|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
hmmm, może skakanie na kancie łóżka da podobny efekt, żeby zacząć już w domu?
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Wlasnie jakie kupujecie milś, milś??? Duzo osob doradza, zeby kupic puche mleka na poczatek bo niewiadomo jak bedzie z kp i sie zastanawiam jakie mleko kupic... ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Aaaaa sorki mam jeszcze dwie inne butne avent te male, zapomnialam ze szwagier je przyniosl. O matko mam juz 3 butelki
|
|
#4713 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja taką nabyłam kiedyś w biedronce (w sumie nie pamiętam po co ją kupiłam ale fajnie się na niej siedzi) więc jak się zaczną skurcze to ja idę na piłkę ![]() Cytat:
ml, bo były na promo dwie w cenie jednej i więcej na razie nie kupuję, bo raczej nastawiam się na kp, ale jak trzeba będzie to będę domawiać Cytat:
i minę naszych tż jak nie będą wiedzieć w jakim celu tak sobie skaczemy
|
|||
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam tylko jedną butelkę z Avent tą malutką. A mleka nie kupuje bo twardo jestem przekonana że będę karmić piersią
jak się okaże, że nici z kp to zadzwonię do położnej jakie mleko wybrać i wyślę tż do sklepu
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Oj jak mi milo wlasnie wplynela wyplata na konto 😍😍😍
Witaj alliexpress!!!! 😂😂😂
|
#4716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mleka nie kupuje. Mam duzo sklepow wokol wiec w najgorszym wyoadku tz podskoczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myslalam, ze najmniejsza to 120ml.
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajni ludzie ![]() Folinka, miło, że się odezwałaś mimo nawału obowiązków, ale pamiętaj, żeby się nie przemęczać. Dzisiaj na SR gadaliśmy o porodzie. Podstawowe informacje to: - Jeśli skurcze są co 10 minut, to jechać do szpitala dopiero jak nie przechodzą po 2 godzinach. - Jeśli plamimy, nie panikować. - Jeśli krwawimy (jak na miesiączkę) to może odklejać się łożysko, wtedy zapierdzielać do szpitala. - Jak odpłynęły wody i są jasne, z nitkami to powoli możemy się zbierać, ale bez pośpiechu. - Jak wody są zielonkawe to jechać szybko, bo dziecko zrobiło kupkę więc jest mu źle. - Skurcze porodowe to nie samo twardnienie, tylko ból w podbrzuszu jakby miesiączkowy, idący od krzyża. - Jak skurcze zaczynają być bolesne to trzeba spacerować, ruszać się. Przydatne ruchy, pozycje: - chodzenie na bociana, czyli odginając nogi do przodu i na bok. (Podnieść zgiętą nogę i okrężnie skierować ją na bok i ostawić, i tak raz lewa raz prawa spacerując) - kucać na Małysza ( stanąć w rozkroku, pochylić się do przodu opierając się o własne nogi) - kołysanie biodrami - kucanie na błaganie (zazwyczaj około 7cm rozwarcia) ( Na podłodze, materacu, na kolanach, w rozkroku, pochylone do przodu, opierając się o łokcie) Lekarza nie było, więc zrobiłam tylko KTG, wszystko ok i się dowiedziałam, że jak nie zdążę z tym GBS to profilaktycznie przed porodem dostanę antybiotyk. Także wizyta dopiero 22.11
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-11-10 o 15:38 |
|
|
|
|
#4720 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4721 |
|
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;67389521]W teorii wszystko fajnie, ale jakbym czekala do skurczy co 10 minut to bym w domu na podłodze urodziła, więc przede wszystkim trzeba zaufać swojej intuicji
![]() [/QUOTE] Pewnie, że tak ![]() Ja tylko piszę co gadała położna... ![]() Dwa pączki z nutella i dwie tartoletki z owocami.... Aaaach to jest to :P
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
ja to bym jakąś kremówkę wsunęła chętnie
|
#4723 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
udanych łowów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4724 |
|
Rozeznanie
|
Ja pojade jak juz nie bede mogla wytrzymac z bolu albo jesli wody odejda.
|
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
hej folinko! fajnie, że się odezwałaś!
![]() ja śpiworek kupiłam wełniany, najwyżej będę trochę lżej ubierać Julka ![]() co do butelek, to ja kupiłam dr brownsa 240 ml bo taką poleciła położna. A w sr dostałam w gratisie 60 ml aventa, więc mam te dwie. Nastrajam się na kp więc nie szykuje dużo butelek. Co do mleka to się zastanawiałam nad Hipp. Chyba warto mieć w domu chociaż małe opakowanie w razie wu. Zjadłabym coś słodkiego ![]() Dzisiaj jestem słaba, bez życia. Leżałam, zjadłam obiad a teraz idę zmarnować resztkę sił na ogarnięcie wyprawki do spakowania w jeden karton, żeby łatwiej było przewieźć. Straszny jest ten nieład. Chce już się przeprowadzić |
|
|
|
#4726 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ekspresowa wysyłka i naprawdę jakościowo ok. Wiesz co, u niego kupiłam 2 komplety na 56 i 2 komplety śpioszki+ kaftanik na 62 i dwa pajacyki na 62. Bo tego mi brakowało. Ogólnie to oprócz tego na rozmiar 56 mam z 4 pajacyki i kilka bodziaków i dwie pary spodenek. Reszta rzeczy na 62 i kilka na 68. Nie mam dużo ubranek ale stwierdziłam że na początek starczy. Rodzice wracają w niedzielę, mama coś tam nakupowała to zobaczymy co tam przywiozą nam Cytat:
|
||
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
ja wolę pojechać do szpitala troche za wcześnie niż za późno
![]() no ale zobacze jak się będę czuła i jak będę reagować na zbliżający się poród. Nigdy jeszcze nie rodziłam, więc nie wiem jak się zachowam
|
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, ja też nigdy nie rodziłam i się nie raz zastanawiałam kiedy jechać do szpitala
nie chce też zbyt późno jechać, bo później w tych bólach załatwiać papierkowe rzeczy to byłaby masakra
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
u nas w szpitalu piłki są na salach porodowych
w domu też mam, ale nie wiem czy ją wezmę przy przeprowadzce
|
|
|
|
#4730 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja na pewno nawet przez sekundę nie zatęsknię za tym stanem mimo ze moja ciąża w sumie nie jest az tak upierdliwa. Wręcz waham sie czy dam radę zdecydować siena 2 dziecko przez to ze musze ja 2 raz przejść. Ja mam 6 Kupiłam w sumie tylko 2 tomme tipi, a potem 2 dostałam od położnej i 2 od koleżanki.Cytat:
Siedze i czekam na wizyte. Poki co KTG bez skurczy |
|||
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam się czy moja kluska nie ma już przypadkiem ze 4kg, bo czuć już, że jest większy i silniejszy
|
#4732 |
|
Zadomowienie
|
Tak. 60 ml. Wlasnie szukalam mozliwie najmniejszych antykolkowych. Takie polecila mi przyjaciółka, ktora karmila piersia i raz na jakis czas bobasa zostawiala z tata z odciagnietym mleczkiem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4734 |
|
Rozeznanie
|
Ja jezdzilam do sxpitala bo podejrzewalam ze to sa skurcze i to byl 31-35 tydz wiec zeby powstrzumali mi je. Teraz jak po skonczonym 37 tyg czyli po wtorku zaczna mi sie skurcze to nigdzie nie jade tylko odczekam az beda napraede mocne bo nie chxe sie meczyc na porodowce 15 h albo dluzej.
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry !
Ale mam nadrabiania... Ja dziś od 7 na nogach... na 9 zawiozłam męża do pracy i pojechałam na zakupy Kaufland, Tesco, Hala Targowa... jutro wyprawiamy urodziny męża a że on w pracy to sama musiałam wszystko kupić, dobrze że na dworze 2 stopnie to moje zakupy w aucie się nie zepsują co mogłam to wtachałam ale napoje i cięższe rzeczy zostawiłam a i tak szłam na dwa razy... Na 12 jechałam do szpitala na ostatnie ćwiczenia w sr, dostałam od położnej znów torbe niebieskie pudełko więc mam wszystko podwójnie, Sudocrem, butelka, smoczek... moja położna zbierała naklejki na świeżaki i dałam jej z 40 szt i mnie chyba bardzo polubiła potem Wam wkleję fotkę ile dostałam rzeczy od niej ![]() Po szkole na dalsze zakupy... miałam kupić mojej przyjaciółce prezent na urodziny ale moja wena przez zmęczenie mnie dziś zawiodła i dostanie karte podarunkową do Rossmana. Jak będę jechała po męża do pracy to dokupię jej jeszcze jakiś drobiazg w Pepco. Jeszcze pojechałam do sklepu z wózkami bo wczoraj cały dzień nie odbierali 3 telefonów a chcemy w poniedziałek po wózek jechać... no ale na szczęście wózek jest, fotelik też no i w końcu trafiłam na Szumisia tego co chciałam i mi odrazu odłożyli więc w poniedziałek napadam rano na bank a potem jadę odebrać ![]() Ogólnie to padam dziś na cycki... a jutro od rana musze wszystko szykować , dobrze że mąż ma wolne to będzie smigał z mopem ![]() A i chciałam się pochwalić że dzisiaj w każdym sklepie mnie przyjęli bez kolejki chyba serio już wyglądam jakbym miała zaraz urodzić i się boją haha
❤ Marcelinka ❤ Edytowane przez xjustyniaaax Czas edycji: 2016-11-10 o 17:05 |
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
mi też się spodobało
![]() Cytat:
dużo siły dla Ciebie, żebyś to ogarnęła wszystko ja się wkurzyłam, bo bilety do kina zamówione i ogólnie zaplanowałam dzień dla nas z tż taki jakby ostatni spędzony tylko we dwójkę wspólnie, a mój tż naobiecywał swojemu ojcu, że przyjedzie mu pomóc w remoncie
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4738 |
|
Zadomowienie
|
No to mamy juz 3 kg
![]()
|
|
|
|
#4739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym chetnie poszla z toba ale za daleko ![]() Dzisiaj caly dzien mialam ochote na rogala swietomarcinskiego i co? Tesciowa przyjechala z pracy i po drodze kupila mi jednego Ale sie wstrzelila w moja zachcianke! Jednak mieszkanie z tesciami nie jest takie zle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4740 |
|
Zadomowienie
|
3 kg czego madi?🤔
Mandarynek? 😋😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Hello długi weekendzie 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.

Fajni ludzie 

Kupiłam w sumie tylko 2 tomme tipi, a potem 2 dostałam od położnej i 2 od koleżanki.