|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Adresy lumpeksów we Wrocławiu- zbiór!
bylam w tym lumpeksie co mowi suziaa za cuprum, ale nic w sumie nie wynazlam, ale skoro tak zachwalasz to sie przejde jeszcze raz i lepiej poszukam
.
|
|
|
|
#92 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#93 |
|
Przyczajenie
|
Hejka!
A czy ktoś może wie, gdzie dokładnie znajduje się ten lumpek na Traugutta "Pełna szafa"? Bo ja widziałam tylko "Nieszafe" (czy to ten???) |
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#95 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za info, może znajdę
Pozdroffki!
|
|
|
|
#96 |
|
Rozeznanie
|
Byłam wczoraj w kilku lumpeksach:
ul. Czysta - jest świetny, ubrania ciekawe i bardzo dobrej jakości, na wieszakach nie wisi nic zniszczonego. Ceny ok, łatwo wytargować kilkuzłotową obniżkę. Jedynym mankamentem są rozmiary zaczynające się od 40-42. ul. Skarbowców 85a - przystępne ceny, jednak nie ma tam zbyt dużego wyboru. ul. Chociebuska - ogromny lupeks, gdzie można znaleźć wszystko, dużo przecen (głównie na podniszczone rzeczy), sprzedawczynie chętne się targują. na przeciwko dworca Świebodzkiego - bardzo tanio, częściowa wycena, duży wybór, trzeba się jednak sporo napracować, żeby wypatrzyć coś oryginalnego. |
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
dodalabym jeszcze lumpek, ktory miesci sie na ul. szczesliwej, boczna Pereca. ciuchy na wieszaczkach, nawet nie najdrozej, gl marki, ktore wypatrzylam to H&M, VeroModa, Taily Wejli. dostawy sa w pon, wiec wtedy najlepiej wpasc
gdzie jest na przeciwko dw. swiebodzkiego dokladnie? chetnie bym sie wybrala, bo nie mam daleko |
|
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
Ten lumpeks jest w starym budynku z cegły, na parterze w jakichś magazynach.
Od Świebodzkiego musicie przejść przez Plac Orąt Lwowskich. Ale tak jak pisałam, rzeczy dużo, jednak większość jest zniszczona, chociaż wynalazłam tam piękną sztruksową kamizelkę - nowiutką. |
|
|
|
#100 |
|
Rozeznanie
|
Przeszłam się do lumpeksu na Balzaka 32B (podobno mają tam naprawdę fajne rzeczy), niestety godziny otwarcia, które właściciel ogłasza w internecie są niepoprawne. Sklep jest czynny w soboty od 10-13 (a nie 12-15).
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
cześć, jest coś godnego polecenia na Gaju ?
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem z gaju
![]() Na Żegiestowskiej jest świetny lumpeks 13 zł/kg a można znaleźć prawdziwe perełki.
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
a to chyba na mojej codziennej trasie hyhy,postaram sie po weekendzie zajrzec. Dzieki pink
|
#104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli chodzi o lumpex na zielinskiego, to bylam tam 2 dni temu i jest tam OKRUTNA WYPRZEDAZ 50% TANIEJ ciuchy codziennie dokladaja, wiec jest w czym wybierac ![]()
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
ponawiam moje pytanie co do kozanowa? czy ktoś zna tam jakiś fajny lumek?
[/QUOTE]hej, ja jestem z kozanowa, mamy taki maly lumpek na ulicy chyba celtyckiej zaraz za przystankiem wislanska po prawej stronie kolo wielkiej tablicy CEL MED. W poniedzialek, ma być nowa kolekcja wiosna- lato, wiec zapraszam, moze cos wynajdziesz
|
#106 |
|
BAN stały
|
Ja mogę polecić na pl. Legionów w Lotosie i na pl. Pereca !!! Cenią się w nich ale ciuszki są w dardzo dobrym stanie i często jeszcze z metkami !!!!!
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie dokładnie jest ten lumpeks koło zielińskiego?;>
|
|
#108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W poniedzialek, ma być nowa kolekcja wiosna- lato, wiec zapraszam, moze cos wynajdziesz [/quote]czyli dziś, to już za późno ale przejdę się innego dnia, może to i ten sam o którym mi kiedyś inna wizażanka mówiła ale go nie znalazłam bo nie znam kozanowa a ona nie pamiętała ulicy, jak mi podałaś ulicę to teraz powinno być łatwiej ;-) dzięki |
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo prosto trafic ... przed wejsciem na plac patrz przed siebie i za straganami (nad staganami) zobaczysz wielki budynek niebieski i napis MILION CIUCHOW. Ps. ja dzis od grunwaldu zrobilam sobie spacerek i przeszlam przez sienkiewicza i pozwiedzalam po drodze lumpy jakie sie znajduja na tej ulicy. W kazdym jest tez 50% taniej i wynalazlam sweterek i bluzeczke (sweterek taki w paski z NEW LOOK) za jedyne 13 zl ![]() pozdrawiam
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
Oblukałam te kozanowskie lumpki i w sumie kiepsko jest .... znalazłam ten na celtyckiej (?chyba?nie pamiętam ulicy), owszem ciuszki nawet fajne mogłabym się skusić na coś ale ceny zniechęcają, mam pewną granicę cenową po której kupuję w lumpeksach a tutaj byle bluzeczka kosztuje 17 zł. Za dużo jak dla mnie jak na lumpeks. Mieli też fajne butki ale poczekam na jakąś przecenę ;P Znalazłam też ten za biedronką chyba przy Pilczyckiej i tam podobna sytuacja :/ Nie jestem generalnie zadowolona szkoda że do kola sklepy mam tak daleko :/
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No może te dni, kiedy wszystko jest po 1,3 zł lub -70% są zachęcające,ale iiiile wtedy luuudziW dniu dostawy też bluzeczki są po 12-16, a nawet 18 i 21-zł! Jak dla mnie to też skandal . Wrocławskie lumpeksiki się trochę wycwaniły,ale i tak trudno mi je omijać
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Inaczej nawet nie zaglądam, wychodzę z założenia że skoro to lumpek ciuch powinien być tani. Masz rację, że sie wycwaniły! Niestety większość ma już takie ceny (wszystko na wieszaczkach i wycenione ale ja jestem cierpliwa, wiesz coś musiałoby mi się bardzo spodobać żebym zapłaciła prawie jak w normalnym sklepie. Do tego jak sobie uświadamiam za jaki grosze oni to kupują, zazwyczaj nie daję się skusić. A co do wyprzedaży to trzeba też mieć dużo szczęścia, żeby coś fajnego kupić, bo wszystko przebrane i jest na przykład pełno dużych rozmiarów, no ale często się opłaca poszperać. Przyznam jednak szczerze, że kusi mnie żeby pojechać tam kiedyś na dostawę ale na razie zwycięża bark czasu i kasy ![]() Zioła Ty nałogowiec jesteś Kochana! Ja też zaczynam być ale no tak jak pisałam wyżej ... Hehehe, jestem twarda!
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj byłam na Sienkiewicza -bo było wszystko za 1-3zł. Wyszłam tylko z 1 bluzeczką,ale jednak z "czymś" wyszłam Coraz więcej ludzi widzę w te dni, a w dniu dostawy trudno mi się przecisnąć (bo mała kobitka jestem) przez tłumy . Dni dostawy odradzam więc ludziom o słabych nerwach...to istny kocioł i chyba temat na osobny wątek - do czego są zdolne niektóre kobiety... .(Sama też omijam.)Zazdroszczę Ci silnej woli, bo wiesz...dzisiaj też mam pustkę w portfelu,ale tak sobie myślę,że tylko pójdę zerknąć czy jest coś ciekawego.... a może jak ładnie poproszę, to mi odłożą jedną rzecz... ale...ale...jeszcze nic pod zastaw nie dawałam, a widziałam już takie sytuacje
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
a ja odkrylam ostanio chyba raczej dopiero co otwary lumpeks a wlasciwie galerie second-hand przy hali targowej. po tej samej stronie, jak sie idzie od rynku to trzeba skrecic chyba za apteka w prawo. po schodkach i jestesmy. zreszta przed skretem stoi tablica na ziemi. a w srodku mozna kupic i torebki (cena jednej torebki, ktora mi sie podobala to 18 zlotych)i, buty, ubrania, kolczyki (moim zdaniem drogie, bo taniej takie same mozna kupic na ulicy. granica 12-20 zlotych). mozna rowniez tam znalesc swieczniki, wazoniki, ozodoby wielkanocne. a co do reszty cen to nie wiem bo sie zbytnio nie przygladalam.
|
|
|
|
#115 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie no powiem Ci, że ja też uwielbiam buszować ale wywindowane ceny mnie skutecznie odstraszają, tak jak już pisałam ![]() No widzisz ale zawsze coś kupiłaś! Jakbyś czasem wklejała w tamtym dużym wątku, to tutaj też możesz się pochwalić przy okazji. Pod zastaw mówisz, hehe, no ciekawe czy przyjmują a jeżeli tak to co? ![]() O tych tłumach w dniu dostawy tylko czytałam ale zdarzało mi się natknąć na tłum w dniu wyprzedaży! Też trzeba wtedy na siebie uważać! Wiem, to zazwyczaj jest jakaś masakra...al jakbyś chciała się poskarżyć to nawijaj, w końcu to wątek u lumpeksach więc myślę, że jak najbardziej! Poza tym fajnie się czyta takie opowieści![]() Cytat:
P.s. Off top-przepraszam z góry Zioła pytałaś na fryzjerskim jak moja praca mgr ale rzadko tam zaglądam więc nie odpisywałam, no więc ma sie dobrze ale jeszcze mam sporo pracy Mam w planie obronę w lipcu ale czas pokaże czy się wyrobię.
|
||
|
|
|
#116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisać pisać, a nie tylko ciuszki![]() Musiałabym na bieżąco spisywać swoje przemyślenia "po lumkowe". Najbardziej spektakularny zastaw jakiego byłam świadkem: UDKA KURZE! Reklamóweczka udek! Babci tak się spodobał trencz koloru gołębiego i torebka,że błagała panią aby przyjęła te udka w zastaw a ona: "migiem wskoczy w tramwaj 2, potem do autobusu - rachu ciachu i już jest z powrotem po te cudeńka". Innym razem, pewna pani-też starsza -zauważyła że mam wąskie spodnie i wpadła na genialny pomysł,abym przymierzyła na nie dół stroju kąpielowego dla jej wnusi A że kolejka była dłuuuuga, to na środeczku...No rozczuliła mnie - jak mogłam odmówić?A ile śmiechu było dookoła...uwielbiam takie pomysłowe babuszki! Wkleję kilka rzeczy,ale powtarzam te,które wkleiłam w wątku o zdobyczach ![]() Aha! Fajną masz stronkę Dodałam do ulubionych i będę obserwowała jak się rozwija![]() Cytat:
Czarna jedwabna z falbanką, pasek, żółty sweterek, czrne spodenki-zakochała się różowe spodenki, pościel z satyny(2 komplety wzięłam, bo nowe i zapakowane
|
||
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze
sweterek atmosphere ze srebrną nitką; branzoletka chabrowa..mmmm fioletowy sweterek; korale; bluzeczka, która będę nosiła jako spódniczkę ![]() spódniczka biała |
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
ziola oddaj mi czarna bluzke i ten sweterk fioletowy. piekne sa
![]() a co do galeri second-hand to nic nie kupilam, bo weszlam wtedy tylko na chwile na ogledziny co to jest i co posiada w swym asortymencie
|
|
|
|
#119 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mmmm, heheA zakupy śliczne! Najpiękniejsza czarna bluzka, pasek niebieski, tudzież chabrowy i bransoletka do kompletu- superrr oraz fioletowy sweterek i czarny naszyjnik! Wszystko pikne! Powiem Ci, że pościel też Ci się ładna trafiła A co do stronki dziękuję, uzupełniam ją co jakiś czas ale część projektów mam jeszcze w domu u taty i to ręcznie kreślone wiec zanim je zeskanuje itd. to trochę czasu minie Pracę dziergam, nie bij! Będę pisałam nawet w święta, w sumie nie mam wyjścia...heheCytat:
![]() A ciekawe jak tam mój kozanowski lumpek, czy Pani zrobiła jakąś przecenę będę musiała zajrzeć przy okazji spacerku ![]() Dziewczyny poza tym Wesołych Świąt Wam życzę, smacznego jajka i mazurka! |
||
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
hej Wizazanki
zainspirowana waszymi namiarami na lumpki wroclawskie ruszylam pewnego slonecznego dnia z mapa... ul. Czysta (no naprawde ekskluzywne rzeczy, ale firmowe plaszczyki wiosenne 40-60zl oplaca sie bardziej niz jakas szmata z zielinskiego za 100zl- JESLI COS ELEGANCKIEGO I KONKRETNEGO TO TYLKO TAM) kolejny to ul. Kosciuszki od strony wlasnie ul. Czystej na rogu (nowy lumpek) ale z cenami przesadzaja ewidentnie- kto kupi buty uzywane za 70 zl? lub sukienke firmy (89zl)GEORGE ktora nalezy do angielskich marek, ktore produkuja dla TESCO. Chyba w anglii nowa sukienka bylaby tansza. Oczywiscie polecam lumpki na ulicy wrecz magicznej ul. Komuny Paryskiej zawiodlam sie jednak na odziezy skandynawskiej, moze dlatego, ze bylam tam w czwartek i zostaly same jakies dresy porwane, ale idac w gore ta ulica sa jeszcze dwa male lumpki mozna sie potargowac i torebke na wiosne- lato wyrwac za 5zl i bluzeczke H&M za 10zl Kola sklepy maja duzoooo ciuchow, ale bardzo male pomieszczenia, i trudno sie oglada, nie wiem dlaczego wszystko sprawia wrazenie szmatowatych rzeczy.I musze zaznaczyc, ze zaatakowal mnie manekin po prostu sie na mnie przewrocil i myslalam, ze kolezanka mnie wola, bo cos fajnego zobaczyla, ale okazalo sie ze to manekin i pewna pani mnie uratowala ![]() Ach te Kola sklepy ![]() Jesli macie jeszcze jakies ciekawe adresiki lumpkow to ja prosze ladnie, znow pokresle w mojej mapie miasta i wybiore sie na male łowy ![]() Pozdrawiam wizazanki lubiace buszowac po naszych wroclawskich lumpkach
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

.

Pozdroffki! 

[/QUOTE]
No może te dni, kiedy wszystko jest po 1,3 zł lub -70% są zachęcające,ale iiiile wtedy luuudzi
.
.(Sama też omijam.)
Pisać pisać, a nie tylko ciuszki