|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Cytat:
Czekolade do polania robię inaczej (z kakao, mleko/woda, masło) i dodatkowo posypuje wcześniej uprażonymi płatkami migdałów i słonecznikiem ![]() http://www.mojewypieki.com/post/metrowiec |
|
|
|
|
#4652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oooooooo metrowiec ![]() ![]() kocham to ciasto ![]() Moja mama robi zawsze na święta, mam nadzieję, że zdążę jeszcze w te święta się napchać metrowca chociaz intuicja mi podpowiada, że na świeta to ja juz bede zatrudniona w całodobowym barze mlecznym Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Ale to nic nie urosła od ostatniej wizyty? Nic a nic? Trzymam kciuki, musi być dobrze! |
|
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro mam wizyte (34tc) i mysle ze na kolejnej zrobi mi usg i powie co i jak, chociaz mam dziwne przeczucie ze ten moj brzuch nie rosnie :/ |
|
|
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Oj mój rośnie, widać to po zdjęciach, po obwodzie, koszulkach bo już wszystkie za krótkie i po mocnych ruchach które bolą..
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też poznaje że mi brzuch rośnie po koszulkach i po mierzeniu obwodu 😊
Ale ogólnie czuje się już jak kulka tocząca się po domu, jeszcze 2 tygodnie temu było mi trochę lżej i chodzić i w ogóle a teraz już jest masakra 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś jadąc windą śmiałam się sama z siebie widząc ile brzucha mi wystaje za kurtkę
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
otóż to !
albo mogę chodzić schodami haha
|
#4662 |
|
Zadomowienie
|
ja też z dnia na dzień widzę mniej podłogi
i chodzę jak pokraka ![]() ostatnio Kuba przybierał 200 g na tydzień, jak ta tendencja mu została to jutro na badaniach powinien ważyć 2900...
|
|
|
|
#4663 |
|
Rozeznanie
|
Itstoo, witamy z powrotem w dwupaku
Jak dobrze, że jest dobrze Ja tam już zapomniałam jak wyglądają moje palce u stóp a i tak najlepsze jest golenie bożeny, na czuja Moja klucha ostatnio przykosiła prawie 300g na tydzień po tym jak usłyszała, że jest mała music, trzymajcie się Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4665 |
|
Zadomowienie
|
Heja
Its super ze dalej w dwupaku![]() Music- trzymaj sie tam No u mnie wczoraj Szymon takie akrobacje w brzuchu robil,.ze jak pojechalam na zakupy większe z mężem to nie moglam chodzić bo jednoczesnie i w zebra i w pecherz dostawalam Myslalam ze po romantycznym wieczorzem z mezusiem mu przejdzie a tu o ja juz zasapana lezalam a on dalej swoje harce urzadzal zero litosci )
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek! Mrozik
|
|
|
|
#4667 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
w Poznaniu -1stC ![]() ![]()
|
|
|
|
#4669 |
|
Rozeznanie
|
U nas i śnieżek i mrozik
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 0 stopni i swieci slonko. Jem drugie sniadanko 😊
|
#4671 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry- to ja bede odmienna, deszczyk i 4 stopnie.
Za 2 godzinki lece na wizyte, a wieczorkiem mam sr. Juz sie nie moge doczekac. Mam nadzieje, ze jeszcze dzis odbiore wyniki badan co do mojego grzybka... Dzis spedzam w pracy z szefowa ostatni dzien. Smiejemy sie, ze pwenie ktoraz z nas sie na koniec pobeczy! Co jak co ale jednak szefowa to mam fajna babke! Milego dnia dla wszystkich w mroznej Polsce i naszej zaginionej Folince tez zycze milego dnia- moglaby sie odezwać bo sie zaczynam martwic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Olek już wie że 24-25 odpada na rodzenie ![]() u mnie ok -3 ![]() ale słonko jest
|
||
|
|
|
#4673 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja tez się przywitam
Jakoś mnie ten mrozik i moj przyszroniony ogródek za oknem wprawiły w dobry nastrój ![]() Byłam dziś rano w laboratorium, kolejka na 15 osób i jakis Pan okolo 40 sam z siebie zaproponował, żebym weszła przed nim poza kokejką. Brawo dla tego Pana. Normalnie miałam ochotę go wyściskać ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4674 | ||
|
Zadomowienie
|
Pewnie tak
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aż się zdziwiłam, bo zazwyczaj tylko trochę się wierci... Dzisiaj na 11 jadę na sr, będzie gadka o porodzie, może coś ciekawego się dowiem, bo absolutnie nic nie wiem jak się zachować. Po sr mam ktg i mam nadzieję, że będzie ginek żeby ten gbs pobrać... No kto to widział gbs w praktycznie 39t pobierać.. :/ Akurat musiał na urlop iść...
|
|
|
#4675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4676 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
ha! mam do odbioru śpiworek w paczkomacie
|
|
|
|
#4678 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak jak wspominałam zajęłam się wyprawką wreszcie, a w tym momencie jeszcze urządzeniem pokoju chłopców. Ikea rządzi! Ale co jest kupowania, skręcania, segregowania i układania rzeczy to moje (W UK można też kupować online, więc wielbicielki ikei bójcie się, bo i do Pl to pewnie wcześniej czy później dotrze )Co jeszcze... W szkole chłopców jest darmowy kurs pierwszej pomocy, przez 6 tyg mam zajęcia raz w tyg, a to koty do weterynarza, a to dentysta i tak czas leci. Nie ma nudy! ![]() A jeszcze przy tym wszystkie obowiązki domowe, które z takim ogromniastym brzuchem robię dwa razy wolniej i tak to już prawie dla Was nie mam czasu ![]() Aż mi się nie chce wierzyć, że ciągle nie wstaję w nocy do łazienki i że potrafię przekręcić się z boku na bok w łóżku przez plecy bez siadania, jak to musiałam z chłopcami robić. O ogromniastym brzuchu nie żartuję! Żeby Wam dać obraz to powiem, że w obwodzie mam 115 cm ![]() A wczoraj miałam wizytę u położnej i wyobraźcie sobie, że wysyła mnie na usg! Pamiętasz, Lucky, jak było z tą wielkością macicy - ile tyg, tyle cm to jakoś wychodziło. Tak miałam właśnie +-1 cm do tej pory, a wczoraj miałam 33+3 i 37 cm i jeszcze do tego obydwaj chłopcy byli po ok. 4 kg i położna od razu mówi, że mnie wyśle na usg i czy się zgadzam Reszta rzeczy niby w normie, tzn. te płytki krwi trochę poniżej, ale zupełnie akceptowalny wynik, ale już mi powpisywali do karty ciąży (to w sumie hematolog zrobił) jakieś dodatkowe zalecenia na poród, że mają mocno kontrolować, czy nie krwawię za bardzo i z tego powodu upada mój pomysł na rodzenie w izbie porodowej i nawet na wannę Mogę być w wannie w czasie porodu, ale nie mogę urodzić do wody. Badania krwi mam już standardowo co 2 tyg. i hematologa co 4.Następna wizyta u położnej już za 2 tyg. ![]() Aaa, i tym razem wreszcie Lidka grzecznie głową w dól już leży. Chyba by mnie zatkało na śmierć, jakby mi znowu powiedziała położna, że jest głową w górę, bo ciągle czuję stópki śmigające mocno u góry brzucha. Musiała łobuzica mała akurat przypadkiem na poprzednie wizyty się przekręcać. A szkołę rodzenia skończyłam dawno, u mnie były 3 tyg. Dowiedziałam się sporo z tego na czym mi zależało, tzn. nie na jakieś tematy pielęgnacyjne czy fizjologiczne (o tym też oczywiście było, tyle że raczej nic nowego dla mnie), ale na temat procedur i zwyczajów różnych w UK. Nawiasem mówiąc u mnie w szpitalu podają wit. K, ale można wybrać czy zastrzyk, czy doustnie. Jeśli doustnie, to potem jeszcze jest kolejna dawka w przychodni, bo nie wchłonie się tak dobrze jak z zastrzyku ponoć. Poza tym zupełnie niestraszny mi już teraz ten powrót do domu po kilku h od porodu. Nawet mnie to cieszy, że będę w swoim domu, w spokoju, w swoim łóżku. Jest tyle tych wizyt kontrolnych i od gp i od położnej i jeszcze w każdej chwili mogę zadzwonić, żeby położna przyszła, że luz ![]() Natomiast zazdroszczę Ci przepuszczania w kolejkach. Mi się jeszcze ANI RAZU w tej ciąży nie zdarzyło, żeby ktokolwiek gdziekolwiek mnie przepuścił, czy ustąpił miejsca, czy to w pl sklepach czy ang Chyba u mnie w mieście nie ma takiej kultury przepuszczania ciężarnych. A jeszcze ostatnio mam jakiś głupi syndrom stania w kolejkach Jak chodzę spacerkiem po sklepie jest ok, ale jak mi przyjdzie postać parę min w kolejce, to od razu mi się słabo robi Heh, ledwo zaczęłam, to się rozpisałam jak zawsze ![]() Tu już prawie koniec wątku, a ja chyba od połowy ciągle Was gonię Gratuluję wszystkich udanych wizyt, rosnących dzieciaczków i kolejnych zaczętych tygodni! Normalnie czytam, ale własnym oczom nie wierzę, jak tu piszecie już o 36 czy 37 tyg! ![]() Papaya, gratuluję serdecznie kluczy w ręce wreszcie i mocno trzymam kciuki, żeby remont przebiegł bezproblemowo i na czas! Migdałku, ewelinus, przykro mi bardzo jak czytam o Waszych przejściach z mamami Trzymajcie się! Dziękuję Wam bardzo za wszystkie odpowiedzi odnośnie oleju kokosowego. Wszystkie skrzętnie zanotowałam i wykorzystam przy następnych zakupach kosmetycznych ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() Nie martwcie się o mnie! Pisałam, że nie mam za bardzo czasu na forum. Ale jakbym zaczęła rodzić to dam Wam znać Tel mam raczej zawsze przy sobie
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-11-10 o 12:29 |
||
|
|
|
#4679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zgadzam się co do golenia bożeny, sama nie wiedziałam, że umiem wykonać tyle pozycji ![]() a kluseczka ładnie Ci ostatnio przybrała, brawo dla niej ![]() Cytat:
![]() Witam się i ja w mroźny dzień ![]() obleciałam rano do apteki, ale w najbliższej nie mają tych papierków, a powiem szczerze nie mam siły iść dalej, jestem zmęczona jakbym co najmniej maraton przebiegła ![]() całą noc mi się metrowiec śnił, gdzie ja teraz znajde choć kawałek???
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
folinka - super że jesteś i wszystko w porządku
![]() ekstra ze na usg idziesz ![]() malutką zobaczysz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.

chociaz intuicja mi podpowiada, że na świeta to ja juz bede zatrudniona w całodobowym barze mlecznym
w ogóle to trafiłam na IP na takiego lekarza-pajaca, że to się w głowie nie mieści!! Badał mnie, rozwarcie nadal na 1 palec, według USG wód mam w normie, więc on w sumie nie wie co to mi pociekło, ale chyba nie wody. I chyba moge zostać na oddziale jak chce, ale jak mam wizytę w pon u swojego lekarza to nie musze, ale on w sumie sam nie wie i mnie tak w☠☠☠☠ił, że wzięłam dupę stamtąd i jestem w domu. Dzwoniłam do swojego gina i mi powiedział, że może to być infekcja, albo po prostu taki wodnisty śluz i że jak wód mam w normie według usg to wystarczy jak przyjdę do niego dopiero na wizytę.

i chodzę jak pokraka

(W UK można też kupować online, więc wielbicielki ikei bójcie się, bo i do Pl to pewnie wcześniej czy później dotrze

Chyba u mnie w mieście nie ma takiej kultury przepuszczania ciężarnych. A jeszcze ostatnio mam jakiś głupi syndrom stania w kolejkach
Normalnie czytam, ale własnym oczom nie wierzę, jak tu piszecie już o 36 czy 37 tyg!