Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-13, 09:31   #3361
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
A to oczywiste

Fajne jest to jak z biegiem czasu matka nabiera pewności. Np na poczatku nie wiadomo jak ubrać, a po jakims czasie poznaje się dziecko i wie że nie lubi zbytniego ciepla/zimna. Na poczatku: a moze faktycznie ubiore cos wiecej bo zimno, a pozniej jak ktos mowil ubierz jej skarpetki lub czapke mówilam : sam SE ubierz
I wiele wiele innych przykladów.
Dokładnie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 09:34   #3362
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Temat kaszek na tapecie. My dwa razy jadlysmy kaszke i na razie stop. Skupimy się bardziej na warzywach. Chciałam sprawdzić czy Maja będzie chętnie usta otwierala i nawet się to udaje.

Jedni dają kaszki na śniadanie inni na kolację. Każdy dokonuje wyboru.
Maja np kaszka nie zapchala bo normalnie jeszcze dojadla mlekiem.

Pewnie gdybyśmy zapytaly naszych mam czy babć jak to bylo z kaszkami to większość by powiedziała że na noc dawała.

U nas spadło sporo śniegu
Dzisiaj przejdziemy się na spacer ale trochę krótszy. Godzinę do śpi w domu.

Miłej niedzieli życzę

Na pewno tak bylo, bo to od nich rady typu: przesypia noc? Nie? To daj jej coś konkretnego do jedzenia, budzi się bo jest głodna
Moja babcia całą ciążę pierwszą mi wnawiala, że jak nie będę pić mleka to mleka w cyckach miec nue będę. Ja nie cierpię mleka! Raz mi podsunela płatki na mleku pod nos to zwymiotowalam. Sorki. Przy drugiej ciąży już sobie podarowała te rady. Kocham ją, ale swoje racje mam
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

Ignaś pospał do 8. ale już przed 7. starszaki roznosiły dom. Najlepsze jest to, że tuż przed drzwiami do pokoju w którym śpimy potrafią się do siebie wydzierać na cały dom, a jak chcą wejść to słyszę to upominanie się nawzajem "ej, cicho teraz", tak jakby te drzwi były dźwiękoszczelne

U nas zima, biało...
Mieliśmy dzisiaj jechać do teściów ale mam niezmienione opony i nie wiem teraz czy jechać...
Kochane te Twoje dzieciaki hihi
Niedziela, to trzeba wstać prędzej. Rodzice w domu, szkoda dnia na sen

U nas zimno ale śniegu wciąż brak. Muszę jechać kupić sobie gacie. Mam jedną parę jeansow które mi pasują, reszta mnie wkurza, bo biodrowki. Starzeje się. We wtorek moj m ma wolne to odpocznie sobie z dziewczynami jak i ja odpoczywam cały tydzień a ja z mamuśka pojadę do sklepu.
Nie lubie kupować jeansow, bo potrzebuję rozm 36 na długość, a damska rozmiarówka kończy się zwykle na 34 i za dłuższe musze ekstra dopłacać. Fajnie być wysokim
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 10:06   #3363
zabciajs
Zakorzenienie

Na basen nie pojedziemy, bo męża ucho boli. Ale pyta czy pojedziemy do jego rodzinnego domu.
Ehhh wkurzona jestem.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Dzanet ja dawniej wiekszoc spodni skracałam. Teraz mi ten nadmiar nie przeszkadza. I tez nie lubie biodrówek, bo po jedzeniu brzuch wystaje
Stary 2016-11-13, 10:24   #3364
Lena_Marlena
Rozeznanie

Haneczko nie wiem czy się nauczy bo to nie pierwszy raz. Ale pierwszy raz tak mocno
Pospalismy do 7:40 Franus co prawda dwie pobudki ale po 2 wstał i go wzielam do nas na karmienie ale ledwo 3 razy pociągnął i już spał. Chyba potrzebował przytulaska a po 4 jak się obudził to wcale nie chciał spać ale poszłam za Waszymi radami i odlozylam do lozeczka i sobie gadal. Co dalej to nie wiem bo usnelam szybciej niż on ale obudził się po 7 wiec spoko

