![]() |
#451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Biedronka, moim zdaniem jeżeli tablet będzie używany faktycznie kilka minut dziennie i pod Waszym nadzorem, to nic się nie stanie. Przecież to bez różnicy czy obejrzy bajkę na tablecie, laptopie czy w tv. Chyba chodzi o to, żeby dzieci nie spędzały pół dnia grając w gry na tablecie zamiast biegać po dworze czy wykonywać prace plastyczne
![]() Btw, zajęcia z robotyki? W przedszkolu? Serio? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#452 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie wszystko jest dla ludzi i w granicach rozsądku, alee luuudzie do czego ten świat zmierza ![]() ![]() chyba jestem już stara
27 kwietnia - ♥ Alicja ♥ Edytowane przez czekooladki Czas edycji: 2016-11-08 o 18:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Biedronka, skoro to ma być na kilka minut dziennie, to może nie w ramach prezentu dla dziecka, tylko Waszej własności, którą pod nadzorem rodzicielskim będziecie udostępniać dziecku? A dziecku coś na prezent, czego będzie mogło używać częściej i się tym nieskrępowanie cieszyć? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Co do fancy zajęć dla przedszkolaków, to ja się nie wypowiadam, bo w moim miejscu pracy to by mnie nie zdziwiło wcale ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
Mia, to bardzo dziwne, że ikea odrzucila reklamcje. Oni widzieli tą komode? Odbierali? Czy tylko zdjęcia?
Ja napisałabym tak, jak mowisz ze nie masz wilgoci i nawet to co piszesz gdyby byla nie popsulaby sie jedna noga. Ogólnie dużo się rozpisać (byla skręcana w docelowym pomieszzeniu, od poczatku stala w jednym miejscu itd). Niektóre firmy liczą, że po prostu nikt nie bedzie walczył dalej. Agassek, po namysle nie bede chodzic na takie zajecia. Wolalabym z dzieckiem, ale nie w chuscie. Szkoda mi kręgoslupa.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-11-08 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Boziuu jak sie dzis na nim zawiodłam. Nie spodziewalam sie tego po nim.
Poki byl w pracy to ok wszystko jeszcze mi pisal ze jak wroci przejmuje malego zebym troche pospala i odpoczela. I ok przyszedl ten czas i zmiana pampera na start bo az moje spodnie byly mokre no to go przebiera. Slysze jak sie nie wydrze na niuniutka zoooostawww kurrrr tegoo ptaakaa w gó...nie. Boze takim glosem taka zloscia bo dziecko ubrudzilo rączke a jego chyba tam ciagle swedzi i korzysta z rozpietego pampera. Az mi sie plakac chcialo malutek oczywiscie spazmow dostał tak sie wystraszyl. Nie mogl sie uspokoic. Oczywiscie sie poklocilismy bo ja to taka zaje....ta ze sie nie denerwuje. Owszem denerwuje ale nie wrzeszcze na dziecko. Do konca dnia nie dalam mu malego zreszta nawet sie nie rwał. Mimo zmeczenia pokazalam ze dam rade sama i nie dam synka nikomu kto sie na nim wyladowuje. Smutno mi teraz. W ogole ostatnio nawet nie rozmawiamy. Niby ok miedzy nami a pare zdan zamieniamy. Czasem cos zagaduje i albo odpowie albo nawet nie. Ciagle tylko z nosem w telefonie i gra non stop jak gowniarz. Aaa w d...pie mam tylko mi ma zalezec? Od jutra to ja albo cos odpowiem albo nie. No i rycze. Jeszcze niedawno bylismy naprawde zaje...parą. Przeciez Igorasek nie jest niewiadomo jakim niedobrym dzieckiem zebysmy musieli przez niego na rzesach chodzic czy cos. Ja nawet w nocy od razy sie zeywam zeby nie zdazyl sie rozplakac bo on wstaje rano. Przeciez go chcielismy. Przeciez mial tylko dopelnic to co juz mamy. Dlaczego tak jest? Edytowane przez Iwonia27 Czas edycji: 2016-11-08 o 19:21 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#459 |
Zadomowienie
|
Też muszę się w końcu wybrać do dentysty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 | |
Zakorzenienie
|
Haha ja pierwszą komórkę też jakoś w okolicach 2000 dostałam. Od rodziców, marzyłam o 3310
![]() ![]() ![]() Ale w moim gimnazjum nie było wtedy w dobrym tonie mieć telefon ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Raczkowanie
|
Iwona jak przemysli to będzie żałował ze na małym dziecku się wyladowuje . Niestety faceci tacy są mało cierpliwi i myślą ze dziecko powinno chodzić jak w zegarku nie płakać nie halasowac. Ja na szczęście na swojego nie mogę nic powiedzieć bo ma więcej cierpliwości niż ja cech. Nie martw się jakoś to się uspokoi i wróci do normy
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 | |
Z deszczem w butach
|
Iwonia - przykro mi. Przytulam wirtualnie.
Cytat:
![]() Nosidła - dziewczyny, wciąż chodzi mi po głowie nosidło. Ostatnio głównie się wózkowaliśmy, ale dziś wzięłam młodego do chusty z zamiarem, żeby sobie świat pooglądał, a ten zaraz odpłynął spał słodko, a mi nawet aż tak koszmarnie ciężko nie było i wciąż nie wiem, co zrobić... Jakbyście jeszcze słyszały o takiej akcji na limango, to dajcie plis znać. Manducę i Tulę też warto, tak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Raczkowanie
|
Co do badań krwi ja bym jeszcze crp zrobiła jeśli ogólnie coś czujesz ze jest nie tak . Żelazo to może nie koniecznie bo w morfologii jest badanie które wskazuje na poziom żelaza i to jest dokładniejsze niż badanie żelaza samego .
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
Chcialam isc do fryzjera ale mam opory go z nim zostawic. Juz sobie wypbrazam jak sie drze. Usyianie tez mu raz wyjdzie dwa razy nie i sie wkurza jak Jogurtek po minucie jeszcze nie spi.
Ps. Dzieki za przytulasy i wsparcie. Tez myslle ze zaluje no ale jednak zrobil to nie potrafil sie pohamowac. Mi tez malutek niedawno pobrudzil sobie raczke no ale smialam sie. On tez jak mu opowiadalam a tu prosze. |
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Lezy w salone na brzuchu nakryty kocem i chyba placze
![]() Ciekawe co mu sie w glowie kotłuje... No nic niech sobie lezy i przemysli co tam potrzebuje. Ja susze wlosy i ide spac. |
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam się że nie można pozwalać na takie zachowanie, może sprobuj z nim porozmawiać? Ty też jesteś zmeczona i chociaż trochę czasu dla siebie potrzebujesz... Ciężko z tymi naszymi facetami... :-( Czasem trzeba poplakac, pomaga... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
Iwonia przytulam Cie. Mąż na pewno zrozumiał że źle zrobił i stad to chlipanie pod kocem. Mój ma więcej cierpliwości aniżeli ja
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-11-08 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#470 |
Zadomowienie
|
Iwonia, przykre, faceci mają inną wrażliwość, chociaż ja też na mojego nie mogę narzekać, mimo, że ostatnio od przewijania też trzyma się z daleka i ma ku temu powody
![]() a pozostając w temacie ![]() Uwaga! post może zawierać w dalszej części treści drastyczne, decydując się na zapoznanie z jego treścią, czynisz to na własną odpowiedzialność W związku z tym, że moja Dziecinka wywaliła dzisiaj kupę stulecia, taki quiz: Wasze Maluchy robią kupę w objętości a. Pół pieluszki, taki mały kleksik, że skowronki wyniosą â sama przyjemność przewijać b. Cała pieluszka, ale pielucha daje rade, więc jest ok c. Cała pieluszka + połowa poza pieluszką â za każdym razem strach otwierać Zastanawiam się czy te armagedony u nas nie wynikają z rozszerzania diety, ale z drugiej strony ktoś kiedyś pisał, że marchewka jest zatwardzająca, a u nas konsystencja nutelli â u Was też tak? ![]() Tatko kiedyś pare razy przewijał Alicję jak była malutkim pisklaczkiem, a teraz się boi otwierać pieluchę po tych akcjach. U nas kupsztal średnio raz w tygodniu, ale taki, że po łokcie, z kąpielą w trybie ekspresowym. Jakby taka akcja była gdzieś w plenerze to nawet przewinięcie nie wchodzi w grę, jedynie szybki powrót na sygnale do domu. Dzisiaj po kwękaniu zorientowałam się, że coś nie halo. Otwieram pieluchę i się zastanawiam czy zamknąć z powrotem, nooo przyznaję przymknęłam trochę, odrobinę zakleiłam przylepce dosłownie na 15 sekund, żeby to wszystko się trzymało kupy podczas, gdy będę przygotowywać ręczniki i wielkie kąpanie. I tu był mój wieeelki błąd â wrzask jakby dupala żywym ogniem przypalali. Wiecie o czym myślałam wtedy? Myślałam âŚ. Baaaa modliłam się, żeby do drzwi nie zadzwonił kurier na którego dzisiaj czekam od rana. No i teraz tak siedzę i myślę czy to normalne zjawisko i gdzie to się mieści w tym małym kuperku. Ja rozumiem, że to się zbiera przez cały tydzień, aleeee ludzieee, u nas na kalendarzu ściennym zaznaczam K przy dacie â im armagedon większy, tym literka K większa â odnotowuję tendencję rosnącą tzn. literka K jest coraz większa z tygodnia na tydzień. W sumie to już nie wiem czy to normalne, że temu mojemu dziecku tak dziwnie te jelita pracują raz w tygodniu i z taką mocą ![]()
27 kwietnia - ♥ Alicja ♥ Edytowane przez czekooladki Czas edycji: 2016-11-08 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#471 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze przemyslal i nigdy wiecej tak nie zrobi. Sprobuj porozmawiac moze jego tez cos gryzie? Zeby nie przechwalic, ale z moim TZ jakby lepiej ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
Ja tak samo, tfu tfu, nie przypominam sobie ani sekundy kiedy K. miałby choć krzywo spojrzeć na Ninę..
#473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis nie pogadamy. Chrapie w najlepsze. Czy mozliwe zebym chrapanie pomyliła z pociaganiem nosem? Hmm czemu by nie. Aaa co mi tam niech se robi jak chce byle nie wrzeszczal na moje dziecko. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Rozeznanie
|
Iwonia, przykro mi
![]() Czeko, współczuję, u nas kupki cud, miód ,malina ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
Iwonia
![]() Mona dobrze prawi, pójście w milczenie to najgorsze wyjście. Niech najgorsze emocje opadną i do dzieła. Ja też wczoraj krzyklam, tak mnie złapała mocno za policzko, uszczypala i podrapała, że mega zabolało i to był odruch 'ałłłaaa cholera', ale szybko sie zaczelam usmiechac do niej aby się nie wystraszyła. A moje dziecie jak zwykle uśmiech od ucha do ucha ![]() ![]()
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co przerazaja mnie kąpiele Igora. Kiedys jak sie rozplakal przed tak wlozony do wody od razu sie uspokajał. Od jakiegos czasu to włozenie do wody sprawia mu negatywne odczucia. Nie wiem albo go piecze albo swedzi w kapieli bo malo nie urwie tego siusiaka zalewajac sie lzami i piszczac. Dzis plakalam razem z nim.
Ps. Mamy chlopcow Wasi synkowie tez tak teraz tarmosza siusiaka? D. uwaza ze on sie tak bawi. Chyba sądzi po sobie ![]() Tylko ten moj bystrzak nie potrafi powiedziec czemu Igoras przy tym placze. ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Ja naprawde jestem chetna do roznowy tylko czasem mowie jak do sciany. Generalnie to on nie widzi problemu kiedy ostatnio mowilam ze jest mi przykro ze nie rozmawiamy ze sobą mowil oj wez przestan albo ze wymyslam. |
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez jednak tak mysle ze o wode chodzi. Tatus mu taką serwuje. Jutro zrobimy chlodniejszą. Tak czy siak czy w wodzie czy nie tarmosi go az steka biedactwo. Ale siusiak nie jest czerwony i nad nim tez drapie a nie jest ani czerwone ani nic i nie wiem co to i jak łagodzic. Mam jakies kremy emolientowe lagodzace niby swiad i mu maziam ale jaka przyczyna to nie wiem bo na oko nic nie widze. W pachwinach zaczerwienione i odbyt i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Zakorzenienie
|
Iwonia - też mi przykro, ale tak jak dziewczyny mówią spróbujcie pogadać na spokojnie, bez nerwów. Może rzeczywiście miał dzisiaj gorszy dzień w pracy i nie wytrzymał? Nie żeby to go całkiem tłumaczyło, ale może jakieś okoliczności łagodzące są?
Mój P. akurat ma do młodej dużo więcej cierpliwości niż ja. Jak jest strasznie marudna, to ja się cieszę, jesli P. jest wtedy w domu, bo on ją nosi, zabawia, gada do niej, a ja to się tylko denerwuję, że nic jej nie pasuje. czekoladki - u mnie z kupkami jest różnie. Czasem robi codziennie, czasem co kilka dni. Dziś akurat był TEN dzień po kilku dniach przerwy. Kupka poszła na 3 razy. Najpierw koło 18 robiona w trakcie przebierania, więc widziałam co i jak, to była taka dosyć zbita, później koło 20 poszły 2 w odstępie kilku minut. Z reguły pampers daje radę, ale czasem są wypadki. Dzisiaj wszystko zostało w środku, ale może dlatego, że było robione na raty. W czwartek jak młoda była u teściowej, to musiała być przebierana po kupie, bo wylazło poza pieluchę. Zmieniając temat - Dzisiaj Majka mnie zaskoczyła. Jeszcze po południu mówiłam rodzicom, że w ogóle nie jest zainteresowana własnymi stopami, nie wkłada do buzi i nawet nie łapie, a tu wieczorem jak ją przebierałam to ja patrzę, a ona trzyma rączkami stopę i z wielkim zainteresowaniem ją ogląda ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do kąpieli jeszcze, to mój np baaardzo lubi się kąpać na brzuszku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.