|
|
#1381 | ||
|
Wiedźma
|
Dot.: Scent Bar II
Cytat:
![]() Cytat:
Rozmawiamy sobie. ![]() Betty, w ogóle nie przyszło mi do głowy, że istnieje jakiś wiek, w którym człowiek jest najatrakcyjniejszy. Chodziło mi raczej o to, że interesujący człowiek, nawet z siateczką zmarszczek jest wciąż bardziej udanym tworem, niż gładka buzia kryjąca pustkę. Piszesz, że masz przewagę pięciu lat nad jego koleżankami. A co powiesz za pięć lat? Za dziesięć? Pewnie rzeczywiście jesteś ładniejsza i bardziej zadbana niż większość z jego koleżanek. Ale to, co daje Ci przewagę, to nie brak dzieci, psów i kolorowych dywanów, ani też te pięć latek. Ani uroda. To to, że jesteś, kim jesteś i to Ciebie twój partner wybrał. Tak sobie myślę.
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Eanax, nie wiesz jak sie ciesze ze ktokolwiek mysli choc troche podobnie.
![]() Nie chodzi mi o zadne genralizowanie, ani w jedna, ani druga strone. |
|
|
|
#1383 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Eenax jak tam zdrówko? |
|
|
|
|
#1384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uroki międzynarodowej matury...ale smutno się robi, jak o tym pomyślę ![]() w ogóle przeraża mnie wizja utraty kontaktu z co poniektórymi ludźmi chociaż wiem, że często czas weryfikuje rewelacyjne stosunki i takie właśnie 'niewyobrażanie sobie'. tak, czy owak - nasza-klasa do mnie na razie w ogóle nie przemawia ![]() PS właśnie jakiś facet odrzucił połączenie od spikera radiowego, który chciał mu zaproponować 5 tys. zł aż mi osobiście żal ![]() PPS Eenax, serdecznie Ci dziękuję za próbki . Dziś wysyłam Ci Woodcoffee i inne.
|
|
#1385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W mojej klasie licealnej bylo 40 osób, dziewczyn 10, a zapisanych na nk jest chyba 25-30 (nie liczylam ostatnio), a dziewczyn chyba nie ma wszystkich ![]() Ale jak pisalam wcześniej - wszystko zależy od ludzi. Ja bylam w szoku czytając Twój opis. U mnie 5 lat po maturze w związkach malżeńskich bylo chyba z 5 osób, 2 mialy dzieci i jedno bylo w drodze, a studia skończyliśmy prawie wszyscy. Może to kwestia, że bylam w bardziej męskiej klasie, a może coś innego - ale naprawdę - jak czytam Wasze opisy spotkań, to czuję się jakbym w innym świecie żyla
|
|
#1386 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem na naszej klasie.
Miałam fajną klasę w liceum, "arrrrtystyczną" (taki profil ale i ludzie z fantazją), z tego co do tej pory zaobserwowałam, nie poprzewracało im się w głowach, nikt się nie zamienił w kurę, może jeden czy dwóch panów stali się kogutkami;P Przyjemnie o nich poczytać. Natomiast klasa z podstawówki hmmm... tam już widać, że ludzie poszli różnymi drogami, możliwe, że z większością nie miałabym o czym gadać w "realu", ale i tak cieszę się, że są gdzieś, mówiąc brzydko, pod ręką. ![]() Niedługo spotkam się z towarzystwem licealnym i zobaczymy, jak się bawi klasa B po latach Podobno po pierwszym zlocie (na którym mnie nie było, siedziałam za granicą) nikt nie doznał traumy
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie przypadki też znam. Koleżanki z liceum na szczęście są normalne, od jakiegoś czasu staramy się raz w roku spotykać i jest fajnie. Fakt,że część wyciąga grubaśne albumy z dziećmi,mężami, kupami i innymi takimi (ja co najwyżej mogę zaprezentować zdjęcie TŻ-ta i akwarium z krewetkami) ale tak poza tym jest super zabawa i picie do rana Ale część dziewczyn, które znałam kiedyś jako fajne laski teraz jest na maksa zaniedbana i poza domem, mężem i dziećmi świata nie widzi. Jeśli są z tym szczęśliwe to też dobrze. Ich wybór
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eee, co się będę rozpisywać: Uwielbiam Cię, moja klaso!
|
|
|
|
|
#1389 |
|
BAN stały
|
Dziewczynki może macie ochotę na brązowy prawie nie używany cień ID?
Wklejam link do wątku. http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=239248 |
|
|
|
#1390 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Co do Naszej Klasy, to ja nie wiem czy chciałabym uczestniczyć w spotkaniu klasowym. Może mojego pierwszego liceum tak, ale podstawówka czy inne, niebardzo. Może niekoniecznie mam takie złe wspomnienia jak Betty83, ale też nie są zbyt fajne, może nieliczne.
Zresztą do takiego spotkania nie dojdzie, bo moje liceum to najbardziej niezdecydowane osobniki jakie znałam - nie potrafili nawet zdecydować się na kino, a jak ktoś organizował (np. ja), to każdy chciał na co innego i kiedy indziej - tragedia. Od kilku dni mam ogromną ochotę na wielki pędzel do pudru - Angel, to przez Ciebie :P Znalazłam pewne cudo w Sephorze, ale za 300zł Nieco tańsze - 100zł - ale dla mnie jak na pędzel to trochę dużo. Szkoda, że nie skorzystałam z ubiegłorocznej promocji.Cytat:
Przepiękne.
|
|
|
|
|
#1391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i uważam, że niepotrzebnie się asekurujesz. Ale jest faktem, że pod koniec tego roku skończę lat 26 i uważam, że wyglądam dużo, dużo lepiej, niż przed dekadą. Nie mówiąc już o ogólnym samopoczuciu, dobrym humorze i możliwościach umysłowych. Cytat:
moim trochę też...Mam taką dawną przyjaciółkę z klasy, która w wieku 24 lat miała już dwójkę dzieci, a gdyby nie poronienie w wieku 19 lat, to miałaby trójkę. Odwiedziłam ją po urodzeniu ostatniej córeczki, trochę porozmawiałyśmy. A że zawsze się lubiłyśmy, nie usłyszałam żadnych zarzutów, że pustak i egoistka, ale jak mówiłam, że skończyłam studia, ale ślubu i dzieci nie planuję - widziałam, jak zaokrąglały się jej oczy ze zdumienia. A coraz większa liczba koleżanek-równolatek, które już zdążyły się "ustabilizować" sprawia, że to ja wpadam w lekki popłoch. Acz bynajmniej nie z takiego powodu, że "też bym chciała". Jest to raczej pełne niedowierzania: "co się dzieje?!?!?" ![]() Kiedy znajoma mi i równa wiekiem dziewczyna opowiada, że jest mamą, siedzi w domu z dzieckiem, nie pracuje i gotuje obiady dla męża, czuję silne zdumienie, ale choć wiem, że ja bym takiego życia nie zdzierżyła, czuję też respekt - jej wybór w końcu, nie? Ale kiedy taka pannica zaczyna mi z obrzydzeniem prawić, że życie bez dzieci nie ma sensu, chrzanić o braku kręgosłupa moralnego, egoizmie i pustce wewnętrznej - to ja czuję się jak kosmita albo jak Manuel z Hotelu Zacisze - "Que?!?" I wiem, że następnym razem kiedy ją zobaczę, to powiem, że bardzo mi się spieszy i niestety nie mogę pogadać.
|
|
#1392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do kolegów to większość miała już dzieciaki (niekoniecznie ślubne). O tym kto pokończył jakieś studia a kto nie to raczej rozmawiać ludzie nie chcieli (po fakcie jak się dowiedzieli ze ja skończyłam P. Warszawską, 2 kolegów P. Wrocławska a jeden, WAT). Ja chodziłam do technikum gdzie większość to byli faceci. Nas dziewczyn w klasie było 12. Z czego odniosłam wrażenie (po tych 5 latach) ze większość w celu upolowania męża. Cytat:
Co do szczęścia może i szczęśliwe. Choc jak dla Mnie jak by były szczęśliwe to by nie były tak wylęknione i przestraszone za każdym razem jak zadzwonił telefon w obawie ze "Pan Mąż" dzwoni niezadowolony z tego ze nie siedzą w domu. Jeżeli zaś spojrzę na TO z drugiej stromy to ja pochodzę z małego miasta (nie może nie tak małego) gdzie odnoszę wrażenie ze jedna z podstawowych ambicji jest upolowanie męża zaraz po maturze. A 25 letnia dziewczyna bez męża i dzieci to już "stara" panna. Co gorsza odnoszę wrażenie ze mając męża nie "wolno" wyglądać atrakcyjnie. Trzeba od razu zrobić sobie trwała, balejażyk vel pasemka (takie najlepiej rzucające się w oczy by wszyscy widzieli ze ma), zacząć chodzić w bezpłciowych ciuchach, malować usta na koralowo a oczy na niebiesko lub zielono, itp.
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Eanax, bardzo mi sie podobaja Twoje opisy. Duzo racji jest w tym co piszesz.
![]() Tylko ja jak narazie szablonu na siebie nie znalazlam. Pierwsze dziecko urodzilam na pierwszym roku studiow, drugie 2 lata pozniej. Studia skonczylam, ale jak narazie o prace ciezko. Jestem w bardzo szczesliwym zwiazku, chociaz do obraczkowania sie mnie nie ciagnie jeszcze tak bardzo. Na piwo chodze raczej sama, albo ze znajomymi, bo moj jest taki, ze albo bedzie spiacy ok 23, albo wypije tyle co ja i zacznie byc zbyt szczery rozne rzeczy wtedy opowiada i konczy sie na moich fochach, naprawde pewnych szczegolow z przeszlosci wole nie znac.A z wygladu to tak calkiem przecietnie, nie wypacynkowana, ale mysle ze w miare to dbam o siebie. Zreszta z roku na rok coraz bardziej, tak mi sie zdaje. Nie mam balejazu, nawet faby do wlosow od dluzszego czasu, cienie mam bezowe, brazowe i taki zlamany, przydymiony fiolet. Aha, o dzieciach mowie jak ktos o nie zapyta, nigdy nie ukrywam ze mam, ale jakos nie pasuje opowiadanie o nich przy piwie.
|
|
|
|
#1394 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Sephora ma w ofercie przede wszystkim pędzle z naturalnego, ciemnego włosia
|
|
#1395 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
A Sephorowe były z normalnego włosia (ciemnego) i z takiego rudawego cieniowanego. Nie znam się na pędzlach. Jaka grubość byłaby dobra do pudru prasowanego, a jaka do sypanego? I do różu... Narazie mam jeden i w sumie on się do wszystkiego nadaje ![]() Jakbyś dała jakieś zdjęcia, będę wdzięczna. |
|
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznaję się szczerze, że odpadłam dawno temu. Cofnęłam się o jakieś trzy dni, ale i tak nie wiem co się działo.
W każdym razie: serdeczne gratulacje dla Aggie - wiadomo za co. Chyba jako ostatnia zauważyłam zazielenienie ![]() Foty widziałam, łazienki obie super, a kufer olbrzymi ![]() Jakoś na nic ostatnio czasu nie mam. Tu trochę książkę poczytam, tu trochę posprzątam (nie wiem czy u Was też tak niemiłosiernie się brudzi ), w pracy staram się uczciwie pracować, a nie zaglądać na Wizaż. Za mało ciągle czasu na sen, za mało dla siebie, za mało dla męża... No nie wiem, czas mi się kurczy, czy co? W każdym razie humor nawet ostatnio dopisuje i w pracy całkiem nieźle się układa.Dziś spędzę z Wami trochę czasu, bo M. niespodziewanie został poproszony o przyjście do pracy (nigdy nie miał tylu nadgodzin co w tym miesiącu, w sumie finansowo to dobrze). No i mam ochotę coś przetestować, ale nie mam pomysłu co. Zjadłam 3 pierniczki, koszmarnie słodkie i mnie zemdliło lekko. Zaraz poproszę o podpowiedzi tylko zanurkuję w próbkowym pudełku. Edit: Coś różanego, jaśminowego, Jaisalmer, Goodlife, Nature Millenaire, Obsession Night damski lub męski czy So pretty?
|
#1397 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o pędzle to poleciałabym te z Sephory Sporadycznie używam pudru prasowanego - a jesli już to nakładam go pędzelkiem dołączonym do opakowania. U Shiseido, Diora i Givenchy jest malutki, płaski z gęstym miękkim lub twardawym, elastycznym włosiem. W Sephorze jest do wyboru kilka pudrów sypkich - Kabuki, XL, XXL, 2, 48 i na pewno jeszcze jakieś, o których nie pamiętam Różnią się między sobą minimalnie twardością włosia, kształtem włosia oraz długością i kształtem rączki. Wykończenie dają bardzo zbliżone więc generalnie zasada jest taka, żeby wybrać ten najwygodniejszy dla siebie. Sypańce można nakładać jeszcze puszkiem - efekt też jest ładny.Jeśli chodzi o Sephorowskie pędzle do różu to są do wyboru dwa - albo płaski, z zaokrąglonym końcem (tzw koci języczek) albo bardziej gęsty, skośnie ścięty. Pierwszy ma moja siostra i moja mama, drugi mam ja i każda z nas chwali sobie swój. Według mnie ten skośnie ścięty jest jednak lepszy - bardziej gęsty, miękki i świetnie wyprofilowany. Zgodnie z prośbą wklejam fotkę pędzelków Te dwa malutkie (na dole) są do prasowańców rozświetlających Shiseido i Diora, puszek Givenchy i ten największy, gruby pędzel Sephory są do sypańców, ten drugi od prawej Avonu używam do sypkich rozświetlaczy a pierwszy z prawej to ten skośny do różu Sephory. Na drugim zdjęciu są dwa maluchy - koci języczek do różu i szerszy do sypkiego pudru.Mam nadzieję, że troszkę pomogłam
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama ma pędzel do różu z Sephory- ten ścięty. Jest idealny- mięsisity, zbity, no i łatwo trafić w policzek, czekam na jakąś promocję to może sobie kupię w końcu swój
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołku, czytam tak te Twoje makijażowe porady i widzę moją amatorszczyznę
Właściwie to maluję się codziennie (głupio byłoby mi iść do pracy niepomalowaną, wyglądałabym "smarkaciej" niż uczennice; ale nie powiem, że mi się to nie zdarzyło), lubię się malować. Ale jakoś tak przy Tobie to jak młodsza siostra się czuję w tej kwestii.
|
#1400 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Angel
Kochana jesteś, dzięki!!! Ten gruby czarny pędzel do sypkiego pudru na 1szym zdjęciu jest chowany czy zwykły? Widziałam podobny chowany w Sephorze.Tych Smashboxa bałam się dotykać ![]() Dalej nie wiem jakim pędzlem nakładać prasowany puder - czy zwykłym grubym? Bo przy użyciu gąbeczki ciemnieje. Malutki, płaski mało mi mówi
|
|
|
|
#1401 | ||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Nie chcę skłamać, ale bez promocji kosztuje chyba 39zł Cytat:
![]() Wiesz, ja jakoś to tak we krwi mam Nie jestem jakoś szczególnie i wybitnie utalentowana, ale jest to coś co lubię Żałuję, że jakoś ostatnio nie mam czasu żeby kogoś uszczęśliwiać moimi malowankami Cytat:
Cytat:
Z kolei do niektórych innych prasowańców dołącza się płaskie puszki (bardziej płaskie niż do sypańców) - są równie łatwe w obsłudze jak pędzelki.
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Fenris, chyba też bałabym się dotknąć pędzla za 300 zł. Ta cena mnie powaliła. Za perfumy owszem, dałabym tyle, ale za pędzel
![]() Aniele, fajne są takie spotkania "malowane". Szkoda, że nie mam już takich koleżanek do tego odpowiednich. A lubię jak mnie ktoś maluje, byle nie rzęsy!
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Eanax - dziekuje za slowa odnosnie wagi
![]() Stwierdzilam jednak, ze w dupce mam 60 kg, 48, 55 kg nie bede sie katowac zadna dieta. Waga nie zagraza mojemu zdrowiu wiec olewam. i zagryzam ciastkiem z bita smietana, poratujcie !! Kurcze - prasowanego/sypkiego pudru szukam do matowania ryjka. Teraz mam Creme Puff, ktory uzywam jako matujacy prasowany. I bylam super zadowolona az ... ostatnio zaczyna sie wazyc na buzi, zaczynam sie delikatnie blyszczec, ogolnie po prau godzinach siedzenia przy otwartym oknie, zamknietym oknie i temperaturze jak w saunie zmieniam zdanie co do jego 'niezniszczalnosci'. Przypudrowanie noska sobie odpuszczam bo wygladam jak z maka na twarzy. Ble. Wiec musze znalesc inny - moze byc z wysokiej polki ale zalezy mi na matowym ryju, trwalosci i naturalnym wygladzie. |
|
|
|
#1405 | ||
|
czyli Endżi
|
Kolejny głos na Ściętego
![]() Cytat:
Cytat:
Moja ciocia i kuzynka np odpływają podczas czesania włosów i generalnie bardzo lubią być tak dopieszczane ![]() No a moja niewdzięczna siostra nie potrafi wytrzymać malowania kreski na wewnętrznej powiece i zanim jeszcze w ogóle jej tam dotknę kredką zaczynają jej łzawić oczy Ładne pomalowanie komuś rzęs jest naprawdę trudne Hecate, może coś z Clinique?
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Ale miałam dziś przygodę
Ostatnio strasznie meczy mnie kaszel i co jakiś czas biorę kodeinę albo syrop jakiś.Dziś kaszel był wyjątkowo silny wiec za rada mojego osobistego internisty (mojego taty )wzięłam 3 tabletki kodeiny.Jejku ale sie zaczęło potem.Okazało sie ze dawka jak na mnie dużo za mocna,a ze kodeina jest spokrewniona z morfina chodziłam cale popołudnie jak naćpana-pijana.Zero logicznego myślenia,zawroty głowy i ruchy niepewne.Dopiero teraz wraca mi jasność umysłu a cały rozdział fizyki czeka na przeczytanie.Mała narkomanka
|
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1408 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Hecate - też mam Creme Puff, już ktoreś opakowanie z rzędu i bardzo go lubię, tylko do jego nakładania nie nadaje się puszek z zestawu, tylko pędzel. Mi tam nosek pięknie matuje i wygląda naturalnie. Teraz czekam na swoją Ziemię Egipską
![]() ![]() Już w nst tygodniu! Także może spróbuj pędzla? Angel - ja też uwielbiam jak się mnie czesze, głaszcze, drapie i w ogóle Pomalować może i bym się dała, ale oczy... no nie wiem. Może.
|
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostanio kumpela co to lubi takie eksperymenty szukala po forach i znalazla opowiesc goscia do wzial kodeiny odpowiednio duzo i mial faze, ze z rak strzela gwiazdkami jak czarodziej.Fenris - pedzlowalam sie, ale wole efekt puszku Do tej pory (to ktores tam opakowanie) bylam zadowolona bardzo.. Teraz mniej.Anioku - jaki clinique? |
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
z mojej klasy do tej pory dwie osoby wyszly za maz. ale coraz wiecej moich znajomych się zeni, co wywoluje we mnie zawsze zdziwienie pt: jak to? to juz? przeciez my takie dzieci jeszcze jestesmy
![]() zaczelam sie uczyc rosyjskiego. i padlam przy tym alfabecie. no w zyciu sie nie naucze czytac, nie spedzajac nad kazdym slowem 5 minut:/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.

uroki międzynarodowej matury...ale smutno się robi, jak o tym pomyślę 
aż mi osobiście żal
. Dziś wysyłam Ci Woodcoffee i inne.

I wiem, że następnym razem kiedy ją zobaczę, to powiem, że bardzo mi się spieszy i niestety nie mogę pogadać. 
Żałuję, że jakoś ostatnio nie mam czasu żeby kogoś uszczęśliwiać moimi malowankami