Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-08, 10:02   #4411
DoDoo
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV

W koncu udalo mi sie zrobic jajka na miekko 😊
Stary 2016-11-08, 10:04   #4412
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Witam się że szpitala.
Rety, mam 10 stron do nadrobienia!!!

Jestem tu od piątku, trafiłam z wysokim ciśnieniem, faszeruja mnie lekami i cały czas śpię!! Jestem otumaniona. Wczoraj zasłabłam i pominęli mi jedna dawkę leku. Ciśnienie teraz mam niskie. Robią badania w kierunku zatrucia ciazowego czyli gestozy, bo mam nogi spuchnięte i białko w moczu.
Idę nadrabiać bo w końcu coś kojarzę
Ciekawe jakie wieści na mnie czekają...

Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Aha
Muszę sprawdzić jak to jest z moją kartą
Wiem że trzeba wypisać na kartce wszystkie leki które się brało w ciąży
Ja w 3 trymestrze to przeszłam przez wszystkie chyba antygrzybiczne 😐

[/COLOR]Robię właśnie śniadanie i lecę to work
Ostatni tydzień
Kuźwa nawet się cieszę 😆

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Muszę popatrzeć co mi brakuje z wyprawki
Bo na razie to wszystko u mnie takie z lapanki jest
Co zobaczę to biorę
Przez to jak Monia zapytała się o ten rozmiar 56 to wpadłam w panikę
Czy ja wszystko mam
Bo ciągle kupuje te większe rozmiary 🤔

Mewka ja tych na grzyba nie mam wpisanych w karcie

Ostatni tydzień a potem będzie Mewka spamer level hard Z praniem pójdzie łatwo tylko trzeba się za to zabrać

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
A może od golenia?

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

O kurcze! Dobrze, że jesteś pod opieką. Kciuki za szybkie unormowanie

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Powiem jak mój gin: to normalne, miednica się poszerza Mnie mocno ostatnio bolała ale przy biodrach, jakby ktoś kołek rozporowy wsadził. czrkam na dolny odcinek 💪💪💪🙊🙊🙊
Moja miednica chyba już się rozszerzyła, bo od dwóch tygodni mam spokój z bólem w okolicach bioder... czyli gotowość pełna już jest 😱

Moje dziecię dostało chyba jakiś supermocy w nogach, bo już tak mnie boli jak kopie, obiła mi cały brzuch przy żebrach
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 10:06   #4413
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Monika, moze to od depilacji nie wiem juz, ale po depilacji chyba by szybciej wyszlo niz dopiero dzisiaj rano. W sobote sie depilowalam i zawsze jak mnie podraznilo to od razu.
To może sobie odparzyłaś i wyskoczyły bąble
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 10:09   #4414
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
To może sobie odparzyłaś i wyskoczyły bąble
Moze. Posmarowalam se zelem, ktory mialam zapisany ostatnio... Mam ostatnio takie checi na bzykanie, a tu znowu celibat 😂 Ech jak nie urok to sraczka...
Stary 2016-11-08, 10:18   #4415
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce mi się tyłka ruszyć z łóżka. Ale głodna jestem więc motywacja jest 🙆😸🐴🍞🍛🍲
u mnie też motywacją był głod, i zimno w chacie ze hoho..
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 10:29   #4416
jjb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Robi się poważnie u nas na wątku ale spokojnie rodzimy dopiero od 1.12.2016 i prosze się nie wychylac przed szereg 😀

Wyskoczyła mi opryszczka 😠

Dokładnie, również apeluje o jeszcze trochę czasu

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość

Niestety nic już z mojego spokoju nie zostało, smutno mi i źle, bo tż idzie jutro na pogrzeb naszej koleżanki z pracy Przegrała walkę z guzem w głowie i zostawiła męża i 8letnią córkę. Dziewczyna 35 lat. Co o tym pomyślę to chce mi się wyć
To straszne... życie bywa okrutne..

Cytat:
Witam się że szpitala.

