![]() |
#61 |
Regulator reniferów
|
Dot.: Moja dziewczyna zauroczyła się w innym
Związek to orka na ugorze, życie to pasmo cierpień, nigdy nie będziemy szczęśliwi, trzeba się poświęcać, bo tylko poświęceniem można mierzyć miłość, bla bla bla.
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Ogarnij się pesymistko i nie wypowiadaj już w moim temacie bo jesteś osobą nie miłą która na wstępie obraża ludzi i zamiast doradzić wzbudza negatywne emocje ;-) pozdro, Pani wszystkowiedząca.
Ja jestem ateistą i zawsze w życiu myślę racjonalnie, może ty nie choć o tym nie wiesz. Edytowane przez addamek Czas edycji: 2016-11-06 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
Ten wątek to jakaś komedia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Żyj sobie dalej z panną "podatną na flirty" i ufaj, skoro uważasz, że warto. Wierz mi, ja wcale nie żyję w świecie niedoścignionych ideałów. Wiem, że w dłuższym związku może się zdarzyć zauroczenie. Ale to się wtedy robi naprawdę wszystko, aby to zwalczyć. Ona tego nie robi. I manipuluje Twoimi uczuciami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
.
|
mam nadzieję, że jesteś trollem, który ma nie więcej niż 16 lat. jeśli jednak jesteś starszy to powinieneś się chyba nad sobą zastanowić.
#66 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-11-06 o 13:51 Powód: Słownictwo w cytacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | ||
BAN stały
|
Dot.: Moja 6 letnia dziewczyna zauroczyła się w innym
Chłopaku, każdy się uczy na swoich błędach, Ty też nie będziesz wyjątkiem.
Kiedyś do Ciebie dotrze, ze owszem, o dobry związek można powalczyć, i nie skreśla się drugiej osoby od tak. Ale akceptując wszelki syf jaki odwala druga połowka nie zaskarbiasz tym sobie jej szacunku. Teraz jest jej poczucie winy, to się dzieje, i ona wiele robi aby Ciebie nie stracić, ale przyjdzie czas, gdy emocje opadną, gdy do niej dotrze, że pozwoliła sobie na tyle, i będzie mogła sobie pozwolić na więcej. Normalnym trybem zamiast tych wszystkich kwiecistych słów, które są tylko gadaniem, powinieneś z nią porozmawiać, że ją kochasz i wspierasz i nie wyobrażasz sobie życia bez niej ale nie będziesz tolerował tego, że Cię wali po rogach (naprawdę nie trzeba z kimś iść do łóżka by kogoś zdradzić i Twoja dziewczyna idealnie spelnia definicję tego), nawet za cenę rozstania. Pokazać pani, że nie jesteś pacynką w którą ona wkłada swoje palce i robi z Tobą co chce. Odciąć się i kazać jej wrócić gdy się ogarnie i dać jej na to mało, naprawdę mało czasu. I zapowiedzieć, że jeśli Cię z nim zdradzi, to będzie koszmarnie ciężko wrócić do tego co było. O ile w ogóle będzie to możliwe. Niestety takie rozwiązanie ma pewną poważną wadę. Istnieje ryzyko, że wybierze tamtego. I tego boisz się panicznie i dzięki temu jesteś niewolnikiem i frajerem. ![]() Tylko, że póki co ona już wybrała i tego nie chcesz widzieć. Jak ta przysłowiowa małpa trzyma się starej gałęzi, dopóki nie upewni się, że druga jest i że się pod nią nie zarwie. Więc tak chcesz żyć? Jako opcja, nie jako facet nr 1? Bo dziś facetem nr 1 na pewno nie jesteś i nie daj z siebie robić głupka. Dziś jesteś frajerem, który patrzy jak jego kobieta buduje relację z innym. Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Ta Wasza 'przeraźliwa milość' naprawdę zaczyna być przeraźliwa a wręcz przerażająca. Czytając Twoje wypowiedzi o miłości, samobójstwie, rozpaczy, szczęściu, aż włosy stają dęba. A naiwność miażdży..
#69 |
Wtajemniczenie
|
Czytam i nie wierze,czy taki zwiazek istnieje?
Dziewczyna pokazuje siebie w jak najgorszym swietle,to tak jakby chciala zeby autor w koncu ja zostawil |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Jestes kolem zapasowym, bezpiecznymi ,,starymi smieciami,, do ktorych mozna wrocic jak flirt z innym nie wypali. Szanuj sie chlopaku.
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
Mi sie przypomniala sytuacja mojej kolezanki,ktora nie potrafila zakonczyc zwiazku.Miala chlopaka ,,slimaka,,,flirtowala na boku,wszystko mu opowiadala,kto sie w niej kocha,kto jej sie podoba,a on tak przyssal sie do niej,plakal i wybaczal wszystko,bala sie ze on cos sobie zrobi i chciala by on ja rzucil.Mowila mu ze nie pasuja do siebie,ale do niego to nie docieralo.W koncu wpadla na pomysl ,by zaczac siebie obrzydzac.Nie bede pisac szczegolow ale udalo sie.Facet powiedzial ze z brudaska,smierdziuchem zyc nie bedzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
ReklaMO(D)żerca.
|
spotkała się z nim raz (plus drugi na rodzinnym obiadku do którego ją pewnie zmusił, bo ona taka podatna na wpływy
![]() hamuj z obrażaniem forumowiczów, bo wiele mądrych osób stara się uświadomić Ci, że jesteś szalenie naiwny i dajesz się robić w niezłego wałka. gdyby mąż przyznał mi się, że zauroczył się jakąś kobietą to już by oznaczało, że miał sposobność bardzo blisko ją poznać, że spędzili ze sobą wiele czasu, bo zauroczenie nie przychodzi ot tak. ale Ty nadal wierz, że dziewczyna przeraźliwie Cię kocha, że nic między nimi nie ma i nie było i chcij popełniać samobójstwo bo bez niej będziesz nieszczęśliwy. Cholernie toksyczny związek tworzycie. ode mnie tylko jedna rada: zacznij się szanować, bo do momentu aż Ty nie zaczniesz tego robić, inni też nie będą, czego najlepszym przykładem jest Twoja laska. Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2016-11-06 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#76 |
BAN stały
|
Jako biegły ekspert w dziedzinie neurobiologii wyjaśnię ci na czym rzecz polega, bo wpakowałeś się w niezłe bagno, a ja doskonale wiem, gdzie leży podłoże wspomnianego problemu. Wszystko ma swoje źródło odległych tysiącleciach p.n.e. Kiedy to kształtował się kobiecy i męski układ nagradody, który występuje w skromnej formie nawet u bardzo prostych gatunków. U naczelnych jest bardziej rozwinięty. We wspomnianym układzie nagrody znajdują się tak zwane synapsy: http://static.opracowania.pl/images/..._chemiczna.jpg
Synapsa pełni rolę swoistego kanału neurotransmitera, pozwalającego mu łączyć się z receptorami. Nagrodą, karą, motywacją steruje neurotransmiter dopamina, który reaguje z receptorami dopaminowymi, jest ich kilka typów, podtypów, ale o tym nie będę pisał, bo jest to mało istotne. Meritum problemu są dzieje kobiecego układu nagradzania i jego ewolucja, oraz przystosowanie do warunków. Gdy ciało otrzymuje gratyfikację mózg uwalnia odpowiednią, słuszną ilość dopaminy, która wiąże się z receptorami, dając tym samym informację o napływającej rozkoszy, podnieceniu, motywacji, zaspokojeniu, w zależności od tego na jaki bodziec reagujemy. Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie fakt, że w dziejach naszego gatunku nastąpił proces, który spowodował kalectwo w tym układzie u samic homo sapiens, i który jest samonapędzającym się, zgubnym mechanizmem, wiodącym do katastrofy. Przykra sprawa, ale w momencie, gdy otrzymujemy nadmiar gratyfikacji, przyjemności, lub powtarzalną gratyfikację, pula kopii receptorów się uszczupla, ponieważ układ nagrody otrzymuje sygnał, że nie sprosta nadmiernemu uwalnianiu dopaminy. Do czego zmierzam? Otóż płeć żeńska homo sapiens ma okaleczony, żądny wiecznej gratyfikacji układ nagrody, który domaga się ciągłych bodźców i przyjemnostek. Obcy jest im tryb życia w ascezie, za to swojski tryb życia księżniczki, która kiwnie palcem i natychmiast wszyscy mile łechcą układzik limbiczny różnymi gratyfikacjami, zapewniają rozrywkę, eventy, słodycze, wygodne łóżko, ciepłe kąpiele, zero dyskomfortu. Ten spaczony układ nagradzania i motywacji gnuśnieje i gnije pod wpływem zachłanności i pragnienia tylko, żeby JEJ było dobrze. Tak też z biegiem czasu kobieta chce coraz więcej. Dostaje wścieku, gdy ktoś (jak ja pisząc takie posty, których nawet się im nie chce czytać, bo jest to za długie i nie przynosi natychmiastowej gratyfikacji), zakupy, kwiczenie z podniecenia z koleżankami, słodzenie sobie, komplementy, bukiety, forsa, przystojniacy, komedie, dopamina uwalniana. Od nagrody do nagrody, od przyjemności, do przyjemności. I jaki jest efekt? Receptorki zanikają, bo dopaminki jest za dużo i trzeba WIĘCEJ BODŹCÓW. Jedno ciastko nie wystarczy, potrzebne są dwa, drugi obiekt zakochania (plus jeszcze dwadzieścia innych z seriali, filmów etc.). Jakie jest lekarstwo? Głodówka, przebywanie w ośrodku dla bezdomnych, założenie szkoły gladiatorów i wysłanie, żeby spały na twardych pryczach, odcięcie od zakupów, plotek (też podnoszą dopaminę i podniecenie, a wtedy efektem jest charakterystyczny kwik i pisk), życie w pustelni, mogłoby przywrócić kaleki, uzależniony układ nagrody do normy. Podejrzewam, że za kolejne 6 lat to i was dwóch naraz nie wystarczy. Pewnie zrobicie przerwę, nadzieje się na bolca, a potem jak już zazna dość przyjemności i połechce swoje myózgowie dopaminką to wróci ze smętami o tym, że przemyślała swoje życie i chce wrócić do ciebie, no ale przyjemności i wyrzutu dopaminy na bolcu sobie nie odpuści. ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Tak więc stroniący od dyskomfortu i przyzwyczajony do natychmiastowej, niezwłocznej gratyfikacji układ nagrody kobiety, nie będzie zważał na wartości, deklaracje, obietnice, honor, prawdę, sprawiedliwość. Widziałeś kiedyś kobietę, która poświęciła się jakiejś idei i poniosła za nią śmierć męczeńską? Pewnie w minutę można by wymienić wszystkie takie egzemplarze od początku dziejów ludzkości do teraz. Mężczyzn, którzy cierpieli, umierali, byli torturowani z własnej woli za jakieś dobro wyższe do jutra nie skończyłbyś wymieniać. To co przedstawiłem nawet w odzewie kobiecym tutaj będzie wyraźnie widoczne. Zostanie walniętych kilka krótkich, "ciętych" ripost, inwektyw, niezbyt zabawnych drwin, z niewielkim, bądź zerowym odniesieniem się do treści merytorycznej tego co napisałem. Jeśli takowe odniesienia się pojawią to do kilku wybranych, najwygodniejszych fragmentów z tego co napisałem i to na zasadzie rżnięcia głupa i przytaczania argumentu, o którym dobrze każdy wie, że nie pasuje do tego. Niestety tak zachowuje się rozwścieczony nałogowiec, któremu ktoś stoi na drodze do natychmiastowego popieszczenia odpowiednich rejonów mózgu. Z racji, że mężczyźni są przyzwyczajeni do tego, że najpierw się na coś ciężko, rzetelnie pracuje, a potem dostaje nagrodę, a kobiety do wyręczania i natychmiastowego nagradzania to tak to wygląda, że dłuższy post stanowi nie lada wyzwanie i nie będą się "silić" na jakiekolwiek merytoryczne odzewy, bo jestem tylko kolcem w dupie, który przeszkadza w jedynym celu kobiecym, niezmąconej przyjemności i ciągłego ćpania dopaminy, aż do całkowitej anhedonii i zrycia mózgu. |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Regulator reniferów
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
Widzisz autorze, mi ostatnio z jednym facetem nie wyszło to poleciałam do exa z którym byłam 7 lat się wypłakac, wyprzytulac, nikt mnie nie zna tak jak on i wiele razem przezylismy. Kocham go, jak człowieka, ale nie jako faceta. I to nie znaczy, że będziemy znów razem, ani z mojej strony ani jego. Dlaczego to piszę? Jako potwierdzenie tego, co napisał ktoś wcześniej: mylisz miłość z przywiązaniem w przypadku jej zachowania.
Na 100% doszło do czegoś między nimi. |
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
.
|
widzę, że ostatnio trolle się rozwijają
![]()
#82 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Normalnie zaczyna mi być jej żal, bo mam wrażenie, że bidula wszelkimi sposobami stara się od autora uwolnić i nie może! Cokolwiek by zrobiła, on znajdzie dla niej wytłumaczenie i zapewni wsparcie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
BAN stały
|
No tak, przez pięć minut zapomniałem gdzie jestem, ale tych kilka komentów po moim poście przywróciło mnie do rzeczywistości.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Tęczowa Jaszczurka
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2016-11-07 o 06:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Nie widzicie, że to troll? Nie ma aż tak głupich ludzi.
![]()
Wszyscy tego chcą. Czysta karta, nowy początek. Jakby tak miało być łatwiej. Spytaj o to gościa, który wtacza głaz pod górę. Nie ma nic łatwego w zaczynaniu od nowa... Absolutnie nic. co mnie nie zabije to mnie boli |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Są ;-)
Autorze, uwierz, że ona Cię nie kocha. Pożąda, lubi, potrzebuje? Może. Ale na pewno nie kocha. Jak możesz twierdzić, że Cię kocha, skoro ona świadomie Ciebie krzywdzi? Gdyby Cię kochała, nie umowilaby się z nim, nie poszlaby z nim na obiad do rodziców (?!), nie pisała by z nim smsow, wiedząc że Ciebie rani. Mówić, że się kocha i uprawiać seks można z każdym. Zastanów się nad tym. Fajnie, ze jej dałeś drugą szansę, ale zobacz najpierw czy ona z niej skorzysta, a dopiero później planuj z nią życie. Wolisz się z nową rozstać teraz, czy żeby rok po ślubie Cię zdradziła? Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
#89 |
Raczkowanie
|
Ale on NIE CHCE w to wierzyć. Takie przekonywanie na siłę jest bez sensu... Nie widzicie tego? Jego nie obchodzi Wasze zdanie. Nie jest absolutnie gotowy zmierzyć się z inną opinią na ten temat.
![]()
Wszyscy tego chcą. Czysta karta, nowy początek. Jakby tak miało być łatwiej. Spytaj o to gościa, który wtacza głaz pod górę. Nie ma nic łatwego w zaczynaniu od nowa... Absolutnie nic. co mnie nie zabije to mnie boli |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
Ona bezczelnie przyprawia Ci rogi, a Ty beztrosko na to pozwalasz? Obudz sie, bo robisz z siebie rogacza. Wydocznie straszna z niej narcyzka, bo majac dwoch panow wielbiacych ja I jej wdzieki ciezko z ktoras ze stron zerwac. Ty jestes dla niej staloscia, strefa konfortu do ktorej wie, ze zawsze moze wrocic. On jest ekscytacja, nowoscia, odskocznia, chwilowa przyjemnoscia. Jedno jest pewne ona Cie nie kocha. Ale I tak jej nie rzucisz,bo uczucia, bo strefa konfortu, ktora ciezko jest przeskoczyc.
Powiem Ci prawdopodobny scenariusz; ona poczeka, az znajomosc z nim na tyle sie rozwinie (wraz z uczuciem do niego), ze bedzie gotowa z nim zamieszkac( a on jej zapewni takie warunki), a Ty zostaniesz sam bez resztek meskiej dumy. Wiec, aby ja zachowac pomysl racjonalnie. To moje rady na zimno, bez cukierkowania. Pomyslnej decyzji I rozwiazania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.