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Też by mi się przydały jakieś spodnie. Mam jedne dżinsy jedne dresy i legginsy. Jedziemy dziś na zakupy, muszę przede wszystkim czapkę kupić bo nigdy nie nosiłam ale na spacery to chłodno tymbardziej że za oknem zima
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 10:25   #3365
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.
Temat kaszek na tapecie. My dwa razy jadlysmy kaszke i na razie stop. Skupimy się bardziej na warzywach. Chciałam sprawdzić czy Maja będzie chętnie usta otwierala i nawet się to udaje.

Pewnie gdybyśmy zapytaly naszych mam czy babć jak to bylo z kaszkami to większość by powiedziała że na noc dawała.

Miłej niedzieli życzę

No pewnie, i jeszcze smoczka maczały w miodzie i zagęszczały mleko mąką 😂 To, że kiedyś tak robiono, to nie znaczy, że to jest dobre

Cytat:

Ignaś pospał do 8. ale już przed 7. starszaki roznosiły dom. Najlepsze jest to, że tuż przed drzwiami do pokoju w którym śpimy potrafią się do siebie wydzierać na cały dom, a jak chcą wejść to słyszę to upominanie się nawzajem "ej, cicho teraz", tak jakby te drzwi były dźwiękoszczelne

U nas zima, biało...
Mieliśmy dzisiaj jechać do teściów ale mam niezmienione opony i nie wiem teraz czy jechać...
Hahaha

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;67477636]Na pewno tak bylo, bo to od nich rady typu: przesypia noc? Nie? To daj jej coś konkretnego do jedzenia, budzi się bo jest głodna
Moja babcia całą ciążę pierwszą mi wnawiala, że jak nie będę pić mleka to mleka w cyckach miec nue będę. Ja nie cierpię mleka! Raz mi podsunela płatki na mleku pod nos to zwymiotowalam. Sorki. Przy drugiej ciąży już sobie podarowała te rady. Kocham ją, ale swoje racje mam

Kochane te Twoje dzieciaki hihi
Niedziela, to trzeba wstać prędzej. Rodzice w domu, szkoda dnia na sen

U nas zimno ale śniegu wciąż brak. Muszę jechać kupić sobie gacie. Mam jedną parę jeansow które mi pasują, reszta mnie wkurza, bo biodrowki. Starzeje się. We wtorek moj m ma wolne to odpocznie sobie z dziewczynami jak i ja odpoczywam cały tydzień a ja z mamuśka pojadę do sklepu.
Nie lubie kupować jeansow, bo potrzebuję rozm 36 na długość, a damska rozmiarówka kończy się zwykle na 34 i za dłuższe musze ekstra dopłacać. Fajnie być wysokim [/QUOTE]

Jezu, też nienawidzę samego mleka! Owsiankę zjem, kakao wypije, ale samo mleko - bleee

To ile Ty masz wzrostu?

Cytat:
Na basen nie pojedziemy, bo męża ucho boli. Ale pyta czy pojedziemy do jego rodzinnego domu.
Ehhh wkurzona jestem.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Dzanet ja dawniej wiekszoc spodni skracałam. Teraz mi ten nadmiar nie przeszkadza. I tez nie lubie biodrówek, bo po jedzeniu brzuch wystaje
Oj tak! Mam to samo

My jesteśmy w drodze do teściów, hurra... Mieliśmy jechać już wczoraj i zostać do niedzieli, ale Marysia wczoraj za bardzo marudna była i nie chciałam jej męczyć wyjazdem. Chyba moje dziecko trzyma moją stronę i specjalnie wczoraj tak marudziła żeby nie jechać
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 10:28   #3366
Radena
Zadomowienie

Dzień bry pochwalilam się o 4.30 że spoko,a po cycku było już pospane. Dziecko zadowolone, gotowe do zabawy, dałam ją na klatę mężowi,bo tak mi się okropnie chciało spać!!! A mąż ją chysial 2 godziny,masakra. Potem ja ją wzięłam na cyca koło 7,to mi usnęła w poprzek na rękach i spała do 9. To ja już wolę 4 pobudki,że cyc i od razu spanie. Ciekawe,co dziś w nocy bedzie sie działo
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 11:02   #3367
fiazo
Zakorzenienie

Dziś kazałam mężowi zajmować się dziećmi a sama poszłam spać, pospalam 2h i pd razu lepiej sie czuje.

Wczoraj upiekłam chlebek bananowy, , zachwalano mi go, a dla mnie szału nie ma.

Nie zdążyłam wstać a już mnie wkurzył małżonek , jego lenistwo mnie kiedyś zabije. Zanim się do czegoś ruszy to ja 20x zrobię.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Ja też nie miałam spodni, wczoraj mnie poratowała szwagierka bo wyrzucała swoje więc jestem bogatsza o 2 pary

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 11:05   #3368
ania230
Zakorzenienie

Ja stwierdziłam że na spacery najwygodniejsze dresy i tak zakupiłam sobie. Jeszcze drugie cieplejsze planuje.
Jeansy mam dwie pary i ostatnio w jeszcze jedne weszłam ruch mi pomaga bo już zauważyłam że brzuszek mniejszy i uda

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-11-13, 12:16   #3369
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Ehhh wkurzona jestem.

Mi też tyle że zawsze a nie po jedzeniu :P i dodatkowo jeszcze jak kucnę czy się pochylę to mam pół dupy na wierzchu
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 12:52   #3370
zabciajs
Zakorzenienie

Spacer zimowy rodzinny zaliczony brrrr

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Ania jak znajdziesz fajny cieply dres daj znać
Stary 2016-11-13, 13:12   #3371
Asiek121
Zakorzenienie

Ja wiem, że kaszka nie zapycha bo jak ostatnio 2 dni nie dawałam kaszki to budziła sie tak samo

a widać, że jej smakuje chętnie je więc czemu miałabym jej nie dać raz dziennie

Kupiłam huśtawkę FIsher Price i zasnęla !!! sama !!

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Ja kupuje spodnie na dziecięcym w h&m oraz tesco ;p

mam 154 i każde są duzo za długie a atamtych nie musze skracac są idealne
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 13:42   #3372
kacian
Raczkowanie

Hej dziewczynki, odniosę się tylko do tego co pamiętam

Z paznokciami spróbuję faktycznie na żywca. Mam nadzieję, że to zaprocentuje i Patrysia z przyjemnością będzie biegła do mamy na pedicure i manicure Albo przynajmniej bez płaczu i wrzasków

MariaF pod tą szyjką, to na bank mleko - dzięki. Niby wycieram po ulaniu a jednak po dokładniejszych oględzinach, głębiej było jeszcze trochę mokro. Może w końcu pozbędziemy się problemu

Co do baby blues, to ja miałam. I w ciąży też mi hormony szalały. Potrafiłam godzinami leżeć i ryczeć. Dobrze, że do maja pracowałam, musiałam się skupić i było lepiej. Mąż mnie wysyłał do psychologa, to tylko się obrażałam, że wariatkę ze mnie robi, zamiast okazać mi wsparcie. A patrząc z perspektywy czasu, miał rację. Może gdybym poszła, to szybciej bym się ogarnęła i ułatwiła mu trochę życie

U nas noc ok, całe szczęście o 3 rano Patrysia obudziła się, żeby pogadać i znów tak dziwnie oddychała. Nagrałam ale guzik słychać . Dziś w sumie bez zmian. Ale za to zaczynam się skłaniać ku temu, że nauczyła się nowego dźwięku i robi to specjalnie... A matka-wariatka i tak jedzie jutro do trzeciego lekarza Wolę przesadzać niż zbagatelizować.

U nas kopa śniegu Fajnie Ale spacer sobie dziś darujemy. Wyszłam na chwilę zostawiłam śpiące dziecko z mężem. Wyszalałam się z psami, wracam i oczywiście oboje śpią
kacian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 15:06   #3373
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Do 2 grup wysłałam: blw przepisy i do takiej blw bobas lubi wybór co ma 16 tys członków. Byłoby miło,gdyby któraś z Was mnie dodała;-)
Ja pozdro z karmienia nr 1. Młoda zdjęła sobie polspiochy i radośnie machala nogami jak do niej wstałam. Chorera ( specjalnie zmienione na "r", Basi pseudonim artystyczny) ;-)
Nie mamy się w znajomych na fb i nie mogę Cię dodać
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;67475841]Aaaa tylko się zapytal wieczorem gdzie są wszystkie napoje. Zawsze rano zaparzsm sobie ziolka.nie zdazylam wypic bo dziewczyny marudzily, wszystko wypil [/QUOTE]
Haha ziolka chłop wypił może zdrowszy będzie

Cytat:
Dzień dobry.

Miłej niedzieli życzę

Wyjdę na wszystko wiedząca ignorantke, nie pytam mamy,babci, cioci co dawały dziecku i kiedy.
Robię wszystko intuicyjnie po swojemu. Początkowo miałam obawy tak jak Zabcia podała na przykładzie ubierania. Im Hania starsza tym bardziej upewniam się, że dobrze robię. Chociaż nie raz przyjdą jeszcze rozterki
Cytat:

U nas zima, biało...
Haha dobre są Twoje starszaki
Cytat:
Oczywiście na mnie tez ten argument nie działa. Napisałam tylko jakby było.

Każda z Nas sama decyduje kiedy,co i jak będzie wprowadzać W dietę. Ważne aby dzieci jadła ze smakiem i zdrowo rosły.

A czy to będą słoicZki czy blw czy mieszane to już wybór każdej z nas.

Jasne Każda z,Nas robi tak jak uważa za słuszne
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Dziś kazałam mężowi zajmować się dziećmi a sama poszłam spać, pospalam 2h i pd razu lepiej sie czuje.

Wczoraj upiekłam chlebek bananowy, , zachwalano mi go, a dla mnie szału nie ma.

Nie zdążyłam wstać a już mnie wkurzył małżonek , jego lenistwo mnie kiedyś zabije. Zanim się do czegoś ruszy to ja 20x zrobię.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Ja też nie miałam spodni, wczoraj mnie poratowała szwagierka bo wyrzucała swoje więc jestem bogatsza o 2 pary
Mnie też ten chlebek średnio smakuje. Już muffiny z bananem pogniecionym wolę lub placuszki

Baty dla męża !
Cytat:
Ja stwierdziłam że na spacery najwygodniejsze dresy i tak zakupiłam sobie. Jeszcze drugie cieplejsze planuje.
Jeansy mam dwie pary i ostatnio w jeszcze jedne weszłam ruch mi pomaga bo już zauważyłam że brzuszek mniejszy i uda

Gdzie kupiłaś dresy? Ja mam parę par tylko one długość do kostki wiec na późną jesień,/zimę odpadają.

W jeansach nie chodzę. Do pracy/na wyjścia do ludzi sukienki i spódnice. Szybciej w zwykły dzień takie jeaginsy ubiore lub leginsy wyglądające jak jeansy
Cytat:

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

U Nas spacer godzinny na wsi u rodziców od 9:30 mroznie było.
Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Ja wiem, że kaszka nie zapycha bo jak ostatnio 2 dni nie dawałam kaszki to budziła sie tak samo

a widać, że jej smakuje chętnie je więc czemu miałabym jej nie dać raz dziennie

Kupiłam huśtawkę FIsher Price i zasnęla !!! sama !!

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Ja kupuje spodnie na dziecięcym w h&m oraz tesco ;p

mam 154 i każde są duzo za długie a atamtych nie musze skracac są idealne
Ja myślę, że Nadia po prostu jest głodna lub ms większe zapotrzebowanie i się budzi w nocy U Nas ostatnio pobudki w nocy co 3godz. W ciągu dnia zjada max 90ml to w nocy nadrabia.

Asiu co to za huśtawka?

Kancian cieszę się, że z,oddychaniem Patrycji lepiej. Pochwal się jakie masz psy

Wracamy od rodziców. 1/3 trasy za Nami. Hania od razu zasnela wyruszulismy w porze spaceru. Ruch wiekszy niż zwykle i mgła się zaczyna:/

U Hani czuć u góry na dziaslach coś twardego. Od wczoraj zaCzęła mocno ssać kciuka. Aż skórę ma na nim pofalowana.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Ja z tymi kotami to oszaleję
Madzia, może Twój tz udzieliłby mi jakiejś porady
Po przeglądzie futra stwierdzam nadal pojedyncze żywe pchły! Koty odrobaczone, zapodany fiprex, dodatkowo po kilka razy spsikane porządnie vermaticonem (dimeticon) i nadal epidemia trwa!
Czego jeszcze mogę użyć? Jestem już na tym etapie, że za chwilę je wygolę i wykąpię!.
Ten dimeticon zabija pchły, bo wczoraj psiknęłam na jedną bezpośrednio i zadziałało ale koty mają takie gęste futro z podszerstkiem, że nawet jak z góry są całe mokre od tego, to najwyraźniej to nie dociera wszędzie...
Sliweczko skoro koty mają dużo sierści i podszorstek to te pchły u nich jaja poskładały głęboko i pozbycie się ich chwilę potrwa. Wyczesuj sierść o ile się da. Za tydzień od ostatniej dawki psiknij raz jeszcze porzadnie siersciuchy, za 2tyg to samo. Te środki sa dobre tylko znacznie szybciej dotrą i zabiją żywe pchły niż złożone jaja i larwy :/ potrzeba troszkę czasu i cierpliwości. Dawaj znać jak się sprawy mają. Na tyle ile TZ wie to pomoże.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 15:44   #3374
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

Ok.
My właśnie wrócilysmy i Majuna jeszcze śpi

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Madziu dresy kupiłam w Lidlu. 30 zł dałam. Czarne lekko ocieplane z zameczkami przy kieszeniach.

Dziś w pepco zakupiłam leginsy z wytlaczanym wzorem I widziałam świetne skarpetki dla większych dzieci serów limitowana w bałwany,renifery,misie( renifer miał odstajace rogi, misie uszy itp) za 6.99 i nie wziąłam...Ale jutro podejde.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-11-13, 15:56   #3375
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Ok.
My właśnie wrócilysmy i Majuna jeszcze śpi

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Madziu dresy kupiłam w Lidlu. 30 zł dałam. Czarne lekko ocieplane z zameczkami przy kieszeniach.

Dziś w pepco zakupiłam leginsy z wytlaczanym wzorem I widziałam świetne skarpetki dla większych dzieci serów limitowana w bałwany,renifery,misie( renifer miał odstajace rogi, misie uszy itp) za 6.99 i nie wziąłam...Ale jutro podejde.

Ania dzięki za info
Pokaż te leginsy z Pepco, to dla Ciebie tak?

Sophia Loren
Stary 2016-11-13, 16:00   #3376
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Ania dzięki za info
Pokaż te leginsy z Pepco, to dla Ciebie tak?

Dwie pary dresow z lidla mam i się jeszcze nie zmechacily.
Tak dla mnie.
Były czapeczki z uszkami dla chłopców za 2.49.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-11-13, 16:07   #3377
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Dwie pary dresow z lidla mam i się jeszcze nie zmechacily.
Tak dla mnie.
Były czapeczki z uszkami dla chłopców za 2.49.

Ja z Lidla mam trochę ubran dresow ani jednych ale skoro chwalisz to kupię nawet w aktualnej ofercie widzę, że będą to jutro pojadę,pieluszki od razu kupię

Ja w Pepco z kosza z,wyprzedazami kupiłam 3pary rękawiczek. Jedna para 49gr

Sophia Loren
Stary 2016-11-13, 16:08   #3378
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z Lidla mam trochę ubran dresow ani jednych ale skoro chwalisz to kupię nawet w aktualnej ofercie widzę, że będą to jutro pojadę,pieluszki od razu kupię

Ja w Pepco z kosza z,wyprzedazami kupiłam 3pary rękawiczek. Jedna para 49gr

To super zakup zrobiłaś

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-11-13, 16:09   #3379
Madzia9999
Zakorzenienie

Rekawiczki dla Hani

Sophia Loren
Stary 2016-11-13, 16:10   #3380
ania230
Zakorzenienie

Maja teraz jedząc cycusia mruczy do niego

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-11-13, 17:10   #3381
fiazo
Zakorzenienie

Miałam robić już na wtorek jedzonko a mąż wymyślił wizytę u rodziców w trakcie spaceru, także nici z roboty, mięso na obiad zostało na blacie , ale za to spacer długi zaliczony

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 17:14   #3382
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Miałam robić już na wtorek jedzonko a mąż wymyślił wizytę u rodziców w trakcie spaceru, także nici z roboty, mięso na obiad zostało na blacie , ale za to spacer długi zaliczony
Co smacznego w menu zaplanowalas?

Sophia Loren
Stary 2016-11-13, 17:24   #3383
zabciajs
Zakorzenienie

U nas byli tesciowie ze szwagrem. Tesciowa 'uciekla' ze szpitala 5 min drogi autem, wiec przyjechali.
Sadza Gabi, maż ją upomniał. Ale jej chyba niewygodnie inaczej, bo dość, ze biodro wymienione to jeszcze brzuszek wystaje
Stwierdzilam, ze przez tą chwile nic jej nie bedzie.
Fajna kobita jest, ale ciezko sluchaloby mi się dlugo jej tekstów : babusina, babusi itd hehe A i tak mniej tak gada jak kiedyś, bo ja upimnialam
Stary 2016-11-13, 17:28   #3384
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
U nas byli tesciowie ze szwagrem. Tesciowa 'uciekla' ze szpitala 5 min drogi autem, wiec przyjechali.
Sadza Gabi, maż ją upomniał. Ale jej chyba niewygodnie inaczej, bo dość, ze biodro wymienione to jeszcze brzuszek wystaje
Stwierdzilam, ze przez tą chwile nic jej nie bedzie.
Fajna kobita jest, ale ciezko sluchaloby mi się dlugo jej tekstów : babusina, babusi itd hehe A i tak mniej tak gada jak kiedyś, bo ja upimnialam
Uciekinierka teściowa haha. Problem jej odwiedzin się rozwiązał też mam totalnego fioła na mówienie do mojego dziecka po Polsku bez dziwnych zdobień i udziwnien.

Sophia Loren
Stary 2016-11-13, 17:58   #3385
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Uciekinierka teściowa haha. Problem jej odwiedzin się rozwiązał też mam totalnego fioła na mówienie do mojego dziecka po Polsku bez dziwnych zdobień i udziwnien.

Jakbys ją wcześniej słyszala to bys padła. Naprawde! Powiedzialam jej na pierwszej wizycie u nich w domu z malutką Gabi, ze nie jest cofnięta i do dziecka mówi się normalnie. Oburzyła sie i powiedziała, ze bedzie tak mówić bo zawsze tak mówiła Ale spacyfikowała szybko i zostały te babusie.
A i pytanie czy nie zimno jej w stopy bo ma cieniutkie skarpetki i legonsy ktore wiecznie sie podwijaja do połowy łydek.
I pytanie: karmisz nadal tylko piersią?Jak powiedzialam, ze tak to powiedziała 'i bardzo dobrze'
Ogolnie miałyśmy zawsze super kontakt. Potrafiłysmy razem obalić butelke domowej wiśniówki
Niby ją bardzo lubie, ale na dzień dzisiejszy nie zostawilabym z nia Gabi. Ale to dlatego, ze nie przebywa z nią, nie widzi co i jak. Później mam nadziejr to sie zmieni i bede bez problemu ją czasem zostawiać, bo fajnie miec babcie
A w ogóle to my Madzia chyba mamy podobne zdanie w wielu tematach

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Aaa i mąż po ich wizycie odrazu polecial umyć Gabi ręce, bo ja teściowa calowała
Stary 2016-11-13, 18:25   #3386
Lena_Marlena
Rozeznanie

Zabcia ale męża wytresowalas

Mojemu już lepiej z tymi oczami. Byliśmy na zakupach, kupiłam sobie bluzę koszulkę i czapkę małemu zaczynam kolekcjonować ubranka 74 bo prawie nic nie ma, więc się obudzimy z ręką w nocniku jak zacznie wyrastać z obecnych

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Też kupilabym ciepłe dresy, muszę zobaczyć w lidlu ale trochę daleko mam więc przy okazji spojrzenie
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 19:37   #3387
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Mnie tez telepie jak mi do dziecka ktos zdrobniale mówi. Niby takie male ale mysle ze rozumie wiecej niz nam.sie wydaje.
Maz mnie wkurza, wolna niedziela a on spi do poludnia zamiast wstac i pojsc z nami na spacer no ale tego już chyba w nim nie zmienie ehhh. Za to z Oliwka 40 min na spacerze zaliczone. Macie moze mufki do wozka? Niby w rękawiczkach chodze a w ręce i tak zimno.

W temacie rozszerzania diety kiedy można podac brukselke. Rodzice maja ze swojego ogrodu i sie zastanawiam?

U nas juz nocne spanie, przewiduje pobudke po 21.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 19:59   #3388
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Mi też tyle że zawsze a nie po jedzeniu i dodatkowo jeszcze jak kucnę czy się pochylę to mam pół dupy na wierzchu
O to to! Też tego nie lubie.
Pozatym zwyczajnie zimno mi po dupie.

Australia mam troszkę ponad 180cm wzrostu

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

O wow, tyle Was chodzi w dresach? Kurcze ja nie mogę, źle się w nich czuję. Leginsy prędzej Ale mam dużą pupę no i wszystkie mam tak 3/4 długości..

Mialam dziś wychodne z Zosia. Spotkałam się z koleżanką z pierwszej ciąży. Też ma dzieci z taką różnicą jak u nas, tyle że jedno już ma 4-latka a drugie dwa. Ale się dzieci fajnie razem bawiły! Dwie gidziny szalaly a my tylko,zerkalysmy czy są wszystkie starsza jej córka taka opiekuncza! Jak nasze dwulatki nie umialy gdzieś wlezc to im pomagala. Z moja chodziła za rączkę rozczulaja mnie takie widoki mam nadzieję, że moje dziewczyny tez się tak będą dogadywać.
I fajnie tak się spotkac jsk się ma dzieci w tym samym wieku. Mam nadzieję, że nam tu też się uda zorganizować jakieś spotkania. Tamtą dziewczyne poznalam na wizazu i okazalo się, że mieszkamy w miastach obok siebie
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-13, 20:03   #3389
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Mnie tez telepie jak mi do dziecka ktos zdrobniale mówi. Niby takie male ale mysle ze rozumie wiecej niz nam.sie wydaje.
Maz mnie wkurza, wolna niedziela a on spi do poludnia zamiast wstac i pojsc z nami na spacer no ale tego już chyba w nim nie zmienie ehhh. Za to z Oliwka 40 min na spacerze zaliczone. Macie moze mufki do wozka? Niby w rękawiczkach chodze a w ręce i tak zimno.

W temacie rozszerzania diety kiedy można podac brukselke. Rodzice maja ze swojego ogrodu i sie zastanawiam?

U nas juz nocne spanie, przewiduje pobudke po 21.
Polecam grube rękawiczki z jedym palcem. Mi się ręce gotują
Mufki chyba nie kupuje, bo mam hamulec na srodku i nie wiem czy to bedzie pasować
Stary 2016-11-13, 21:00   #3390
CarycaKatharina
Zadomowienie

Wrzuciłam na fb zdjęcie siedzącego Mieszka. Taka dumna jestem chyba pierwszy siedzący szkrab u nas na czerwcowkach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości