Lutówki 2017 ❤ cz. IV - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-09, 12:40   #3991
mariea
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość

Z kotami i dziećmi to ja miałam niedawno przeboje.

Byłam u kuzynki i jej 4-latka chodziła za mną z ich podwórkowym kotem z tekstem: "Ciocia pogłaszcz kotka, kotek Cię lubi" I wiecie, dotknęłam go palcem wskazującym po czym dyskretnie pognałam do łazienki myć ręce...

Żeby było zabawniej po przyjeździe do domu, przypomniało mi się co Mariea pisała o cytomegalii, a mała kuzynki chodzi do przedszkola

No ale nie panikuję
wczoraj na szkole rodzenia lekarka mówiła o toksoplazmozie i właśnie powiedziała cos mądrego, że najtrudniej sie od kota zarazić. wiem wiem, że są osoby co się zaraziły, ale naprawdę 100x bardziej niebezpieczne są niemyte warzywa i owoce.
a cytomegalia to mnie prześladuje, w ogóle nie lubię dzieci, a teraz to już w ogóle patrzec nie mogę. przedstawiają mi się w wyobraźni jak te stworki z reklamy chyba acc optima. wiem, że chyba przeze mnie dla siostrzenicy Tż robią osobne spotkanie w piątek dla rodziny, a w sobotę kinder bal. ale i tak będzie 3 dzieci
Stary 2016-11-09, 12:40   #3992
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
A nie komentują nic, ze na zwolnieniu jesteś i do żłobka dajesz? Jak coreczka do żłobka chodziła to były 2 mamy w ciąży i niestety słyszałam komentarze pań i innych mam. To takie typowo polskie, komentowanie, ocenianie i wtracanie się do czyjegoś życia :-/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Trochę się tego obawiałam, bo to państwowy żłobek. Ale dziś Panie same uznały, że mam chwilę czasu dla siebie jak mały jest u nich. Może też chodzi o to, że mój synek nie płacze, bez problemu je i pierwszy zasypia po obiedzie no i chodzi od roku, więc już przyzwyczajony.
Ja nie mialabym serca zabierać mu żłobka i innych dzieci. Po przerwie wakacyjnej szalał z radości jak skręciłam w ulicę na której jest żłobek. Pod budynkiem nie bylo miejsca, wiec pojechałam dalej to zaczął płakać i krzyczeć:mama tu, mama stój
I jak tylko weszliśmy to usłyszałam papa mama, idź już sobie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
A co studiujesz?
W czerwcu skończyłam studia doktoranckie i została mi praca do napisania. Przewód otworzyłam w marcu i chciałabym w przeciągu roku złożyć pracę, tak abym na lato mogła się obronić. Ale przed obroną a po złożeniu pracy, muszę zdać jeszcze 3 egzaminy. A praca jest z zakresu promocji zdrowia i zdrowia publicznego

Edytowane przez minula
Czas edycji: 2016-11-09 o 12:44
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 12:45   #3993
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Trochę się tego obawiałam, bo to państwowy żłobek. Ale dziś Panie same uznały, że mam chwilę czasu dla siebie jak mały jest u nich. Może też chodzi o to, że mój synek nie płacze, bez problemu je i pierwszy zasypia po obiedzie no i chodzi od roku, więc już przyzwyczajony.
Ja nie mialabym serca zabierać mu żłobka i innych dzieci. Po przerwie wakacyjnej szalał z radości jak skręciłam w ulicę na której jest żłobek. Pod budynkiem nie bylo miejsca, wiec pojechałam dalej to zaczął płakać i krzyczeć:mama tu, mama stój
I jak tylko weszliśmy to usłyszałam papa mama, idź już sobie

W czerwcu skończyłam studia doktoranckie i została mi praca do napisania. Przewód otworzyłam w marcu i chciałabym w przeciągu roku złożyć pracę, tak abym na lato mogła się obronić. Ale przed obroną a po złożeniu pracy, muszę zdać jeszcze 3 egzaminy. A praca jest z zakresu promocji zdrowia i zdrowia publicznego
O super! To masz chwilę czasu, żeby pracę spokojnie skończyć. To będziemy trzymać kciuki za obronę 😊😘

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 12:46   #3994
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Bo są bardzo niezdrowe i łapią wszystkie antybiotyki (oczywiście te ze znanego źródła sa dobre). Ale mojemu koledze zaczęły rosnąć piersi i lekarz zakazał mu jeść kurczaki. No i jakoś mu przeszło, więc coś w nich jest.
oo a kobiecie też urosną? nie no żartuję...słyszałam o tym kiedyś, ale kupuję od czasu do czasu. A indyk, kaczka? tego ptactwa nie faszerują?

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
paaadaaaam z nog a jeszcze obiad trzeba zrobic..
Justi mnie chcesz posprzatac ?
oooo nie usiadłam z myślą co zrobić na obiad znów wizaż mnie pochłonął. Ok zmykam do sklepu chyba
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 13:48   #3995
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a kawę pijecie?

Ja rozpuszczalną, taką słabą z mlekiem, raz , czasem dwa razy na dzień.
Cytat:
rozm. 62cm

A właściwie to czemu kawa szkodzi w ciąży? Chodzi tylko o magnez czy o coś jeszcze?
Ja piję ale też staram się słabszą. Raz, że magnez, dwa, dużo kobiet ma problemy z wysokim ciśnieniem, tętnem a kawa podniesie je nie tylko nam a również chyba dziecku, przynajmniej tak mi zawsze tłumaczono.
Ja po kawie mam dalej tak samo niskie ciśnienie i mogę iść od razu spać więc się nią nie przejmuję zbytnio

Bylam własnie na usg nerek, będę żyć
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 13:50   #3996
ferimori
Zadomowienie

Dziewczyny, nie wiem czy panikować. Od dwóch godzin boli mi brzuch tak jak na okres.. nie mam żadnych plamien, brzuch nie twardnieje. Wzielam jedną nospe ale zero różnicy. Czy to normalne?

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 13:51   #3997
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja piję jedną kawę dziennie, ale mam mega niskie cisnienie, takze czasami nie da rady bez.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 13:54   #3998
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem czy panikować. Od dwóch godzin boli mi brzuch tak jak na okres.. nie mam żadnych plamien, brzuch nie twardnieje. Wzielam jednš nospe ale zero różnicy. Czy to normalne?

Ciężko stwierdzić, mnie ciągle cośœ boli, brzuch się spina ale przechodzi.
To taki ciągły ból? Jak ciągły to może zadzwoń do lekarza prowadzącego.

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2016-11-09 o 13:55
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 13:56   #3999
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, nie wiem czy panikować. Od dwóch godzin boli mi brzuch tak jak na okres.. nie mam żadnych plamien, brzuch nie twardnieje. Wzielam jedną nospe ale zero różnicy. Czy to normalne?

Ja bym jeszcze poczekała do wieczora. Najwyżej jak nie przestanie to na IP żeby przebadali
Stary 2016-11-09, 13:57   #4000
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Miałaś jakiś większy wysiłek wcześniej albo jadłaś coś ciężkostrawnego? Opróżniałaś się ostatnio regularnie?
Stary 2016-11-09, 14:02   #4001
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, miała mnie odwiedzić przyjaciółka, ale napisała, że ma biegunkę. Twierdzi, że się czymś zatruła, ale może jeszcze do mnie wpadnie.

Trochę się cykam, czy przy zatruciu można kogoś zarazić? Ona twierdzi, że to nie wirusówka, ale ja się waham.
Ja bym odwołała również Jak się umawiam z kimś kto ma małe dzieci a czuję, że coś mnie zbiera to nigdy nie idę i tego wymagam od innych, choć bywa różnie

Cytat:

Są dni, że nie piję, są, że wypiję 2 słabe mam niskie ciśnienie około 100/60 więc czasem to chyba wskazane

Escorpio Kocyk świeci

A mnie znowu boli brzuch od rana i drętwieje. Czekam do wieczora czy minie, jak nie to pewnie z powrotem szpital Strasznie się boję o dzieciątko, tak długo się staraliśmy Mnie może boleć 24 na dobę ale niech z nim będzie dobrze

Byłam na szkole rodzenia - świetna sprawa, tylko ten brzuch dawał się we znaki. Ciągle wstawałam, chodziłam, położna chyba się też obawiała bo pytała często co ze mną.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:

Czujesz ruchy dziecka? Jeśli to nietypowy ból to jedź na IP, najwyżej Cię zbadają i wyślą do domu, ja tak zrobiłam i okazało się, że trzeba było się położyć do szpitala Nie denerwuj się
Stary 2016-11-09, 14:06   #4002
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Miałaś jakiś większy wysiłek wcześniej albo jadłaś coś ciężkostrawnego? Opróżniałaś się ostatnio regularnie?
Ból jest ciągły. Całe przedpoludnie w sumie nic nie robiłam. Rano normalnie sie wyproznilam. Na śniadanie zjadlam kanapki więc bez rewelacji. Teraz leże i czekam na rozwój sytuacji

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Ja bym odwołała również Jak się umawiam z kimś kto ma małe dzieci a czuję, że coś mnie zbiera to nigdy nie idę i tego wymagam od innych, choć bywa różnie

Są dni, że nie piję, są, że wypiję 2 słabe mam niskie ciśnienie około 100/60 więc czasem to chyba wskazane

Escorpio Kocyk świeci

A mnie znowu boli brzuch od rana i drętwieje. Czekam do wieczora czy minie, jak nie to pewnie z powrotem szpital Strasznie się boję o dzieciątko, tak długo się staraliśmy Mnie może boleć 24 na dobę ale niech z nim będzie dobrze

Byłam na szkole rodzenia - świetna sprawa, tylko ten brzuch dawał się we znaki. Ciągle wstawałam, chodziłam, położna chyba się też obawiała bo pytała często co ze mną.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Czujesz ruchy dziecka? Jeśli to nietypowy ból to jedź na IP, najwyżej Cię zbadają i wyślą do domu, ja tak zrobiłam i okazało się, że trzeba było się położyć do szpitala Nie denerwuj się
Nie tylko ja mam dziś jakieś bóle łącze sie

I chyba też poczkam i najwyżej odrazu na ip pojade

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

A i ruchy są wyczuwalne normalnie

Stary 2016-11-09, 14:06   #4003
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Ból jest ciągły. Całe przedpoludnie w sumie nic nie robiłam. Rano normalnie sie wyproznilam. Na śniadanie zjadlam kanapki więc bez rewelacji. Teraz leże i czekam na rozwój sytuacji
Ruchy czujesz normalnie, tak? Poleż i poczekaj, jak nie minie to lepiej podjechać na IP niż się niepotrzebnie stresować.
Stary 2016-11-09, 14:10   #4004
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

wczoraj na sr położna mówila w jakich sytuacjach jechać do szpitala i na 1 miejscu były skurcze- twardnienia brzucha w regularnych odstepach czasu nie ważne czy co 5 minut czy co 20. jesli do tego jest ból to tym bardziej.
jak nie masz skurczy, to wez magnez, poczekaj kilka godzin, poleż. jak nie będzie przechodził, to jeszcze wieczorem jedź na IP.
mnie kilka godzin temu tak bolało, ale mnie to po wysiłku, odpoczęłam, łyknęłam magnez i było ok. lekarz mi powiedział, że tak mogę mieć niestety. ale jak Ci nie przejdzie i ból nie bedzie zmieniał natezenia to się nie wahaj i jedz.

ja właśnie wstałam z łóżka, jestem osłabiona bo miałam znów napad rzygania. chyba jestem rekordzistką, co?
a mnie rozbawiło bo ostatnio u mamyginekolog było o dolegliwościach ciążowych i wymioty dała na ostatnie miejsce, bo podobno większosc kobiet ma tylko mdlosci i odruch wymiotny, nie pamietam procentowo dokładnie, ale ponoc tylko kilka % ciezarnych cierpi na wymioty. a pewnie tak długo jak ja to domyślam się, że ze 2%. ale jestem niezwykła
Stary 2016-11-09, 14:13   #4005
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Nie tylko ja mam dziś jakieś bóle łącze sie

I chyba też poczkam i najwyżej odrazu na ip pojade

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

A i ruchy są wyczuwalne normalnie

Jak masz no-spę 40mg to możesz wziąć 2 tabletki, ja mam zalecenie ze szpitala 3x2 a mimo to mnie boli i to mnie niepokoi Najgorsze jest to, że nie umiem nazwać tego bólu, tak jakby na okres, jakby bardzo pełny pęcherz, a jak idę do WC i sikam to przy parciu czuję spięcie całego podbrzusza
Stary 2016-11-09, 14:14   #4006
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

biedactwo.. jak Cie wypisywali to coś mówili, że możesz jeszcze odczuwać takie bóle?
dopiero byłaś w szpitalu, chyba jakby dzidziuś był zagrożony to by Cię nie wypuścili więc nie martw się o to jak nie przejdzie to koniecznie dziś jedź, wiem że lepiej być w domku, ale jak mus to mus
Stary 2016-11-09, 14:18   #4007
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
biedactwo.. jak Cie wypisywali to coś mówili, że możesz jeszcze odczuwać takie bóle?
dopiero byłaś w szpitalu, chyba jakby dzidziuś był zagrożony to by Cię nie wypuścili więc nie martw się o to jak nie przejdzie to koniecznie dziś jedź, wiem że lepiej być w domku, ale jak mus to mus
Wiesz kochana ja trafiłam na oddział w weekend. kiedy lekarzy nie było. Jeden lekarz dyżurował od piątku do poniedziałku (naprawdę) i jego obchód to było pytanie "boli?" Jako, że po kroplówkach przeszło, to mówiłam, że nie boli. W poniedziałek badał mnie ordynator ręcznie, bez usg i wypuścił do domu nic ie mówiąc, tyle że mam brać leki i iść do swojego lekarza
Stary 2016-11-09, 14:25   #4008
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
o to wazne pytanie, bo mnie ostatnio bolało, ciagnęło, myslalam ze z Malym cos, sprawdzalam co chwila w toalecie czy sluz czy krew a wyszlo ze to kwestia problemow trawiennych a nie maciupkowych...
Stary 2016-11-09, 14:28   #4009
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja jako weteranka skurczy potwierdzam, ze czesto zapracia i gazy sprawiaja dziwne bole, napiecia i skurcze. Takze, dla mnie WC jest najwazniejsze codzinnie, choc nie zawsze sie udaje.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 14:29   #4010
mariea
Zakorzenienie

ja miałam ostatnio inny problem oprócz rzygania... przez 2 dni byłam spuchnięta od gazów. wypróżniałam się ok, kilka razy dziennie, a wieczorem to już makabra tak mi się kumulowało. az przy zmianie boku mnie bolało w brzuchu. ciekawe czy dzis też tak bedzie.
Stary 2016-11-09, 14:32   #4011
ferimori
Zadomowienie

Dziewczyny, ciąża to nie choroba haha przecież jest nam tak super

Stary 2016-11-09, 14:41   #4012
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:

Lepiej dmuchac na zimne i miec jedno badanie wiecej niz jedno za malo, w ciazy każdy bol moze miec tysiac powodow..
Mnie z Michalem bolalo kiedyś cale podbrzusze, poczytalam internety i wyszlo, że to moze lozysko sie odklejac. Telefon do gin i mowie ze boli i tak wyczytalam. Ale zj.ebke wtedy dostałam i na kontroli wyszlo ze wszystko ok.

sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 15:03   #4013
Fantazja_
Zakorzenienie

Wymyśliłam dziś, że zrobię kopytka, pierogi leniwe (zwał jak zwał)

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja piję jedną kawę dziennie, ale mam mega niskie cisnienie, takze czasami nie da rady bez.
mam tak samo, niskie miałam zawsze i teraz w ciąży to samo

Cytat:

dobrze dziewczyny mówią, połóż się, weź magnez, odpocznij, jak nie przejdzie to jedź na IP

Cytat:
wczoraj na sr położna mówila w jakich sytuacjach jechać do szpitala i na 1 miejscu były skurcze- twardnienia brzucha w regularnych odstepach czasu nie ważne czy co 5 minut czy co 20. jesli do tego jest ból to tym bardziej.
jak nie masz skurczy, to wez magnez, poczekaj kilka godzin, poleż. jak nie będzie przechodził, to jeszcze wieczorem jedź na IP.
mnie kilka godzin temu tak bolało, ale mnie to po wysiłku, odpoczęłam, łyknęłam magnez i było ok. lekarz mi powiedział, że tak mogę mieć niestety. ale jak Ci nie przejdzie i ból nie bedzie zmieniał natezenia to się nie wahaj i jedz.

ja właśnie wstałam z łóżka, jestem osłabiona bo miałam znów napad rzygania. chyba jestem rekordzistką, co?
a mnie rozbawiło bo ostatnio u mamyginekolog było o dolegliwościach ciążowych i wymioty dała na ostatnie miejsce, bo podobno większosc kobiet ma tylko mdlosci i odruch wymiotny, nie pamietam procentowo dokładnie, ale ponoc tylko kilka % ciezarnych cierpi na wymioty. a pewnie tak długo jak ja to domyślam się, że ze 2%. ale jestem niezwykła
biedna Ty...., podnosisz statystyki
Stary 2016-11-09, 15:31   #4014
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś wyróżniona

ferimori
Jak tam, przechodzi? U mnie delikatnie zelżało po 2 nospach
Stary 2016-11-09, 15:33   #4015
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
We wczesnej ciąży czasem tak się zdarza, że wirus atakuje i niestety, ciąża nie ma szans, więc czasem roni się z powodu biegunki.

Ja cię podziwiam, czasem mojego niemal 4 latka nie mogę ogarnąć, a ty masz dwójkę małych i 3 w drodze

Mi bardzo tisane pomaga

Ja też dobrze zniosłam, nawet dużo leków nie potrzebowałam. W domu zaczęły się schody,jak zaczęłam kaszleć Moja siostra 1 cc zniosła super a przy 2 mega cierpiała. Nie wiem z czego to wynika.

Oj, oby jakoś lepiej to przeszła niż ostatnio. Mój Michał jeszcze pół roku temu u lekarza jak dzikus się zachowywał, zbadać nie dał. A ostatnio jak nie on, pięknie dał się zbadać, nie szalał. Syropy pił jak pelikan (wcześniej mowy nie było!)

No to niespodziankę miałaś

Kciuki!

A sprawdzasz z normami dla ciężarnych?

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawd...rmy_38340.html

Młody już praktycznie zdrowy, miałam nosa żeby mu nie podawać tego bactrimu na ten kaszel (ja nie wiem, że lekarze tak chętnie przepisują masę leków, antybiotyków i innych) Ja już też powoli dochodzę do siebie.
Na obiad dziś mam rosół (mąż wczoraj wieczorem gotował )
Co do herbat, piję rooibos, miętę, melisę, pokrzywę, czasem zieloną, białą.
A tam haha nie wiem jak to jest z jednym wiec jakos daje rade z dwojka i nawet nie mysle ze mi ciezko
Cytat:

Jakos w ciazy samo mnie odrzuca od kawy Inke tylko dzis z kozim mlekim bo nie mialam do kawy

Cytat:
A co studiujesz?

A jaki masz rozmiar? Bo ja nie wiem kiedy chrzcić, dlatego tez nie wiem jaki miałabym brać rozmiar

A to taką jedz

Raz na ruski rok, mąż mi zrobi z mlekiem. Oczywiście naczytał się, że kawa zła, więc mam 7/8 mleka i 1/8 kawy

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Bo są bardzo niezdrowe i łapią wszystkie antybiotyki (oczywiście te ze znanego źródła sa dobre). Ale mojemu koledze zaczęły rosnąć piersi i lekarz zakazał mu jeść kurczaki. No i jakoś mu przeszło, więc coś w nich jest.
Ja slyszalam od kolegi co pracuje w firmie farmaceutycznej ze teraz to i indyki faszerują maja swoje sposoby
Ale fakt kurczaka ze sklepu nie jem wogole juz od kilku lat

AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 15:37   #4016
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Jesteś wyróżniona

ferimori
Jak tam, przechodzi? U mnie delikatnie zelżało po 2 nospach
Tak, nie jest idealnie, ale o wiele lepiej. Dziękuje

Stary 2016-11-09, 15:47   #4017
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:

Ja tak samo.

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Witam się w 3 trymestrze (zgodnie z tabelkę na pierwszej stronie)
Zaraz zaczniemy wszystkie pękać

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Od sierpnia do lutego?? Zawsze na tak dlugo wyplywa?

Hahah dokladnie tak sama jak sie dowiedzialam i trzeciez ciazy to bylam w szoku a na początku zalamana :/ ale dam rade

Przeciętnie 5-7 miesięcy. I wraca w połowie stycznia teraz, żeby przywitać córkę.
Stary 2016-11-09, 15:48   #4018
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Po wizycie 25t2d wazy 740g
Powitanie lekarza o czesc wkońcu masz brzuch hahah

AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 15:52   #4019
ferimori
Zadomowienie

Cytat:

Hehe najwyższy czas nasza też teraz tyle waży

Stary 2016-11-09, 16:01   #4020
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:

super fajny lekarz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości