|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Mój odkurzacz nic nie tknie z 'odpadów'. A co do normalnego jedzenia to zalezy od humoru od dnia i od tego czy kawaleczki mu sie podobają
|
|
#3273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój starszy syn jest bardzo absorbujący. Nie pobawi się sam, zawsze i od zawsze musi mieć towarzystwo. Do tego nue skupi uwagi, wszystko go szybko nudzi. Uwierz mi, po całym dniu łeb mi pęka. Od gadania, od wymyślania itd. Teraz jest jeszcze drugi malutki człowiek i muszę być rozdwojona. Kiedy więc przychodzi weekend czy popołudnie i mąż wraca do domu, wolę włączyć sobie muzykę (lub nie) i gotować czy zmywać stertę naczyń niż być nadal na etacie z dziećmi. To dla mnie taki czas na wyłączenie się a chlopaki bawią się, wyglupuaja i to jest ich wspólny czas i m.in. dzięki takim chwilom mają cudowny kontakt. ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
Jak to mawia mój kolega... Trzeba mieć zdrowie żeby chorować! |
||
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnej nocy dziewczyny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mimo wszystko czasem to ja chcialabym sie pobawić, bo w tygodniu to pewnie milion innych rzeczy do zrobienia- to pranie, to gotowanie itd.
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Papki, a z czasem, jak już miałam pewność, że coś tam zje to zaczęłam podawać kawałki do rączki. Daliśmy radę! |
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To że jesteś w jego gabinecie to nie znaczy od razu, że jesteś nieporadna życiowo czy masz jakieś dziwne problemy. |
|
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierw papki a potem normalne jedzenie.Dobranoc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od tygodnia daje Nadii słoiczki, codziennie po trochu, ale kiepsko nam to idzie narazie haha
jeszcze jakies owoce troche zjadła ale warzywka juz nieNie gotuje sama bo nie mam swoich warzywa/owoców ani sprawdzonych a to co w sklepach czy ryneczkach to bałabym sie, wole juz te słoiczkkki bo chociaz wiem, ze przebadane Głownie Hipp Bio
|
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego wiem że nie jest mi potrzebny.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież nie podajesz kaszki na sztywno, łyżeczką tylko lekko zageszczasz więc spokojnie ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
Tylko pamiętaj, że Ty jednak jesteś z dzieckiem cały dzień ( trochę się bawisz, trochę gotujesz ale jesteś przy niej a tata ma tych wspólnych chwil zdecydowanie mniej... a relacje budują się od pierwszych miesięcy. Trzeba dać tatusiom szansę😀 Mi od zawsze zależało , żeby dzieci miały z tatą taki sam kontakt jak ze mną, żeby mąż potrafił się nimi zająć od A do Z i to nam się udało. Myślę, że właśnie m.in.takiemu "układowi" ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Ja zaczynalam od słoików bo nie miałam dobrej jakości warzyw. Później gotowałam swoje zupki . Na szczęście mojemu było obojętne i w sumie osobiście nie słyszałam o przypadkach o których Madzia wspomina. Być może faktycznie się zdarzają bo dzieci są różne i maja również swoje upodobania... |
||
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czesto maż szedl do Gabi jak zdarzyło jej się przebudzić gdy juz spala na noc. A od tygodnia ma faze na mame i widze, ze mu przykryko. I mam uczucie, ze to tez przez kp..tatus nie wyciagnie i jej nie da. Nie zostanie z nią narazie na cały dzień. Zreszta teraz nie ma kiedy aby z nia w ogole został nawet na chwile. Jedynie oczywiscie jak ma coś wolne, ale ja jestem przewaznie blisko.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-11-11 o 22:54 |
|
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to czasami mam tak dosc, że chętnie bym skorzystała... |
|
|
|
|
#3285 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też dziś zaczęłam czytać. Już w sumie nie wiem,czy Np można podawać kaszke,albo zupkę jarzynowa. Niby normalne jedzenie,ale dziecko samo tego nie zje. A dawać same składniki zupy,albo kaszę w kostkach, to mi się nie widzi. Szczególnie na początku Cytat:
Cytat:
Nie sądzę, że to coś złego, szukałam pomocy,ponieważ czułam się źle sama ze sobą. A pamiętam,że jak siedziałam pod 1 gabinetem,to przyszła kobitka i opowiadała ludziom, że dawno się tak cudownie nie czuła, a to wszystko dzięki terapii i lekom od pani doktor Jejku, 2 dni Was nadrabialam od jakichś 3 dni Basia ma problem z zaśnięciem, po 2 cyckach mąż ją musi jeszcze chysiac z 30 minut na klacie. Ale bez tragedii. W dzień śpi jeszcze krócej niż do tej pory,jakoś może z godzinę, masakra. Spacery się za to poprawiły,np wcZoraj byłam i Basia cała drogę miała otwarte oczy,ale nie płakała W tym wszystkim najgorsze jest to,że nie mam z mężem czasu ani siły na przytulanki. Jak o 22 usnie to mi się oczy zamykają. Chociaż wczoraj mi mąż powiedział, że się bardzo dobrze zajmuje naszym dzieckiem wzruszyłam się A teraz zmykam spać,dobranoc:-* |
|||||||
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Też uciekam spać
jutro tz przyjedzie z moim tatą. Od środy TZ,Nas nie widział. Posiedzimy u rodziców do niedzieli i po obiedzie ruszamy do siebie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabcia, jeszcze nie raz będzie mu przykro. Nue chce się wymadrzac ale to dość ważna kwestia. Jutro Ci napiszę😉 Teraz uciekam spać . Dobranoc. |
|
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja spać nie moge
|
|
|
#3289 |
|
Zadomowienie
|
MariaF, miszka i kto tam jeszcze chciał coś więcej o książce Gonzaleza "Moje dziecko nie chce jeść"
Po I całej jeszcze nie przeczytałam. Bardzo fajnie się tę książkę czyta-zrozumiały język, rzeczowa i jeszcze z poczuciem humoru, wiele przykładów. Mówi o mechanizmach głodu i jedzenia u dzieci, o tym, że są takie okresy, kiedy dzieci jedzą mniej niż do tej pory (np. po roczku), że mleko ma znacznie więcej kalorii niż warzywka i dlatego niemowle woli się szybko najeść małą ilością niż tracić czas na tzw. stałe pokarmy. Zwraca uwagę na to, jakich błędów nie popełniać. Obrazowo pokazuje np. co się stanie, gdy codziennie wciśniesz niemowlakowi 10ml mleka więcej niż potrzebuje. Co mnie zaskoczyło, to informacja, że zalecenia z 1982r mówią, że mm też karmimy na żądanie. Zaskoczyło nie dlatego, że mm na żądanie, tylko że u nas dopiero teraz to wprowadzają!! Dowiedziałam się też, że część tzw. apetizerów to psychotropy. Daleka jestem od podania dziecku takiego czegoś, ale mi moja mama podawała, bo wstydziła się, że jestem taka chuda, no i strasznie wybrzydzałam przy jedzeniu😉 Mam nadzieję, że to były tylko niewinne witaminki. Jego metodą na niejadka jest niezmuszanie dziecka do jedzenia. Ale wiele więcej można się z tej książki dowiedzieć. Szybko się czyta. Ogólnie polecam bardzo. Wklejam spis treści i moje ulubione zdanie (z tej części, którą przeczytałam) dotyczące akurat kp.
nikt nikomu nie byłby potrzebny." [ks. J.Twardowski] Edytowane przez Cierpliwosc Czas edycji: 2016-11-12 o 01:00 |
|
|
|
#3290 |
|
Wtajemniczenie
|
No w końcu was narobiłam😁a miałam do nadrobienia jakieś 20 stron więc od wtorku czytałam w wolnych chwilach a wy dalej pisałyście i dlatego tyle mi zeszło i nawet nie próbuje cytować.
Widzę że ruch nam się tu zrobił. Parę zgub się odnalazło i mamy nową mamusię witaj i pisz już z nami.U nas trwają przygotowania do akcji " Powrót do pracy". Niania jest wybrana i zaklepana a ja wykasowałam już jedno kamienie, zamiast cyca dostaje mm. Nawet szybko chwycił, a mi się głupiej przykro zrobiło że bardziej nie walczył o cycusia. Choć dalej będę go karmić jak tylko będę w domu i w nocy. U nas też ostatnio nocki tragiczne. Śpi niespokojnie, drapie się i budzi z płaczem. Pierwsze kamienie też jest coraz wcześniej ale powtarzam sobie że to minieCo do obrotów to u nas postęp jakiś jest. Na boczek się umie przekręcić i dwa razy z brzucha na plecy się obrócił. Na resztę czekam Było poruszane kilka kwestii to się wypowiem😜 Odnośnie ☠☠☠☠☠☠☠☠☠a to wierzcie mi jest wart każdej złotówki jak dla mnie😁mam go ponad 4 lata i dużo korzystam. Ja trochę cwaniara jestem bo wam tak pisze, żeby tyle kasy wydać a swój dostałam od mamy, ale ręczę że jak by mu się coś stało tfu tfu to z miejsca kupuję nowy. Odnośnie posiadania dzieci to zawsze wiedziałam, że chce je mieć. Jako że z tż zeszliśmy się trochę późno bo ja miałam 27 a on 32 to i tak odwlekliśmy ile się dało ciążę planowałam tyle co ślub czyli jakieś 1,5 roku a i tak na początku płakałam pod prysznicem, że straciłam wolność i nie mogę iść szaleć całą noc i miałam wyrzuty sumienia, że może za mało to moje dziecko kocham skoro tak myślę. Teraz po prawie 5 miesiącach kocham nad życie to moje dziecko, ale to uczucie nie było takie od początku. Co do drugiego dziecka to mam plan zacząć się starać w 2018. Chciałabym mieć dziecko z kwietnia lub maja, więc musiałabym zrobić je w wakacje, ale nie wiem czy nie zaczniemy wcześniej Mój Wojtek lubi spacery i zawsze na początku nie śpi tylko się rozgląda, dopiero później zasypia. Ostatnio coraz mniej śpi na spacerze, ale też nie marudzi więc ok. Na spacer wychodzimy tak, że ja go ubieram a potem biegam po całym domu, bo oczywiście zapomniałam sobie połowy rzeczy przygotować Uciekam spać Dobranoc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3291 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, że się z wieczora zrobiła noc i za odwrócone zdjęia, ale na tablecie mam je zapisane dobrze, więc już wolę nie kombinować z obracaniem.
Dobranoc
|
|
#3292 |
|
Rozeznanie
|
Tak dziewczyny, chodziło o jabłko,a nie jajko. Przesiadam się na nowy telefon i tu słownik strasznie chce mi pomoc.
|
#3293 |
|
Konto usunięte
|
Looo matko ale nastukslyscie! Nie wiem czy mi dziewczyny pozwolą się do wszystkiego odnieść... próbuje
U nas nocka lepsza. Pobudki co 1,5-2h. Po pierwszych przespanych dwóch godzinach bylam już wyspana. Wczoraj cały dzień zajmowałam się dziećmi, pół przytomna, a mąż zdychal. Tak zdychal, bo inaczej tego nie można nazwać. Przespal cały dzień! Wolny dzień, ktory można spędzić z rodziną. Jestem na niego tak wściekła, że nie mogę na niego patrzeć! Dobrze że jest w pracy, niech tam siedzi do końca roku. Ja po tym porodzie, choć byl duzo gorszy, też nie mialam babyblusa. Ale przy Zosi coś podobnego mnie złapało. Haneczko bardzo współczuję ci wizyty nA ip. Zachowanie lekarzy karygodne! Ja niewiem czemu niektórzy lekarze myślą, że im na złość robimy przychodząc do nich. Mają zaplacone wiec o co chodzi? Szkoda, ze niektorzy traktują swoją prace jako kare. Lekarz powinien miec powolanie. Mam dwóch lekarzy w rodzinie i oni wykonują swoją prace z pasją. Może teraz buraczek dasz Hani? Chudziaszek fajnie że niania wybrana i ruszyliście z rozszerzaniem diety. W ogóle ile dzieciaków już wcina coś, jestem w szoku! U nas dalej tylko cyc Co do gotowania dla maluszka to nie wydaje mi się to nic jakoś strasznie czasochłonnego. Przygotowujecie obiad dla siebie, wrzucanie kilka warzyw, później miesko na gotowanie na parze i już. Jak na papki to potem jeden ruch blenderem i gotowe. Kasze też robi się szybciutko. Tyle że przy papkach trzeba karmić, przy blw sprzątać. Ja już się nawet nie mogę doczekać, bo moja starsza obrazila się na warzywa oststnio. A kiedyś jadła wszystko. Jak zobaczy że Hania je to też będzie chciała ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Hanie męczą zęby jak nic!-żel na smoczek na chwilę pomaga. Najbardziej pomaga gryzienie czyis palców. |
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Dżanet, mój też wczoraj wrócił skacowany, pozwoliłam mu tylko na jedną 3 godzinną drzemkę
|
|
|
|
|
#3295 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Nie przeszkadzalo mu nawet piszczenie Hani. Ale spoko, zanim wyszlam z dziewczynami na długi spacer, pochowalam mu wszystkie napoje
|
|
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;67447061]Moj Zasnął przed 5 i przed 9 Zosia skakala mu po glowie krzycząc TATUSIU JEST DZIEŃ, NIE ŚPIJ! On nic, zero reakcji! Z-e-n-a-d-a! Tylko jego przyniesli, sam nie wrócił.
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Nie przeszkadzalo mu nawet piszczenie Hani. Ale spoko, zanim wyszlam z dziewczynami na długi spacer, pochowalam mu wszystkie napoje [/QUOTE]![]() U nas dziś Gabrysia od 6.30 do 7.30 postanowila pogadac z tatusiem, bo on w takich porach przewaznie na nogach, a nie znami w lozku. Ale, ze bylam nieprzytomna nie odwzajemniał do niej gadki ![]() Nie wiem co ostatnio się dzieje tak od 4-5, ze tak czesto sie budzi. Nie chce jej wciskać jedzenia, bo boje sie ze od tego ja brzuszek boli i kombinuje. Dziś podniosłam ją, raz podzialało, za drugim razem zaczeła właśnie te gadki. Nie wiem co robić.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-11-12 o 09:37 |
|
|
|
#3297 |
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;67447061]Moj Zasnął przed 5 i przed 9 Zosia skakala mu po glowie krzycząc TATUSIU JEST DZIEŃ, NIE ŚPIJ! On nic, zero reakcji! Z-e-n-a-d-a! Tylko jego przyniesli, sam nie wrócił.
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Nie przeszkadzalo mu nawet piszczenie Hani. Ale spoko, zanim wyszlam z dziewczynami na długi spacer, pochowalam mu wszystkie napoje [/QUOTE]Haha,Dzanet, mistrzyni zemsty |
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Nie przeszkadzalo mu nawet piszczenie Hani. Ale spoko, zanim wyszlam z dziewczynami na długi spacer, pochowalam mu wszystkie napoje [/QUOTE]Łooo, to ostro zabalował ![]() A z Ciebie jaka kochana żona |
|
|
|
#3299 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dziś 4 pobudki,coraz więcej. Ale po ostatniej wzięłam Basię na klatę i pospalismy do 8
nie wiem,czy te pobudki to nie wina tego,że mamy bardzo ciepło w domu. W nocy kazalam mężowi okno otwierać, myślałam,że się wściekne z goraca.Ps. Co dziś gotujecie? ja pomyslu nie mam |
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Śnieg z deszczem, jestesmy zmuszone odwołać spacer :/ A tak te spacery polubiłam, stały sie już rytuałem.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-11-12 o 09:47 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

- ja ogólnie nie przegotowuję wody, więc taka opcja najlepsza- Hania pije wodę primaverę, a jej nie trzeba gotować.

Ale... zdjęcia dzieci i tego bajzlu - bezcenne 😂
od jakichś 3 dni Basia ma problem z zaśnięciem, po 2 cyckach mąż ją musi jeszcze chysiac z 30 minut na klacie. Ale bez tragedii. W dzień śpi jeszcze krócej niż do tej pory,jakoś może z godzinę, masakra. Spacery się za to poprawiły,np wcZoraj byłam i Basia cała drogę miała otwarte oczy,ale nie płakała
witaj i pisz już z nami.
ale powtarzam sobie że to minie
ciążę planowałam tyle co ślub czyli jakieś 1,5 roku a i tak na początku płakałam pod prysznicem, że straciłam wolność i nie mogę iść szaleć całą noc i miałam wyrzuty sumienia, że może za mało to moje dziecko kocham skoro tak myślę. Teraz po prawie 5 miesiącach kocham nad życie to moje dziecko, ale to uczucie nie było takie od początku. Co do drugiego dziecka to mam plan zacząć się starać w 2018. Chciałabym mieć dziecko z kwietnia lub maja, więc musiałabym zrobić je w wakacje, ale nie wiem czy nie zaczniemy wcześniej