Jestem tu od piątku, trafiłam z wysokim ciśnieniem, faszeruja mnie lekami i cały czas śpię!! Jestem otumaniona. Wczoraj zasłabłam i pominęli mi jedna dawkę leku. Ciśnienie teraz mam niskie. Robią badania w kierunku zatrucia ciazowego czyli gestozy, bo mam nogi spuchnięte i białko w moczu.
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Ja od rana chodze wsciekla.
Mialam jakas zielonkawa wydzieline... dzwonie do szpitala i mnie uspokoila, ze po prostu nam isc do swojego lekarza, ze nie wyleczylam jeszcze pewnie grzybka a leki zakończyłam. Dzwonilam do swojej przychodni i dowiedzialam sie, ze nejblizszy termin wizyty na przyszly pn. Zaczelam straszyć, ze w takim razie zglosze w szpitalu, ze mimo ich zalecen nikt mnie bie przyjął i nagle sie miejsce znalazlo. Ide na wizyte na 10.30.
Jakas ostatnio chodze zestresowana ta ciaza. Ciagle sie boje, ze moze buc cos nie tak i wogole.
Maja mi dzis zrobic wymaz i wyslac do laboratorium wiec pewnie wynik bedzie ew. Jutro lub w czwartek. W czwartek mam polozna wiec z nia latwiej bedzie mi cokolwiek ustalic.

Wogole mialam dzis sen, ze rodzilam! Zabrali nam od razu Liliane. Jak poszlismy ja zobaczyc to nie oddychala. Normalnie obudzilam sie ze snu zaplakana i cala przepocona. Masakra;( najgorszy sen w moim zyciu!!!
Chyba czas zaczac pic meliske!

Spokojnie to na pewno nic strasznego.

Dziewczyny polecacie te warsztaty Bezpieczny maluch, u mnie będą za tydzień, zapisałam się ale nie wiem czy dam rade wysiedzieć kilka godzin ??

Miłego dnia dla wszystkich
jjb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 10:39   #4417
kaziowa
Zadomowienie

Dajcie mi siły... Dwóch z ośmiu juz mi odpadło, a kurde pisalam wczesniej żeby się umówić, bo rozumiem ze na konsultacjach może im cos wypaść, ale mówili ze będą na 100% w tych godz a okazało się ze byli, ale pol h wczesniej i juz wyszli bo nikogo nie było... Jakby napisali ze będą wczesniej to przyszła bym wczesniej... Ehhh ...

Stary 2016-11-08, 10:53   #4418
motylek85
Zakorzenienie

Hejka witam się po wirusówce. Na razie nadrabiam siły, które mnie ostatnio przez to opuściły i będę was powolutku czytała nie rodzić mi tu jeszcze bo to nie czas!;D

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 11:01   #4419
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Hejka witam się po wirusówce. Na razie nadrabiam siły, które mnie ostatnio przez to opuściły i będę was powolutku czytała nie rodzić mi tu jeszcze bo to nie czas!;D
Cześć motylku👋
Czyli jednak Cie nie ominęło?

Stary 2016-11-08, 11:16   #4420
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Cześć motylku👋
Czyli jednak Cie nie ominęło?

no niestety wszyscy przechodzili jednodniowo a mnie męczy od niedzieli w nocy. dziś już dużo lepiej na szczęście ale rano wizyta w wc była niestety:/

♥37/40♥
Stary 2016-11-08, 11:39   #4421
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Witam się że szpitala.

Zdrówka music !
A tak w ogóle to hej Ja zaraz idę sprzątać, prać, gotować, dzień pracy mam dziś
A wiecie, u mnie to mój tż bardziej przeżywa że łóżeczka nie mamy, ze tego nie mamy tamtego, niż ja. Dziś stwierdził, że jak wróci z pracy to zamówimy łóżeczko, a ja mam zamówić resztę ubranek których nam brakuje. A że dostałam dziś przelew z Zus-u to jest za co kupować hehe. Twierdzi, że on już chce mieć wszystko przygotowane, żeby niczym się nie martwić pózniej, może i ma rację Narazie jestem jakoś tak pozytywnie nastawiona do porodu i w ogóle I dla mnie ciąża to taki fajny okres, i ten brzusio też mi się nawet podoba A kilogramami to Wy się nie przejmujcie, moja psiapsióła też sporo prztyła, wczoraj minęło 2 miesiące od porodu i wróciła prawie do swojej wagi, a tak naprawdę dopiero zaczyna coś ze sobą robic Będzie dobrze A nasze porody będą bezbolesne i szybkie
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 11:45   #4422
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Szyjka dluuga i zamknięta następna wizyte bd miala za trzy tygodnie a dzis wszystko w porządku to co ze mnie wtedy wylecialo to po owiedzial ze moglo sie sluzu nazbierac i poprostu w takiej formie wylecial. Mialam dzis pierwsza wizyte bez usg, bo ze no wszystko ok serduszko malego bilo 162 uderz. Na minutę i na następnej wizycie poda mniej wiecej wage urodzeniowa itd. Ale ciesze sie wszystko ok
łee, to jeszcze spokojnie masz też chce być zamknięta!
Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość
Gratki za udane wizyty!

Dzięki za odpowiedz odnośnie ubranek. Dokupiłam właśnie 2 śpiochy, wezmę ze 3 bodziaki, pajaca i komplet na wyjście, jak przybraknie to Tż dowiezie.

A tak w ogóle go stawiam wszystkim lody, ciastka i ciasteczka, bo w końcu ZUS przyznał mi zasiłek za L4. Walczylam z nimi od lipca i lada moment mają mi zaplacić wszystko co powinni do tej pory. Jestem mega szczęśliwa!!!

Imprezka dla Wszystkich !!

łuhu!
to bedzie kasiora, kupa kasiory!
Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość

Melduje się po wizycie.
Klucha waży 2700g.
Wszystko w normie. Ale uwaga. Z terminu który mam na 15 grudnia zrobiło się 2 tygodnie. Czyli jak dobrze pójdzie to urodze krasnala do końca tego miesiąca. Jakby tak było to mała miałaby jakieś 3200g.
Mam otwarta szyjkę z rozwarciem na 1cm (ha! a pisałam wam niedawno ze chyba czop śluzowy mi odchodzi...) no i jest już skrócona. Także mam się przygotować do porodu.
Zapierdzielam wiec juz z tym praniem i w ogóle do konca. Chce mieć wszystko zapięte na ostatni guzik. I wam też radzę bo jak widać mam 1.5msc do terminu porodu z usg a tu suprajsik...

Wizyte mam za dwa tyg ale gin szczerze powiedział ze nie wie czy dotrwam
no na bank ze ty juz
nie, jeszcze nie! Nie wolno jeszcze rodzic! zwłaszcza, że masz termin grubo po mnie!
Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
No cudnie było by już być po a papaPapai pozwalam oddać mi jej przedwczesne skurcze :P
jak tylko jakies zaczną mnie odwiedzać to chętnie im podam twój adres!!
Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Nie wiem czy nie przełożyć wizytę na wcześniej... Ostatnia była jakoś 25.10 a kolejna 22.11
A termin na 03.11...
ten gbs strasznie późno masz... ja bym umówiła się wcześniej. Ja będę miała pobierany w 37 tc i wydaje mi sie ze to i tak juz pozno
Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj hylam na ktg i w ciagu pol godziny zapisaly sie dwa skurcze na 100 czyli maks na skali ale szyjke mam dalej na 4 cm i znowu bakterie w moczu i niestety GBS dodatni wiec na to i nato mam antybiotyk przepisany. No jeszcze tydzien i bedzie ciaza donoszona wiec juz sie tak bardzo nie martwie.
tydzien przed donoszeniem to chwila i tak dziecko juz jest na pewno bardzo samodzielne

