|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cytat:
Pewnie na to Lili tak zareagowala, chodź ona szaleje od samego rana. Ide pod prysznic i spac. Ja to ostatnio jak dziecko zasypiam w 5 minut. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#62 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może ma jakieś wyjątkowo mało ruchliwe dzieci? Bo mój syn ma w nosie, że jest już silny i mamusie boli i naparza jak karateka
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
Lucky zamow sobie kolejne na zaś ,bo Ci Lili żyć nie da, jak już posmakowala dobroci 😄
Dobranoc i snu do rana! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#64 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Witam się na tym jakże pięknym wątku ![]() Myślicie, że ponad miesiąc nam zajmie zapełnienie go? Ja myślę, że na finiszu to będziemy gnały, więc na razie nie deklaruję się co do rodzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#65 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy ostatni dzien w pracy? Juz byl czy w poniedzialek? ![]() Cytat:
Ale tak naprawde to sie na maxa ciesze jak maly mnie tak kopie 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to przeczekuje noce grając w głupoty na telefonie, albo oglądając coś, bo nie mogę spać
|
|
#67 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla mnie to teraz najlepsze tygodnie bo maluszek jest najbardziej ruchliwy , zreszta no ja pozno zaczelam je czuc
|
|
|
|
|
#68 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
te pierwsze kopniaczki były takie delikatne, tylko muśnięcia, a teraz jak dostane z prawe żebro to nie raz mam łzy w oczach, ale nie zrezygnowałabym z tego nigdy, uwielbiam to!!
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Z dnia na dzien sa sprytniejsze
co to bedzie jak sie urodza 😱Obawiam sie tego ze maly mi bedzie chcial wisiec non stop na cycku a ja nie bede umiala mu odmowic 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#71 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oficjalnie urlop mi sie konczy 16 grudnia. 18 zaczynam maciezynski. Jesli urodze wczesniej mam ich informowac. Wtedy niewykorzystany urlop przekdzie mi an 2017 lub 2018 a wpisza mi wczesniej maciezynski. Z tym, ze za urlop mam placone 100%, maciezynski pierwsze 6 tyg. 90%zarobków, a potem tylko 139 tygodniowo(ponad polowa mniej jak moje zarobki... no ale coz- liczylam sie z tym od poczatku, tu maja dobrze tylko zasilkowicze i bezrobotni). Zabieram sie za czytanie ksiazki, a co za tym idzie za spanie, bo pewnie jednej strony do konca nie doczytam. Kolorowych snow! Oby wam wszystkim przyśnily sie wasze szkraby, uśmiechnięte i gaworzace do was!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam te ruchy w brzuszku, czasami zaboli ale nie jakoś tak mocno, żebym miała aż łzy w oczach. Chyba jakaś znieczulona jestem albo Roksi uważa aby za bardzo nie kąpać Mamie po żebrach
|
|
|
|
#73 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przydaje sie nam taka pozytywna energia. Na pewno lepiej sie czyta o tych postepach niz o tym ze babka kluczy nie chciala oddac ![]() Cytat:
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a juz jestesmy blizej konca remontu niz dalej ![]() Ja nie za bardzo przepadam za ruchami raczek bo wtedy moj pecherz cierpi i mam wrazenie jakbym miala sie zaraz zesikac 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie śpię bo czekam na przyjazd rodziców zaraz powinni nadjechac. Ale jestem tez ciekawa co tam mama nakupowala dla wnuczka
) ale to jutro juz
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#77 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko, że ja mam wielką walizkę ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj rozdziewiczyłam się jeśli chodzi o Aliexpress. Pierwszy raz zrobiłam zamówienie Ciekawe co przyjdzie, kiedy przyjdzie i czy w ogole przyjdzie
Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-11-12 o 23:28 |
||||
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuje ze zyje dopiero jak jest chlodno ![]() Julka tez mam zamiar hartowac zeby byl bardziej zimnolubny i mniej chorowal ![]() Ja tez nie wiem jak takie duze dzieci sie mieszcza w tych dziurkach 😂 na szczescie nie bede miala przyjemnosci patrzec co sie ze mna dzieje podczas porodu! Uf 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie urodzilam w kwietniu i uwielbiam wiosne i lato
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#80 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem z końca grudnia i pochodze z "zimnego chowu"
Nienawidzie np miec upalu w domu, 20-21 stopni max, 25 to już jest ostre przegięcie. Zawsze jak jestem u kogoś kto tak ma w domu to dostaje niemal potówek TŻtowi z kolei zimno non stop i ciągła walka o ogrzewanie w domu, bo ja włączam kaloryfer w salonie na godzinę dziennie a w sypialni wcale Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
my akurat lubimy cieplo
![]() wole siedziec w krotkim rekawku niz w bluzie ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#82 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety fotele w teatrze były tak niewygodne, że odebrały mi mnóstwo przyjemności z samego przedstawienia ![]() Po takim dniu, jak wróciliśmy do domu ok północ, to tylko zmyłam makijaż, zrzuciłam ciuchy i spałam jak zabita prawie do 10 (oczywiście z przerwami na wc) i nareszcie się wyspałam Cytat:
Zrobiłam foto, co spakowałam bo dopiero pod koniec listopada będziemy mieli taki temat torb na sr, to zweryfikuję czy o czymś nie zapomniałam i najwyżej dopakuję Moja lista, co spakowałam do torby: 1)na poród: - koszula - skarpety - opaska, gumki do włosów - klapki gumowe (potem będę w nich chodzić, również pod przysznic - klapki dla tż (musi mieć buty zmienne, specjalny strój nie jest wymagany) - wodę termalną - wodę - czekoladę gorzką (położna poleciła) - herbatniki (jak się zacznie to trzeba jeszcze jakiś owoc/kanapki zabrać dla tż) - pielucha flanelowa i ręcznik do owinięcia Adasia podczas kangurowania, czapeczka, skarpetki, łapki niedrapki (to kazała zabrać położna) 2) dla dziecka (szpital daje swoje ciuszki) - pieluchy flanelowe (3szt) - pampersy (10 szt) - chusteczki nawilżone - benapanten 3) na pobyt w szpitalu - podkłady na łózko (6szt) - majtki wielorazowe (6 szt) - podkłady (2 paczki) - koszule nocne do kamienia 2szt - szlafrok - skarpetki 2pary - ręcznik duży i mały - biustonosze do karmienia 2 szt - wkładki laktacyjne chyba 6 kompl - woda kosmetyczka: miniaturki:szampon, odżywka, pasta, składana szczoteczka do zębów, nakładki na toaletę, nawilżany papier toaletowy, chusteczki do higieny intymnej, tamtum rosa, żel do higieny biały jeleń, krem nivea muszę dopakować jeszcze dokumenty,badania, drobną kasę Jak wyglądają wasze torby? Zapomniałam o czymś? |
||
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam jeszcze torby
i na razie nie mam zamiaru ogarniac mysle ze w grudniu ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja póki co mam spakowane takie rzeczy dokumenty rzeczy: - koszula nocna â 2 szt - szlafrok - skarpetki (chyba z 5 szt) - kapcie - klapki pod prysznic - majtki siateczkowe 6 szt - biustonosz do karmienia higieniczne: - recznik ciemny duży kapielowy - 2 szt - ręcznik mały - 1 szt - reczniki jednorazowe - 2 rolki - papier toaletowy - 1 rolka - chusteczk nawilżane + higieniczne - wkładki laktacyjne - nakładki na brodawki kosmetyki (wszystkie w małych podróżnych opakowaniach): - krem na brodawki - żel pod prysznic - żel do higieny intymnej - szampon + odzywka - szczoteczka + pasta do zębów - szczotka do włosów + gumki - krem do twarzy i do rąk - antyperspirant - pomadka do ust - woda w sprayu do zapakowania jeszcze: - laktator - telefon + ładowarka + słuchawki - tablet + ładowarka - jasiek - kasa - woda mineralna - kubek + talerz + sztućce - cukier + herbata - przekąski przez to, że nie zmiesciła mi się już ta część która opisałam do dopakowania musiałam sobie kupic wiekszą torbe, a w zasadzie większą walizke |
|
|
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
Hej
no to ka mam torbę zapakowana podobnie jak muffinowe love i mam to w takiej torbie sportowej jeszcze tylko zostalo mi dorzucić kosmetyki dla siebie i ubranka dla malego ale spokojnie sir zmiesci wszystko
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Heloool, kto zrobi mi kawke??
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
podziwiam was dziewczyny za ogarniete torby...
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- ja z lozka nie wstaje na razie ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#88 |
|
Rozeznanie
|
Witamy z rana
Już wstawiam wodę, ciężarnym się nie odmawia! ☕️Co do toreb, ja nie mam spakowanej, ale już w większości mam to co do nie wpakuję. Wczoraj dokupiłam koszulę jeszcze tylko kilka drobiazgów. Pisałam Wam wczoraj o wózku, juz złożony, stoi i czeka na Księżniczkę uwaga chwalę się ![]() IMG_1479023890.850529.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie wstaje bo pies mi stopy lizeee
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o fuj ![]() niektóre z nas mają torby ogarniete na tip top bo przecież TP zaczynają się od 01.12 ![]() Dzieeeeń dobry wam ![]() Ale pięknie biało za oknem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

a juz jestesmy blizej konca remontu niz dalej 

rosi:
uwaga chwalę się