|
|
#1891 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 2
Cytat:
. Gdybym była silna, przerwałabym ten związek już dużo wcześniej, bo ostatni "wyskok" mego ex nie był niestety pierwszym . Trwałam w tym bezsensownym związku sama nie wiem po co . Miłość jednak bywa ślepa i wybacza wiele A propos wyjazdu, mam ostatni moment przed sezonem, nim zacznie się ruch w interesie i postanowiłam go wykorzystać z pożytkiem dla siebie .Obym tylko wytrzymała w postanowieniu, trzymajcie za mnie kciuki! Niestety ex mi tego nie ułatwia, bo kilka dni po mojej wyprowadzce deklaruje wszem i wobec, że on mnie bardzo kocha, drań jeden .Największą satysfakcję mam jednak z tego, że z mieszkania zabrałam swoje meble i zrobiło się tam jakby pustawo, a ex wściekł się, kiedy te meble zobaczył potrzaskane obok zsypu pod blokiem .No co, nie chciałam ich zabierać, za dużo wspomnień, a jemu po tym wszystkim, przez co przeszłam, nie należy się nic .Niby ślubu (na szczęście) nie mieliśmy, ale wygląda to jak klasyczny rozwód . Przeraża mnie tylko kwestia podziału reszty mienia i najgorsze - firmy
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
0306 będziemy trzymać kciuki
Dbaj o siebie, odpocznij i baw się dobrze na wycieczce
|
#1893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Masz ściśle zaplanowany czas, czy sama go sobie planujesz? I dobrze, że się zbierasz ![]()
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
0306 - z takim wielkim naszym wsparciem może być tylko i wyłacznie bardzo dobrze
Wczoraj kliknełam kliniki - blackberry frost ![]() A ja nie wiem kiedy dostane zwrot podatku Mam nadzieje że lada dzień dotrze. W tamtym roku rozliczałam się w połowie lutego, a na koncie pieniążki były po jakis 2 tygodniach ![]() W sobote konczy się moje lenistwo - zaczynam Prawo i Administarcję, od poniedzałku staż w następną sobotę zaczynam BHP (o ile otworzą kierunek - jeśłi nie bedzie conajmniej 10 chetnych osób to nei otworzą). No i oprócz tego zajęcia jakie miałam do tej pory czyli 2 x tyg angielski i 1 raz w tyg fitness. Jak ja się wyrobie z tym wszystkim?? I keidy bede sie wysypiać?? Po cichu licze na to że BHP nie otworzą (choć z drugiej strony CHYBA by mi zależało na tym kierunku )
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz mam zwrot na koncie
znaczy, mialam - bo juz go nie ma
|
#1896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nie wiem, co będę robić, co tak na prawdę chcę zobaczyć. Mam tylko nadzieję, że nie skończy się na bieganiu po sklepach , bo jak na razie mam tylko listę butików, które chcę odwiedzić oraz listę dodatków jakie chcę przywieźć . Mam nadzieję, że budżet jaki sobie założyłam wytrzyma to wszystko
|
|
#1897 |
|
Wtajemniczenie
|
0306 - nie wiem co lubisz, ale na pewno polecam Operę - monumentalna, ale warto zobaczyć w środku - czulam się jakbym się cofnęla o dwa wieki wstecz
![]() I Muzeum Techniki i Nauki (Cite de Industriel chyba w oryginale ) - jest świetne, a najlepsze są wystawy czasowe - kilka lat temu można bylo chodzić po 2 odtworzonych pokladach Tytanica, a 2 lata temu - po wnętrzu czlowieka ![]() ![]() ![]() A kosmetycznie (szczególnie kolorówkowo) można zginąć na dole Printempsa ![]() EDIT - Jakby co, to pisz PW - przegrzebię swoje notatki ![]()
|
#1898 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Wróciłam od lekarza, już wiem co mi jest. Mam ekstremalnie niskie ciśnienie.. Teraz już wiem, czemu codziennie tracę popołudnie na spaniu. A kawa na mnie nie działa.. ![]() 0306, Paryż..
|
|
|
#1899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do muzeum techniki wybiorę się musowo, słyszałam o ich wystawach i bardzo chcę je zobaczyć, tylko muszę poszperać po necie, co teraz mają, że tak powiem, w ofercie. Koniecznie, a może przede wszystkim, odwiedzę Musse d'Orsay. Chcę wreszcie na żywo zobaczyć "Śniadanie na trawie" ![]() Ah! i zapomniałam, oczywiście Muzeum Lat Trzydziestych z ukochaną Łempicką
"Mądra kobieta ma miliony naturalnych wrogów: wszystkich głupich mężczyzn." Marie von Ebner-Eschenbach Edytowane przez 0306 Czas edycji: 2008-02-27 o 14:43 Powód: by nie dodawać kolejnego wpisu |
|
|
|
|
#1900 |
|
Zadomowienie
|
Ann jak jeszcze kiedyś pojedziesz np. bez TŻ to zabierz mnie ze sobą
. Chetnie bym pojechała z kims obeznanym w terenie, bo sama nie mam odwagi![]() A tak poza tym witam wąteczek i melduje się jako kolejna nałogowa kosmetykoholiczka
|
#1901 |
|
Wtajemniczenie
|
Zagubiłam się w cytowaniu Was dziewczynki, więc polecę po kolei:
HI mnie również źle się zmywa, muszę wręcz szorować oko. I mój pierwszy zachwyt trochę minął - żeby zrobić duże rzęsy muszę sobie ubabrać całą powiekę. A efekt końcowy coś za bardzo mi Telescopa przypomina. Czy Wasze opakowania HI też są takie brzydkozielone? Ja Sensibio używam chyba z braku alternatyw. Mam mocno mieszane uczucia, bo jak na początku wydawał mi się strasznie niewydajny - tak teraz 250 ml nie mogę zużyć Fajnie że nie wysusza, ale ze zmywaniem tez tak różnie... No sama nie wiem.Szare ubrania są piękne |
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
mnie ostatnio tez wzięlo na szary
) z bolerkiem. Dziś znowu wypatrzyłam fajne szare ubranko - szara bluzeczka na ramiaczkach i na to czarna na ramiączkach, ale nie typu sportowego, tylko raczej "elegancka" (nooo bez przesady, ale np. do pracy ok
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2008-02-27 o 16:30 |
|
|
|
#1903 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Kupiłam glinkę z paczulą.
Będę stosować na dekolt i plecy, bo mam chwilowo w strasznym stanie, może odważę się też na nos.MagJa, myślałam, że Ty widziałaś je w tym sklepie obok COKu, stałam tam pół godziny gapiąc się na półkę z kosmetykami, dopiero potem przypomniałam sobie o tym drugim sklepiku. ![]() Kupiłam też 2 olejki Wleledy - różany i rokitnikowy. Dopiero w domu doczytałam, ze są przeznaczone do masażu, ale może moge używac ich do twarzy? Skoro to naturalne olejki? ![]() Mam też znowu próbki podkładu YSL z pędzlem i znowu się powytrącały (teraz wzięłam 2 kolory). Może on tak po prostu ma, ze jak się go wytrzepie w torebce i pochodzi z nim po miejscach ciepłych i chłodnych, to się wytrąca.![]() Już sama nie wiem. Znowu mam próbki, co do których mam obiekcje, czy testować. Trzymajcie kciuki - zaraz wysyłam smsa z Kinder Bueno i chcę coś wygrać.
|
|
#1904 | |||
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
W Hu-Manic kupiłam sobie takie butki ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Estell- mi schodzi Eliksirem w tubce Loreala. Pytam jak Ci się go używa bo ja mam mieszane uczucia, niby efekt na oku naprawdę świetny, ale jak og mam więcej niz 6-7 godzin na oku to potrafi się rozpuścić albo ukruszyć albo oczy się w nim męczą
No i w porównaniu do MF Volume Couture wydaje sie bardziej "chropowaty" na rzęsach. Kusi mnie żeby go puścić w świat i kupić sobie buduarowego Rimmelka bo jest tanio na all Ale będę twarda ![]() Oglądałam sobie dziś benefita- ale kretyńsko są wsadzone kwadratowe róże/brązery stałam tam jak debil i dałam radę wydostać tylko georgię i dandeliona a bardzo chciałam 10 pomacać :/ spodobały mi się pudry- Even coś tam prasowany i taki żółty sypki z korektorem do kompletu a szczota od badgala wieeelkaaa że 8,5 grama to będzie z 10 ml? i rozczarowałam się Benetintem- strasznie toto wodniste a jak się nie rozetrze to znów plama
|
#1906 |
|
|
Dziewczyny, która z was szukała bezbarwnej konturówki do ust?
Bo dzisiaj zauważyłam, że Benefit ma..
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duze rzesy robi benefit z moich dzis zrobil masakrycznie wielkie rzesy, zaczely mi sie platac gorne z dolnymi - nigdy wczesniej tak nie mialam testowalam przed zajeciami monnbeam - fajna zabawka, slicznie upieksza policzki, mam ochote na testowanie highbeam - to moze jutro
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Iceflower mnie YSL też tak się jakby rozwarstwia. To jest chyba taka cecha tego podkładu
|
#1909 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
A jak trwałość i zmywanie? Chyba będę mieć ten tusz, jak następnego HI zużyję. ![]() Cytat:
Wymyśliłam, ze jutro pójdę po próbkę do Douglasa, który istnieje od 2 miesięcy - muszą mieć tam świeże testery - jeżeli tamta próbka też się rozwarstwi, to nie będę już cudować tylko testować.
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Aga fajne te buciki
![]() Jadę jutro na uczelnię, planowałam wypad po prodze do Super-pharmu, ale wydam całą kasę na 3 karty poprawkowe
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Ice ja miałam dwie próbki jego i obie tak się zachowywały- były z różnych perfumerii. Widziałam, że np. inny kolor też się rozwarstwiał. Pędzel bez problemu można zdjąć
|
#1913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1916 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przez dosyć długi czas go testowałam- miałam kilka sporych próbek (łącznie myślę, że używałam go ponad dwa tygodnie z tych próbek) i każda próbka się rozwarstwiała- w sklepie było w porządku, a po przyjściu do domu - próbka rozwarstwiona. Nie zdecydowałam się w końcu na niego, m.in. z tego względu, ale i przez zapach. Nie wiem, jak dla Ciebie, ale dla mnie ten podkład ma dość nieprzyjemną woń, wręcz śmierdzi - i, co gorsza, po nałożeniu go na twarz, dalej ten zapach czułam. (Aha, a propos rozwarstwiania się, zapomniałam dodać, że mam mieszaną w kierunku suchej, ale wrażliwą cerę i jakichś przykrych niespodzianek nie było- poza rozwarstwianiem się i "smrodkiem" podkładu Co do pędzla też przeprowadzałam wywiad- faktycznie da się go zdjąć. |
|||
|
|
|
#1917 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak, nasze HI też są takie niepozorne, wręcz odstraszające z wyglądu Cytat:
![]() Jak się odważysz użyć na twarz, to zdaj koniecznie relację. Ja się zaczynam zastanawiać czy aby przypadkiem mój ostatni wysyp nie jest spowodowany właśnie maseczką Bielendy. Naczytałam się o tym, że algi zapychają i zgłupiałam. A najlepsze, że mam ciągle nietknięte 2 pudła masek algowych w proszku Tyle że w sumie kupiłam je pod wpływem testów jakie mi umożliwiła April007, która już się chyba na Wizażu nie udziela. Druga opcja to baza Givenchy, ale mam nadzieję, że to nie ona, bo za bardzo ją już polubiłam. Trzecia opcja, która zresztą najbardziej by mi pasowała, to krem na dzień Neutrogena Formuła Norweska. I tak się kończy, więc niedługo się okaże czy to on czy nie on. Oby on.Cytat:
![]() Cytat:
Bo Miśki to tak dla przykładu podałam.**************** Byłam dziś w Carreofurze i mimo, iż na dziale kosmetycznym spędziłam z 15min wyszłam tylko z wacikami, chusteczkami i wkładkami W ogóle to strasznie się ucieszyłam, że znów są w sprzedaży moje ulubione wkładki Discreet Multiform i mimo, iż nie wykończyłam jeszcze Discreet Air i Carrefree Tanga, to musiałam wziąć pudełko. Carrefree niech się schowają! Oglądałam też nowe żele i dezodoranty Dove. Żele są teraz w promocji za 8,05zł i nawet miałam się skusić na ten z grejpfrutem i trawą cytrynową, ale jakoś nie do końca byłam przekonana do zapachu. W dezodorancie w kulce wydawał się ładniejszy. W ogóle te kuleczki świetnie wyglądają, aż kuszą, żeby kupić. No ale nie kupiłam, mam jeszcze prawie połowę kulki Nivea Dry Comfort, którą co prawda zamierzam potem zmienić na coś innego, ale myślałam bardziej o Nivea Fresh Energy, którą miałam i bardziej przypadła mi do gustu. Dove jakoś się boję, choć chyba nigdy żadnej ichniej kulki nie miałam. Patrzyłam też na żele Palmolive, kremy do stóp, balsamy, ale jakoś nic mnie nie kusiło na tyle, żeby kupić, więc pozostanę przy zamówieniu z Yves Rocher. Zrobię sobie zapas kremu do stóp lawendowego, bo bardzo go polubiłam, kupię balsam SPA, na który się od dawna czaję i który to zastąpi kończącą się Neutrogenę, no i zrobię mały zapasik żeli pod prysznic.A po północy chyba kliknę PI EL Za ile go kupowałyście tak w ogóle 60zł to dobra cena czy bywa taniej? Bo to niby tylko 15% zniżki...I jeszcze mam ochotę na spray do loków, bo ta pseudo-galaretka Goldwella, którą kupiłam przedwczoraj jest do kitu
|
||||
|
|
|
#1918 |
|
|
Bo ja ją w gazecie widziałam.
![]() Laptopy, telefony i bony na 300 zł do Sephory. ![]() Też gram, ale tylko jak ktoś w moim otoczeniu je Kinder Bueno i ma zamiar wyrzucić opakowanie - ja staram się trzymać diety.
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
ice jak przetestujesz paczule to zdaj relacje
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj kupiłam sobie kosmetyki do włosów za 200zł- szampon, odżywkę, spray i lakier. Ogólnie jak na taką ilość (to są te z serii salonowej) to chyba nie jest dużo.... co?
Acha najważniejsze- potrzebowałam ich, bo moja odżywka i szampon Fekkai już się skończyły, więc przynajmniej tego nie gromadzę Muszę tylko dodać co mnie wkurzyło- przyszłam i chciałam być dobrze obsłużona, więc jak tylko ktoś wchodził to przerywałyśmy i czekałam jak ta babka tą osobę obsłuży- w ten sposób spędziłam tam godzinę. Akurat w międzyczasie przyszła jakaś klientka która zrobiła zakupy na 89zł i dostała fajne próbeczki do włosów. Ja czekałam 1h na obsłużenia, wydałam 200zł (ponad bo 201,60zł ) i nie dostałam niczego ![]() Czekam i czekam na tą promocję Sephory na kosmetyki Frederic Fekkai i nie mogę się doczekać ![]() Jak ją zrobią to sobie zakupię już na zapas, bo te kosmetyki są naprawdę super
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

ciesz się życiem, baw się świetnie na wycieczce, kupuj to, w czym się dobrze czujesz, wyglądaj pięknie! Powodzenia
. Gdybym była silna, przerwałabym ten związek już dużo wcześniej, bo ostatni "wyskok" mego ex nie był niestety pierwszym
. Trwałam w tym bezsensownym związku sama nie wiem po co
. Miłość jednak bywa ślepa i wybacza wiele
.
.
.
. Przeraża mnie tylko kwestia podziału reszty mienia i najgorsze - firmy

I keidy bede sie wysypiać?? 

) z bolerkiem. Dziś znowu wypatrzyłam fajne szare ubranko - szara bluzeczka na ramiaczkach i na to czarna na ramiączkach, ale nie typu sportowego, tylko raczej "elegancka" (nooo bez przesady, ale np. do pracy ok
).