Lutówki 2017 ❤ cz. IV - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-14, 09:32   #4591
malawrednioszka
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV

sQuaara na jak dlugo wyjechal Twoj maz ? Bo moj w domu jest tylko na weekendy.. Tirowiec taka praca
MartaMagda zdarza mi sie.. Cos kurcze dzis co chwile kicham.. Oby znowu nie przeziebienie..
Axn22 wiercipietek hehe

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 09:32   #4592
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Kochana ja tak mam jak jest suche powietrze w pokoju, daj mokry ręcznik na kaloryfer
O tym nie pomyślałam, dzięki!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-11-14, 09:42   #4593
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Jako że nie mogę spać, a zaczął się poniedziałek, to witam się w 3 trymestrze cieszę się, że dołączyłam do grona ciąż zaawansowanych
Gratulacje i dołączam!

27+0, 7 miesiac, 3 trymestr
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 09:48   #4594
paulinka009
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które kupowały koszule z italian fashion - jak wypada ich rozmiarówka? Zastanawiam się czy brać M czy L ...
Ja noszę S wzięłam M i. Jest za duża.
Cytat:
Ja w pobliżu mam jedynie dwie, z czego jedna jest bardzo droga. Jeśli ten pomysł przejdzie i zostanie jedna z nich, będzie mogła windować ceny w górę bez ograniczeń bo i tak ludzie będą musieli leki kupić. Pomysł nie byłby zły, gdyby ceny były ustalane odgórnie.
Poza tym jak wybrać, która apteka miałaby się niby zamknąć? Zostanie ten, kto więcej da w łapę?
Że farmaceuta może być właścicielem to ok ale max 4 apteki? - co więc z sieciówkami?
Moim zdaniem jeśli ceny nie są narzucone z góry, sprawę aptek powinien regulować wolny rynek, jak w przypadku każdego innego sklepu. Bo i apteka jest przecież zwykłym sklepem - większość przychodów czerpie z suplementów itp.
Ja uważam że z tymi aptekami to dobry pomysł. Leki są drogie bo tych aptek jest dużo i nie mogą się utrzymać. Zresztą opisywałam wam np ostatnio moje przygody z aptek jak wciskają najdroższe rzeczy. A tak jakby była jedna dwie apteki na miasto i wszyscy by w nich kupowali nie było by potrzeby windowania cen. Zresztą pamiętam jak kiedyś lekarze przepisywali robione leki i to bylo super bo kosztowaly grosze a byly skuteczne.

Tak samo podoba mi sie pomysł z akcyza na sprowadzane auta. Teraz kupić używane auto nie po wypadkowe graniczy z cudem. Tyle tego złomu jest w naszym kraju. Mojemu mężowi 10 lat temu się udało ale teraz jak oglądamy te wszystkie programy na TVN turbo to marzymy o tym by za kilka lat było nas stać na auto z salonu.

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 09:54   #4595
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Gratulacje i dołączam!

Super! Gratulacje! 😘

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 10:27   #4596
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Ale mam nos zatkany, aż oddychać nie mogę.

Też macie katar bez objawów przeziębienia?

ja mialam na poczatku ciazy zatkany nos z 3-4tygodnie tak na maxa i oczywscie usyszalam " w ciazy tak jest "
i teraz tez czasami, ale tochyba bardziej przez pogode

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość

Tak samo podoba mi sie pomysł z akcyza na sprowadzane auta. Teraz kupić używane auto nie po wypadkowe graniczy z cudem. Tyle tego złomu jest w naszym kraju. Mojemu mężowi 10 lat temu się udało ale teraz jak oglądamy te wszystkie programy na TVN turbo to marzymy o tym by za kilka lat było nas stać na auto z salonu.
z tym to troche tak od d.py strony
bo ludzi nie stac na lepsze auta. wyplaty są jakie są, dlatego w PL tyle samochodów za 5-9tysiecy, a nie 40-50tysiecy...

to jak z wymogiem segregowania smieci. fajnie doceniam, ale niech ktos zapewni mi mozliwosc zebym miala fajne mieszkanie, duza kuchnie a nie aneksik i miejsce gdzie te 4 kosze mam trzymac... O_o

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
sQuaara na jak dlugo wyjechal Twoj maz ? Bo moj w domu jest tylko na weekendy.. Tirowiec taka praca
MartaMagda zdarza mi sie.. Cos kurcze dzis co chwile kicham.. Oby znowu nie przeziebienie..
Axn22 wiercipietek hehe
tylko do jutra...ale tamten tydzien go nie bylo i kolejne 2 tez w delegacji...
a ja pracuje zdalnie, czesciowo z domu i mi najprosciej w swiecie: mega nudno

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Gratulacje i dołączam!

gratulacje *!
Stary 2016-11-14, 10:59   #4597
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
ja mialam na poczatku ciazy zatkany nos z 3-4tygodnie tak na maxa i oczywscie usyszalam " w ciazy tak jest "

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

bo ludzi nie stac na lepsze auta. wyplaty są jakie są, dlatego w PL tyle samochodów za 5-9tysiecy, a nie 40-50tysiecy...

to jak z wymogiem segregowania smieci. fajnie doceniam, ale niech ktos zapewni mi mozliwosc zebym miala fajne mieszkanie, duza kuchnie a nie aneksik i miejsce gdzie te 4 kosze mam trzymac... O_o

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

tylko do jutra...ale tamten tydzien go nie bylo i kolejne 2 tez w delegacji...
a ja pracuje zdalnie, czesciowo z domu i mi najprosciej w swiecie: mega nudno

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

gratulacje *!
Ale używane auta będą nadal tylko w mniejszej ilości i miejmy nadzieję w lepszej jakości więc ja nie widzę tu żadnego zagrożenia jedynie dla handlarzy I oszustów
A im mniej złomu na drogach tym większe bezpieczeństwo

Jakim wymogiem segregowania? Ja nic o tym nie wiem coś się pozmienialo? Szczerze nie segreguje smieci bo tez nie mam miejsca. Jedynie butelki wrzucam do odpowiednich koszy.

Edytowane przez paulinka009
Czas edycji: 2016-11-14 o 11:02
Stary 2016-11-14, 11:00   #4598
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś prawie w ogóle nie spałam... Mały ciągle mnie budził solidnymi kopniakami... Jeszcze nigdy aż tak aktywny nocą nie był...
Poczekaj aż się nasze maleństwa urodzą, to się dopiero zacznie brak snu

Cytat:
Spokojnie, w wózku jest materacyk jeszcze, przecież dziecię na plastiku nie leży
Ale fakt: zastanów się nad śpiworekiem, ja będę miała minky z 200g ocieplenia... Nic super Puchatego i grubego
Mam Lodger Wrapper, ale on jest taki grubaśny, że pod niego wystarczy cienki kombinezon. Jak przegrzeję na pierwszym spacerze, to będę kombinowała co odjąć żeby było w porządku

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
udało mi się wylicytować w necie kombinezon h&m zimowy, tylko granatowy a nie biały. ciekawa jestem czy faktycznie stan idealny. wrzucę fotę jak dojdzie

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
165
No to ja 10 mniej To nie powinna być za krótka

Cytat:
Dzień dobry. Ale mam nos zatkany, aż oddychać nie mogę.

Też macie katar bez objawów przeziębienia?
Ja codziennie rano mam zatkany nos, ale tak "ciążowo". Żadnych innych objawów. Jak wstaję to się wszystko normuje.

Cytat:
Mój to samo, ale nie tirowiec. Da się przyzwyczaić, ale czasami nudno
Cytat:
Gratulacje i dołączam!

