|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XX
Dobry wieczór, jak wiecie od rana miałam lekarza, później paznokcie 😊 robie poki mogę, później obiad, siostry wpadły, teraz poszły. Czas na zabawę z dzieckiem. Jutro ruszamy w miasto, tak sobie z dziewczynami żeby pobyć trochę razem i wypić dobra kawę, w sumie to ja kawy nie pije juz kilka dni 😊
Madzia ja też Cię podziwiam, nie wiem jak Ty dajesz rade 😁 Mysia i jak po szczepieniu? Dawaj na bieżąco fotki z budowy 😊ale super ze u was juz ruszyło 😊 Ty jedz, nawet z Młodym na ręku. Musisz jeść 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Ziajka jak się czujesz? Tez tak Cię zmula w ciągu dnia jak mnie? Migocia tez się zastanawiam nad rogalem, w pierwszej ciąży bardzo zalowalam ze go nie kupiłam. Daj znać czy zdaje testy 😀😀 Arletko mniemam właśnie przeraza, jak ogarnąć kąpiel itd 😂 a to dopiero początek ciąży 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#752 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XX
Ewcia tak, nie mogę się rozbudzić, a w ciągu dnia też brak energii. Padam razem z Kubulą 😉 i kawy nie piję wcalę , bo mnie gorzej mdli, z przymusu raz na kilka dni bo jeszcze zaparcia dopadły.
A plecy tak bolą, że chyba u Mikołają zamówię poduchę, bo też wcześniej nie miałam tylko taki wałeczek ale nie dotrwał . A jaka ta poducha lepsza taka fasolka czy w lit. C większa? Super , że szykuje Ci się babskie wyjście. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- I tak , mnie też na razie podwójna kąpiel i usypianie wydaje się niedoogarnięcia. Migotka a co tam u Was za spięcia. Może hormonki. Madzia masz towarzystwo pierwsza klasa, nuda Ci nie straszna 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Ziajka no ja też się zastanawiam która lepsza, niech nasze kochane kobietki się wypowiedzą 😊 plecy mnie czasem też bolą 😯 no ale takie uroki 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa a jak zadzwonilam do mamy mojej to mnie wyprostowala ze nie mam tak zle ze z K. sie uzupelniamy ze on spokojny a ja postrzelona
spotkalam sie ten z kolega ktory jest w separacji z zona przy jego problemach moje to pikus:pSent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
mysia kochana musisz jeść bo mleka nie będzie, ja wiem, że masz teraz mega cieżko. A próbowałas dać mm?? jak po szczepieniu?
ziajka to Kuba krzykiem reaguje na wychodzace ząbki? aż tak go bolą? biedny! migotko fajnie że masz poduchę, oby pomogła. ruda a no ogarnięcie kąpieli i położenie obu dziewczyn spac to nie lada wyczyn! Sytuacja z dziś: Hania wykapana, przebrana, klade ja do lezaka, lezak do lazienki i szybko kapie Lenke, Hanka w miedzyczasie sie drze, wiec szybko biore na rece. Lenka sie dalej kapie sama. potem wycieranie i ubieranie to na szybko bo mala sie drze. Szykowanie mleka tez z Hania na rekach bo ryk. Nastepnie jedna pije mleko z butli, druga z cyca. Lena chce czytac bajke wiec karmiac na lezaco czytam. Nagle "mamo, chce kopke", odrywam Hanke od cyca i biegiem do lazienki, niestety awaria i wszystko wyladowało w spodniach...i znowu mycie, przebieranie...Hania płacze, Lenka marudzi...wesole mam wieczory. Po neurologu ok, pobadala i nic nie widzi, dalej mam obserwowac te jej ruchy i najlepiej nagrac, kolejna kontrola w styczniu.
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko dla mnie póki co ogarniecie 2 dzieciaków jest ...nie do ogarnięcia 😛Szacun kochana ☺
W ogóle moje dziecko dzisiaj pokazuje charakterek od rana . Wydaje mi sie ,ze się nudzi w domu . Teraz zimno , wychodzimy tylko na chwilę . Startujemy z przedszkolem od stycznia 😊Już się boję co to będzie . Ale wyjścia nie ma bo mamuska potrzebuje wyjść do ludzi. Więc trzymajcie kciuki za pracę ☺ ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Panna Magda , podziwiam Was z tą przeprowadzką !
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Lila to super, trzymam kciuki za przedszkolaka ✊✊✊
Arletko jesteś mistrzem 😂no wesoło masz na serio 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#758 |
|
Wtajemniczenie
|
Arletka 🙈🙉🙊 ale jazda !
W moich myślach to jedno pięknie zasypia , a potem drugie. Cisza , spokój, przygaszone światło i czas dla siebie. Hahahha i jeszcze muzyczka świąteczna, ależ ja naiwna . A może spróbuj dziewczynki razem kąpać? Będzie frajda dla nich , Tobie łatwiej. Hania jeszcze malutka ale zaraz będzie bardziej kontaktowa i siostra dla niej pewnie będzie najważniejszą atrakcją. Kuba krzyczy przez zęby jak go boli albo ( b. rzadko) przez koszmar. Tylko jak to przez sen to po rozbudzeniu czy przytuleniu uspokaja się . A jak z bólu to nic nie działa. Krzyczy nie i płacze jak w amoku. Straszne to. Umęczy się biedak. Lila przedszkole WOW super. Styczeń dobry początek. Może nie będzie już tak chorował. Kciuki za pracę! ✊ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ziajka Czas edycji: 2016-11-08 o 21:49 |
|
|
|
#759 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana nawet na ręku ale Ty musisz jeść bo mleczka nie będzie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciesze się ze u neurologa jest ok, mam nadzieje ze tak zostanie Mysia wiem ze Ci mega ciężko ale kochana zaraz powinno mu przejść . A może i tak jak dziewczyny piszą spróbować mm Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Lila brawa dla przyszłego przedszkolaka . Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
|
|
#760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
co ty nie dam rady ich razem kąpac, Hanie kąpie w salonie bo mam małą łazienkę i się we 3 nie zmieścimy z wanienką, potem Lenka w brodziku. Zresztą razem ich kąpac to niewykonalne niestety tż mi może pomóc co 2 tyg jak jest wieczorami i weekendy. No ale już się nauczyłam, czasem mam takie nerwy na nie że bym wystawiła za drzwi aż sie wyrycza i uspokoją![]() Biedny Kuba Hanka chyba zasnęła, wiec ja zaraz szybko prysznic i do łóżka.
|
|
#761 |
|
Wtajemniczenie
|
Arletka Hania będzie siedzieć to i ją do brodzika , czyli kilka miesięcy i będzie z górki 😉 😂
Spokojnej nocy. Korzystaj póki dziewczynki śpią 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko u mojej siostry dziewczyny razem we wannie siedzą 😁Łucja jak nie myje włosów to Ignas siedzi z nią w brodziku 😊
Idę spać, jutro wypad z dziewczynami 😊 dobranoc 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() No tak, jak już będzie brzdąc pewnie siedział to razem, będzie zabawa że ho ho! A u nas pada śnieg, wstała Lenka, patrzy przez okno i taka szczęśliwa" mamo, zobacz pada śnieg, będziemy na sankach jeżdzić, bałwana lepić" chwila namysłu iii" a gdzie jest nasza choinka?", no rozbroiła mnie. W szoku w ogóle byłam że tyle wie o zimie, a jaka radość z niej biła!
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc.
Dzięki dziewczyny że pytacie. Po szczepieniu ok. Rozmawialam z lekarzem o tym tych jego placzkach . No coz takie dziecko do tego prawdopodobnie zelazo i reszts lekow brzuszek masakruje. Powiedziala zeby chustę kupic, ale najpierw popytać neurologa na wizycie czy juz mozna Go tak nosićNo coz...muszę zacisnac poslady i to jakoś przetrzymać no bo co innego mi zostalo ![]() Arletko czytając opis kąpieli sie uśmiechnęłam ale zaraz potem to sobie to wyobrazilam i naprawde podziwiam ![]() Ruda js tam na budowie ani razu nie bylsm bo jak... Przy całej tej sytuacji jakos mnie ona nawet nie cieszy. Jak K. zrobi foto to wstawie. Lila
Kiedyś mieliśmy SIEBIE potem stworzyliśmy CIEBIE teraz mamy WSZYSTKO Marcel <3 Edytowane przez mysia1986 Czas edycji: 2016-11-09 o 08:51 |
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Rogal nie przetestowany bo dopiero wieczorem wypralam poszewkę, także dopiero dzisiaj będą testy Byłam dzisiaj na morfologii i był potop po pobraniu, dosłownie jakby ktoś kran odkręcił tyle krwi poleciało.Ziajka podejrzewam, że to hormony bo dosłownie wszystko mnie w nim drażni. Jak plecy bolą to zamawiaj poduchę bo szkoda żebyś się męczyła, ja zamówiłam ze względu na te pachwiny i żebym się tak nie przekrecala na plecy bo zaraz brzuch mi się twardy robi. Biedny Kubuś z tymi zębami ![]() Arletka chociaż masz ciekawie w domu z dziewczynkami ale jeszcze parę miesięcy i będzie lżej. Rozczulila mnie Lenka z tym śniegiem i choinką Lila trzymam kciuki za pracę jak i za przyszłego przedszkolaka ![]() Mysia dorosły ma problem z brzuchem po zelazie, a co mówić taki maluszek jak nie można mu pomóc ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Ruda udanego wypadu z dziewczynami zaczep o kik, są już dekoracje świąteczne
|
|
#767 |
|
Wtajemniczenie
|
Dupa wołowa jestem. Napisałam się i sobie kliknelam wstecz i wszystko w kosmos poszło! Wrrrr
Więc jeszcze raz .... 89migotka witam w kolejnym 24 tc ciekawa jestem Twojej opinii co do poduchy. Ja już sobie nie wyobrażam leżenia bez niej. Faktycznie hormony Ci buzują. A jak na to reaguje tż ? daje radę? Dobrze że chociaż na teściową nie musisz patrzeć. Zawsze to jakiś plus ja do krwiopijców muszę iść w sobotę , a potem mam usg 28-32tc. arletka1313 jak przeczytałam ten opis to aż przerażona jestem. I serio podziwiam jak Ty to ogarniasz! A Lenka wspaniała! I jak pamięta wszystko ! Będzie frajda jak już będzie choinka skoro lubi rysować ostatnio to niech może napisze (narysuje) list do Mikołaja? Lila_27 super że Natek pójdzie do przedszkola. I to już niedługo. Należy Ci się czas dla Ciebie ! Mam nadzieję tylko że między czasie znajdziesz fajna pracę i wszystko super się ułoży! Trzymam za to mocne kciuki. A jak Twój brzuch ? Ziajka biedny Kubula. Jeszcze tego brakowało żeby tak się męczył z zębami. Jejku ja pamiętam ta senność na początku. Zresztą teraz od paru dni znów mam to samo wyciągają te maluchy z nas ze hoho mysia1986 marudz nam tu ile Potrzebujesz. Mam nadzieję że chusta już będzie mogła pójść w ruch a Ty trochę odetchniesz. Biedny Marcel że brzuszkiem i Ty z krzykami. Ale wierzę że jeszcze chwila i będzie lepiej. No musi być! Dobrze że po szczepieniu nic się nie dzieje i chociaż to Marcel dobrze zniósł . PannaMagda no tak u Was miesiąc bez kłótni miesiącem straconym :p ja pytałam o auto. A tam chyba ruch inną strona ? To tak można? :p RudaEwcia25 baw się dobrze z dziewczynami jak ja tęsknię za jakimkolwiek wyjściem to szok. Gdziekolwiek na chwilę głowę przewietrzyć. No ale jeszcze trochę i będę miała zajęcie A u nas dupa. M ciągle nie ma w domu , wczoraj z pracy o 21 wrócił- nowa firma , nowe obowiązki, jeszcze teraz szef się zmienił i wprowadza swoje jakieś zasady itd a oni muszą siedzieć i robić. Także ja całymi dniami sama. Nie mam z kim pogadać, tv mam już dość. Książki- została mi ostatnia. Uświadomiłam sobie ze ja tak leżę już 2,5 miesiąca i nawet nie wiem kiedy to zleciało. A został jeszcze max miesiąc więc damy radę . Tylko coraz ciężej mi. Ciężko się podnieść, ciężko wstać. Plecy zaczynają boleć. Takie tam marudy moje Miłego dnia !
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Mili bidulo Ty moja
Skajpaja zarzuc z jakas laska ) Tak w ES ruch jak w PL mozna jezdzic Dzis Ostatni dzien w pracy- jutro lecimy.. ehs Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Hej !
Panna M jak to jutro lecicie? Do Espanii już na stałe ? Ziajka ja nie kupowałam tej poduchy , wkladalam jaska między kolana 😂 Współczuję tych ząbków . Długo Was to męczy😕 Mili dasz radę jeszcze trochę ☺Już zaraz będziesz tulic bliźniaki 😍 Arletko moje bratanice kapią sie razem odkąd ta młodsza zaczęła siedzieć stabilnie i frajdę mają niesamowitą ☺ Wczoraj minęło 9 lat odkąd jesteśmy razem z mężem ❤Z tej okazji winko I mnóstwo niezdrowych przekąsek 😊Mąż nalal winko i w tym momencie niuniek zaczął płakać. Poszłam do niego i .. obudziłam się o 3 nad ranem 😂Poszłam do salonu a chłop w ubraniu na kanapie śpi obok pełnych kieliszków . Zasnął w oczekiwaniu na mnie 😂O i taka rocznica 😂 ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- A od jutra zaczynamy gościnny weekend 😀Jutro kolega , w piątek chrzestna młodego z osobą towarzyszącą a w sobotę moja mama z bratanica .
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#771 |
|
Wtajemniczenie
|
PannaMagda nie za dobrze Wam z tymi wakacjami ? :p ile można ? Jedziecie na fochu wrócicie po mega awanturze
Lila_27 wiem że dam radę ale pomarudzic sobie trochę muszę taka ma natura to ładny gościnny maraton Wam się szykuje. Dobrze że mama będzie to może wyskoczycie gdzieś i nadrobicie rocznicę wszystkiego najlepszego i jeszcze więcej miłości! ale zobacz czekał mąż i nie zaczął sam pić! Dobrze świadczy
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Lilka kolejnych takich rocznic Wam zycze
![]() My jeszcze nie z przeprowadzka- na Teneryfe lecimy na kilka dni bo chlop mi szaleje z zimna ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
W sensie ze tam znowu nas mega awantura czeka? Ehssss Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam
Spadł w nocy śnieg. Masakra nie lubię zimy. ![]() Jutro mam do lekarza. Dodatkowo muszę pójść kupić dla małego coś bo ze wszystkiego jakoś nagle wyrósł ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Invi u mnie zimno ale bez sniegu na szczescie
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczęście nie dużo, trochę widać na dachu, trochę na aucie ale jest
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Mili, a ja Ciebie witam w 32tc
Tż na szczęście jest wyrozumiały To u Ciebie znowu będą mieli problem z pobraniem krwi Kochana jeszcze trochę i na brak towarzystwa nie będziesz narzekać ![]() Magda oby tym razem słońce go za bardzo nie przygrzalo Udanego urlopu! ![]() Lila wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, dużo miłości!!! No mama przyjedzie to Wy gdzieś wyskoczycie świętować ![]() Mam już wyniki. Hemoglobina oczywiście jeszcze bardziej spadła mimo, że biorę żelazo i tabletki z buraka. W nosie to mam i od dzisiaj piję pokrzywę. No i reszta też nie za piękną bo albo czegoś za dużo albo za mało. Tak to jest w ciąży :/
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Migotek dbaj o siebie
Nie Wiem czy slonce przygrzeje bo ma padac ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry 😊
Arletko u nas było dosłownie tak samo, choinka i święta i sanki 😊szał normalnie 😊 Mysia dasz rade, czekalas na Niego tyle czasu, przeżyłas ciężkie chwile, brzuszek się unormuje i będzie dobrze. Widocznie Twoje ciepło daje mu ukojenie i go uspokaja. Migociu byłam, myślałam że z Kika nie wyjdę 😂😂😂 no je*ie mnie już równo 😂😂 nie mów ze aż tyle krwi leciało 😯 ja mam na 17tego badania 😐 Mili Kochana Ty intak szczuplutko na bliźniaki wyglądasz, jakbyś miała pojedyncza ciążę, serio. Super wyglądasz 😊 widzisz jeszcze miesiąc i Smrodki będą z Wami 😀 ale czad 😊 Lila no czytam i ryje ze śmiechu 😂😂😂 wszystkiego dobrego z okazji rocznicy 😊 a swoją drogą nam 30tego mija 9lat 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Migocia oj te badania 😯jak nie urok to sraka 😯 Madzia udanego wypoczynku i oby bez awanti 😊 bo kolejna na wakacjach powinnam dać Ci do myślenia wiec niech się chłopak wyluzuje i korzysta z wakacji 😊 U nas tez padał śnieg, ale już jest czysto. Wybieramy się do mojej siostry na herbatę 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia staram się dbać. Oby pogoda jednak dopisała!
Ruda tak myślałam, że jak zakupy to i kik na pewno będzie odwiedzony Tak aż tyle krwi poleciało, ale teraz już wiadomo dlaczego. Pan z rejestracji uprzejmy bo odrazu wziął mnie do gabinetu pielęgniarek i jeszcze po mnie posprzątał ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Gianka mam pytanko, venoruton żel został wycofany? Bo chodzę po aptekach i nigdzie nie ma :/
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka trzeba było czekolady się najeść 😊mam alibi bo dużo krwi Ci ulecialo 😁
Ja byłam u siostry. Wróciliśmy, pranie zdjelam z suszarki, następne wstawilam. Ogarnelam ubrania na jutro. Teraz grzeje zapiekanke 😀😀😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

spotkalam sie ten z kolega ktory jest w separacji z zona przy jego problemach moje to pikus:p

Swoja droga podziwiam ze dajesz rade to wszystko wytrzymac. Ja bym dawno rzucila to w cholerę. Takze.. to musi byc miłość
pogadam tez o mm niech mi jakies poleci dla niego.
Jeść musisz, ja wiem, że nie masz jak sobie zrobić przy marudzie, no ale musisz Kochana