|
|
#391 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Lea trzymaj sie, mam nadzieje ze szybko Twoje klopoty mina. Szczerze Ci zyczymy zebys znowu byla zadowolona mama i nie musiala poplakiwac w poduszke. Powodzenia Tobie i duzo zdrowka dla Oliviera
|
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6745788]Chce was przeprosic dziewczyny, ze sie nie bede udzielala na forum przez jakis czas, mam wiele spraw na glowie, kryzys laktacyjny, w prawej piersi juz w ogole nie mam mleka, z lewej Oli je tylko 2 razy w ciagu dnia i raz w nocy, do tego niestety naszly mnie watpliwosci czy jestem odpowiedzialna i troskliwa matka, kilka ostatnich nocy przeplakalam w poduszke, i musze na gwalt znalesc 2000 funtow na kask korekcyjny dla Oliviera, dzieki czemu jego glowa moze sie jeszcze poprawnie ukasztaltowac Jak juz sie psychicznie pozbieram to sie odezwe Ojej Lea a co się stało z główką Oliego? Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, trzymam mocno
|
|
|
|
|
#393 |
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6745788]Chce was przeprosic dziewczyny, ze sie nie bede udzielala na forum przez jakis czas, mam wiele spraw na glowie, kryzys laktacyjny, w prawej piersi juz w ogole nie mam mleka, z lewej Oli je tylko 2 razy w ciagu dnia i raz w nocy, do tego niestety naszly mnie watpliwosci czy jestem odpowiedzialna i troskliwa matka, kilka ostatnich nocy przeplakalam w poduszke, i musze na gwalt znalesc 2000 funtow na kask korekcyjny dla Oliviera, dzieki czemu jego glowa moze sie jeszcze poprawnie ukasztaltowac
Jak juz sie psychicznie pozbieram to sie odezwe Będzie dobrze, głowa do góry. Trzymaj się i nie zadręczaj głupimi myślami, że jesteś złą matką. |
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
odpowiedz od firmy nutricia
Witam, Dziękujemy za przekazanie nam pozytywnej opinii na temat naszej przesyłki i zaufanie do naszej firmy. Pani koleżanki również mogą otrzymywać poradniki. W załączeniu przesyłam formularz zgłoszeniowy. Wydrukowane i wypełnione formularze prosimy, aby Panie wysyłały na adres: NUTRICIA Polska, skr.pocztowa 30, 62-056 Komorniki. Serwis Konsumencki Musialam zmniejszyc , jesli chcecie orginalny rozmiar, prosze o info na pw
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuś właśnie zauważyłam, że jesteś "zakorzeniona"
|
|
|
|
#396 |
|
Rozeznanie
|
Lea bedzie napewno wszystko dobrze! Nie jesteś złą matką! Trzymaj się kochana
Tatiance bezbolesnego ząbkowania życzę! Wcięło mi posta to tylko dodam że Maatra jesteś dzielna to dotrzesz do celu bez większych problemów! A i Simula bedzie grzeczny zobaczysz tylko zbytnio się nie zakręcaj w tej kuchni Czy ząbkujące dziecko wywala język tak jak moja gwiazda tu z językiem.jpg |
|
|
|
#397 |
|
Rozeznanie
|
Berbeaa Twoja gwiazda ma na glowie wiecej wlosow niz ja
![]() dla mnie po ciazy wlosy sypia sie z glowy jak makarony, zaczynam sie pomalu martwic bo wiem ze wypadac moga ale az tak...
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Evela wiatamy nową mamusię i córusię na naszym wątku
Lea napewno wszystko się jakoś ułoży i będzie dobrze, trzymamy kciuki... maatra trzymam kciuki za udaną wyprawę
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
chyba rano sie "ukorzenilam"
![]() Beata, ale weroniczka "owlosiona" nie przetarly sie z tylu? Macko lysy jak kolanko (a jak cus ma, to nie wiadomo, czy to blond czy rude )
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Berbeaa, Twoja córa ma włosy niczym duża pannica - śliczności |
|
|
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
Najlepsze życzenia dla Tatianki
Sylwia fajny schemat ząbkowania, tylko u nas się nie sprawdza, Maja powinna mieć już 4 zęby , ale chociaż będę wiedziała jak powinny po kolei rosnąć, choć tu pewnie też nie ma reguły. Maatra będzie dobrze, pewnie bezproblemowo dotarłaś do celu, a Simon był grzeczniutki. Berbeaa Weronisia ma włosy jak 3 letnie dziecko, piękne. Wygląda na starszą dzięki tym włosom. Lea z Olim na pewno wszystko będzie dobrze, nie zamartwiaj się, jesteś wspaniałą mamą My zaraz wychodzimy na spacer, pospałyśmy do 11, ale od 7 do 9 miałyśmy przerwę na zabawy Maje potem zmogło, więc mama też jeszcze sobie dospała.
|
|
|
|
#403 |
|
Wtajemniczenie
|
witam drogie koleżanki i cudowne dzieciaczki
u nas nocka straszna bo mała to nie wiem ile razy w nocy się budziła i nawet tż do niej wstał bo ja już nie miałam siły i o 6 to już była rześka jak poranek i o śnie nie myślał. Ja za to myślałam że się spokojnie wyszykuje do lekarza a tu proszę- dziecko nie śpi i tż też sie obudził. na pobranie krwi nie dotarłam bo w połowie drogi okazało się że jest jakaś poważna awaria i dalej nie jadą tramwaje no i wróciłam pieszo do domku. Nie ma jak tom pranny spacerek. lea- no to niedobrze. jestesmy z toba i jak cos to pisz, będziemy cie wspierac Berbeaa- łosy Weroniczki cudne Evela- witamy gorąco pysiamn- a ja dopier zauważyłam że też lubisz zdobić pazurki najlepsze życzonka dla Tatianki
|
#404 |
|
Zadomowienie
|
Tatianko życzymy wszystkiego najlepszego
Evela witam serdecznie Ale Was naszło na pisanie, mi już coraz mniej chce się siedziec na naszym forum. Oj piszecie o tych kojcach a ja ostatnio nie chciałam kojca wziąć od szwagra-stoi nieużywane-chyba jednak przywiozę go najwyżej postoi w kącie. Kurde tak myślę, jakby nie te wszystkie rzeczy które dostaliśmy dla dziecka po innych dzieciach z rodziny to byśmy nienadążyli z kasą. NASZEJ RODZINIE BARDZO DZIĘKUJĘ ZA POMOC !!! Co do spania w samochodzie Matylda ostatnio dopiero po godzinie jazdy zrobiła się śpiąca-twarda z niej sztuka Weronika ma super włoski-można jej pozazdroscić Oli trzymamy kciuki-wszystko będzie dobrze Włosy też strasznie mi wypadają od 2 miesięcy-mąż ciągle się denerwuje, że wszędzie leżą (na dodatek mam długie czarne) Matylda wczoraj włożyła sobie palec od nogi do buzi i teraz już ciągle pcha łapki do buzi tak jej to spasowało. Jestem taka dumna z niej ona jest taka mądra, wiem wasze dzieciaczki też są napewno bardzo mądre, tak szybko się ostatnio wszystkiego uczy. Obserwuje nas i powtarza-to jest niesamowite. Wczoraj pokazywala nam jak się żaluzje odsłania - wzieła za sznurek pociągała i patrzyła na żaluzje jak się odsłaniają, a wcześniej ja jej pokazałam ze dwa razy. Pokazałam jak się dwoma kóleczkami o siebie stuka więc ona wyciąneła rączki wzieła jedno kółeczko w jedną rękę, drugie w drugą i też zaczęła stukać. Oj długo by pisać, ale pewnie Was to męczy
|
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
foteczki
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Maciusiowi chyba smakowała zupka ? jarzynowa
? heheI Maćko ma tyle samo prawie włosków co Kubuś oj kiedy to naszym maluchą posypią się wloski
|
#407 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za komplementy ale mi chodziło o zęby! Sylwia z tyłu to ona dopiero ma długie wogóle sie nie wytarły! a po kąpieli jej się kręcą, jak wstaninie to jej stoją jak na tamtym zdjęciu a jak zdejmiemy czapkę to ma artystyczny nieład!
|
|
|
|
#408 |
|
Rozeznanie
|
sylwia macko przesliczny
![]() dziewczyny podajecie kaszke juz? a w jakich proporcjach i czym? bo ja mam z tym najwiekszy problem... przez smoczek do kaszek z aventu zle plynie, zatyka i mala sie drze, kaszki z lyzeczki nie chce jesc, a takie proporcje jakie jej sypie zeby z butelki jej sie dobrze pilo jej nie starczaja i sie nie najada buuuuuuuuu... kupilam dzisiaj butelke z lovi, ktora jest z lyzeczka... hmmm ciekawe jak mi pojdzie
|
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
mycha zaraz ci napisze tylko mlodego poloze
edit: ja daje tak : Obecnie moje dziecko zjada na noc 210ml mleka +kleik kukurydziany(czasami ryzowy, z jakimis owocami) Daje 210ml wody, 7 miarek mleka +6 miarek (tych samych co mleko) kleiku, przygotowuje mleko , pozniej wsypuje kleik i energicznie mieszam (bo moga zrobic sie grudki) do tego smoczek trojprzeplywowy z aventu i maly pije jak ta lala ![]() ogolnie zasada jest taka - kleiku o jedna miarke mniej, niz mleka Z moich doswiadczen wynika,ze lepszy jest kleik kukurydziany -nie powoduje zaparc -nie ma dodatkow smakowych zawsze z kleiku ryzowego mlody wypije rzadkie- a geste zostaje. Z kukurydzianym nigdy tak nie bylo!
|
#411 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
mycha, ale pamietaj o odpowiednim smoczku
|
#413 |
|
Rozeznanie
|
Leję z tego zdjęcia Maciusia w wanience - wygląda ja by się przymierzał do wakacji w ciepłych krajach!
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
przed chwilka kurier przytargal mi wielka pake
|
#415 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
i nie leci?
|
#417 |
|
Rozeznanie
|
leci... ale sie zatyka
|
|
|
|
#418 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale ostatnio by nie zapeszać, ale lepiej nam idzie jedzonko otwiera ładnie buziolka jak idzie łyżeczka nie trzeba wpychać .Ostatnio to nawet zjada te wielkie słoiczki 190g ![]() Cytat:
Ja po urodzeniu Kubusia dostałam w pracy 400zł paczek nie było ale i to dobre bo zawsze można coś kupić małemu lub do czegoś dołóżyć
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Mycha jak miło Cię widzieć
A czy ten smoczek ma dziurkę czy takie nacięcia ? bo mój do kaszek to ma takie nacięcia jakby gwiazdkę. i leeeeeeeeeeci
|
#420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pysia dajesz Kubusiowi juz wszystko co po 4mies. dozwolone? moja zjada juz prawie wszystko... co drugi dzien podaje jej nowosc |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

)

? hehe
ale ostatnio by nie zapeszać, ale lepiej nam idzie jedzonko otwiera ładnie buziolka jak idzie łyżeczka nie trzeba wpychać .