|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II
To cieszymy sie niezmiernie
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ma może któraś z Was doświadczenie z kosmetykami Jaga Hupało & Thomas Wolff Hair System?
W ostatnim numerze Urody Małgorzata Kożuchowska zachwycała się tymi kosmetykami i bardzo je chwaliła. W sumie ona ciągle ma rozjaśniane włosy i nawet nieźle jej się trzymają i tak właśnie się zastanawiam czy to tylko zasługa częstych wizyt u Jagi i kosmetyków jej autorstwa? W necie znalazłam, jak mniej więcej wyglądają te kosmetyki: http://www.luxlux.pl/artykul/3215/ma...ff_hair_system Są do kupienia w Douglasie wiec i dostępne dla nas, zwykłych śmiertelniczek
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przeczę, że i w tym wypadku tak jest, ale za taką cenę, warto się wgłębić.Ciekawe czy da się znaleźć ten skład w sieci, bo jeśli nie, to może jakaż wizażanka, będzie w Douglasie... ![]() Edit: Czy mogę się ładnie uśmiechnąć i pięknie poprosić o rozgryzienie składu, bo na biochemii, dziewczyny są zawalone prośbami, a może tu się znajdzie jakaś dobra dusza i mi pomoże (nie będę wymieniać z imienia... ) ![]() Szampon Nutralia AQUA/WATER, SODIUM LAURETH SULFATE, LAURETH-5 CARBOXYLIC ACID, COCAMIDE MPA, CETEARETH-60 MYRYSTIL GLYCOL, SODIUM CHLORIDE, HEXYLENE GLYCOL, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM METHYLPARABEN, DMDM HYDANTOIN, POLYQUATERNIUM-10,PARFUM/FRAGRANCE
Edytowane przez virka Czas edycji: 2008-02-28 o 11:13 |
|
|
|
|
#154 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#155 |
|
Wtajemniczenie
|
no i mnie zaciekawilo, bo dostrzeglam slowo 'ekologicznie', na ktorego punkcie mam fiola!
![]() swoja droga znacie jakies EKO kosmetyki do wlosow? niedlugo wejdzie linia stelli mccartney, ale nie wiem czy cos sie tam do wlosow znajdzie...
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż jak szukam informacji, to natykam się na opinię, ze jednak z tym brakiem chemii się zagalopowali...Ale do włosów i tak nic nie ma.
|
|
#157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
IMO - tylko do mycia, zero dobroczynnych skłądników. |
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiele lat temu bardzo mi służył (i wielu osobom, jako bardzo delikatny, nie podrażniający szampon), ale mógł się zmienić skład, bo to na prawdę było wiele lat temu, i na rynku polskim go już nie ma, a ten jest z Anglii...
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu jest art., warto przeczytać: http://kobieta.gazeta.pl/wysokie-obc...1,4950883.html
20*12*2007 zapuszczam włosy po pas 01*09*2008 nie farbuję wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy |
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadza, się dla mnie ekologiczny, to ekologiczny w 100 % i koniec, żadne 5% nie wchodzi w grę...
|
|
#161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
I wszelkiego rodzaju mazidła
![]() A z rzepką i jajami też nie do końca, bo rzepka mogla być pryskana, a kury karmione jakimś innym "dziadostwem" ![]() Chyba, że ma się swoją działeczkę i swoje kurki
|
#163 |
|
BAN stały
|
zakupilam ostatnio ten olejek http://www.allegro.pl/item319577085_...u_jadwiga.html i włosy sa po nim naprawde gładkie i jedwabiste....chcociaz cena za 18 ml nie jest rewelacyjna..ale naprawde wam go polecam
jak dla mnie lepszy od kokosowego jesli chodzi o nakladanie na koncowki
|
|
|
|
#164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jest jeszcze organic market! a tam sprzedawane warzywka sa ekologicznie uprawiane a jajeczka od kurek z wybiegu czy jak to sie tam zwie
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ależ mamy tendencję dziś do off topowania
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
] i paskudztw typu silikony, sporo substancji myjących, do mycia jak ulał, idealnie oczyszczający.To trochę jak z Achem'em. Aggie pisała, że świetnie mył, a potem sie okazało, że mimo nazwy tam wcale nie ma ekstraktów. Ale jak widać na przykładach - naprostsze rozwiązania to często te najlpsze i sprawdzają się lepiej niż te wszystkie szampony z reklamy. |
|
|
|
|
#167 |
|
Wtajemniczenie
|
oj tam oj tam, teoretycznie na temat
w koncu to wazne skad bierzemy skladniki, ktore kladziemy na wlosy, KTORE to z kolei potem sa zdrowe i piekne
|
|
#168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale jako w tej kwestii jeszcze jestem cienka, to wolałam się upewnić ![]() Będzie dobry do zmywania tłuściochowych mazidełek ![]() Cytat:
|
|
#169 |
|
BAN stały
|
wiem ze to bedzie nie na temat ale prosze pomozcie co mam zrobic zeby wiadomosci z wizazu nie przychodzily na moja poczte bo mam cala zasmiecona????
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit. "Panel Sterowania"->"Edytuj opcje"-> punkt "Ustawienia subskrypcji wątków", wybierasz "Bez powiadamiania mailem"-> na sam dół strony-> "Zachowaj zmiany". Powinno nic nie przychodzić.
|
|
#171 |
|
BAN stały
|
dzieki WIELKIE
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Estelle bardzo sie ciesze ze sprawiłyśmy Ci taka radośc
![]() Co to tych kosmetykow Jagi H. to slyszalam a raczej czytalam, że to jedno wielkie G i że nie warto dawac za nie tyle kasy. Chyba na wizazu byl wątek o nich |
|
|
|
#174 |
|
BAN stały
|
ocencie mi ten sklad plooosie...
aqua,cetearyl alcohol,quaternium-91,dimeticone,glycerin,pa rafinum,liquidum,cetrimon ium methosulfate,mel extrackt,hydrolyzed milk protein,propylene glycol,panthenol,triethan olanine,parfum,coumarin,d mdm hydantoin,metylhchylchlor oisothiazolinone. kompres nawilzajaco regenerujacy joanna z apteczki babuni Edytowane przez Koko19 Czas edycji: 2008-02-28 o 16:32 |
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam już, że wreszcie udało mi się kupić ten zachwalany na wizażu szampon tataro-chmielowy Barwy, ale jeszcze go nie użyłam. Wczoraj trafiłam na wątek o ziołowych szamponach i po przeczytaniu do od początku do końca już sama ni wiem... Dużo dziewczyn pisało, że ten szampon zrobił im z włosów siano i dostały łupieżu... Moje włosy są przesuszone od farbowania (ale szybko się przetłuszczają), skóra też jest chyba sucha, bo swędzi i już mam coś na kształt łupieżu. Wiem, że musze przekonać się na własnej skórze czy ten szampon będzie dla mnie dobry czy nie, ale z drugiej strony nie chcę, żeby skutek był odwrotny do zamierzonego... Ktoś stwierdził też, że to są agresywne szampony, mnóstwo chemii i detergentów. Jak myślicie??
|
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(tylko nie wiem co to ten mel ) i parafina ale ona chyba tylko natłuszcza. Na reszte od Jolie albo Uny Creatury musisz poczekac ja narazie umiem tylko tyle![]() Podawaj prosze nazwy kosmetykow Finlora: Musisz chyba sama sie przekonac. Ja juz wiecej ziolowych szamponow nie kupuje bo strasznie wysuszyly mi wlosy. Nawet jak umyje tylko skore to konce i tak sa suche, a po innym szamponie tego nie ma. Na Twoim miejscu pomylabym nim troche a jesli zobaczysz ze wlosy sie wysuszaja to odstawisz i wrocisz do niego za jakis czas zeby ponownie zmyc silikony. |
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak właśnie mam zamiar zrobić jak radzisz ![]() A tak w ogóle to wkurzyłam się trochę W czwartek byłam u fryzjera podciąć końcówki, nie były rozdwojone, ale były strasznie suche, takie sztywne i szorstkie. Reszta włosów była w miarę ok., ale jak wróciłam od fryzjerki, która nawiasem mówiąc po raz pierwszy w życiu obcięła mi końcówki, czyli ok. 2 cm, a nie więcej, jak zwykle, okazało się, że końcówki włosów nadal są suche i sztywne i odstają od reszty włosów A że mam wycieniowane włosy na całej długości to jest to dosyć mocno widoczne Zastanawiam się czemu, czy to wina moich włosów czy to ona je jakoś kiepsko ścięła. Chyba powinnam kupić sobie jakieś serum na końcówki. A może wreszcie zacząć stosować ten olej rycynowy... Jedna dobra rzecz w tym wszystkim Ponieważ pierwszy raz rzeczywiście ścięła mi tylko końcówki, mój chłopak nawet nie zauważył, że mam włosy odrobinę krótsze Bo on strasznie się wkurza za każdym razem jak skracam włosy
|
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Finlora
postaw na nawilżenie tych włosów
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko potwierdzenia potrzebuję ![]() A jak myślisz, jesli zacznę ,myć włosy ziołowym szamponem, np Barwą tataro-chmielową to nie przesuszą mi się jeszcze bardziej?? ten szampon jest niby do włosów łamliwych i zniszczonych, czyli raczej suchych, ale czytałam, że wiele dziewczyn miało po nim siano na głowie...
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam to dopiero narzekam![]() Podpisuje sie pod tym co napisala Virka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.

To cieszymy sie niezmiernie 
Nie przeczę, że i w tym wypadku tak jest, ale za taką cenę, warto się wgłębić.

), ale jako w tej kwestii jeszcze jestem cienka, to wolałam się upewnić
W czwartek byłam u fryzjera podciąć końcówki, nie były rozdwojone, ale były strasznie suche, takie sztywne i szorstkie. Reszta włosów była w miarę ok., ale jak wróciłam od fryzjerki, która nawiasem mówiąc po raz pierwszy w życiu obcięła mi końcówki, czyli ok. 2 cm, a nie więcej, jak zwykle, okazało się, że końcówki włosów nadal są suche i sztywne i odstają od reszty włosów