|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
A ja miałam już tyle wizyt, że skończyło mi się miejsce w karcie
A teraz co dwa tygodnie chodzimy więc trza dorobić miejsca.---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Zmierz obwód i zobaczysz, że nie ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Aniaamelia co do grupy fb to na pierwszej stronie pisze aby pisać do xjustyniaaax Czy większość z Was tam jest? |
|
|
|
#4262 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a tak serio to dlaczego ograniczasz sie do 30? Ambitny plan ![]() Cytat:
Cytat:
Skomplikowane życie uczuciowe. Może twoja mama była nieszczęśliwa w życiu, bo nie ułożyła sobie tego tak jakby chciała i teraz che się wykazać w twoim życiu, a robi to jakoś nieumiejętnie i daje Ci super porady, bo ona nie miała się kogo poradzić w życiu. Jedno jest pewne - twoja mama nie miała łatwego życia, bo ileż można układać sobie wszystko na nowo. Ja sobie tak tłumaczę zachowanie mojej babci, która jest upartą i zgorzkniałą osobą, że miała ciężkie życie z dziadkiem, przez to mój tata jest jedynakiem i widzę, jakie są tego minusy. Cytat:
Mewka, a po co mama w szpitalu? Chciałabyś, żeby była przy porodzie? Byłam na warsztatach tego bezpiecznego malucha, oczywiście zanim dojechaliśmy to siedzieliśmy chyba w 15 rzędzie, ludzi milion, ławki mega niewygodne, dostawiane z korytarzy na bieżąco, dobrze że chociaż z oparciem nam się trafiła, bo niektórzy mieli bez. Nic nie wygrałam w losowaniu, ale dostaliśmy rękawicę do mycia z firmy Fikimiki i zabawkę ślimaczka z tinylove. Z 3 godzin tylko jedna była dla nas interesująca - ta o pierwszej pomocy (na szczęście lalkę można było na przerwie wyhaczyć, więc rzuciłam się na taką replikę Adasia i przećwiczyliśmy na nim wszystko) Reszta to mocne lokowanie produktów - fotelk Be Safe, jakieś kremy i krótki filmik o pobieraniu krwi pępowinowej - nic konkretnego - dostaliśmy tylko jakąś ulotkę. Benapentanu nie było. A jutro zaczynamy szkołę rodzenia - średnio 3 razy w tygodniu. No święty czas... |
||||
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Wow jeszcze parę dni i nowy wątek
|
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
mewka - damy rade
w kupie sila ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- mewka - czasem cos madregp wyczytam hehe ej a u mnie podobno oddzial remontuja... gdzie sie z Olkiem pojdziejemy? Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Darunia - jak bedziesz miec te notatki to sie podziel ![]() hehehe ale jaja no tak tp jest z tesciowymi... ale wymiana doswiadczen musi byc ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
Kamisha- u nas remontowali w tamtym roku to kobiety na korytarzach leżały po porodzie i wypisywali jak najszybciej do domu a dzidziuś zostawał :/ dlatego mega się cieszę ze u nas juz po remoncie 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
jezu ale te sledzie piatkowe byly dobreee
mniam!jutro obiadu ni ma bo ja z Olkiem i pan maz jedziemy na sesje i czasu nie mamy Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
on ordynator to chyba mnie nie zoatawi ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio śniło mi się , że wymyśliłam nowy tytuł dla następnego wątku MAMUSIE GRUDNIOWE 2016 DO SZPITALA POMYKAJĄ, BO SWE DZIECI JUŻ WITAJĄ! ![]() Ale mam sny co ? ![]() albo Torba w łapę no i szpital, by me dziecię dziś powitać Papaya śledzik w śmietanie u mnie wygląda tak : śledzik, kilka płatów. na jeden obiad wystarczy ci 5 płatów dla waszej trójki cebulka mała 2 małe ogórki kiszone jajko na twardo lub dwa koperek świeży troszkę jabłuszka (jeśli lubisz, ale nie trzeba. od jabłuszka szybciej się śledzik psuje-jeśli miałby postać kilka dni w lodówce) jogurt naturalny typu greckiego (albo śmietana, dla mnie sama śmietana jest za tłusta, więc wybieram jogurt naturalny grecki) łyżka majonezu dla smaku (coś tam trzeba czuć )pieprz. soli nie daje, bo śledzie są słone, ogórki kiszone też, więc jak postoi całość 2 godz w lodówce to wszystko sobą przechodzi. śledzie moczę w wodzie/mleku albo przez noc, albo kilka godzin, ale wtedy podmieniam wodę/mleko raz na świeże, żeby sól wyszła. wszystko kroisz, mieszasz i już. gorące pyry do tego i można wpierniczać
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2016-11-07 o 00:28 |
|
|
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wole chyba bez ogorkow i jablek, zawsze jak jadlam to byl sledz, smietana i cebulka i nic wiecej nie kojarze z tym jogurtem to swietny pomysl ![]() Dzien dobry nie spie juz od godziny i jak na zlosc dzisiaj nie moge nic zjesc zeby isc spac dalej, bo za godzine jade na badania krwi. A dzisiaj mam ostatni dzien kiedy musze zrobic przeciwciala. Wczesniej mi sie zapomnialo i ciekawa jestem mojej morfologii, ale chyba zleciala na leb na szyje bo ostatnio czuje sie coraz gorzej no i diete tez mam taka mozna powiedziec... Fast foodowa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
Muffinowe love, bo po trzydziestce mam zamiar wziac sie za siebie. I tak pozno zdecydowalam sie na dziecko, wiec teraz chce nadrobic hehe
---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Ide sie ogarniac i jade do lekarza, licze tylko na pomiar szyjki i ewentualnie gbs... O usg wiem, ze moge zapomniec. 😒 pfffff z tym lekarzem wkopalam sie gorzej niz z poprzednim...
|
#4270 |
|
Rozeznanie
|
Czesc! Mam pytanie do tych z Was, ktore musza miec swoje ubranka dla malucha do szpitala - ile czego spakowalyscie? Chcialam dzisiaj przysiasc do pakowania torby, ale nie wiem ile wszystkiego spakowac, w sensie ubranek dla Małej :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4271 |
|
Zadomowienie
|
Helol 👋
W tak paskudny dzień jak dziś zajęcia na uczelni powinny być odwołane ... Tak samo nie powinno się pracować ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4273 |
|
Zadomowienie
|
Siedzę czekam na lekarza ale jestem przed czasem
dzis bede miala pobierany ten gbs..nie wiem to z pochwy czy jak? noom ale u mnie to jest platne 30 zl.od ostatniej wizyty przytylam 2.4 kg to najwiecej do tej pory ) skonczony 34 tydzien ciekawe czy wizyta nastepna bedzie za miesiac czy wczesniej..co do ubranek do szpitala to ja mam na karteczce ze szpitala ze mam miec 4 kaftaniki 4spiochy 4czapeczki i 4 niedrapki. Problem w tym ze nie nam ani jednej sztuki spiochow
|
|
|
|
#4274 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy tylko mnie po nocy tak naparza kręgosłup? Chyba zaraz znów pójdę spać, bo czuję się jak zombie |
||
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robicie mi smaka tymi śledziami! ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Kciuki za dzisiejsze wizyty! |
|
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za wizyty!
![]() Mnie tez boli kregoslup jak spie, wiec w nocy robie sobie przerwy i siadam po turecku na 10-15 min i wtedy jest ulga 😊 A nie narzekam bo przyzwyczajam sie powoli do nocnego wstawania do maluszka 😍 Darunia - tytul super ale ja nie chce jeszcze rodzic 🙈🙊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4278 |
|
Zadomowienie
|
Szyjka dluuga i zamknięta
następna wizyte bd miala za trzy tygodnie a dzis wszystko w porządku to co ze mnie wtedy wylecialo to po owiedzial ze moglo sie sluzu nazbierac i poprostu w takiej formie wylecial. Mialam dzis pierwsza wizyte bez usg, bo ze no wszystko ok serduszko malego bilo 162 uderz. Na minutę i na następnej wizycie poda mniej wiecej wage urodzeniowa itd. Ale ciesze sie wszystko ok
|
|
|
|
#4279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamiast kaftanika i spiochów wziełabym body+pajac ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4280 | |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z wami
Siedze w pracy z tel i nic nie robie. Uslyszalam, ze mam siedziec i wypoczywac to mi sie podoba!Cytat:
|
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
Mam na plusie 18kg. Zalamka 😒
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Mialam zamiar nie przekroczyc 70, a tu juz za chwile 80kg wita. Serio wpadlam w dola 😫
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry !
![]() Dopiero otworzylam oczy a juz jestem zmęczona do wstania przekonuje mnie tylko to ze z lozka w sypialni przy otwartych drzwiavh widze na stole pączka z toffi z tesco mojego ulubionego ![]() Wczoraj wieczorem zjadlam kg mandarynek boze jakie one pyszne !!! Po sniadaniu jade po dostawe ![]() Ewelinka gratuluje udanej wizyty ja mam wizyte 15.11 pozniej kolejna pewnie po 3 tyg ale wolalabym juz jej nie dotrwac ja miakam gbs tylko z pochwy i tez 30 zl ![]() Dziewczyny mialyscie w ciąży badanie na Kiłę??? Bo wlasnie patrze ze na liscie szpitala do porodu mam te badanie i to 2 razy w ciazy a ja chyba nie mialam..
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zaraz sie zbieram do bankomatu i do fryzjera ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4284 |
|
Zadomowienie
|
Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Justynia to badanie na kile nazywa sie odczyn wassermana - na pewno Ci robili na początku
|
|
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki przeczytalam kiła i ze koniecznie trzeba miec i panika a wr mam w karcie ciazy
|
|
#4286 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bede dzwonic do tż i mam wielką nadzieję, że wszystko się zacznie w dzień :/ Po porodzie nie chcę żadnych odwiedzić, jedynie mojego tż. Innym obwieszczę nowinę dodając na fb zdjęcie rączki małej i tyle. I tak mało kto się mną interesuję podczas ciąży, a nawet nikt ![]() Co ja zrobię... Od kiedy pamiętam zawsze tak było. A wydziedziczona byłam już chyba z 10 razy ![]() Denerwuje mnie jej bycie pępkiem świata... Nie jestem ważna ja, ciężarna, tylko ona. Ja JEJ zrujnowałam radość z wnuczki, tak jakbym zaszła w ciążę dla niej Mam ją gdzieś... Cytat:
![]() Cytat:
To było tak, że ona mając syna złączyła się z tatą mającego córkę, z tego wyszłam ja, potem Nas zostawiłą i wyjechała sobie za granice, gdzie poznała ojca młodszej siostry. Pewnie gdyby nie zakaz kolejnych ciąż, to podejrzewam, ze miałabym więcej przybranego rodzeństwa... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też już ścigam 80 ![]() Cytat:
|
|
|
#4287 |
|
Rozeznanie
|
Gratki za udane wizyty!
![]() Dzięki za odpowiedz odnośnie ubranek. Dokupiłam właśnie 2 śpiochy, wezmę ze 3 bodziaki, pajaca i komplet na wyjście, jak przybraknie to Tż dowiezie. A tak w ogóle go stawiam wszystkim lody, ciastka i ciasteczka, bo w końcu ZUS przyznał mi zasiłek za L4. Walczylam z nimi od lipca i lada moment mają mi zaplacić wszystko co powinni do tej pory. Jestem mega szczęśliwa!!! ![]() ![]() ![]() Imprezka dla Wszystkich ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() !! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje ze kupilam sledzie 😍😍😍
|
|
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

A teraz co dwa tygodnie chodzimy więc trza dorobić miejsca.

ale wole chyba bez ogorkow i jablek, zawsze jak jadlam to byl sledz, smietana i cebulka i nic wiecej nie kojarze
i ciekawa jestem mojej morfologii, ale chyba zleciala na leb na szyje bo ostatnio czuje sie coraz gorzej
no i diete tez mam taka mozna powiedziec... Fast foodowa 
:

!!