|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
a myślałam, ze znów obudzę watek
![]() u nas pobudka 6:30 fajne jest to ze jest juz jasno i tak "radośnie"ja mam dziś super bo mąż pracuje w domu zyczymy miłego dnia ![]() Mati i Tymuś chłopaki jesteście WIELCY duchem i ciałkiem
wszystkiego naj naj a przede wszystkim uśmiechu i zdrówka
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
Patrilla moj tez wstal o 6:30 a prawda, teraz jak juz jasno na dworze to i przyjemniej wstac a nie przy ciemnicy to sie czlowiek czuje jakby za kare wstawal
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
to jestem lepsza mój wstał o 6.00
i oczywiscie cała noc się wiercił, kwekał i stękał wariacji mozna dostac ![]() Kropka no jasne, ze byłam dumna tylko mam go tuczyc kaszkami zeby "nabrał masy" co prawda je wiecej mleka niz stałych posilków ale samego mleka je 1000ml dziennie plus obiadek, herbatki i deserek. Widocznie taka jego chuda uroda ![]() a ciuszki przesliczne ta bluza z tygryskiem super buziaczki dla Matiego i Tymka ![]() a to mój Alpinista na wale
|
|
|
|
#4324 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka!
ależ wczesnie dzisiaj zaczęłyście BRAWO!Ta moja diablica wredna 6 razy mnie wzywała na cyca w nocy . Ale żeby chociaż była głodna- skąd, zasysała się na cycuchu i dawaj spanko na całego. Raz próbowałam nie wstac to tak wrzeszczała jakby ją ze skóry obdzierali. Dojrzewam pomalutku do myśli żeby z karmienia piersią rezygnowac, chyba że uda mi sie te nocne karmienia unormowac jakimś cudem. kropka- ubranka fajne, a jak ten skoczek ? kanciu- no widac,że przeszkody mu nie straszne, da sobie radę chłopak w życiu. Myślę,że moja Werka waży nie dużo więcej od Adrianka, co prawda ona starsza, ale znowu on chłopak .
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
Kanciu wcale sie nie cieszę że jest szczuplak lepszy od Poli
we wstawaniu ... zobacz lepiej być szczupłym i dla Ciebie nie masz bolącycjh pleców i dla niego zobacz jaki mobilny i mądraliński ![]() Iwka wiem ze to rzadne pocieszenie ale też chyba z 6 razy zęby
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
BUZIACZKI DLA MATEUSZKA I TYMKA. ROŚNIJCIE ZDROWO CHŁOPAKI Klaudia dziś wstała o 7.10. I udaje mi sie kłaść ją wcześniej. Wczoraj spała już o 21. Dziś położę ją póżniej troszkę, żeby jutro pospała tak do 8. kropka Tż żyje? Nadal mam coś kiepski humor. Wyjść do ludzi mi potrzeba.
|
|
#4327 |
|
Raczkowanie
|
dziękujemy za zyczenia
Oststnio nie mam weny do pisania, Mati szaleje w nocy bo mu wychodza chyba z 4 zeby... idzie spać o 18.50 potem wtaje o 23 i szaleje ze 3 godziny. A potem pobudka o 5.30 (pobiłam Was niestety). Ja juz padam... Dobrzez ze choc przez dzien spi 2 razy po1,5. Ale ja nie umie spac w dzien i tak sie męcze. Jak czytam co Wasz dzieci umieją to zazrdoszcze... Moje dziecko nie mówi, nie lubi na brzuchu, uwielbia zeby go nosić,szczególnie mamy rece są najlepsze . Nie raczkuje, bo jest za duzy i jeszcze ma za słabe mięśnie. Ale umie coś wiecej. Sika na nocniku. Kiedyś katia zarzuciłą mi ze bez sensu jest sadzac takie maleństwo bo ono nic nie wie. U nas sie ta teoria nie sprawdziła. Zawswze sadzając Mateuszka na nockin siadałam kolo moego i mówiłam siiiii...I traeza Mój zuch siada na nocnik i sam śpiewa siii... a potem za 5 sekund sika Normalnie jest rewelacyjny.Jesli siii... mozna uznac za pierwsze słowo to właśnie jest jego ![]() Nawet zapomniałam ze zaczyna dzis 9 miesiąc ![]() Niestety mam spore zaległości w galerii, ale wkeje Wam teraz ost foty Miśka
|
|
#4328 |
|
Wtajemniczenie
|
patrilla- zęby to zeby , to rozumiem, ale moja ma takie fanaberie- tak mi się zdaje. Może to z tęsknoty,że jestem w pracy, ale w końcu tylko trzy dni. No nie wiem, ale wkurzyłam się dzisiaj.
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
ha!!
cwaniaczek jak sie nauczyl przelazic ![]() taki sam lobuziak jak i moj ![]() Iwka skoczek jest fajny choc ja go bardziej traktuje jako hustawke. Adrian tylko leciutko dotyka stopkami podlogi wiec jest zadowolony ze stoi a jednoczesnie ja wiem ze nie obciaza nozek za bardzo. czy ty karmisz Werke kaszka przed snem?? moze by sie tak na piers nie budzila.. kurcze nie wiem co ci doradzic ale strasznie mi ciebie szkoda.. umeczysz sie a Werka dumna z siebie Cytat:
Pomysl ze Ali Xantii tez sie nie spieszy do niczego a przeciez to czerwcoweczka
|
|
#4330 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego Najlepszego Dla Tymka i Mateuszka
Ja obudzilam się o 6,40, Oliwka była juz na nogach w łożeczku i bawiła się, hm tzn gryzła szczebelki Dzisiaj u nas sliczne słoneczko, juz nie mogę doczekac się skoku temperatury. Wczoraj byłam na zakupach z Oliwką, kupiłam sobie płaszczyk wiosenny ![]() Madziu- to bardzo mądry twój Mateuszek, skoro już umie sikać do nocnika i wie o co chodzi
|
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
oj plecy bola, bolą a Wam to juz całkiem współczuje
![]() Madzia no widzisz jaki zdolniacha pierwszy na wątku oszczedzasz na pampersach a innych rzeczy nie robi bo go rozpieszczasz rączkami ![]() a czy Wasze dzieci malpują to co robicie ? mi się udało nauczyć Adriana cmokania w odpowiedzi na moje cmoknięcie a od wczoraj wystawia język jak ja wystawie
|
|
|
|
#4332 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Kobitki
MATEUSZKU I TYMOTEUSZKU - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, ROZśNIJCIE ZDROWO I SPOKOJNIE U nas kiepska noc ... 7 pobudek z wielkim płaczem . Już nie wiem czy to koszmary czy zęby czy ... duupa . I do tego od rana zła jestem bo mnie (i Matiego) telefon obudził po 7 . Kur.. będę wyłączać telefony na noc i włączać dopiero jak Mati wstanie!Kanciu, Apuś świetny alpinista ![]() Madziu, super, ze Mati tak szybciutko nauczył się siusiać na nocniczek . Ja tez myślałam że jeszcze za wcześnie na taką naukę
|
#4333 |
|
Wtajemniczenie
|
juleczko - to pobiłaś mój niechlubny rekord wstawania, ja od dawna wyciszam telefony na noc.
kropka- Weronika dostaje cycucha na noc i ssie go intensywnie ok.10 min,więc myslę że się najada choc pewności nie mam. Chętnie zaryzykowałabym kaszkę na noc tylko ta cwaniarka nie bierze butelki, a Ty jak podajesz wieczorną kaszkę? I Wy dziewczyny? A największy problem,że jej nie pasują ŻADNE kaszki z proszku . Mogłabym podawac tę ze słoiczka, którą podaję rano, ale ona i tak po niej za 2 godziny głodna. Muszę to sobie wszystko przemyślec.
|
#4334 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Mamusie
Dawno nie pisałam, ale czytałam Was regularnie Klną, palą, obrażają siebie i innych, uciekają z zajęć a dyrekcja nie pomaga... Mam dosyć, chyba się wypaliłam Zaczynam myśleć o czymś własnym, bo mam poczucie straty czasu.Składamy życzenia wszystkim byłaym solenizantom oraz Matiemu i Tymusiowi Ajanna - super się chłopaki przemieszczają. Ewa, Madzia, Kancia - ależ Wam przystojniaki rosną ![]() Kropka - śliczne ubranka. Ja też muszę odświeżyć garderobę dziewczyn, szczególnie kupić lżejsze czapki Lea - zazdroszczę zmywarki a nienawidzę myc garów. Wolę pichcić Marzę o całym sprzęcie AGD z Bosha albo Teka do nowego domku. Jak tak dalej pójdzie, to może już w przyszłym roku![]() Do zupek daję już cebulkę, swoją mrożoną natkę pietruszki, por, seler, koperek. Emcia wszystko ładnie zjada ![]() U nas wszystko w porządku. Emilka sypia regularnie jak w zegarku 2- 3 razy w ciągu dnia po 1 godzince. Wieczorem śpi od 21 do 4-5, wsuwa 250 ml mleka i śpi dalej do 7-7.30. Mam naprawdę złote dziecko Przemieszcza się na różne sposoby po całym pokoju i próbuje wstawać przy krzesłach. Zna już kilka zabaw: w zasłanianie buźki pieluszką, dawanie "cześć", kosi łapki. Ogólnie jest fajniuuuusia![]() Kanciu - czy Ty podcinałaś wędzidełko Apusiowi
|
#4335 | ||
|
Zakorzenienie
|
egzystuje bo co to za zycie
![]() Cytat:
dla zdolniachy!! a kupe tez robi??siii.. hmm.. Cytat:
Izuniak my juz zmienilismy czapeczke na lzejsza
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
izuniak no chyba najgorsze jest poczucie wypalenia w pracy
![]() A czemu pytasz o te podcinanie wędzidełka Z Emcią musisz iść ![]() My też przeszliśmy na lżejszą czapeczkę i odstawiliśmy kombinezon. Hani jest odrazu lepiej w spodniach i kurteczce Hania wczoraj po moim poście się już nie obudziła, ale musiałam w nocy dać jej dwa razy smoka ![]() Wczoraj mąż kupił Hani taki dziecięcy zestaw warzyw i owoców i moje dziecko ma radoche, bo to kolorowe, ma różny kształt
|
#4337 |
|
Rozeznanie
|
Minisiu - tak, muszę iść z Emilką. Czekamy tylko, aż się zarazy w przychodniach skończą. Chcę to zrobić, bo boję się ,że nie będzie potem wymawiać "r". Znam takie przypadki. Poza tym Emcia w ogóle nie wystawia języka
Może, to jest przyczyna
|
#4338 |
|
Konto usunięte
|
Dla Tymoteuszka i Mateuszka wszystkiego co najlepsze.juleczko, ja ostatnio chciałam na wątku spytać czy czasem wam przy dzieciakach nerwy puszczaja tak fest.. ale już nie pytam. Bo ja raczej niecierpliwa jestem, i czasem jak Maks źle zupkę je, więcej się rozgląda do około niż je, i przy okazji strąci mi zawartość łyżeczki, to mi tak nerwy puszczają, że się we mnie gotuje, no i ostatnio na niego nakrzyczałam, a on biedak tak smutno się patrzył i nie wiedział, o co chodzi. ![]() Ale juleczko, musisz być dzielna i opanowana, Matiemu należą się specjalne względy, bo musi się z gipsami męczyć. kropka, ta bluzeczka z tygrysem jest świetna, i ta ostatnia tez superancka, zresztą wszystkie fajniste. ![]() Za nami fajna, spokojna nocka, pobudka o 7:30, mleczko i dalsza drzemka do 10:00/ Kanciu, to Apuś dużo pije. Maks teraz wypija tylko około 700ml mleka na dobę, do tego około 250ml zupki, 100ml deserku, około 300ml herbatki i 120ml soczku. Najwidoczniej taka uroda Waszego szczuplutkiego synka.Tak, Kanciu, Maks naśaduje: TŻ mu tak robi ustami jak rybka, wydając taki charakterystyczny dźwięk "pa", i Maks powtarza, za mną natomiast powtarza ruchy główką, jak leży na podłodze, nachylam się nad nim i przechylam głowę w prawo, w lewo, w prawo, w lewo, a on tak samo na podłodze i cieszy się z tego. ![]() Madzia, synuś ekstra! o ta fotka na nocniku jest niesamowita! w tym względzie Wasz urwis pobił wszystkich! dyta, pochwal się nowym ciuszkiem. Co to są wędzidełka?? ![]() izuniak, |
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
lea mnie też czasem puszczają nerwy w takich sytuacjach o jakich piszesz, ale zaraz staram sie sobie mówić, że przecież nic się nie stało
![]() Poza tym powiem Wam, ze niedawno dowiedziałam się, że znajomej córeczka zmarła 2 dni po urodzeniu, w szpitalu, podczas karmienia, została podjęta natychmiastowa reanimacja, która trwała 2 godziny, ale niestety nie udało się jej uratować... Sekcja zwłok nie wykazała nic - dziecko było zdrowe... i zawsze jak budzi się we mnie złość przypominam sobie to co się stało, bo trzeba dziękować za to, że mam zdrowe, pogodne i tak kochane i złote dziecko, a nie złościć się o pierdoły
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
lea mi też nerwy puszczają. A szczególnie wtedy jak coś robię, a Klaudia okręci sie rękoma wokół mojego kolana i tak stoi. Ani prania powiesic spokojnie nie mogę ani pozmywać
. Nawet jak odkurzam to ona sie tak ciąga za mnąKurczę ja też myślę o własnym interesie. U nas w Garwolinie zaczynają budować kompleks basenowy. No i marzę żeby tam otworzyć siłownię i fitness. Ale ile to trzeba kasy na ten cały sprzęt. Ale swoją drogą to chyba zrobię sobie kurs insrtuktora fitness. Ale najpierw to muszę stracić jeszcze parę kg i poprawić kondycję.
|
|
#4341 |
|
Raczkowanie
|
Lea- płaszczyk pokaże jak zrobię zdjecie dzis na podwórku
![]() Minisiu - To co piszesz jest straszne, oj okropne co Ta kobieta musiała przezywać ![]() Ja przyzanm, że idealna nie jestem i nerwy mi puszczają, ale staram się Oliwce tego nie okazywac. |
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Ja wpadłam z interesem
Zagłosujcie na Oskarka! ******* ![]() Jak możecie to podajcie dalej żeby inni głosowali.
Być kobietą to strasznie trudne zajęcie, bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-03-01 o 14:21 Powód: naruszenie pkt 10 regulaminu forum |
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
Izuniak tak podcinaliśmy jakis tydzien temu. Adrian ze ssaniem nie miał problemów żadnych ale jak wystawiał język lub coś wpychał do buzi to widac było, ze koncówka języka wygląda jak serduszko a nie półokrągło tzn, ze wędzidełko jest do podcięcia bo "ciagnie język" . Moze tez byc tak, ze wystarczy masowac to wędzidełko, zeby sie rozciagneło. My poszliśmy do chirurga zeby to obejrzał a on od ręki podciał
Adrian tylko się skrzywił Teraz wywala jęzor, zadnej innej zmiany nie widzę. Podobno jak jest za krótkie to dzieci nie mówią "r"
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4344 |
|
Raczkowanie
|
Ja już oddałam głoś, aco mozesz wygrac?
Zdjecie płaszcza wkleje jak mąż naładuje mi wreszcie baterie. Bylismy na spacerku, ale tylko 30 min, okropnie wieje i dzis Oliwka chciała z wózka wyskoczyć. Nudzi się jej w wózku. ![]() Zadzwoniła do mnie stara znajoma. przyjechała do Ełku z Warszawy z córeczką 5 msc- idę jutro poplotkować z Oliwką Szkoda, że mąż nie chce iść ze mną- by poznać jej męża- mówi, że nie chce bo tam cała jej rodzina będzie i on nie będzie się czuł dobrze.
|
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
Można wygrać udział w warsztatach, zapas pieluszek albo zabawkę fisherprice. Mi najbardziej zależy na tych pieluszkach, bo to niezła oszczędność.
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
shem zaglosowane
my po spacerze..no i widzepod skora dziaselka lewa dolna dwojke.. pewnie wieczorem albo jutro juz bedzie
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zagłosowałam
kropka no to gratulujemy kolejnego ząbka
|
|
#4348 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. I porównałam do tego, że to tak samo jakbyśmy my się przed snem czegoś ciężkiego najedli to też brzuch potem boli i spać nie można .Cytat:
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;juleczko, ja ostatnio chciałam na wątku spytać czy czasem wam przy dzieciakach nerwy puszczaja tak fest.. ale już nie pytam. Bo ja raczej niecierpliwa jestem, i czasem jak Maks źle zupkę je, więcej się rozgląda do około niż je, i przy okazji strąci mi zawartość łyżeczki, to mi tak nerwy puszczają, że się we mnie gotuje, no i ostatnio na niego nakrzyczałam, a on biedak tak smutno się patrzył i nie wiedział, o co chodzi. ![]() Ale juleczko, musisz być dzielna i opanowana, Matiemu należą się specjalne względy, bo musi się z gipsami męczyć. Lea, ja nie będę odpowiadać odnośnie puszczania nerwów, bo znasz odpowiedź ![]() A Matiemu ciągle wszystko uchodzi na sucho bo "on taki biedny" ![]() Cytat:
![]() Shem, już zagłosowałam kropeczko, no to Adi się rozpędził z zębolami .
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Mój nie ma ząbków wcale a wcale
A szkoda, bo by mu się przydały w gryzieniu chrupków. hahaha ![]() Można głosować raz dziennie na zdjęcie, także będzie super jak będziecie o mnie pamiętać.
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Adrian oglda shreka i smieje sie tak glosno.. to jest takie fajne
![]() my juz tez kombinezon powolutku odsstawiamy na cieplejsze dni jest kurtka i jeansy ![]() mi tez puszczaja nerwy jak Adrian nie chce spac, usnie na rekach a jak sie tylko go odlozy to po 5 minutach budzi sie wielce zadowolony ze moze jeszcze sie z nami podroczyc.. z jedzeniem to mi bardziej smutno jak nie chce zjesc calej zupki naraz bo sie martwie ze przeciez ja dla niego gotuje a on ma to gdzies
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.

fajne jest to ze jest juz jasno i tak "radośnie"

wariacji mozna dostac ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
co prawda je wiecej mleka niz stałych posilków ale samego mleka je 1000ml dziennie plus obiadek, herbatki i deserek. Widocznie taka jego
ta bluza z tygryskiem super
. Ale żeby chociaż była głodna- skąd, zasysała się na cycuchu i dawaj spanko na całego. Raz próbowałam nie wstac to tak wrzeszczała jakby ją ze skóry obdzierali. Dojrzewam pomalutku do myśli żeby z karmienia piersią rezygnowac, chyba że uda mi sie te nocne karmienia unormowac jakimś cudem.

? mi się udało nauczyć Adriana cmokania 

. Kur.. będę wyłączać telefony na noc i włączać dopiero jak Mati wstanie!
Zaczynam myśleć o czymś własnym, bo mam poczucie straty czasu.
dla zdolniachy!! a kupe tez robi??