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Nie no to koniecznie się dopytaj! Mój gin już kazał mi przychodzić co 2 tygodnie mimo, że wszystko jest cacy a jestem w 34tc.

moj tez tak lekko podchodzi do mojej ciąży ciekawe kiedy bede miala wizyte po 37 tc, bo jak znowu miesiąc przerwy to mogę nie zdążyć
Cytat:
Itso miłości dla Was z okazji rocznicy! 🌹🌹🌹
Darunia matko święta to już prawie rodzisz! Ja w strachu!
Migdalku tez bym przełożyła wizytę, bo jeśli masz w 39tc i wtedy by Ci wyszedł ten gbs dodatni to możesz nie zdążyć się wyleczyć i potem jak maluszek się zarazi to beda musieli i Tobie i jemu dawać antybiotyk :-(

a to nie jest tak, że jak gbs jest dodatni to po prostu przy porodzie sie podaje antybiotyk dziecku?
tego sie chyba nie leczy?

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
dziękuję za życzenia z okazji naszej rocznicy
zjedliśmy kolację i ciasto, dostałam też od tż perfumy i kwiaty później włączyliśmy sobie film z naszego wesela, ale mąż taki zmęczony po czuwającej nocy, że zasnął i słodko chrapie obok
spóźnione wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!
samych radosnych chwil, miliona kolejnych lat razem!

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
na szkole rodzenia i warsztatach z bebio mówili, że jeśli mamy wynik dodatni, to nie mamy czekać aż nam wody odejdą, tylko przyjechać trochę wcześniej do szpitala (jeszczez tymi skurczami co 10-15minut), bo podają dwie dawki antybiotyku na tego paciorkowca kobiecie w odstępie 4 godzin.
te dwie dawki chronią dzieciątko. a jedna niestety nie jest kompletna... także trzeba 4 godziny zaciskać nogi na porodówce., żeby zdążyło zadziałać.
a to juz teraz wiem
ciekawe jaki ja bede miała wynik :x wolałabym ujemny żeby nie lecieć na łeb na szyje do szpitala, tylko na spokojnie ale wiadomo, chciec to nie zawsze moc

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 11:48   #4423
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się że szpitala.

dużo zdrowia dla was, oby szybko przeszło

Cytat:
Lecę na uczelnię łapać wykładowców i prosić o możliwość wcześniejszego zaliczenia. 80% z nich ma konsultacje we wtorek i tak od 10 do 19, z czego jedna jest mistrzem, bo w pokoju jest dostępna od 19.00 do 19.15
Wczoraj jednego udało mi się załatwić, odpuścił mi projekt i przyśpieszył zaliczenie, ale nie dał rady wcześniej niż tydzien przed TP, także ten
Lecę walczyć! Proszę tu nie wariować i żadnych skurczy, czopów i wód nie chcę widzieć wieczorem
Tak w ogóle, motylku jak z Tobą?
Kociulku jak będziesz mieć chwilę to daj znać jak się czujesz i jak Kubuś?
powodzenia

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Ja od rana chodze wsciekla.
Mialam jakas zielonkawa wydzieline... dzwonie do szpitala i mnie uspokoila, ze po prostu nam isc do swojego lekarza, ze nie wyleczylam jeszcze pewnie grzybka a leki zakończyłam. Dzwonilam do swojej przychodni i dowiedzialam sie, ze nejblizszy termin wizyty na przyszly pn. Zaczelam straszyć, ze w takim razie zglosze w szpitalu, ze mimo ich zalecen nikt mnie bie przyjął i nagle sie miejsce znalazlo. Ide na wizyte na 10.30.
Jakas ostatnio chodze zestresowana ta ciaza. Ciagle sie boje, ze moze buc cos nie tak i wogole.
Maja mi dzis zrobic wymaz i wyslac do laboratorium wiec pewnie wynik bedzie ew. Jutro lub w czwartek. W czwartek mam polozna wiec z nia latwiej bedzie mi cokolwiek ustalic.

Wogole mialam dzis sen, ze rodzilam! Zabrali nam od razu Liliane. Jak poszlismy ja zobaczyc to nie oddychala. Normalnie obudzilam sie ze snu zaplakana i cala przepocona. Masakra;( najgorszy sen w moim zyciu!!!
Chyba czas zaczac pic meliske!

straszny sen, ale to tylko sen!! Lilianka będzie śliczną, zdrową dziewczynką

Cytat:
Boże to przy moich szerokich biodrach, jak jeszcze się poszerzył, to po porodzie będę miała drogę dwupasmowa miedzy udami...

jakich szerokich biodrach na żadnym zdjęciu nie zauważyłam, żebyś miała szerokie biodra

Cytat:
no niestety wszyscy przechodzili jednodniowo a mnie męczy od niedzieli w nocy. dziś już dużo lepiej na szczęście ale rano wizyta w wc była niestety:/

zdrówka motylku, oby już odpuściło

Ja też mam dzisiaj jakiś słabszy dzień, wypiłam kawę, ale chyba i tak nie uniknę drzemki poza tym w nocy znowu spałam tyle co nic, oczy mam całe czerwone, popękane naczynka i wyglądam jakbym była ćpunką z ogromną nadwagą... co ta ciąża ze mną zrobiła

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 11:59   #4424
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Ja papaya robię najprościej jak się da
Mocze filety lisnera a potem kroje na mniejsze kawałki
Potem siekam cebulę, mieszam z ryba
I jogurtem naturalnym typu greckiego lub tym gęstym bakomy
Pieprze od serca bo lubię wyraźne
Wersja de lux zawiera jeszcze albo ogórka kiszonego albo zielony groszek jak wczoraj

Jedz na zdrowie
Śledzie są podobno dobre na anemie
Tylko nie jedz na noc jak ja
Bo po nich mało było 4 kaw inki i 2 szkl mleka żeby ugasić pragnienie
To był koszmar 😣
sledzie wymoczone całą noc w wodzie, już nie są takie słone
i właśnie robie najprościej jak się da - dodaje tylko cebulkę i jogurt
ale dziś będzie pyszny obiad
Cytat:
Napisane przez jjb Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj z rana się zestresowałam bo moja lekarka się rozchorowała i odwołano mi wizytę, a że od tygodnia żyje w mega stresie to chciałam koniecznie sprawdzić jak tam wszystko się przedstawia i już byłam nastawiona na tą wizytę. Ale udało mi się zapisać do innego gina...szyjka skrócona(w porównaniu do poprzedniego pomiaru) ale zamknięta, mały już wymiary ma prawie odpowiadające 38/39 tc. , termin z usg 19 listopad, powiedział ze jeszcze z tydzień mogę pozażywać magnez a później to nie ma sensu.... oby mąż zdążył Chyba czas się spakować
mowisz ze magnez hamuje porod?
chyba zaczne go więcej brać
Cytat:
Fajny tytuł✌
Darunia z ziemniakami nigdy śledzia nie jadłam
Tylko z chlebem
Muszę spróbować 😋
ja jak śledzie to tylko z ziemniakami w mundurkach
Cytat:
łam dwa filmy i chciałam właśnie zrobić sałatkę grecką, bo się zaopatrzyłam w prawdziwy ser feta, a tż wrócił z piłki i mówi , że musi do pracy jechać. i z kim ja mam teraz zjeść tą sałatkę... to pierniczę, nie robie
z Alą, to chyba oczywiste
Cytat:
Witam się że szpitala.

zdrowka!
oby to nie było zatrucie
Cytat:
Lecę na uczelnię łapać wykładowców i prosić o możliwość wcześniejszego zaliczenia. 80% z nich ma konsultacje we wtorek i tak od 10 do 19, z czego jedna jest mistrzem, bo w pokoju jest dostępna od 19.00 do 19.15
Wczoraj jednego udało mi się załatwić, odpuścił mi projekt i przyśpieszył zaliczenie, ale nie dał rady wcześniej niż tydzien przed TP, także ten
Lecę walczyć! Proszę tu nie wariować i żadnych skurczy, czopów i wód nie chcę widzieć wieczorem
Tak w ogóle, motylku jak z Tobą?
Kociulku jak będziesz mieć chwilę to daj znać jak się czujesz i jak Kubuś?

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

dzisiaj TŻ powinien skończyć malować płytki w łazience. Niech to wszystko idzie szybciej, plis

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

aaa i jeszcze - dla posiadaczy wózków Adamex
wrzuciłam wszystkie możliwe materiałowe części do pralki (nawet ten daszek nad gondolą z tym stelażem/fiszbinami) i nic się nie zepsuło, materiał nadal śliczny. Nic a nic się nie zmechaciło, a przynajmniej odświeżyłam sobie wózek i teraz wygląda jak nówka

13.12.2016 Julian
Stary 2016-11-08, 12:12   #4425
motylek85
Zakorzenienie

Darunia, że niby ty już zaraz rodzisz??? no to nieźle się rozkręciło u ciebie...

♥37/40♥
Stary 2016-11-08, 12:14   #4426
DoDoo
Zakorzenienie

Kawusia po drzemce ☕
Stary 2016-11-08, 12:25   #4427
itstoolatex3
Zakorzenienie

zeżarłam całe pudełko Raffaello... nie, już nie będę się dziwić skąd u mnie tyle na plusie

Stary 2016-11-08, 12:29   #4428
monika0185
Zakorzenienie

Orientujecie się może czy Zus ma jakieś określone dni na przelew? Czy wysyłają kiedy im się podoba?
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 12:36   #4429
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Orientujecie się może czy Zus ma jakieś określone dni na przelew? Czy wysyłają kiedy im się podoba?
Teoretycznie mają 30 dni od otrzymania wszystkich dokumentów. W praktyce bywa różnie -_-

_music_girl Trzymaj się dzielnie Na pewno wszystko będzie dobrze
Właśnie moja mama miała gestozę ze mną w ciąży i wszystko było cacy

nudnylogin Gratuluje wygranej bitwy z ZUS Ja również triumfuje bo w piątek dostałam kasę za... czerwiec <fanfary>

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-11-08 o 12:51
Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 12:43   #4430
LuckySparkle
Zadomowienie

Ja juz po wizycie.
Zasypiam. Nie wiem co sie ze mna dzieje. Moglabyn caly czas spac.
Mam dalej korzystac z tego kremu na grzybka. Wymaz poszedl do badania i beda wyniki za 2 dni. Akurat za 2 dni mam polozna wiec pewnie juz ona ze mna wszystko zalatwi, no chyba ze bedzie potrzebna kolejna recepta to wtedy nie obejdzie sie bez wizyty u lekarza.

Piszecie o zbliżających sie porodach. Ja nadal zwlekam z zamowieniem materacyka. Chce zamowic kurierem jak bede w domu juz tak caly czas bo wtedy bez problemu odbiore i podpisze paczke.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 12:56   #4431
nudnylogin
Rozeznanie

Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV

Cytat:

Masz te konto Zus PUE? Tam powinny Ci sie daty przelewow wyswietlic

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Teoretycznie mają 30 dni od otrzymania wszystkich dokumentów. W praktyce bywa różnie -_-

_music_girl Trzymaj się dzielnie Na pewno wszystko będzie dobrze
Właśnie moja mama miała gestozę ze mną w ciąży i wszystko było cacy

nudnylogin Gratuluje wygranej bitwy z ZUS Ja również triumfuje bo w piątek dostałam kasę za... czerwiec

Gratulacje! To pijemy w takim razie !

Ja tego i tak nie zostawie, bede pisac skarge, za bezpodstawne wstrzymanie zasiłku na tyle czasu. Niech nie mysla, ze juz z nimi skonczylam

Edytowane przez nudnylogin
Czas edycji: 2016-11-08 o 12:58
nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 12:57   #4432
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
Darunia, że niby ty już zaraz rodzisz??? no to nieźle się rozkręciło u ciebie...
🙈🙉🙊 nie chce o tym czytać 😢😢😢😢😢 boje się !

Stary 2016-11-08, 13:11   #4433
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Masz te konto Zus PUE? Tam powinny Ci sie daty przelewow wyswietlic

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Gratulacje! To pijemy w takim razie !

Ja tego i tak nie zostawie, bede pisac skarge, za bezpodstawne wstrzymanie zasiłku na tyle czasu. Niech nie mysla, ze juz z nimi skonczylam
I bardzo dobrze, walcz!!! U mnie była podstawa niby bo najprawdopodobniej zaginęło na poczcie. Najprawdopodobniej co mnie to interesuje I tak to ja musiałam kombinować, jeździć do pracy, do lekarza po odpisy, wyjaśnienia pisemne, cuda, wianki a niby przecież jestem na zwolnieniu i mam siedzieć na dupce w domu prawda ZUS ?

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 13:13   #4434
papaPapaya
Zakorzenienie

nie wiem jak to sie dzieje - nie biore zelaza w ciazy a po wczorajszych badaniach widze ze w ciagu miesiaca hemoglobina mi nawet podskoczyla z 12,6 do 13,1
chyba przed ciążą zgromadziłam dosyć dużą ilość
a ja jeszcze dzisiaj śledzie wcinam

13.12.2016 Julian
Stary 2016-11-08, 13:16   #4435
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:
I bardzo dobrze, walcz!!! U mnie była podstawa niby bo najprawdopodobniej zaginęło na poczcie. Najprawdopodobniej co mnie to interesuje I tak to ja musiałam kombinować, jeździć do pracy, do lekarza po odpisy, wyjaśnienia pisemne, cuda, wianki a niby przecież jestem na zwolnieniu i mam siedzieć na dupce w domu prawda ZUS ?

U mnie wstrzymali bo cos tam sprawdzali i malo tego, dostalam od nich pismo o wydluzeniu terminu podjecia decyzji spoznione o 5 dni, podobno mieli za to naliczyc jakies odsetki, ktorych jakos nie widac. Jak oni to moga wszystko, spoznione decyzje wydawac itp, a ty czlowieku spoznij sie z czyms jeden dzien i juz wiezieniem i karami strasza. Brak slow na to...

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 13:27   #4436
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
30 dni od wpływu zwolnienia i mi mówili, że zazwyczaj wysyłają przelewy w piątki.

Cytat:
U mnie wstrzymali bo cos tam sprawdzali i malo tego, dostalam od nich pismo o wydluzeniu terminu podjecia decyzji spoznione o 5 dni, podobno mieli za to naliczyc jakies odsetki, ktorych jakos nie widac. Jak oni to moga wszystko, spoznione decyzje wydawac itp, a ty czlowieku spoznij sie z czyms jeden dzien i juz wiezieniem i karami strasza. Brak slow na to...
Mi zatrzymali na 2 miesiące, bo na jednym zwolnieniu zabrało pieczątki z datą wpływu do firmy...
A już 5 razy przysłali pismo o wyjaśnienie czy jednorazowa premia z 2015 roku się wlicza do zasiłku i 5 razy było im odpowiadane, że tak

Nie dodzwonię się do rejestracji, bo lekarz ma urlop i mają remonty.
Zostaje mi tylko tego 10.11 zapytać czy zrobi ten wymaz jakoś przy okazji...
Stary 2016-11-08, 13:33   #4437
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
nie wiem jak to sie dzieje - nie biore zelaza w ciazy a po wczorajszych badaniach widze ze w ciagu miesiaca hemoglobina mi nawet podskoczyla z 12,6 do 13,1
chyba przed ciążą zgromadziłam dosyć dużą ilość
a ja jeszcze dzisiaj śledzie wcinam
no i bardzo dobrze smacznych śledzików

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Nie dodzwonię się do rejestracji, bo lekarz ma urlop i mają remonty.
Zostaje mi tylko tego 10.11 zapytać czy zrobi ten wymaz jakoś przy okazji...
to jest dosłownie chwilka, więc mam nadzieję, że Ci zrobi

Ja mam pytanie z innej beczki, może trochę śmieszne, ale chyba kalafior ciążowy nie pozwala mi samej ocenić sytuacji
Baaaardzo chciałabym zobaczyć film Pitt Bull niebezpieczne kobiety i grają go w kinach, więc myślałam, żeby wybrać się w piątek z mężem, tylko czy ten hałas i w ogóle pozwolą mi wysiedzieć 2h na seansie? Czy któraś z Was była niedawno w kinie i dobrze jej się oglądało?
problemy kobiety ciężarnej...

Stary 2016-11-08, 13:55   #4438
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
łee, to jeszcze spokojnie masz też chce być zamknięta!

łuhu!
to bedzie kasiora, kupa kasiory!

no na bank ze ty juz
nie, jeszcze nie! Nie wolno jeszcze rodzic! zwłaszcza, że masz termin grubo po mnie!

jak tylko jakies zaczną mnie odwiedzać to chętnie im podam twój adres!!

ten gbs strasznie późno masz... ja bym umówiła się wcześniej. Ja będę miała pobierany w 37 tc i wydaje mi sie ze to i tak juz pozno

tydzien przed donoszeniem to chwila i tak dziecko juz jest na pewno bardzo samodzielne

moj tez tak lekko podchodzi do mojej ciąży ciekawe kiedy bede miala wizyte po 37 tc, bo jak znowu miesiąc przerwy to mogę nie zdążyć

a to nie jest tak, że jak gbs jest dodatni to po prostu przy porodzie sie podaje antybiotyk dziecku?
tego sie chyba nie leczy?

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

spóźnione wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!
samych radosnych chwil, miliona kolejnych lat razem!

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

a to juz teraz wiem
ciekawe jaki ja bede miała wynik :x wolałabym ujemny żeby nie lecieć na łeb na szyje do szpitala, tylko na spokojnie ale wiadomo, chciec to nie zawsze moc
Dziecku nie podaje sie antybiotyku
Cytat:

Ja mam pytanie z innej beczki, może trochę śmieszne, ale chyba kalafior ciążowy nie pozwala mi samej ocenić sytuacji
Baaaardzo chciałabym zobaczyć film Pitt Bull niebezpieczne kobiety i grają go w kinach, więc myślałam, żeby wybrać się w piątek z mężem, tylko czy ten hałas i w ogóle pozwolą mi wysiedzieć 2h na seansie? Czy któraś z Was była niedawno w kinie i dobrze jej się oglądało?
Bylam w kinie ze 2tyg temu na bajce z moja zirka i TZ i bylo super

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Bylam w biedrze, wylozylam towar na tasme a jakas elegancka 60tka na wariata pyta czy moze tylko kwiatki skasowac, odchylilam kurtke i mowie ze nie bardzo. Jak mozna nie zauwazyc kobiety w 34tc to ja nie wiem
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 14:10   #4439
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym szla, tylko ostatnio jak bylam w kinie to obowiazkowo musialam miec miejsce zaraz przy wyjsciu bo 3 razy bylam siusiu

13.12.2016 Julian
Stary 2016-11-08, 14:41   #4440
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Dziecku nie podaje sie antybiotyku

Bylam w kinie ze 2tyg temu na bajce z moja zirka i TZ i bylo super

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Bylam w biedrze, wylozylam towar na tasme a jakas elegancka 60tka na wariata pyta czy moze tylko kwiatki skasowac, odchylilam kurtke i mowie ze nie bardzo. Jak mozna nie zauwazyc kobiety w 34tc to ja nie wiem
No to ja mialam identyczna sytuacje 😊

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Tez poszlabym do kina ale na horror

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości