|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Cytat:
Wszystkiego najlepszego!! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie ze nawet mamagibekolog otym pisala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myslę jednak, że te dwa tygodnie wytrzymam. nie wiem ile czasu ćwiczy macica. u mnie już równo tydzień występują silne skurcze, razem z twardnieniem brzucha. no i ta skrócona szyjka mi się zaczęła robić. mam wrażenie, że też tak jakoś od tygodnia, bo mocniej boli mnie pochwa tam w środku. czuje że się rozszerzam w spojeniu łonowym. boli jak chodzę. może dotrwam aż do grudnia, kto wie! chyba tylko to małe coś u mnie w brzuszku!byłam dziś zapisać się do położnej. powiedziała mi, że mam patrzeć na tp z om czyli 2gi grudzień. dla niej termin z usg się nie liczy. co lekarz/położna to inaczej mówią, więc kieruję się tym, co sama przeczuwam. najlepiej chyba obserwować swoje ciało. eh... wrąbałam dziś spagetti, drożdżówkę z kruszonką, połowę paczki biszkoptów z galaretką, pół nowej czekolady Wedla (o smaku mleka z tubki, widziałyście?) i bułkę z serem i keczupem. niezbyt dobrym bilans jak na dzisiejszy dzień. chociaż położna powiedziała mi, że mam jeść na co jest ochota i pić też. wiec jak chce coli, to mam pić cole. ale oczywiście z umiarem ![]() jestem tak zmęczona dniem dzisiejszym że szok. wyszłam z domu po 10 i wróciłam o 17 na chwile. sprzątnęłam kuchnię, pojechałam do tesco na zakupy i serio chce mi się bardzo spać. a obiecałam tżtowi że oglądniemy jeszcze po jego meczu nowy odcinek belfra. ogląda któraś z Was ?? wstawiłam do klubu info ze szkoły rodzenia. kto chętny, ten czyta ![]()
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Jezeli gbs jest dodatki podaje sie antybiotyk matce ktora rodzi aby nie zarazic maluszka. Podaje sie go co 4h w czasie porodu w formie kroplowki.
Ja mialam gbs+ i jak skurcze sie zaczely od razu zglosilam to poloznej i od razu mnie podlaczyla do antybiotyku- wyrobilam sie na szczescie w tych 4h ![]() Mozliwe ze teraz cos sie zmienilo, nie wiem. Ale dziecku po porodzie nic nie podawali. ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Gbs to badanie na obecnosc paciorkowcow |
|
|
|
#4355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4356 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
te dwie dawki chronią dzieciątko. a jedna niestety nie jest kompletna... także trzeba 4 godziny zaciskać nogi na porodówce., żeby zdążyło zadziałać. Cytat:
u nas tez jest tak, że jedna osoba zasypia na filmach także nie jesteś sama. ale tż taki śpiochający to pewnie słodki widok kazik, ja sama jestem w szoku. ale może nie pójdzie mi tak szybko, kto wie. może tylko ginek powiedział, że szybko urodzę, bo już się skarżyłam że mi ciężko powoli z tym tobołkiem z przodu
|
|
#4357 |
|
Zadomowienie
|
Hejka ✌
Mam depre chyba Sama nie wiem co mi ale coś mi 😐 Nawet białe michalki nie pomogły 😭😭😭😭 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
moja gin mówiła że jak wyjdzie dodatni to dopiero podczas porodu antybiotyk a nie teraz, jak zwykle co lekarz to inaczej
|
#4359 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam netflixa wykupionego Dla mnie coś wspaniałego w zwykłej tv nic nie mogę dla siebie znaleźć Poza faktami 😑 Co do Ikei ja mam u siebie I co tydzień po ginekologu mijając ja Albo ulegne pokusie albo nie 🙈 A że jestem słabym człowiekiem To ciągle coś w domu przybywa Co straszne bo nas zagracam 😏 Dziękuję za informację ws witamin Postanowiłam ich nie kupować Jak będzie potrzeba wtedy kupię 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
Mocze filety lisnera a potem kroje na mniejsze kawałki Potem siekam cebulę, mieszam z ryba I jogurtem naturalnym typu greckiego lub tym gęstym bakomy Pieprze od serca bo lubię wyraźne Wersja de lux zawiera jeszcze albo ogórka kiszonego albo zielony groszek jak wczoraj ☺ Jedz na zdrowie Śledzie są podobno dobre na anemie Tylko nie jedz na noc jak ja Bo po nich mało było 4 kaw inki i 2 szkl mleka żeby ugasić pragnienie To był koszmar 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
Nic nie słyszę. Nic nie słyszę 🙉 Co do tęsknoty to mi też się już marzy wyciągnąć moje ukochane ubrania Szafy pełne a ja lażę ciągle w jednych spodniach i płaszczu Czuje się jak obwieś 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4360 |
|
Raczkowanie
|
hej
Dziewczyny jak byłam pobrać GBS to położna pytała czy taki szybki test (od razu wynik) czy rozszerzony, ja wzięłam ten drugi ale w razie czego jak któraś z Was potrzebuje to chyba istnieje coś takiego. Ja dzisiaj z rana się zestresowałam bo moja lekarka się rozchorowała i odwołano mi wizytę, a że od tygodnia żyje w mega stresie to chciałam koniecznie sprawdzić jak tam wszystko się przedstawia i już byłam nastawiona na tą wizytę. Ale udało mi się zapisać do innego gina...szyjka skrócona(w porównaniu do poprzedniego pomiaru) ale zamknięta, mały już wymiary ma prawie odpowiadające 38/39 tc. , termin z usg 19 listopad, powiedział ze jeszcze z tydzień mogę pozażywać magnez a później to nie ma sensu.... oby mąż zdążył Chyba czas się spakować
|
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4362 | ||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
i chyba też wezmę wyższe Łatwiej będzie montować fotelik i Kubę/Karola wsadzac ☝ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Z Ciebie ta wiedza wypłynie podczas akcji i pójdzie jak z płatka. Zobaczysz 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
Ja mam ze swoją super kontakt I w szoku jestem jak czytam Migdałku czy nasza ewelinke... Moj tz z nia też ma super kontakt A ona tak przeżywa ta moja ciążę i tak się cieszy z karola Bo mnie już skreslila że będę mieć brzdaca chyba Że nie chce jej odbierać tej przyjemności Tyle że chyba biedna tam się wystoi i wynudzi 🤔 Ona trochę ma kompleks matki żony mojego brata Tamta swoją matkę tak steroryzowala jak była w szpitalu Że rano o 7 była u niej ze śniadaniem Potem leciała po obiad i kolacje Az położne zwróciły jej uwagę że chyba przesadza I moja nie chce na jej tle wyjść na wyrodna co nie dba Tyle że ja nie oczekuję aż takiego nadskakiwania nade mną To dla mnie śmieszne trochę 😮 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
Matka polka też cała popruta Ale ja się cieszę że w końcu robią tam porządek Wsytd żeby w tak znanym szpitalu było tak brzydko i staro ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
Darunia z ziemniakami nigdy śledzia nie jadłam Tylko z chlebem Muszę spróbować 😋 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Ale chyba że 3 komplety trzeba mieć Bo jak się posra lub porzyga to trzeba przebrać A prania tam się nie zrobi No tz może przywieźć ale znając mojego Na bank zapomni zabrać albo pomyli i przywiezie nie to co trzeba✌ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
||||||||||||
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4364 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy cześć tylko w karcie Nie wiem czy tego nie pogubilam Mam osobna kartkę z gbs i grupa krwi Ale reszty nie kojarzę Tzn kojarzę że miałam robione.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4370 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Omg ty masz termin tuż obok mnie Nie strasz 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4371 |
|
Zadomowienie
|
Mewka jak białe Michałki nie pomogły to juz jest konkretny deprech!
Cos się stało, czy zmęczenie materiału? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyle że późniejsze nic wasze Także wiecie ten teges 🤐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Marzy mi sie porod jezzcze w grudniu- ja nie chce tej darmowej szczepionki na pneumo - przeraza mnie to...
|
|
|
|
#4376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4377 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaciskamy nóżki i leżymy na kanapkach! Cytat:
ja juz nie nadążam za tymi położnymi/lekarzami. każdy mówi trochę inaczej. w każdym bądź razie dobrze by było, gdyby dziecię podczas przeciskania się przez kanał rodny, nie nabawiło się owego paciorkowca.
|
|
#4378 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kami zamawiamy Gemini 😥 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
Nie lubię jesieni po prostu i tego że szaro i ponuro Nic więcej ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
Bo już się zestresowalam 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Ale jestem zmęczona 😏 Chyba się z wami już dziś pozegnam Taki senny dzień po prostu 🙂 Do jutra dziewczyny 😗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4379 |
|
Rozeznanie
|
jjb, trzymaj się, zaciskaj nogi
Looo matko, ale się wyprawia Chyba się zaczyna u nas na poważnie, teraz każda po kolei będzie szła do odstrzału... znaczy na pordówkę Jaram się z jednej strony, z drugiej boje a z trzeciej mam wrażenie, że to niemożliwe, że to już Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dodam ze nie jestem antyszczepionkowcem ale w PL kalendarz szczepien jest mega wypchany i na pewno bede odwlekac podawanie kolejnych dawek aby przerwy byly jak najdluzsze byvten maly czlowieczek mial czas na regeneracje. Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2016-11-07 o 22:30 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.

Chyba czas się spakować 

!!