Gratuluję kochana

Cytat:

Ooo dokładnie. Też bym chętnie segregowała, ale mam mały aneksik, w śmietniku śmieci jedzeniowe i wkurzało mnie, że plastiki i papier mam na podłodze, bo już nigdzie nie było na nie miejsca. A potem latałam z 3 workami do śmietnika. Na dodatek jak jestem sama, to zanim uzbieram cały worek wszystkich śmieci mija tydzień, więc bez sensu takie segregowanie.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 11:06   #4599
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Ale używane auta będą nadal tylko w mniejszej ilości i miejmy nadzieję w lepszej jakości więc ja nie widzę tu żadnego zagrożenia jedynie dla handlarzy I oszustów
A im mniej złomu na drogach tym większe bezpieczeństwo

Jakim wymogiem segregowania? Ja nic o tym nie wiem coś się pozmienialo? Szczerze nie segreguje smieci bo tez nie mam miejsca. Jedynie butelki wrzucam do odpowiednich koszy.
tylko ze ludzi nie bedzie stac na lepsze jakosci i ponoszenie kosztów akcyzy... fajnie wprowadzac ograniczenia, szkoda tych ludzi ktorych po prostu nie bedzie na to stac...

no pare lat temu trzeba bylo sie zadeklarowac czy sie segreguje czy nie. jak dalas ze tak, a nie segregujesz to mogą dać Ci kare...
no i fajnie, chetnie bym segregowała, ale nie mialam warunkow...

teraz jest lepiej bo mam dom, choc to tylko dlatego ze mam podworko i tam stoi kosz na segregacje, wiec z kazda butelka, sloikiem tam biegam...

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2016-11-14 o 11:08
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 11:06   #4600
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo dokładnie. Też bym chętnie segregowała, ale mam mały aneksik, w śmietniku śmieci jedzeniowe i wkurzało mnie, że plastiki i papier mam na podłodze, bo już nigdzie nie było na nie miejsca. A potem latałam z 3 workami do śmietnika. Na dodatek jak jestem sama, to zanim uzbieram cały worek wszystkich śmieci mija tydzień, więc bez sensu takie segregowanie.
Coś w tym jest... ja do szafki upchnęłam 3 mini kosze - 1 na odpadki jedzeniowe, 2 plastik, 3 papier a i tak jakieś plastiki i szkło leżą na podłodze...
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 11:08   #4601
mariea
Zakorzenienie

dziewczyny mogę prosić o radę doświadczone mamusie?
muszę kupić aspirator do nosa i wiem wiem, że ten katarek jest taki zajefajny, ale jakoś mnie on nie przekonuje. czy ma któraś z Was doświadczenia z aspiratorem elektronicznym typu hexe, pingwinosek? wydają mi się łatwiejsze i wygodniejsze w użytkowaniu.
Stary 2016-11-14, 11:10   #4602
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
tylko ze ludzi nie bedzie stac na lepsze jakosci i ponoszenie kosztów akcyzy... fajnie wprowadzac ograniczenia, szkoda tych ludzi ktorych po prostu nie bedzie na to stac...
Nie interesowałam się szczegółami ale słyszałam o jeszcze jednym zagrożeniu. Ta akcyza jest na sprowadzanie aut sprawnych, jezdnych... Żeby ją ominąć niektórzy będą sprowadzać powypadkowe auta "w kawałkach", które u nas dostaną drugie życie oczywiście jako bezwypadkowe (bo podrobić książkę to nie problem)
Stary 2016-11-14, 11:11   #4603
sQuaara
Zakorzenienie

teraz też czesc aut ktore jezdiz było z 2 innych...

generalnie jak zawsze wszystko od d.py strony szykują...
co mądrzejsza ustawa to zawsze nie tak jak trzeba, czy segregacja, czy ata, czy aborcja, czy 6latki do szkoly....
Stary 2016-11-14, 11:15   #4604
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
teraz też czesc aut ktore jezdiz było z 2 innych...

generalnie jak zawsze wszystko od d.py strony szykują...
co mądrzejsza ustawa to zawsze nie tak jak trzeba, czy segregacja, czy ata, czy aborcja, czy 6latki do szkoly....
Nom... zamysły czasem są i dobre, ale z ostatecznym wykonaniem gorzej Staraaają się...
Stary 2016-11-14, 11:31   #4605
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

no pare lat temu trzeba bylo sie zadeklarowac czy sie segreguje czy nie. jak dalas ze tak, a nie segregujesz to mogą dać Ci kare...

teraz jest lepiej bo mam dom, choc to tylko dlatego ze mam podworko i tam stoi kosz na segregacje, wiec z kazda butelka, sloikiem tam biegam...
Ja nic nie deklarowałam mieszkam w bloku i od razu mieliśmy w śmietniku wstawione pojemniki do segregacji.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 11:34   #4606
justkonev
Zakorzenienie

Lutówki 2017 ❤ cz. IV

Cholera, dziewczyny.. mąż w nocy dostał jelitówki. Zaraz odwożę go do rodziców, ale jestem przerażona czy ja się czasem już nie zaraziłam. Narazie ze mną wszystko ok, ale strasznie się boje

Edytowane przez justkonev
Czas edycji: 2016-11-14 o 11:49
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 11:38   #4607
__malaMi__
Zadomowienie

Witam się!

Tym razem z pracy, ciezko było wrócić, wstawac przed 6 i marznąć
No i już czuję, że to siedzenie przy kompie mi srednio wygodne.
Zimo nie przychodź jeszcze póki pracuję

Cytat:
Co do aptek to faktycznie bardzo duzo ich. Tylko czemu w niektorych ceny jak z kosmosu sa.. Jak bralam na poczatku ciazy duphaston to cenowo wychodzilo od 19 zl do nawet 33 zl za opakowanie.. A jedno starczalo mi na 10 dni..
19 za dupka to mało, mi najtaniej za 26 się udało. A teraz zalegają w szafce

Cytat:

mi z kolei uszy się zatykają zdarzało mi się tak przed ciazą, ale rzadko, a teraz to jakiś kosmos, nie znosze tego, bo żle siebie słysze i w ogóle czuje sie wtedy przygłucha

Cytat:

-
!
no dokładnie ja tak mam, mały aneksik i epchane ledwo co 3 kosze.

a co do aut to mni dobija, że znowu maja byc podwyżki OC ja dopiero w tym roku miałam pierwsze zniżki, bo mam krótko prawo jazdy i od kiedy mam auto to co roku słyszę, ze bedzie taniej, a co roku jest drożej. Za starą i małą popierdólkę ponad 1000 zł, nie chce wiedzieć ile bedzie w przyszłym roku, albo jak auto kiedyś zmienimy

Cytat:
Coś w tym jest... ja do szafki upchnęłam 3 mini kosze - 1 na odpadki jedzeniowe, 2 plastik, 3 papier a i tak jakieś plastiki i szkło leżą na podłodze...
u mnie to samo, szklane i wieksze plastiki stoja w przedpokoju co mnie doprowadza do szału
Stary 2016-11-14, 11:43   #4608
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:

Ale jak kupujesz auto używane "polskie" to nie płacisz akcyzy

Uff czyli nie jest obowiązkiem. Ja nie zadeklarowałam segregacji te pare groszy wiecej mnie nie zbawi. Dzięki temu nie muszę się martwić tym że nie mam miejsca na to, a i ludzie mają dodatkową pracę to u mamy. U mnie w bloku decydowała większa część wspólnoty Ale też się tym nie przejmuje najwyżej karę zapłacą wszyscy. Nie będę robić wysypiska w domu sorry.

Ale z OC sie zgadzam to jest kosmos jak można tak nagle podnosić o 100%! Nie znam szczegółów nie wiem na co i gdzie ta kasa poleci. Ale to juz jest przegięcie.

Edytowane przez paulinka009
Czas edycji: 2016-11-14 o 11:52
Stary 2016-11-14, 11:49   #4609
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Cholera, dziewczyny.. mąż w nocy dostał jelitówki. Zaraz odwożę go do rodziców, ale jestem przerażona czy ja się czasem już nie zaraziłam narazie ze mną wszystko ok, ale tak strasznie się boje
Przechodziłam ten stres wczoraj... Mąż w nocy z soboty na niedzielę dostał biegunki i rzygał... u niego to na 99,99% tylko zatrucie. Gorączki nie ma. W piątek byliśmy na urodzinach, w sobotę jedliśmy dziwną pizzę... moja mama też lekko zatruta.... mnie nic nie jest... ale też mam stresa czy to na pewno tylko zatrucie a nie wirus albo czy ja też to jadłam to czym się struł...

Bądź dobrej myśli
Stary 2016-11-14, 11:57   #4610
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nic nie deklarowałam mieszkam w bloku i od razu mieliśmy w śmietniku wstawione pojemniki do segregacji.
ja tez mieszkalam w bloku i musialam sie zadeklarowac..
aczkolwiek o ile dobrze pamietam to pozniej dostalam decyje ze wiekszosc sasiadów powiedziala ze segregujemy wiec są pojemniki
ale: placilam oplaty za smieci jak za niesegregowanie i mialam prawo sobie wyrzucac wszystko razem (o ile dobrze pamietam z tym prawem... bo oplata na pewno jako brak segregacji)
zreszta mieszlama na takim bronksie ze tam malo kto trafial do smietnika a co dopiero do poprawnego O_o

a Ciebie to jakby zmusili w takim razie?

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Cholera, dziewczyny.. mąż w nocy dostał jelitówki. Zaraz odwożę go do rodziców, ale jestem przerażona czy ja się czasem już nie zaraziłam. Narazie ze mną wszystko ok, ale strasznie się boje

moze akurat Cie nie zaraził spokojne, stres tu na pewno nie pomoze...!

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
a co do aut to mni dobija, że znowu maja byc podwyżki OC ja dopiero w tym roku miałam pierwsze zniżki, bo mam krótko prawo jazdy i od kiedy mam auto to co roku słyszę, ze bedzie taniej, a co roku jest drożej. Za starą i małą popierdólkę ponad 1000 zł, nie chce wiedzieć ile bedzie w przyszłym roku, albo jak auto kiedyś zmienimy
ja jak kupilam pierwsze auto to mi wycenili OC+AC - 6 tysiecy
ja + tata = 4 tysiace
sam tata = 2 tysiace
bardzo szybko podarowałam tacie samochod

Cytat:
Ale jak kupujesz auto używane "polskie" to nie płacisz akcyzy

Ale z OC sie zgadzam to jest kosmos jak można tak nagle podnosić o 100%! Nie znam szczegółów nie wiem na co i gdzie ta kasa poleci. Ale to juz jest przegięcie.
czyli stare beda nadal. i ludzie zamiast kupic z dojczlandu z 2000 roku to za te same pieniadze kupia "polskie" z 1995
bledne koło...

co do OC to ja po cichutku place... ale tez sobie z niego korzystam, tzn w sumie z AC bardziej
aczkolwiek ostatnio sie zdenerwowałam, bo laska skasowała nam auto (to moje pierwsze, ktorym jezdził brat jak ja kupilam sobie nowe) i mi powiedzieli ze jak auto ubezpieczone na X pieniedzy to ja tyle nie dostane...bo ono bylo tyle warte, rozbite nie jest... dostalam troche ponad 75% wartosci auta...
chyba jakby mi ukradli to bym 100% dostała
lekko sie zdziwiłam...
Stary 2016-11-14, 12:01   #4611
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

spokojnie, nerwy już i tak nie pomogą bo po ptokach. mam nadzieję, że to tylko zwykła jelitówka, to nawet jak Cię złapie to jakoś się przemęczysz. nie wiem ile to się wykluwa, 2 dni? zresztą jest olbrzymia możliwość, że Cię nie zaraził
Stary 2016-11-14, 12:03   #4612
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mogę prosić o radę doświadczone mamusie?
muszę kupić aspirator do nosa i wiem wiem, że ten katarek jest taki zajefajny, ale jakoś mnie on nie przekonuje. czy ma któraś z Was doświadczenia z aspiratorem elektronicznym typu hexe, pingwinosek? wydają mi się łatwiejsze i wygodniejsze w użytkowaniu.
Pisałam ostatnio, że kupiliśmy pingwinosek i ja jestem bardzo zadowolona. Dużo wygodniejsze niż zwykły aspirator.
Nosefrida - wciągasz bakterie, te na odkurzacz wymagają odkurzacza, a ten na wszędzie go można użyć, czy mały bawi się na podłodze, czy śpi to raz dwa i zrobione
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 12:06   #4613
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Pisałam ostatnio, że kupiliśmy pingwinosek i ja jestem bardzo zadowolona. Dużo wygodniejsze niż zwykły aspirator.
Nosefrida - wciągasz bakterie, te na odkurzacz wymagają odkurzacza, a ten na wszędzie go można użyć, czy mały bawi się na podłodze, czy śpi to raz dwa i zrobione
bardzo dziękuję za odpowiedź, właśnie ten pingwinosek najbardziej kusi
Stary 2016-11-14, 12:14   #4614
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
co do OC to ja po cichutku place... ale tez sobie z niego korzystam, tzn w sumie z AC bardziej
aczkolwiek ostatnio sie zdenerwowałam, bo laska skasowała nam auto (to moje pierwsze, ktorym jezdził brat jak ja kupilam sobie nowe) i mi powiedzieli ze jak auto ubezpieczone na X pieniedzy to ja tyle nie dostane...bo ono bylo tyle warte, rozbite nie jest... dostalam troche ponad 75% wartosci auta...
chyba jakby mi ukradli to bym 100% dostała
lekko sie zdziwiłam...
Płacilismy ostatnio oc to wyszło drozej niz rok temu, dzis przyszlo ac do zaplaty to wydaje mi się, że wyszło nawet ciut mniej niż rok temu. Nie wiem jak to jest liczone...

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
bardzo dziękuję za odpowiedź, właśnie ten pingwinosek najbardziej kusi
Oglądałam jeszcze ten delfinosek, ale stwierdziliśmy, ze po co nam melodyjki do odciągania smarków, a sól fizjologiczną i tak mamy w atomizerze - a to główne różnice. No i pingwin jakoś zgrabniejszy i poręczniejszy.

Dziewczyny a w ogóle co do zakupów to 29listopada dzień darmowej dostawy, więc warto wybrać i poczekać
Stary 2016-11-14, 12:22   #4615
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
u nas trzeba było się zdeklarować. My nie segregujemy bo nawet śmietniki od segregowania mamy daleko i "nie po drodze". Jestem za segregowaniem, ale jakby ta cała ustawa śmieciowa sama nie wyglądała jak śmieć.. wprowadzają coś, czego nie da się wyegzekwować od ludzi, kompletnie nieprzygotowana. Tak czy siak widziałam jak posegregowane śmieci lądują w tej samej śmieciarce, co zwykłe

Cytat:

jeśli miałaś się zarazić, to podejrzewam, że już możesz mieć wirusa, ale spokojnie nie koniecznie jeżeli już to jedynie Cię wymęczy, czego nie życzę
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 12:23   #4616
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość

Dziewczyny a w ogóle co do zakupów to 29listopada dzień darmowej dostawy, więc warto wybrać i poczekać
A 25.11 Black Friday więc wyprzedaże
Stary 2016-11-14, 12:30   #4617
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
A 25.11 Black Friday więc wyprzedaże
Szkoda tylko, że u nas te wyprzedaże to są raczej kiepskie w porównaniu do usa

Ale tak teraz patrze na ten dzień darmowej dostawy to mało tych sklepów w tym roku. Wydaje mi się, że rok temu dużo więcej było.
Stary 2016-11-14, 12:35   #4618
MartaMagda
Zakorzenienie

Właśnie znowu miałam kontrolę z ZUSu, dziewczyny na L4, do Was też tak przychodzą?
Stary 2016-11-14, 12:38   #4619
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie znowu miałam kontrolę z ZUSu, dziewczyny na L4, do Was też tak przychodzą?
łoooo, ja nie miałam ani razu (tfu). Co oni tak się uparli. A nie siedzę cały czas w domu...czasem do rodziców pojadę, zakupy - co wtedy
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 12:40   #4620
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
łoooo, ja nie miałam ani razu (tfu). Co oni tak się uparli. A nie siedzę cały czas w domu...czasem do rodziców pojadę, zakupy - co wtedy
Coś czuję, że co L4 będą mnie odwiedzać...

Jak Cię nie ma w domu, to wysyłają pismo i trzeba na nie odpowiedzieć, bo możesz iść przecież do lekarza, na badania, na spacer, czy na zakupy. Nic groźnego, tylko wydłuża się potem czas oczekiwania na kaskę.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości