie ma uchwytów,ale są wyfrezowania. Naprawdę bardzo wygodne.Szerokość szuflady 33 cm.
Jestem bardzo zadowolona jakość wg mnie super!
eh kochana, 9 biedronek odwiedziliśmy i nic bardzo mi przykro, bo npaliłam się na nią, podoba mi się mega za tą cenę, no ale co zrobić... Wygląda naprawdę super!

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość

Nie wiem czy słyszałyście informacje, ale ponoc 1/3 ciężarnych pije w ciazy i niby sa to zaniżone dane. Az mi sie nie chce wierzyć, ze przykładowo z naszych 40 dziewczyn 12 by piło alkohol... chyba ze mówią nawet o cukierku z alkoholem, to wtedy zaliczyłabym sie do tego zaszczytnego grona
też mi się nie chce ierzyć, ale ogólnie wydaje mi się, ze na forach to siedzą takie, które tego nie robią, dbają o siebie i dziecko.
Nie znaczy to, że te które nie siedzą nie dbają, ale np. nie sądze żeby patologia udzielała się w wątkach ciążowych

Cytat:
mam pytanie do dziewczyn łykających żelazo, czy któraś ma po żelazie czarną kupę? ja mam tak od wczoraj, jestem pewna, że po żelazie, tym bardziej, że dawkę zwiększyłam na polecenie lekarza. kolor smoły.
potwierdzam, kolor jest nieciakwy

Cytat:
A ja lubię każdy alkohol i zabrzmi to pewnie patologiczne ale chętnie bym się napiła i poczuła ten stan lekkiego szumu w głowie, totalnego luzu
ja tam też lubie i miałam ze 2-3 razy taką myśl, że miałabym ochotę, szczególnie na spotkaniach imprezkach. Ale prędko to nie nastąpi

Cytat:
widzę,że pomimo, że zaraz rodzimy niektóre z nas ciągle nie ogarniają tych tygodni
27+0 -27+6 to tak naprawdę 28 tydzień (zaczęty, a skończony 27). prawidłowo się po skończonych wszystko oznacza, ale my tu w internecie operujemy raczej zaczętymi. czyli 3 trymestr się zaczyna od 27+0, a nie 26+0. czyli naszą nomenklaturą od 28 tc. ufff
Cytat:
Ja nie wiem niech każda sobie liczy te tygodnie jak chce... Zaczną się porody, któraś napisze ze urodzila w 38 a zamiast gratulować będą posty "ale nie tak się liczy tygodnie"
Noe męczy Was to?
dla mnie zawsze to liczenie jest do bani, wg mnie powinno sie liczyć skończone i tyle, lekarze tym się posługują. Przestawiłam się już na ten tryb z którego większośc korzysta, ale jak dla mnie to tylko wprowadza zamieszanie :P jak ktos mowi, że jest w 25 to zawsze się zastanawiam czy to 24+ czy 25+

Cytat:
dobrze, że z dzieckiem ok, a tobie powrotu do formy!
Stary 2016-11-05, 18:02   #3433
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, mam to samo Ale koleżance jedna kasjerka powiedziała, że ma po prostu podchodzić bez kolejki i następnym razem tak zrobię W spożywczych sklepach nawet nie ma szans, żeby ktokolwiek mnie przepuścił Najbardziej się ostatnio wkurzyłam na Tesco, bo kolejki przez pół sklepu, a kasa dla kobiet w ciąży oczywiście nieczynna Wyszłam i usiadłam na ławce, a tż stał 15min w kolejce

Eeeee u mnie tego nie ma... Jedynie chleb z tego widziałam w Biedronce, albo Tesco.

U mnie też posucha

Dobrze, że jesteś w szpitalu, obyś szybko wróciła do zdrowia

Wrzuć przepis

Na to też poproszę przepis, bo ostatnio bardzo mi szarlotki smakują

Ale za krótkie w nogach, czy w brzuchu? Ja mam 155cm, więc na mnie wszystko albo dobre, albo za długie Te leżą idealnie, nie pamiętam tylko czy na długość w porządku
no właśnie tak na nie spojrzałam to wydawały mi się za krótkie w nogawkach dla mnie, a mam 172cm, na brzuch spoko, wysoko osadzone od kroku w górę. Sprawdzałam rozmiar M. A Ty jaki kupiłaś?

Cytat:

ostatnio też chciałam go kupić. W takim razie kupię w promocji. Wiem, że go polecają

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Widzę że wszędzie tak samo jak w kolejce z daleka zobacza że idę a widać że jestem w ciazy to odrazu się odwracają przodem i ani myślą się obejrzeć ze strachu narazie mnie to śmieszy ale jak mi będzie ciężej to będę podchodzić do kasjerki i pytać czy w ciazy bez kolejności kasuje i też oleje tych ludzi w kolejce.
Narazie tyko raz się odezwałam W laboratorium bo gościu się mnie pyta czy jest za mną a ja na głos ze nie bo wchodzę bez kolejki i weszłam.

Dopiero wróciłam od koleżanki ubranka boskie już mam stałego dostawcę hehe ale naprawdę już więcej nie ma mowy zebym kupiła cokolwiek bo chyba mam już za dużo i pewnie połowy nie założę no okej jeszcze skarpetki muszę kilka par
no i dobrze
Stary 2016-11-05, 18:04   #3434
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
Laurko dziekuje i tez duzo zdrowka dla Ciebie i synusia dzis ma byc ocieplenie a od poniedzialku znowu ochlodzenie.. I jak tu czlowiek ma byc zdrowy ?
Dziękuję

Cytat:
odwiedzam moja internetowa przyjaciółkę kawa plotki i wieczorem wracam do domku
Pewnie fajnie było

Cytat:

Szybkiego powrotu do zdrowia!

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
U nas z noskiem pomagla masc majerankowa, w koncu pol nocy nie nasluchiwalam jak malemu charczy... zdrowka!
Super że pomogło, mój po clemastynie i kroplach przeciwkaszlowych bez problemu przespał do 7 w swoim łóżku. Nie to co poprzednie noce, o 23 już go budził kaszel.

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Witam się w 29 tygodniu, wreszcie coś mi przyspieszyło
Dochodzę do siebie po jelitówce. Sama jelitówka trwała 24h ale sił dalej nie mam, nie mogę sie pozbierać. Pranie jak wstawiałam to musiałam przerwy sobie robić bo mi się w głowie kręciło.
Z nosa mi lekko krew leci, bardziej się sączy, może z wysiłku przy wymiotach albo od osłabienia. Dzwoniłam do położnej to mówiła, że spokojnie mogę brać rutinoscorbin 3 razy dziennie a potem jak już ustąpi to mniej.
Jak już będę mogła dłużej ustać na nogach to pójdę szukać czapeczki na zimę, może w pepco albo w kiku, albo w textil markecie, i w tych samych miejscach dokupie pieluch tetrowych bo okazało się, że tylko 6 mi zostało.
Oj odpoczywaj.

Cytat:
Współczuję, oby już tylko lepiej było.

U mnie masakra, strasznie mnie kaszle. Z tego wszystkiego, wstyd się przyznać, jak mam atak kaszlu to popuszczam w majtki A mała tak naciska na pęcherz że ciągle latam, a tam 3 kropelki.

No i miałam mega atak duszności, tak mnie kaszlało że oddechu złapać nie mogłam w panikę wpadłam, mąż otwierał balkon na oścież żebym mogła zaczerpnąć powietrza. Coś strasznego, nigdy więcej nie chcę tego przeżyć.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 18:29   #3435
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
U mnie masakra, strasznie mnie kaszle. Z tego wszystkiego, wstyd się przyznać, jak mam atak kaszlu to popuszczam w majtki A mała tak naciska na pęcherz że ciągle latam, a tam 3 kropelki.

No i miałam mega atak duszności, tak mnie kaszlało że oddechu złapać nie mogłam w panikę wpadłam, mąż otwierał balkon na oścież żebym mogła zaczerpnąć powietrza. Coś strasznego, nigdy więcej nie chcę tego przeżyć.
uuuu to nie fajnie, zdrowiej szybko. Dziadowska pogoda i przez to wszyscy chorują ja też ostatnio pisałam, że jak kichnęłam porządnie to też mi się popuściło
Stary 2016-11-05, 18:50   #3436
mariea
Zakorzenienie

Escorpio robię z tego przepisu: http://wypiekizpasja.blox.pl/2011/11...o-zdrowie.html
tylko zamiast cukru dałam trochę syropu z agawy, a zamiast masła olej kokosowy.

Lipcówki założyły wątek, są na "L" jak my i mają takie samo serduszko i teraz się miesza na liście aaaa
Stary 2016-11-05, 18:55   #3437
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Escorpio robię z tego przepisu: http://wypiekizpasja.blox.pl/2011/11...o-zdrowie.html

Lipcówki założyły wątek, są na "L" jak my i mają takie samo serduszko i teraz się miesza na liście aaaa
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 19:11   #3438
ferimori
Zadomowienie

Cytat:

Serio? Już lipcowki? Ale ten czas leci... już niedługo będziemy pisać w odchowalni

Stary 2016-11-05, 19:13   #3439
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Serio? Już lipcowki? Ale ten czas leci... już niedługo będziemy pisać w odchowalni

Leci, leci, zaraz rodzimy

Dziewczyny, jak u Was jest z instynktem macierzyńskim, czujecie go?

Stary 2016-11-05, 19:16   #3440
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Zero. Ja całe życie byłam baaaaardzo "antydzieciowa" więc nie będzie tak łatwo go włączyć ale przynajmniej zniknęła kompletnie niechęć do dzieci. Wicie gniazdka się włączyło, więc wszystko idzie w dobrym kierunku
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 19:24   #3441
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:

Ja od niedawna coraz bardziej, wcześniej po prostu przyjmowałam do wiadomości. Choć dzieci bardzo lubię, długo zwlekaliśmy z decyzją o potomstwie, więc oboje z mężem wiemy, że wszystko obróci się o 360 stopni. Wiem, że będzie inaczej, ale nie twierdzę, że gorzej. Myślę, że po urodzeniu zakocham się w moim małym mężczyźnie. Koleżanki, które niedawno urodziły, a nie planowały i też niektóre były antydzieciowe, teraz stwierdzają, że to sama radość
Stary 2016-11-05, 19:46   #3442
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:

Ja jakoś niespecjalnie szczerze to za dziećmi nie przepadam i nie umiem sie z nimi obchodzić ani z nimi rozmawiać. Powoli czuje jak mi sie włącza wicie gniazda wiec powinno byc Ok

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-11-05, 19:51   #3443
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
no właśnie tak na nie spojrzałam to wydawały mi się za krótkie w nogawkach dla mnie, a mam 172cm, na brzuch spoko, wysoko osadzone od kroku w górę. Sprawdzałam rozmiar M. A Ty jaki kupiłaś?
M, bo S nigdy nie mieli. Ale to taka S/M. Przymierzyłam je i rzeczywiście nie sa długie. Takie do 165cm.

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:

Dzieki
A to zle lipcowki

Cytat:

U mnie całkiem niezle. Ale rozmawiać z brzuchem nie umiem...
Stary 2016-11-05, 19:54   #3444
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Hej! ale miałam nadrabiania... Witam się w 6-tym miesiącu
byłam na warsztatach mama wie, fajnie było, ale niektóre rzeczy mnie troche zaskoczyły. Gościem był Zawitkowski i mówił np. o tym, ze bezsensowne jest podkładanie klina pod materacyk - dziecko ma spac na płaskim, że dziecka nie należy nigdy wybudzac tak jak często mówią przy kp, ze trzeba co 3h karmić - jak dziecko śpi to jest święte i wybudzać go nie można, jakoś negatywnie wypowiadał się o ciasnym otulaniu dziecka nie do końca to zrozumiałam, bo na samych warsztatach sprzedawali np. otulacz, ale z tego co zrozumiałam to on uważa, ze powinno być dziecko swobodne, a nie skrępowane.
!
Też byłam. Szkoda że nie wiedziałam że będziesz ja wygrałam jajo pierwsza kubek ;D może skojarzysz

Co do klina to wiesz czemu bo dziś o tym myślałam i w sumie nie wiem
Co do otulaczy to jego teoria jest taka że dziecko wcale nie ludzi być skrepowane i ścisniete jak w brzuchu bo juz nawet w brzuchu się prostuje i próbuje rozciagnac bo to właśnie czujemy jako kopniaczki. Ze zaleca się kilka dni (dni!) po porodzie ale nie żeby dalej czuł się jak w brzuchu tylko dla wyciszenia po stresie po porodzie.
Otulaczy który był do wygrania był podobno mniej krepujavy, taki kokon ale luźny...
Ale co z tym klienem? Bo pozbiej zaczął o hamakach, fotelikach i to było dla mnie logiczne a o klinie nie wiem dlaczego...

Cytat:

No ja kocham moje Bobo miłością wielka i ustaliłam dziś ze dam rade pierwszy tydzień to później już jakoś to będzie (kwestia jak podnosić, przewijać,kąpać )

Wracam z Wycieczki mały zrobił przy cioci imprezkę więc mogła poczuć go przez brzuszek pięknie )

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
M, bo S nigdy nie mieli. Ale to taka S/M. Przymierzyłam je i rzeczywiście nie sa długie. Takie do 165cm.

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Dzieki
A to zle lipcowki

U mnie całkiem niezle. Ale rozmawiać z brzuchem nie umiem...
To ja na pewno wezmę większe. Zresztą to do kozaków więc mogą być do kostki czy przed... Mając 180 się przyzwyczaiłam

Ja od miesiąca może dopiero do brzucha gadam. Wcześniej jak go nie było mocno widać to komunikowalam się telepatycznie a teraz mówię ale na zasadzie "a teraz maciupek zrobimy tacie żurek" itp
Stary 2016-11-05, 20:06   #3445
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

jak podjęliśmy decyzję, że chcemy dziecko, w kwietniu zeszłego roku, to pamiętam, że nie czułam w ogóle instynktu, nie byłam przekonana i czułam lęk. pocieszałam się, że jakoś to będzie. jak w grudniu trafiłam do szpitala z diagnozą cp, wiedząc, że mam w sobie swoje malenstwo, które musi zostać usunięte, to się kompletnie załamałam i wtedy poczułam, że chcę, że wręcz muszę mieć dziecko. ja się w tej chwili rozpływam za każdym razem jak maluch mi brzuch wybrzusza, jak czuje jego ruchy, ekscytuje się niesamowicie. i już się nie mogę doczekać żeby był luty i żebym zobaczyła buźkę synka

a w ogóle za obcymi dziećmi nie przepadam, nie umiem się roztkliwiać, unikam wręcz ich. może dlatego nie mam cytomegalii

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-11-05 o 20:07
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 20:15   #3446
keepsmil3
Zadomowienie

U nas ciąża planowana i można powiedzieć, że w młodym wieku, ale na razie to jest we mnie mieszanka przerażenia i ekscytacji. Nie dociera do mnie, że w brzuchu jest dziecko, jak kopie to sie cieszę, ale moja wyobraźnia tego nie ogarnia nie rozpływam się nad ciuszkami, a przed ciążą tak właśnie bylo. Hormony mi dużo mieszają w głowie i strach przed nieznanym.

keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 20:16   #3447
ferimori
Zadomowienie

Cytat:

Oj chyba już tak, właśnie słuchamy Mozarta. Wczoraj fajnie "tańczyła" podczas koncertu, a dziś jeszcze cisza

Stary 2016-11-05, 20:22   #3448
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
U nas ciąża planowana i można powiedzieć, że w młodym wieku, ale na razie to jest we mnie mieszanka przerażenia i ekscytacji. Nie dociera do mnie, że w brzuchu jest dziecko, jak kopie to sie cieszę, ale moja wyobraźnia tego nie ogarnia nie rozpływam się nad ciuszkami, a przed ciążą tak właśnie bylo. Hormony mi dużo mieszają w głowie i strach przed nieznanym.

U mnie rozpływanie nad ciuszkami się jeszcze bardziej zwiększyło
Stary 2016-11-05, 20:30   #3449
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja od zawsze byłam antydzieciowa i mimo ze staraliśmy sie bardzo bardzo długo to nie rozczulam sie nad kopniaczkami, bardziej mnie denerwują szczególnie w nocy, nie rozmawiam z brzuchem, ale ze jestem gadżeciara to ubranka i wyprawka sa moim ulubionym zajęciem i coraz bardziej nie mogę sie doczekac malucha na świecie. Poza tym ciąża jest masakryczny przeżyciem dla mnie i chce zeby sie już skończyła
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 21:03   #3450
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo lubie dzieci, bardzo chcieliśmy dziecko i przy Michale jak juz czulam ruchy to duzo gadalam do brzucha, teraz nie mam na to czasu za bardzo. I tak jak teraz maly wlasnie spi obok mnie to nie mogę sie doczekac jak przytule juz ich obu

sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości