|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Cytat:
Śledzi nie tykam ale ponieważ dopiero zabieram sie za śniadanie to wciągnę szprotki w oleju ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4292 |
|
Zadomowienie
|
Zwazylam sie w pracy! Mam +16 i tym samym tez waze powyzej 80!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4293 | ||
|
Zakorzenienie
|
u mnie procz znajomych z ktorymi mam kontakt nikt nie wie ze jesten w ciazy no i na wiosce wiedza o
![]() dzisiaj sesje mamy brzuszkowa chyba sie Olek Cieszy bo wariuje w brzuchuu Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
u mnie dzis brak obiadu bo nie mam czasu robic i stac w pieknych lokach i makijazu przy garach ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
Doooooopa mnie juz boli od siedzenia 😭
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
To beda bolaly mnie nogi 😂
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4298 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja na ostatniej wizycie 28.10 miałam +16kg, a kolejna wizyta za tydzień to chyba będzie już z +20 ![]() Cytat:
a badanie na kiłę mialam w 14tc Cytat:
![]() Cześć mamuśki, częstujcie się śledzikami, mandarynkami i ciastkami w czekoladzie bo dziś obchodzimy z mężem 1 rocznicę ślubu najpiękniejszy prezent jaki mogliśmy dostać kopie po brzuszku, ale niech jeszcze nie decyduje się wychodzić, bo wieczorem romantico kolacja nas czeka ![]() Opowiem Wam moją nocną przygodę, bo mimo, że się nie wyspałam za cholerę, to mi jakoś tak wesoło Położyłam się spać o północy i tak z boku na bok przedrzemałam do 2 po czym wstałam, bo było mi tak niewygodnie, że mnie to zaczęło wkurzać. Z braku pomysłu co robić poszłam się wykąpać i tak leże w tej wannie 15minut po czym przybiega mój przerażony mąż przekonany, że rodzę i ma pretensje ze czemu go nie budzę i buty już ubierał ja mu mówię, że nic się nie dzieje tylko spać nie mogłam, ale mi nie uwierzył i mówi ze słyszał takie chlup to pewnie wody mi odeszły i poleciał po torbę, ciężko było, ale udało mi się mu wytłumaczyć, że ja tylko spać nie mogłam i tyle i poszłam się z nim położyć, bo aż się trząsł ze strachu biedny tż myślał, że poród mi się zaczyna od tego, że mi coś walnęło na mózg a później niewyspany poszedł do pracy i non stop dzwoni albo pisze smsy zeby byc na bieżąco co robię i czy czasem nie rodzę
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
itstoolatex - gratuluje rocznicy wszystkiego najcudowniejszego !
![]() oo ja nie moge mi to by sie kapac nie chcialo hehe ![]() maz juz przygotowanyy Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Itso hahaha ale śmiechowsko!!!
![]() Ibkolejnych lat razem ! Mąż właśnie pojecham do babci po gołąbki tzn zapas obiadu na tydzien Pozniej Was dokladnie nadrobie bo zaraz jedzieny na zakupy
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
matko golabki!!!
wez sie podziel proszeeeeee ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Itstoolatex3 wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy ślubu ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
Trzeba przyznać Tż jest w pełnej gotowości. Urocze!
|
||
|
|
|
#4304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam smaka na takie pyszne gołąbki ![]() Cytat:
dzięki dziewczyny, tż mnie rozbroił na maksa
|
|
#4305 |
|
Zadomowienie
|
Hej, nadrobiłam wszystko, nie mogę nadążyć
Gratulacje udanych wizyt. Co do rodzeństwa, to my też chcieliśmy więcej niż jedno dziecko i nie nie chcieliśmy dużej różnicy wieku. Myśleliśmy nawet o 3, albo 4 haha teraz myślę o dwójce :p Aska, długie karmienie nie wyklucza kolejnej ciąży. Ja córkę karmiłam 20 miesięcy czyli do 6 miesiąca ciazy. Co do ubranek to ja mam na 56 bardzo dużo, nawet nie liczyłam. Muszę to zacząć prac w końcu. |
|
|
|
#4306 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ty jaką masz dawkę? Cytat:
nie martw się, wszystkie jesteśmy grubaskami ale zarzucimy to zaraz po porodzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ładnie tego męża tresujesz
|
||||
|
|
|
#4307 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wy tutaj wszystkie takie młodziutkie. Czy są tu jakieś mamusie po 30, które spodziewają się pierwszego dziecka? Cyba tylko ja i mewka tak późno się zabrałyśmy za konkrety ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widać jak tż się przejął, trochę śmieszna ta sytuacja, ale bardzo wzruszająca Gratulacje rocznicy Dziewczyny gdzie Wy wzystkie macie te kg?Wszystkie szczuplusieńkie tylko same brzuszki jak piłeczki... Ciekawe ile ja przytyłam, od ponad miesiąca się nie ważę, bo muszę unikać stresu To tak można? Słyszałam opinię, że karmienie i ciąża to ogromne obciążenie dla organizmu, a co dopiero 2 naraz |
||||
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
Its, wszystkiego co dobre!
4 godziny czekania do lekarza, pobrany gbs i generalnie jeszcze nie rodze po zbadaniu cipki. Mam taki w☠☠☠☠ na to czekanie, jeszcze musialam ten gbs zawiezc na szpital, a to na koncu miasta. Wkurzylam sie i zaparkowalam na platnym (bo gdzie indziej jest daleko docprzejscia sie) ale nie oplacilam i pedem lecialam, zeby mi nie wpisali mandatu za nie oplacenie miejsca. Potem jeszcze tel zaplacic, stanelam na zakazie (kolo strazy miejskiej) i z jezorem na wierzchu lecialam do plusa... Poszczescilo mi sie bo nikt sie nie przysral. Pol dnia mam w dopiem przez lekarza 😭 i za tydz to samo bo L4 sie konczy 😭😭😭😭😭😭😭 Chce juz rodzic!!!
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
ja ważę 66kg (+16kg) według ostatniej wizyty, ale ja zawsze raczej drobna byłam, przed ciążą właśnie przytyłam kilka kg i miałam to 50kg (tyle ważyłam najwięcej nie będąc w ciąży) i czułam się dobrze z taką wagą
a teraz 66kg, tż waży 78 i się zastanawiamy czy go dogonię jeszcze
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
I wgl moja dopa zostala rozdziewiczona podczas pobierania gbs, niech mnie ktos przytuli! 😭😭😭
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doduś Ty jak będziesz na porodówce, to te położne będą miały świetny kabaret, Twoje teksty nieraz rozwalają
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to juz chyba waze wiecej od mojego meza 😱 bo jemu sie przez rok schudlo 10kg.
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to chce rodzić z Tobą
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
O juz wiem, slysze ten tekst "no wychodz arbuzie!" 😂
|
#4315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dawno się nie odzywałam ale staram się czytać, glównie na telefonie ale pisać tam nie lubię. Co do ilości dzieci to ja nigdy ani męża ani dzieci mieć nie chciałam, męża już mam, dziecko w drodze, po porodzie i kilku miesiącach z maleństwem będę się zastanawiać czy zdecyduję się na kolejne. Wiem że nie będę czekać wielu lat na ewentualne drugie bo TŻ ma już 35 lat. Teraz spać mi się chce, a w nocy nie mogę wygodnej pozycji poszukać w łóżku. Często brzuch mi się spina a rano moja macica zaliczyła taki skurcz, że aż mi łzy popłynęły. Na szczęście tylko jeden był. Na ten wredny napinający się brzuchol pomógł mi wczoraj ciepły prysznic. Z wanny zdecydowanie gorzej się wstaje ale ostatnio sobie poleżałam dłuższą chwilę, za to mój luby marudzi, żebym się nie kąpała w za gorącej wodzie, bo urodzę przed czasem, ale jak on mi puszcza wieczorami jakieś horrory to spoko .Ostatnio kupiłam w biedronce cudne mandarynki, święta tuż tuż. Dziś widziałam moją ulubioną reklamę świąteczną, kawa jacobs. Wczoraj na obiedzie miałam gości, moi rodzice z babcią byli na kaczuszce, a w najbliższą niedzielę mam imprezę więc Olka jeszcze w brzuchu pomieszkać musi, no i 17.11 wizyta u notariusza a później mnóstwo urzędowych spraw mnie czeka i mam nadzieję, że z małą na rękach tego nie będę musiała ogarniać.. Co do wagi to na 100% mam na plusie mniej niż 10 kg. Jak szłam do szpitala to miałam na plusie 6,8 kg a teraz nie wiem, zwłaszcza że wtedy to po całej nocy rewelacji z żołądkiem miałam puste jelitka. |
|
|
|
|
#4316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Melduje się po wizycie. Klucha waży 2700g. Wszystko w normie. Ale uwaga. Z terminu który mam na 15 grudnia zrobiło się 2 tygodnie. Czyli jak dobrze pójdzie to urodze krasnala do końca tego miesiąca. Jakby tak było to mała miałaby jakieś 3200g. Mam otwarta szyjkę z rozwarciem na 1cm (ha! a pisałam wam niedawno ze chyba czop śluzowy mi odchodzi...) no i jest już skrócona. Także mam się przygotować do porodu. Zapierdzielam wiec juz z tym praniem i w ogóle do konca. Chce mieć wszystko zapięte na ostatni guzik. I wam też radzę bo jak widać mam 1.5msc do terminu porodu z usg a tu suprajsik... Wizyte mam za dwa tyg ale gin szczerze powiedział ze nie wie czy dotrwam ![]() Byłam oddać ten wymaz gbs na badanie. I już mam prawie wszystko z głowy. Siedzę teraz w poczekalni u położnej. Musze się w końcu do jakiejś zapisać. Wybrałam taka z dobrymi opiniami, blisko domu. Zobaczymy jaka bedzie. Musze tez wybrać jakąś pościel dla Kluski. Bo tylko to mi tak naprawdę zostalo. Ja pierdziele! Zaraz mogę urodzic. Jestem obsrana po pachy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Aaa i ważę juz 73 kg. Czyli na plusie 12. Masakra. Nigdy nie spodziewałam się ze kiedykolwiek tyle waga pokaże pode mną! Stopy mnie bolą od chodzenia. Bo jestem juz ciezka. Nie dość że mam 160 cm to jeść ze 73kg wagi. Masakra. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alusia super rosnie ![]() mi też gin ostatnio ustalił wizytę na 14.11, ale mówi, że nie daje mi pewności, że dotrwam, no ale dzielnie się trzymamy jak na razie w dwupaku ![]() OMG MAMUŚKI MY ZARAZ RODZIMY!!!!?????
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
malaDarunia spokojnie bo z przejecia urodzisz jeszcze dzis
tylko sie nie zdziw jak 15.12 bedziesz jeszcze w dwupaku ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Ja juz tez chce urodzic ... |
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
każda z nas chyba już marzy o tym, żeby być po porodzie
poza Papayą, bo ona musi zdążyć mieszkanie przygotować
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

ale ponieważ dopiero zabieram sie za śniadanie to wciągnę szprotki w oleju 

!! 

ja na ostatniej wizycie 28.10 miałam +16kg, a kolejna wizyta za tydzień to chyba będzie już z +20 
a później niewyspany poszedł do pracy i non stop dzwoni albo pisze smsy zeby byc na bieżąco co robię i czy czasem nie rodzę

ale mam smaka na takie pyszne gołąbki
Doduś Ty jak będziesz na porodówce, to te położne będą miały świetny kabaret, Twoje teksty nieraz rozwalają