Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-11, 01:51   #3181
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Dzisiaj Maja kończy 5 miesięcy <3

---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:50 ----------

Dobranoc. Idę dalej spać

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 02:26   #3182
fiazo
Zakorzenienie

Najlepszego dla Mai

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 04:12   #3183
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

My u teściów. Gabi jak padła o 20 to spala do 3! Juz dawno takiej nocy nie bylo. Co najlepsze kosta tu straszna, ale widać w domu też muszę przestać myśleć o tym.ze będzie jej zimno tylko spac przy zakreconym kaloryferze nadal. Igi oczywiscie odkryty bo mu cieplo! to moje dziecko kapie sie w zimnej wodzie, na letnią krzyczy, ze mu za ciepła... moze do morsów trafi?
Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Z zegarkiem to nie, ale patrzę że np jadł godzine temu to raczej nie jest głodny tylko coś innego mu dolega itp. Jak ewidentnie głodny to daje butle, przecież nie glodze

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Aaaa wiecie co???

Odwróciłam się bo chowałam do segregatora dokumenty a Maly steka sobie. Ja się odwracam do niego a on na brzuchu! I tak się cieszy!

Mialam.pisac, ze chlopak.spac chce
Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Chwalę się, że i mój Niedźwiadek zaczął przewracać się na brzucholek.
Teraz mało co na plecach leży bo zaraz fik i brzuch.
Ale jeszcze ma kłopot z powrotem na plecki i jest lament o pomoc😉
Brawo!!
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
No właśnie na takich trafiam...
Ale to najbliższy szpital, a wiadomo, że zależy mi na szybkim załatwieniu spraw, jak się ma dziecko.
no mógł, ale telewizor w pokoju obok był ważniejszy...

e tam wsiadasz w tramwaj, autobus i jedziesz! sprawdzasz tylko jaki numer, ulica najpierw jeden przystanek, później dwa...
No ale fakt, z kimś raźniej

Odpocznij!

Czy tylko ja tak rzadko ostatnio wychodzę z dzieckiem na dwór??
Nudno mam na wiosce i po prostu samej mi się nie chce...wiem, że powinnam, dla dobra Hani, ale...
ktoś jeszcze tak ma??
Ojej, oby to nie bylo nic poważnego. Dziwne ze usg nie zrobil. Ja ostatnio mniej wychodziłam. Ale wczoraj w chuscie wyszlam, chociaż wózek byl już spakowany na wyjazd. Tak pięknie bylo (temp ok 0, ale slonce)

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ja wychodzę na spacer, bo mam ku temu dwie motywacje:
1. Marysia mi wtedy śpi ok. 2 godzin, więc mam dziecko z głowy
2. Spalam kalorie z drożdżówki/ ciasteczek/snickersa, które sobie na początku spaceru kupuję w Biedronce 😂😂
Haha

Przez to.dluzsze spanie ciagiem jest 4rano i czuję sie wyspana sama padlam o 21 30 i tylu godzin na raz od kilku tygodni nie przespalam.
A tutaj cos dla tych, ktorzy szukają prezentu dla malucha w wieku od 6mies do 5lat
http://www.rudymspojrzeniem.pl/2016/...la-dzieci.html

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 07:44   #3184
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez masuriangirl Pokaż wiadomość
australia87 u wszystko ok. Olek jest pod opieką poradni nefrologicznej, ale na szczęście nic poważnego mu nie dolega.
Teraz mamy jakiś ciezki okres. Noce są okropne. Budzi się bardzo często. Właściwie co godzinę mamy pobudke. Wszystko wskazuje na ząbkowanie...
Przepraszam, że nie cytuję, ale ciagle Was nadrabiam

Olej nadrabianie!
U nas tak samo. Też pod kontrolą poradni neurologicznej jestesmy i też w nocy pobudki co godzina. Jak nie częściej

Jeszcze mąż dał popis, wrocil o 4.30 a raczej go przynieśli. Mówił że będzie kolo 1-więc się martwiłam. Wiem że ma slaby leb.
Nie chce mi się gadać nawet, jestem wykończona
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 08:02   #3185
Lena_Marlena
Rozeznanie

Zabciu blisko do podłogi może być tylko żeby była cyrkulacja powietrza zależy jakiej wielkości byście chcieli to łóżko bo jeśli np 2x2 to wystarczy ułożyć palety i rzucić materac i gotowe jeśli mniejsze to trzeba niestety pociąć

Asiu ja się spoce jak się ubiore pierwsza więc ubieram jego i chwytam s rękę kurtkę i wychodzimy ubieram się jak położę go w wozku

Najlepszego Maju!

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Miałam zapytać czy nadal Wam wypadają włosy? Zauważyłam że mi już dużo mniej po przeczekaniu ręką już nie mam całej garści.. tylko pół ale mi całe życie mocno wypadały więc mogę powiedzieć że jest normalnie

Jedziemy dziś na cały dzień do rodziców i dziadków moich sieć pewnie nie będę miała czasu Was czytać i znów będę dwa dni nadrabiać
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 08:32   #3186
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Aniu a co Cię tak denerwuje kochana?Może potrzebujesz po prostu chwili odpoczynku.Nie możesz wyjść np do sklepu po chleb bez Majeczki?Ciągle mówisz że się przy niej tak denerwujesz a to raczej chyba nie jest normalne.Dzieci to bardzo dobrze czują.Raz na jakiś czas rozumiem że człowiek ma dość i jest zdenerwowany ale piszesz to codziennie.Moze wizyta u psychologa?Nie pisze tego w złej wierzę. Bardzo bym chciała żebyś cieszyła się z macierzyństwa a nie ciągle wkurzała

My też mamy ten sztyft z Musteli.Potwierdzam jest superJest wygodny w użyciu.Ma bardzo dobry skład. No i ekstra pachnie

My dziś pójdziemy na spacer po południu bo -1 u nas a niemam kurtki do nosidła i byśmy zmarzły. Oby to moje dziecko polubiło się że spacerówką bo będzie ciężko inaczej .

Dziewczyny a możecie mi napisać jak wygląda u Was spacer?Tak od momentu wyjścia z domu.Jak się szukujecie do spaceru?Wychodzicie i dzieci od razu śpią?Nie płaczą wcale a wcale?Ile śpią na spacerze a ile mają aktywności?Czy tylko śpią?

Cześć dziewczyny, my staramy się wychodzić codziennie na godzinę, Kubuś zazwyczaj usypia, z Lilka to różnie bywa, raz usnie, raz nie. Wczoraj Kubuś cały godzinny spacer przespał, a Lila nawet oka nie zmróżyla, zaczęła marudzić dopiero jak wracaliśmy do domu.
Jak były małe to zdarzało im się płakać, teraz bardzo rzadko, wozimy się jeszcze w gondolach i leżą jak zahipnotyzowane. Mój tż jak były małe, rzadko z nimi wychodził, tak teraz uwielbia.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 09:12   #3187
kacian
Raczkowanie

Cytat:
Kanwa hmm faktycznie może być ciężko w kombinezonach czapkach i pod kocemnie przemyślałam
Nosidło to też niezła opcja chociaż pewnie nie siedzi mała?
Ale jednak wózek by odciazyl Twój kręgosłup.

Kacian no teoretycznie godzina jest dozwolona tylko że tu pojedziesz gdzieś samochodem powiedzmy pół godziny drogi + załatwienie spraw pół + powrót + spacer to w ciągu dnia jest już 2,5h no ale pewnie codziennie się tak nie zdarza kurcze to wychowywanie małych ludzi to jednak ciągle kompromisy. No coz - czasem wybranie mniejszego zła jest jedyną rzeczą jaką możemy zrobić. Ty najlepiej znasz swoje dziecko i sytuację więc wiesz co dla niego dobre
Ale usypianie to macie ciekawe

Zabciu najpopularniejsze co mi przychodzi do głowy to paleta ale sądzę że można coś wymyślić innego, może listewki ułożone w poprzek takie jak w łóżku? No i nie wszystkie materace się nadają na podłogę
http://www.meblemix.pl/blog-milosnik...odloge,25.html
Sporo ludzi trzyma materac na podłodze lub dywanie i nic się nie dzieje po kilku latach ale nigdy nie wiadomo

Aniu mój do około 3 msc życia był kapany przed 22 bo inaczej nie spał po kąpieli stopniowo kapalismy i usypialismy wcześniej

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Trzeci raz wchodze Wam napisać że jest promocja w smyku i zawsze zapominam bo czytam i coś innego pisze

Idę spać, dobranoc
Lema masz rację, jak się zsumuje cały dzień może wyjść całkiem długo czas i dlatego ja nikomu nie polecam u nas się sprawdza bo mała faktycznie godzinę dziennie na spacerze w foteliku. Jak muszę coś ogarnąć, to jadę sama. Jestem w tej komfortowej sytuacji, że mama i teściowa na miejscu, to Pati zawsze ma z kim zostać. A jak musimy ogarnąć razem to zazwyczaj wypada w takich godzinach ze i tak spacer mam odpada
A to usypianiem to wczoraj było takie fajne przed wczoraj biegałam z bufetem na wierzchu i powtórzyłam wszystkie znane mi pozycję do noszenia kilka razy w końcu mąż przyszedł i uśpił. Przy okazji uświadomił mnie ze widać mnie przez okna
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Dzisiaj Maja kończy 5 miesięcy <3

---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:50 ----------

Dobranoc. Idę dalej spać

100 lat Majeczka
kacian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 09:32   #3188
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Zabciu blisko do podłogi może być tylko żeby była cyrkulacja powietrza zależy jakiej wielkości byście chcieli to łóżko bo jeśli np 2x2 to wystarczy ułożyć palety i rzucić materac i gotowe jeśli mniejsze to trzeba niestety pociąć

Asiu ja się spoce jak się ubiore pierwsza więc ubieram jego i chwytam s rękę kurtkę i wychodzimy ubieram się jak położę go w wozku

Najlepszego Maju!

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Miałam zapytać czy nadal Wam wypadają włosy? Zauważyłam że mi już dużo mniej po przeczekaniu ręką już nie mam całej garści.. tylko pół ale mi całe życie mocno wypadały więc mogę powiedzieć że jest normalnie

Jedziemy dziś na cały dzień do rodziców i dziadków moich sieć pewnie nie będę miała czasu Was czytać i znów będę dwa dni nadrabiać
Dzień dobry.

Ale palety trzeba ogarnąć, wymalować, przeszlifować. Pozatym nie ma masz szans aby dwie obok nam się pomieścily. Musialabym szafeczki wywalićn a tego nie chce.

Ja tak samo ubieram Gabi, a pozniej szybko siebie i wychodzimy. Ona czeka w wozku.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Gorzej u nas od tygodnia. Gabi jęczy w nocy cześciej, zwlaszcza nad ranem. Wydaje mi sie, ze brzuch. Ale nie umiem jej uspokoić to daje cycusia.
Robi kupke ostatnio zaraz po wstaniu (czyli wlasnie w tej chwili) wiec moze to ją tak gniecie.
Chyba dam jej dziś koperek na wieczór, dawno nie piła więc zobaczymy.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-11-11 o 09:43
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 09:33   #3189
ania230
Zakorzenienie

Na aliexpres obniżka już trwa

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-11-11, 09:43   #3190
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Na aliexpres obniżka już trwa

tylko muli coś

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 09:53   #3191
kacian
Raczkowanie

Cholewka obcięłam Pati paznokcia na palcu jednej stpy i się obudziła . Drugiego na tej drzemce juz nie ruszam. Ta to ma spanie
Stary 2016-11-11, 10:01   #3192
australia87
Zakorzenienie

Dziewczyny, wiedziałyście po co są te zakładki na body? Bo ja nie Człowiek uczy się całe życie
http://www.mamasy.pl/a/oto-dlaczego-...onach-172.html
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 10:11   #3193
201711281320
Konto usunięte

Ja nie obcinam na spaniu, bo zaraz by się obudził.

Moje dzieci szalone zamiast się lenić w dzień wolny to zapisali się na biegi i pojechali o 8 rano

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Dziewczyny, wiedziałyście po co są te zakładki na body? Bo ja nie Człowiek uczy się całe życie
Teraz mi to mówisz? A ja czasem po zdejmowaniu bodziaka po kupsztalu musiałam myć głowę Ignasiowi
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 10:16   #3194
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

Moje dzieci szalone zamiast się lenić w dzień wolny to zapisali się na biegi i pojechali o 8 rano

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Teraz mi to mówisz? A ja czasem po zdejmowaniu bodziaka po kupsztalu musiałam myć głowę Ignasiowi
Ja wczoraj miałam już tego linka wstawić, sorry za obsuwę Ale przetestowałam to i rzeczywiście bardzo to ułatwia życie!!

A dzieci faktycznie szalone!
Stary 2016-11-11, 11:00   #3195
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
tylko muli coś

Ja przez telefon kupuję i nic się nie dzieje

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-11-11, 11:07   #3196
motylek1984
Zadomowienie

Kobietki rabaty do 13 są na smyku.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 11:38   #3197
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Ja przez telefon kupuję i nic się nie dzieje

Pisały dziewczyny żeby nie kupować teraz, bo przed tą "promocją" ceny znacznie wzrosły.
MariaF napiszę Ci o książce wieczorem, ok? I foto spisu treści wrzucę.
miszkaa "Moje dziecko nie chce jeść" możesz u siebie kupić tylko że w engliszu, bo to Hiszpan napisał i w wielu krajach wydawali, wiec powinno być.

Dzień dobry śmigamy na spacerek, piękne słonko, to aż się buzia cieszy (mimo że coś mnie chyba bierze. ,a imbir się wczoraj skończył,ech)
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 11:43   #3198
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Pisały dziewczyny żeby nie kupować teraz, bo przed tą "promocją" ceny znacznie wzrosły.
Kupiłam te rzeczy które są tańsze po obniżce niŻ przed.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-11-11, 12:08   #3199
kacian
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

To obcinacz na "żywca"?? Masz jakiś patent żeby nie uciekało dziecko z rączkami i nóżkami? Próbowałam przed chwilą to tylko dostałam kopa
Stary 2016-11-11, 12:40   #3200
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nasz położna właśnie dziwiła się, że my ubieramy przez głowę.
Bo oni tu ubieraja od dołu.
Jest to jakiś sposób na awaryjne sytuacje ale nie polecam za często bo bodziaki się rozciagaja. Widziałam po niektórych jak dostałam.

No nie mogę...
Leżę sobie z Kuba po kp. On próbuje się podnieść. A za co lapie żeby się udźwignąć? za moją pierś! !!😵
Facety!

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
miszkaa "Moje dziecko nie chce jeść" możesz u siebie kupić tylko że w engliszu, bo to Hiszpan napisał i w wielu krajach wydawali, wiec powinno być.

Dzień dobry śmigamy na spacerek, piękne słonko, to aż się buzia cieszy (mimo że coś mnie chyba bierze. ,a imbir się wczoraj skończył,ech)
Dzięki.
Kupię jednak polisz wersje bo aż tak dobra w engliszu nie jeste😉

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kacian Pokaż wiadomość
To obcinacz na "żywca"?? Masz jakiś patent żeby nie uciekało dziecko z rączkami i nóżkami? Próbowałam przed chwilą to tylko dostałam kopa
Ja Starszemu też na spiocha i później do 3 lat tak obcinalam bo nie dał inaczej. Nogi nadal na spiocha.
Młodszemu na zywca, na spokojnie przytrzymuje i daje radę.
Chociaż czasem potrzeba kilku podejść bo tak wymachuje rączkami

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Po dzisiejszej nocce mam wielką ochotę przejść na mm i kaszki.
Kuba przeszedł sam siebie i to wcale nie z ilością karmien...
Pierwsza pobudka o 22,15 zjadł z obu piersi i jeszcze bylo mało więc dorobilam 150 ml mm. Zjadł i co z tego! nue spał przez 1,5 godz. Wysłałam do niego męża bo i tak gapil się w kompa a ja poszłam spać. Kolejne karmienie 2.45 i znów disco do 4 . Kolejne karmienie o 5.40 i spał do 7.14.
Te przerwy po karmieniu mnie wykańczają. Nie mam siły rano podnieść się z łóżka. Jutro będę w sklepie to popatrze na jakieś kleiki i spróbuję na noc zageszczac mleko. Zobaczymy.
Być może skok się do tego przyczynia więc poczekam jeszcze trochę. Jak już tak będzie to przechodzimy na mm.

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 12:41   #3201
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Maria przeciaganie dziecka na siłe gdy jest zmęczone przynosi odwrotne skutki.
Np Gabi śpi 3x30min. I czasem ta ostatnia drzemka wypada 18 gdy caly dzien sie przeciagnie i mimo to jej pozwalam usnąć i wtedy pół godziny pozniej np usypia. (Przewaznie drzemka 17.30-18 wtedy zasypia normalnie.)
Dzis np druga drzemke miala dlugą, bo prawie 2 godzinną, leżałam kolo niej i czytalam to dlatego wstała o 17 wiec juz na 3 drzemke nie bede kladła, bo tyle 'wytrzyma'. Nie chodzi w tym sen rodzi sen aby spac w dzien po kilka godzin, bo wtedy wiadomo, ze spac sie nie chce, tylko chodzi o to że dziecku zbyt zmęczonemu ciężko zasnąć.

Nie wiem czy zrozumiale to napisałam
Ok, kumam, wielkie dzięki. Moj czasem jak pośpią do 16tej to nie idą na drzemkę, różnie, ale nie zauważyłam tu korelacji ze snem nocnym, wczoraj poszły na drzemkę obie, a i tak Kinia w nocy szalała, a Dorcia spała ładnie. Na jakimś blog, chyba zdrowy sen dziecka, czytalam, że w tym wieku czas ostatniej aktywności powinien wynosić jakieś 2,5 godziny, u mnie jest czasem 4 i różnicy brak.

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Maria Francesca ja mam z Musteli płyn do kąpieli i śmierdzi a ten sztyft pachnie miodkiem

To dobrze, ja mam próbkę Musteli Hydra Bebe i zapach ma tak ostry i babciowy, że zaryzykowałabym twierdzenie, że po prostu śmierdzi. Chyba też kupię ten sztyft.

Cytat:
Pewnie, cierpliwie poczekam, z góry wielkie dzięki.

Cytat:
Napisane przez kacian Pokaż wiadomość
Ja etż obcinam " na żywca", z reguły kładę na przewijaku, tm się uspokajają nie wiem czemu i lecę, u nóg tak samo, siadam tylko wtedy na taborecie i działam. Na początku oczywiście była wrzawa, ale nauczona jestem przy opiece nad zwierzętami, że w takich sytuacjach trzeba mieć upór maniaka i jeśli coś nie boli to zwierze się w końcu przyzwyczai, okazało się, że z dziećmi jest tak samo. Pisałaś też o odparzaniu pod szyjką i przykrym zapachu, zauważyłam ,że dzieje się tak jak spłynie tam mleko, więc co jakiś czas przecieram tam wilgotnym wacikiem, suszę i pudruję mąką ziemniaczaną.

Zabcia pisałaś o materacu, że się nie mieścicie, my też mamy 140 i do tej pory był super, czasem nad ranem śpimy w czwórkę, ale oczywiście my z mężem zgnieceni po bokach łóżka i któreś z nas pod kocem, bo kołdry nie starcza, a gwiazdy oczywiście rozwalone na środku.

Mam pytanie odnośnie kaszek np. Holle, czym to się różni od zwykłej kaszki, nie można np. zrobić zwykłej jaglanki i ewentualnie kupić wersję bio? Pytam ,bo naprawdę nie mam pojęcia, mam na myśli oczywiście te bezmleczne.

Przyjechał teściu i poszli z mężem i dzieciakami na spacer, chwila ciszy i spokoju, czekam na moją mamę. Trzymajcie się i miłego świętowania.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 12:57   #3202
ania230
Zakorzenienie

Ruszamy na spacer

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-11-11, 13:01   #3203
zabciajs
Zakorzenienie

Maria, my max 3 godz aktywnosci przed snem nocnym.

Ja tez obcinam 'na żywca' paznokcie

Powaznie na 140 miescicie sie w 4? Ja to uwazam aby koldra Gabi nie przydusiła. Mąż ma osobna i też uważa. I Gabi lubi spac z rękami 'na jezusa' i wtedy strach, ze jej zgniote.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Ruszamy na spacer

My już po. Przewaznie wychodzimy o 11.30.
Stary 2016-11-11, 13:18   #3204
australia87
Zakorzenienie

My też już po spacerze Szaro, buro i ponuro, ale dotlenić się trzeba
Stary 2016-11-11, 13:38   #3205
Madzia9999
Zakorzenienie

My przed spacerem wróciłam od kuzynki, Hania miała ok 13 porę na mleczko i spacer potem od 13:15 śpi. Przeniesiona z auta do domu w foteliku śpi nadal nie ruszam obudzi się mleczko i wtedy ruszymy na spacer.

U Nas też szaro-buro.

Sophia Loren
Stary 2016-11-11, 14:18   #3206
zabciajs
Zakorzenienie

A mnie bardziej ciesza spacery teraz niz w lecie. Slonce nie razi, pachnie lasem, grzybami, zimnawo uwiellbiam
W lecie wolałam siedziec pod parasolem w cieniu
Stary 2016-11-11, 14:43   #3207
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie bardziej ciesza spacery teraz niz w lecie. Slonce nie razi, pachnie lasem, grzybami, zimnawo uwiellbiam
Ja latem uwielbiam spacerować ale ja z tych co jak są nad woda to all Time w słońcu

Sophia Loren
Stary 2016-11-11, 15:04   #3208
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
A ja lubię obie pory
Wróciliśmy bo trochę zmarzlam. Majunia jeszcze śpi

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-11-11, 15:09   #3209
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Ja latem uwielbiam spacerować ale ja z tych co jak są nad woda to all Time w słońcu

Cytat:
A ja lubię obie pory
Wróciliśmy bo trochę zmarzlam. Majunia jeszcze śpi

Ja mam jasna karnację, wiec na slońcu to jedynie nad oceanem Ale już mniej się go boje jak kiedyś
Ale w tym roku polubilam lato, bo do pracy na tym upale nie musialam chodzić

Teściowa w szpitalu nadal. Mąż chce ja odwiedzić, powiedzialam że panuje jelitówka i nie bede ryzykować. Przesadzam? Bo nie wiem w sumie.
Stary 2016-11-11, 15:37   #3210
ania230
Zakorzenienie

Ja uwielbiam lato zawsze wtedy wychodzi mi więcej piegów : D
Uwielbiam się opalać

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości