![]() |
#1471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2015 cz.8
Cytat:
![]() A serio trochę mnie to zmartwilo bo Młoda zaczela sie slinic i czasem potrafi się zakrztusić :/ Udanego weekendu! Baw się dobrze K. sobie poradzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
Pysia trzymam kciuki za tescia!
Aga ja codziennie prawie jak idę na zakupy do piekarni i małego marketu to przechodze przez parking gdzie stacjonuje ![]() ![]() Dzis rano bylo tak zimno.. co sie okazało tauruon mial awarie, ni ebylo ani prądu ani ogrzewania.. oczywiscie z katarem się obudzilam i bólem głowy:/. Zaczelam juz powoli kompletowac prezenty swiateczne... w zeszlym i 2 lata temu wydalismy prawie po 800zł na prezenty.... w tym roku nie bedziemy tak szaleć, zwlaszcza ze wiekszosc ma juz na początku stycznia urodziny, wiec prezenty Bozonarodzeniowe beda skromniejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Zakorzenienie
|
Ja też wczoraj poruszyłam temat prezentów z karolkiem bo świata tuż tuż ;D
Wiem tylko że mamie kupię pędzle do makijażu..kilka podstawowych bo ma każdy z innej parafii i część mnie drapie i nie wiem jak może ich używać... Bratu chyba walizkę bo wyjeżdża do tej nieszczęsne Australii i nie ma. Ale to już teraz bo zaraz leci... Karolkowi nie wiem. Nic. Bo kamery samochodowej, prezent z tamtego roku, nie wyjął z pudełka... Uk go tłumaczył trochę... A teraz powiedziałam że się obrażam i może sobie to wręczyć ponownie ;D Tacie nie wiem, przyjaciółce termoforek ![]() Ale uznałam źe na Mikołajki sąsiadów poczęstunek muffinkami ![]() ![]()
#1475 |
Zakorzenienie
|
My mamy kilka osób takich co listopad- styczeń mają urodziny i pomiędzy święta i chcemy właśnie dać jakieś dwa mniejsze prezenty tym osobom i na urodziny i na święta.
Sq świetny pomysł z tymi muffinami dla sąsiadów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale cudak fajny ma grubsza siersc i krotsze lapki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymajcie kciuki bo dzisiaj teoretycznie po 17 przychodzi dziewczyna mierzyć moja suknię. Ciekawe czy w ogóle przyjdzie bo poprzednia się nie zjawiła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1478 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
na przekór do celu
|
Prezenty... Myślę nad nimi od 2 tygodni. W zeszłym roku nie kupiliśmy nikomu kosmetyków, więc cóż, w tym roku liczę na świąteczną promkę w YR
![]() ![]()
![]() |
#1480 | |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;67192516]
![]() Dzięki. Dziewczyna była. Sukienka trochę się nie dopięła. Ma albo przyjść z krawcową albo mamy pójść razem o krawcowej żeby sprawdzić czy da się sukienkę powiększyć. Cytat:
My w tym roku robimy skromne prezenty bo kiepsko z kasą. Liczę że dostaniemy bony z pracy i z tego zrealizujemy Mikołaja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
... choć nie Westwood
|
My w zeszłym roku wydalismy kupe hajsu na prezenty. W tym roku bedzie spokojniej.
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
Matko ile macie do obdarowania..
U mnie rodzice moi plus brat Rodzice Karola ale to razem im coś drobnego bo u nich nie ma prezentów. Moim przyjaciołkom ale to ja, nie my ![]() Siostrze Karola i jej mężowi też coś do domu wspólnego symbolicznie bo oni nic.. I chrześniak Karola to coś staramy się fajnego kupić. Ale ciezko trafić bo ta jego siostra zawsze mówi że nic nie trzeba.. -_-' Najbardziej się cieszę że niedługo szlachetna paczka... Będę w 8miesiacu ale jakoś dam radę ;D
![]() ![]() Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2016-11-05 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
My chyba tylko wyślemy kartki z życzeniami... Ale każda kartka ze znaczkiem to koszt ok. 10 dolarów, to jak wyślemy z 10-15 i tak sporo hajsu pójdzie.
![]()
#1485 |
na przekór do celu
|
U nas te 18 osób to najbliższa rodzina. Ja mam rodziców i brata. TŻ ma mamę i trzy siostry, każda ma męża i minimum 2 dzieci
![]()
![]() |
#1487 |
Zakorzenienie
|
Viva w sumie to fajnie taka duża rodzina
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Aneta ja jutro robię swoje pierwsze w życiu podejście ![]() ![]() ![]()
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
Zakorzenienie
|
U Nas w tym roku będzie losowanie.
Niestety dzieci mamy mnóstwo do obdarowania, pójdziemy z torbami. Cytat:
![]() Mojego pewnie oferuje zestaw Nivea mogę Ci oddać ![]() Też nie jadam nitek ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1490 |
na przekór do celu
|
![]() |
#1491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No moja teściowa po 3 latach drobnych gestów z naszej strony tylko na święta i nie osobistych a prezentów dla domu zaczęła nam wreczac coś co wg niej musimy mieć: pierwsza była Biblia, pozbiej medaliki a ostatnio każdy po swoim egzemplarzu Nowego Testamentu... Jak jeszcze Biblię wypada mieć (jako osoba wierząca of kors) i się ucieszyłam bo ani ja ani Karolek swojej nie mieliśmy, tak reszta to już za dużo...strach pomyśleć co dalej..za rok dwa pięć dostanę jakiś obraz świętego albo popiersie... No... Więc biorę Nivea!! I dla dorosłych i dla dzieci ;D
![]() |
#1492 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko te prezenty... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Konto usunięte
|
a u mnie nie będzie w tym roku prezentów
![]() Pewnie dzieciakom coś kupimy... sobie pewno nic bo remonty, remonty. A odnośnie remontów - mamy panele zamówione. I poszliśmy po kuchnię jak po ogień, mowimy dzień dobry, chcemy to to i to, tu mamy wycenę, kiedy montaż, jak zrobić to i to przed montażem, minęło 45 min, pan patrzy na naszą kartkę z wycenę i mówi "ojjj, montaże się nam przesuwają, to już nie będzie 6 tygodni... najbliższy na luty" ![]() i tym sposobem mamy wybór - szybko (czyt. 6 tyg) za miliony monet, albo w lutym za mniej milionów monet ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1494 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Nie jadam nitek w innych potrawach niż właśnie w rosole. Makaronu u mnie nigdy nie brakuje ale rosołu nigdy nie było więc nitki kupić trzeba ![]() 2. Nie chodziło o oferowanie prezentów. Tylko ogólnie co ma do zaoferowania w ramach świat. Od kiedy znam Karola on jeździł do nich na święta. Siostrunia nie, bo jak, jak ona ma niemowlę, dziecko lat 1-2-3? Nie ma typowej wigilii jest obiad, jedno danie -karp ziemniaczki i coś jeszcze. Nie ma prezentów. Choinka jest jak Karol ją kupi i ubierze....W tamtym roku zdecydowaliśmy się, ze ramach pierwszych świat razem z karolkiem, że wigilia u mnie a po śniadaniu w 1 dzień świąt pojedziemy do rodziców karola. Rodzice Karola uznali że zamiast my jechsc do nich od moich w święta te 250-300km to oni wpadną do wro, czyli połowa naszej trasy, do Siostruni Karola... Zanim dojechalismy już było po obiedzie (bo on o 13 i nikogo nie interesuje że my bedzieny o 14), a Siostrunia i mąż w dresach.. U mnie świata są eleganckie, mimo tego że spędzamy w 4osoby(teraz z.karolkiem 5) to bardzo rodzinne, ciepłe, dużo jedzonka, w tle kolendy... A u nich zupełnie nie tak.. Mam wrażenie że niedzielne kluski to większe wydarzenie niż kolacja wigilijna..
![]() ![]() Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2016-11-05 o 20:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas te kilkanaście osób to wychodzi oprócz Rodziców, Babci i Brata Tż z żoną i dziećmi jeszcze właśnie z kuzynami j.w i 2 kuzynów z mojej strony, no i ciociami/wujkami od strony Mamy. Od strony ojców takich kontaktów nie mamy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- [1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;67205006]a u mnie nie będzie w tym roku prezentów ![]() Pewnie dzieciakom coś kupimy... sobie pewno nic bo remonty, remonty. A odnośnie remontów - mamy panele zamówione. I poszliśmy po kuchnię jak po ogień, mowimy dzień dobry, chcemy to to i to, tu mamy wycenę, kiedy montaż, jak zrobić to i to przed montażem, minęło 45 min, pan patrzy na naszą kartkę z wycenę i mówi "ojjj, montaże się nam przesuwają, to już nie będzie 6 tygodni... najbliższy na luty" ![]() i tym sposobem mamy wybór - szybko (czyt. 6 tyg) za miliony monet, albo w lutym za mniej milionów monet ![]() ![]() Z remontem to wiadomo..nie może być idealnie.. Kuchnia to ostatnie co można zrobić, robi się dwa dni, pytanie jakie macie plany żeby kończyć, kiedy i ile można oszczędzić ![]() Co do prezentów to ja mimo że też się urządzalam,, oszczędzalam zawsze zarządzalam drobny prezent czy to święta czy rocznica. Tak samo mało kiedy zgadzam się w ramach rocznicy na kolację. Nie jestem materialistka że muszę coś dostać ale wierzę że za 20-30 lat wyjme karton i będę wspominać "o tata mi to dał na 5roczince...A ten zegarek w dniu ślubu..." ![]() To jak mieliśmy "za ślubne" kupić sobie coś ekstra...z kasą i budżetem poszło jak to przy remoncie i vo? Patrzę na ścianę i myślę " za ślubne malowane " ![]()
![]() |
#1498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde a skoro ona lubi takie prezenty dewocjonalia to czemu K. tego wszystkiego wcześniej nie dostał? ![]() ![]() ![]() ![]() :emotka wciskam głowę w poduszkę bo nie mogę przestać się śmiać a boję się że obudzę dziecko: ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1499 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna sprawa że żadnej z tych rzeczy nie miałam. A myślę że w każdym katolickim domu pokolenie naszych rodziców - jest. No u mnie jest i Karola pewnie też,u moich przyjaciółek wiem że też ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.