Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-28, 00:05   #151
virka
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
[dałyście czadu Kobitki się ubawiłam :P]
To cieszymy sie niezmiernie

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 09:33   #152
anetka_m
Zadomowienie

Dziewczyny, ma może któraś z Was doświadczenie z kosmetykami Jaga Hupało & Thomas Wolff Hair System?
W ostatnim numerze Urody Małgorzata Kożuchowska zachwycała się tymi kosmetykami i bardzo je chwaliła. W sumie ona ciągle ma rozjaśniane włosy i nawet nieźle jej się trzymają i tak właśnie się zastanawiam czy to tylko zasługa częstych wizyt u Jagi i kosmetyków jej autorstwa?
W necie znalazłam, jak mniej więcej wyglądają te kosmetyki: http://www.luxlux.pl/artykul/3215/ma...ff_hair_system
Są do kupienia w Douglasie wiec i dostępne dla nas, zwykłych śmiertelniczek
Stary 2008-02-28, 10:46   #153
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetka_m Pokaż wiadomość
W necie znalazłam, jak mniej więcej wyglądają te kosmetyki: http://www.luxlux.pl/artykul/3215/ma...ff_hair_system
Z opisu wyglądają bardzo zachęcająco , ale jak zwykle trzeba by się dokopać do składu INCI, bo czasami między tym co obiecują, a co jest na prawdę w środku, to rozbieżność jest olbrzymia... Nie przeczę, że i w tym wypadku tak jest, ale za taką cenę, warto się wgłębić.
Ciekawe czy da się znaleźć ten skład w sieci, bo jeśli nie, to może jakaż wizażanka, będzie w Douglasie...

Edit:
Czy mogę się ładnie uśmiechnąć i pięknie poprosić o rozgryzienie składu, bo na biochemii, dziewczyny są zawalone prośbami, a może tu się znajdzie jakaś dobra dusza i mi pomoże (nie będę wymieniać z imienia...)
Szampon Nutralia
AQUA/WATER, SODIUM LAURETH SULFATE, LAURETH-5 CARBOXYLIC ACID, COCAMIDE MPA, CETEARETH-60 MYRYSTIL GLYCOL, SODIUM CHLORIDE, HEXYLENE GLYCOL, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM METHYLPARABEN, DMDM HYDANTOIN, POLYQUATERNIUM-10,PARFUM/FRAGRANCE

Edytowane przez virka
Czas edycji: 2008-02-28 o 11:13
Stary 2008-02-28, 11:18   #154
Koko19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anetka_m Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ma może któraś z Was doświadczenie z kosmetykami Jaga Hupało & Thomas Wolff Hair System?
W ostatnim numerze Urody Małgorzata Kożuchowska zachwycała się tymi kosmetykami i bardzo je chwaliła. W sumie ona ciągle ma rozjaśniane włosy i nawet nieźle jej się trzymają i tak właśnie się zastanawiam czy to tylko zasługa częstych wizyt u Jagi i kosmetyków jej autorstwa?
opinie to ona ma kiepskie...jedna oosoba jedynie po 3 miesiacach stosowania w miare pozytywnie sie wypowiedziala....a za ta cene lepiej kupic olej migdalowy rycynowy i kokos i napewno beda duzo lepsze efekty po tych 3 miesiacach ja osobiscie bym jej nie kupila..mimo ze do drogich nie nalezy...
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 11:23   #155
blonndee
Wtajemniczenie

no i mnie zaciekawilo, bo dostrzeglam slowo 'ekologicznie', na ktorego punkcie mam fiola!
swoja droga znacie jakies EKO kosmetyki do wlosow? niedlugo wejdzie linia stelli mccartney, ale nie wiem czy cos sie tam do wlosow znajdzie...
Stary 2008-02-28, 12:03   #156
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
swoja droga znacie jakies EKO kosmetyki do wlosow? niedlugo wejdzie linia stelli mccartney, ale nie wiem czy cos sie tam do wlosow znajdzie...
Jeszcze wyszła te seria kosmetyków K. Rusin "Pat&Rub", bez chemii i konserwantów, ale nie wiem czy jest coś do włosów...Ale z ciekawości poszukam
Chociaż jak szukam informacji, to natykam się na opinię, ze jednak z tym brakiem chemii się zagalopowali...Ale do włosów i tak nic nie ma.

Stary 2008-02-28, 12:18   #157
DeathDealer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość

Edit:
Czy mogę się ładnie uśmiechnąć i pięknie poprosić o rozgryzienie składu, bo na biochemii, dziewczyny są zawalone prośbami, a może tu się znajdzie jakaś dobra dusza i mi pomoże (nie będę wymieniać z imienia...)
Szampon Nutralia
AQUA/WATER, SODIUM LAURETH SULFATE, LAURETH-5 CARBOXYLIC ACID, COCAMIDE MPA, CETEARETH-60 MYRYSTIL GLYCOL, SODIUM CHLORIDE, HEXYLENE GLYCOL, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM METHYLPARABEN, DMDM HYDANTOIN, POLYQUATERNIUM-10,PARFUM/FRAGRANCE
Hm... wbrew nazwie to z naturą on chyba wiele ie ma wspólnego. Ma ten nieszczęsny napiętnowany SLS, drugi, trzeci, czwarty składnik to też substancja myjąca, regulator kwasowości, konserwanty, polyquartenium - antystatyk.

IMO - tylko do mycia, zero dobroczynnych skłądników.
DeathDealer jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-28, 12:21   #158
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeathDealer Pokaż wiadomość
Hm... wbrew nazwie to z naturą on chyba wiele ie ma wspólnego. Ma ten nieszczęsny napiętnowany SLS, drugi, trzeci, czwarty składnik to też substancja myjąca, regulator kwasowości, konserwanty, polyquartenium - antystatyk.
Hmmm, dziękuję Ci bardzo
A wiele lat temu bardzo mi służył (i wielu osobom, jako bardzo delikatny, nie podrażniający szampon), ale mógł się zmienić skład, bo to na prawdę było wiele lat temu, i na rynku polskim go już nie ma, a ten jest z Anglii...

Stary 2008-02-28, 12:55   #159
atenaz
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze wyszła te seria kosmetyków K. Rusin "Pat&Rub", bez chemii i konserwantów, ale nie wiem czy jest coś do włosów...Ale z ciekawości poszukam
Chociaż jak szukam informacji, to natykam się na opinię, ze jednak z tym brakiem chemii się zagalopowali...Ale do włosów i tak nic nie ma.
w prawie europejskim jest chyba, że chemii [czyt. konserwantów barwników itp.] może być do 5 % żeby można było kosmetyki nazwać EKO, powyżej już nie... no ale dla mnie to już nie jest ekologiczny produkt

tu jest art., warto przeczytać:

http://kobieta.gazeta.pl/wysokie-obc...1,4950883.html

wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711

szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy
atenaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 13:15   #160
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atenaz Pokaż wiadomość
w prawie europejskim jest chyba, że chemii [czyt. konserwantów barwników itp.] może być do 5 % żeby można było kosmetyki nazwać EKO, powyżej już nie... no ale dla mnie to już nie jest ekologiczny produkt

tu jest art., warto przeczytać:

http://kobieta.gazeta.pl/wysokie-obc...1,4950883.html
Dzięki za linka chętnie poczytam
Zgadza, się dla mnie ekologiczny, to ekologiczny w 100 % i koniec, żadne 5% nie wchodzi w grę...

Stary 2008-02-28, 13:28   #161
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za linka chętnie poczytam
Zgadza, się dla mnie ekologiczny, to ekologiczny w 100 % i koniec, żadne 5% nie wchodzi w grę...
nooooo, to ekologiczna to zostaje nam chyba tylko rzepka i jajo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-28, 13:30   #162
virka
Zakorzenienie

Cytat:
nooooo, to ekologiczna to zostaje nam chyba tylko rzepka i jajo
I wszelkiego rodzaju mazidła
A z rzepką i jajami też nie do końca, bo rzepka mogla być pryskana, a kury karmione jakimś innym "dziadostwem"
Chyba, że ma się swoją działeczkę i swoje kurki

Stary 2008-02-28, 13:42   #163
Koko19
BAN stały

zakupilam ostatnio ten olejek http://www.allegro.pl/item319577085_...u_jadwiga.html i włosy sa po nim naprawde gładkie i jedwabiste....chcociaz cena za 18 ml nie jest rewelacyjna..ale naprawde wam go polecam jak dla mnie lepszy od kokosowego jesli chodzi o nakladanie na koncowki
Stary 2008-02-28, 13:46   #164
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
I wszelkiego rodzaju mazidła
A z rzepką i jajami też nie do końca, bo rzepka mogla być pryskana, a kury karmione jakimś innym "dziadostwem"
Chyba, że ma się swoją działeczkę i swoje kurki
no to klops...
ale jest jeszcze organic market! a tam sprzedawane warzywka sa ekologicznie uprawiane a jajeczka od kurek z wybiegu czy jak to sie tam zwie
Stary 2008-02-28, 13:47   #165
virka
Zakorzenienie

Cytat:
ale jest jeszcze organic market! a tam sprzedawane warzywka sa ekologicznie uprawiane a jajeczka od kurek z wybiegu czy jak to sie tam zwie
No tak, też może być
Ależ mamy tendencję dziś do off topowania

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-28, 13:51   #166
DeathDealer
Raczkowanie

Cytat:
Hmmm, dziękuję Ci bardzo
A wiele lat temu bardzo mi służył (i wielu osobom, jako bardzo delikatny, nie podrażniający szampon), ale mógł się zmienić skład, bo to na prawdę było wiele lat temu, i na rynku polskim go już nie ma, a ten jest z Anglii...
No, mógł służyć, bo w sumie skład krótki, niewiele w nim wypełniaczy [składu ] i paskudztw typu silikony, sporo substancji myjących, do mycia jak ulał, idealnie oczyszczający.

To trochę jak z Achem'em. Aggie pisała, że świetnie mył, a potem sie okazało, że mimo nazwy tam wcale nie ma ekstraktów. Ale jak widać na przykładach - naprostsze rozwiązania to często te najlpsze i sprawdzają się lepiej niż te wszystkie szampony z reklamy.
DeathDealer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 14:02   #167
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
No tak, też może być
Ależ mamy tendencję dziś do off topowania
oj tam oj tam, teoretycznie na temat w koncu to wazne skad bierzemy skladniki, ktore kladziemy na wlosy, KTORE to z kolei potem sa zdrowe i piekne
Stary 2008-02-28, 14:31   #168
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeathDealer Pokaż wiadomość
No, mógł służyć, bo w sumie skład krótki, niewiele w nim wypełniaczy [składu ] i paskudztw typu silikony, sporo substancji myjących, do mycia jak ulał, idealnie oczyszczający.
No właśnie tak myślałam, że nie ma silikonów (z tego co patrzyłam ), ale jako w tej kwestii jeszcze jestem cienka, to wolałam się upewnić
Będzie dobry do zmywania tłuściochowych mazidełek

Cytat:
oj tam oj tam, teoretycznie na temat w koncu to wazne skad bierzemy skladniki, ktore kladziemy na wlosy, KTORE to z kolei potem sa zdrowe i piekne
No tak, tak

Stary 2008-02-28, 14:45   #169
Koko19
BAN stały

wiem ze to bedzie nie na temat ale prosze pomozcie co mam zrobic zeby wiadomosci z wizazu nie przychodzily na moja poczte bo mam cala zasmiecona????

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-28, 14:51   #170
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koko19 Pokaż wiadomość
wiem ze to bedzie nie na temat ale prosze pomozcie co mam zrobic zeby wiadomosci z wizazu nie przychodzily na moja poczte bo mam cala zasmiecona????
O subskrybowanych wątkach, tak? Zaraz Ci napiszę, co trzeba zrobić.

Edit.
"Panel Sterowania"->"Edytuj opcje"-> punkt "Ustawienia subskrypcji wątków", wybierasz "Bez powiadamiania mailem"-> na sam dół strony-> "Zachowaj zmiany".
Powinno nic nie przychodzić.

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 14:57   #171
Koko19
BAN stały

dzieki WIELKIE
Stary 2008-02-28, 15:00   #172
Narek
Zakorzenienie

Nie ma za co

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 15:38   #173
karla_92
Zakorzenienie

Estelle bardzo sie ciesze ze sprawiłyśmy Ci taka radośc

Co to tych kosmetykow Jagi H. to slyszalam a raczej czytalam, że to jedno wielkie G i że nie warto dawac za nie tyle kasy. Chyba na wizazu byl wątek o nich
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 16:06   #174
Koko19
BAN stały

ocencie mi ten sklad plooosie...
aqua,cetearyl alcohol,quaternium-91,dimeticone,glycerin,pa rafinum,liquidum,cetrimon ium methosulfate,mel extrackt,hydrolyzed milk protein,propylene glycol,panthenol,triethan olanine,parfum,coumarin,d mdm hydantoin,metylhchylchlor oisothiazolinone.
kompres nawilzajaco regenerujacy joanna z apteczki babuni

Edytowane przez Koko19
Czas edycji: 2008-02-28 o 16:32
Stary 2008-02-28, 16:14   #175
Finlora
Zakorzenienie

Pisałam już, że wreszcie udało mi się kupić ten zachwalany na wizażu szampon tataro-chmielowy Barwy, ale jeszcze go nie użyłam. Wczoraj trafiłam na wątek o ziołowych szamponach i po przeczytaniu do od początku do końca już sama ni wiem... Dużo dziewczyn pisało, że ten szampon zrobił im z włosów siano i dostały łupieżu... Moje włosy są przesuszone od farbowania (ale szybko się przetłuszczają), skóra też jest chyba sucha, bo swędzi i już mam coś na kształt łupieżu. Wiem, że musze przekonać się na własnej skórze czy ten szampon będzie dla mnie dobry czy nie, ale z drugiej strony nie chcę, żeby skutek był odwrotny do zamierzonego... Ktoś stwierdził też, że to są agresywne szampony, mnóstwo chemii i detergentów. Jak myślicie??
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 16:19   #176
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koko19 Pokaż wiadomość
ocencie mi ten sklad plooosie...
aqua,cetearyl alcohol,quaternium-91,dimeticone,glycerin,pa rafinum,liquidum,cetrimon ium methosulfate,mel extrackt,hydrolyzed milk protein,propylene glycol,panthenol,triethan olanine,parfum,coumarin,d mdm hydantoin,metylhchylchlor oisothiazolinone.
Jest silikon (ja widze tylko jeden). Jest też gliceryna, proteiny mleka, panthenol, i ekstrak z mela (tylko nie wiem co to ten mel) i parafina ale ona chyba tylko natłuszcza. Na reszte od Jolie albo Uny Creatury musisz poczekac ja narazie umiem tylko tyle
Podawaj prosze nazwy kosmetykow Tak żeby inni wiedzieli o czym mowa i zawsze można wrzucic potem sklad do KWC

Finlora: Musisz chyba sama sie przekonac. Ja juz wiecej ziolowych szamponow nie kupuje bo strasznie wysuszyly mi wlosy. Nawet jak umyje tylko skore to konce i tak sa suche, a po innym szamponie tego nie ma. Na Twoim miejscu pomylabym nim troche a jesli zobaczysz ze wlosy sie wysuszaja to odstawisz i wrocisz do niego za jakis czas zeby ponownie zmyc silikony.
Stary 2008-02-28, 16:27   #177
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Finlora: Musisz chyba sama sie przekonac. Ja juz wiecej ziolowych szamponow nie kupuje bo strasznie wysuszyly mi wlosy. Nawet jak umyje tylko skore to konce i tak sa suche, a po innym szamponie tego nie ma. Na Twoim miejscu pomylabym nim troche a jesli zobaczysz ze wlosy sie wysuszaja to odstawisz i wrocisz do niego za jakis czas zeby ponownie zmyc silikony.
Wiem, czytałam twoje wypowiedzi na wątku o szamponach ziołowych I tak właśnie mam zamiar zrobić jak radzisz

A tak w ogóle to wkurzyłam się trochę W czwartek byłam u fryzjera podciąć końcówki, nie były rozdwojone, ale były strasznie suche, takie sztywne i szorstkie. Reszta włosów była w miarę ok., ale jak wróciłam od fryzjerki, która nawiasem mówiąc po raz pierwszy w życiu obcięła mi końcówki, czyli ok. 2 cm, a nie więcej, jak zwykle, okazało się, że końcówki włosów nadal są suche i sztywne i odstają od reszty włosów A że mam wycieniowane włosy na całej długości to jest to dosyć mocno widoczne Zastanawiam się czemu, czy to wina moich włosów czy to ona je jakoś kiepsko ścięła. Chyba powinnam kupić sobie jakieś serum na końcówki. A może wreszcie zacząć stosować ten olej rycynowy... Jedna dobra rzecz w tym wszystkim Ponieważ pierwszy raz rzeczywiście ścięła mi tylko końcówki, mój chłopak nawet nie zauważył, że mam włosy odrobinę krótsze Bo on strasznie się wkurza za każdym razem jak skracam włosy
Stary 2008-02-28, 16:32   #178
virka
Zakorzenienie

Finlora
postaw na nawilżenie tych włosów , są po prostu przesuszone, dlatego odstają Jeśli regularnie będziesz używała maseczek nawilżających (czy to kupnych czy domowych) na pewno zobaczysz różnicę. Musisz je nawilżać, żeby nie zaczęły Ci się za bardzo łamać, jeśli będą mocno przesuszone.

Stary 2008-02-28, 16:38   #179
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Finlora
postaw na nawilżenie tych włosów , są po prostu przesuszone, dlatego odstają Jeśli regularnie będziesz używała maseczek nawilżających (czy to kupnych czy domowych) na pewno zobaczysz różnicę. Musisz je nawilżać, żeby nie zaczęły Ci się za bardzo łamać, jeśli będą mocno przesuszone.
Tez tak myślę tylko potwierdzenia potrzebuję
A jak myślisz, jesli zacznę ,myć włosy ziołowym szamponem, np Barwą tataro-chmielową to nie przesuszą mi się jeszcze bardziej?? ten szampon jest niby do włosów łamliwych i zniszczonych, czyli raczej suchych, ale czytałam, że wiele dziewczyn miało po nim siano na głowie...
Stary 2008-02-28, 16:39   #180
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Wiem, czytałam twoje wypowiedzi na wątku o szamponach ziołowych I tak właśnie mam zamiar zrobić jak radzisz

A tak w ogóle to wkurzyłam się trochę W czwartek byłam u fryzjera podciąć końcówki, nie były rozdwojone, ale były strasznie suche, takie sztywne i szorstkie. Reszta włosów była w miarę ok., ale jak wróciłam od fryzjerki, która nawiasem mówiąc po raz pierwszy w życiu obcięła mi końcówki, czyli ok. 2 cm, a nie więcej, jak zwykle, okazało się, że końcówki włosów nadal są suche i sztywne i odstają od reszty włosów A że mam wycieniowane włosy na całej długości to jest to dosyć mocno widoczne Zastanawiam się czemu, czy to wina moich włosów czy to ona je jakoś kiepsko ścięła. Chyba powinnam kupić sobie jakieś serum na końcówki. A może wreszcie zacząć stosować ten olej rycynowy... Jedna dobra rzecz w tym wszystkim Ponieważ pierwszy raz rzeczywiście ścięła mi tylko końcówki, mój chłopak nawet nie zauważył, że mam włosy odrobinę krótsze Bo on strasznie się wkurza za każdym razem jak skracam włosy
Trzeba było zajrzec do wątku o nafcie Tam to dopiero narzekam

Podpisuje sie pod tym co napisala Virka Serum nie radze bo oblepi wlosy i utrudni wnikanie skladnikow nawilżajacych. Jesli nie niszczysz wlosow to nie beda sie szybko rozdwajac. A nadal używasz tego jedwabiu z farouka? Bo to może od niego taki efekt
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości