|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cytat:
Wniosek:spoko Justynka, nadrobisz 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Velvet a kiedy mialas wizyte ostatnia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Folinka, widocznie Lidka nie zadowoli się kawalerka, a potrzebuje przestrzennego m2 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
No dzięki Kaziowa dzięki za pocieszenie
|
#303 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma za co
ciastko? 😁Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#304 |
|
Zadomowienie
|
Kami nie wiem ile kosztowała ta strzykawa bo tz kupował
ale warta kazdych pieniędzy po niej nastąpił u mnie zwrot ws grzyba potem dostałam jeszcze tylko clotlimazolum a teraz juz nic Velvet az sam gin był w szoku! Kami dostałam obie paczki ale przyznam się ze gemini tylko zerknełam i zobaczyłam ze tego jest od cholery... i lezy w katronie a lezaczek wyjełam podoba mi się i ... też lezy ![]() koncze teraz prace budowlane i jestem tym mocno zajęta musze oddac dokumenty do banku do 30 listopada bo to warunek dostania dotacji na ogrzewanie i oczyszczalnie ścieków nie chce zostawiac tego tz bo on w tym nie siedział stad na razie jest jak jest ![]() madi twoje słowa ws fachowców idealnie oddają stan rzeczy w tym zakresie za duzo wyjechało ich do de, uk...a Ci co zostali to albo wlasnie te Wieśki albo sami nie wiedza na czym im dupa jeździ ![]() jedni krzykneli mi 70 zł za metr polozenia płytek w garazu ![]() az sie bałam zapytac o koszt kładzenia w domu ![]() inni zrobią ale dopiero ... w marcu ![]() klade sie spać dziewczynki bo jestem zmeczona ja jak wyjde z domu rano to wracam pozno po poludniu i wtedy tylko rzucam sie na lodówkę i do wyra ..... odpocznę sobie po 6 grudnia. naiwnie widze siebie lezaca całe dnie na kanapie i ogladająca seriale.... ![]() CIESZE SIĘ ZE NASZE DZISIEJSZE WIZYTY SA OK!!!!! ![]() trzymamy z Karolem kciuki za kolejne... ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Kazik dobrze mowi u mnie tez skokowo waga idzie raz nic nie tyje, potem skok, teraz znowu nic domniemywam ze za tydzien znowu skoczy ![]() ja tam juz o tym nie mysle pomyślcie raczej ze za 3/4 tygodnie zaczna nam brzuchy znikać ![]() dzis do tz powiedziałam ze tak naprawdę to lubię ta kuleczkę i moze troche bedzie mi jej brakować a na pewno kopniaczków Karola no co on: luzik mewka moge ci szybko zrobić drugi brzuch no bez jaj pomyślałam se
|
|
|
|
#305 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się po wizycie
dziś nie rodzę, szyjka nieco bardziej rozwarta, odstawiam luteinę, przez którą przypałętał się do mnie grzyb, więc mam go jak najszybciej wyleczyć, bo lepiej żeby do porodu go nie było. Mała rośnie, waży już 2700g i wszystko ładnie się rozwija ![]() Dodoo pytałam o to tantum rosa, na podrażnienia i gin mówiła, może i podleczy ale też wysuszy, więc jak czujesz że Bożena ma te podrażnienia z wysuszenia to lepiej coś innego zastosować. Ja dostałam maść pimafucin bodajże |
|
|
|
#306 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciągle wg wagi jest tydzień starszy, w zeszłym tygodniu mielismy 3 kg a to był 36+2Cytat:
Przez pierwsze 2 dni znalazłam 60 szt na poduszce, policzkach , umywalce. Dziewczyna która mi je zakładała mówi ze 1 raz jej się to zdarzyło, chciała mi założyć jeszcze raz ale kolejne 2,5 godz leżenia plackiem to już nie dla mnie ![]() mi robiła 2,5 godz i mega meczące jak dla mnie, musiałam robić pare przerw bo leżenie na plecach to dla mnie masakra Cytat:
podgrzewacz mam najtanszy z allegro za 30 zł chyba wyrodna matka ze mnie i przyżydziłam Cytat:
ja tez ![]() ![]() a w ogóle to gratuluje wszystkich wizyt ja właśnie wciągam 2 miske rosołu ![]() ale co tam będę sobie żałować, mam już w pasie 113 cm |
||||||
|
|
|
#307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czuje ze miałam wszystkie mozliwe leki na grzyba
|
|
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli super
|
|
|
|
|
#309 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=mademoiselle_m;6753 9481]ja dziś zeżarłam 2 ogromne gruszki i no ten... czuc że je zjadłam
![]() ![]() ![]() co za sucz ![]() moje jest klocek od samego poczatku ciągle wg wagi jest tydzień starszy, w zeszłym tygodniu mielismy 3 kg a to był 36+2Ostatnio zaszalałam i poszłam na rzęsy pierwszy raz w życiu, tydzień później nie miałam już ani jednej rzęsy Przez pierwsze 2 dni znalazłam 60 szt na poduszce, policzkach , umywalce. Dziewczyna która mi je zakładała mówi ze 1 raz jej się to zdarzyło, chciała mi założyć jeszcze raz ale kolejne 2,5 godz leżenia plackiem to już nie dla mnie ![]() mi robiła 2,5 godz i mega meczące jak dla mnie, musiałam robić pare przerw bo leżenie na plecach to dla mnie masakra a tyle słyszałam o doradcach laktacyjnych na polnej... podgrzewacz mam najtanszy z allegro za 30 zł chyba wyrodna matka ze mnie i przyżydziłam to teraz już chyba powoli standard że mimo wskazań do cc każą czekac na skurcze i dopiero wtedy tną, ponoc taka cc bez skurczy czyli na "zimno" jest gorsza dla dziecka ja tez ![]() ![]() a w ogóle to gratuluje wszystkich wizyt ja właśnie wciągam 2 miske rosołu ![]() ale co tam będę sobie żałować, mam już w pasie 113 cm ja mam teraz teorie ze to ostatni dzwonek szaleństw kulinarnych wiec hulaj dusza piekła nie ma frykasy z mc dzis wpadły po lekarzu to moja i karola mała tradycja i... tajemnica i chyba mu sie podoba bo reaguje pozytywnie na nie zero zgagi czy innych dolegliwości po nich
|
|
|
|
#310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na miejscu wciagamy twistera a resztę bierzemy na wynos i jemy w domu z TZ |
|
|
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a normalnie udalo Ci sie to wsadzic? czy jakas wazelinka ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na początku ciązy przegięłam pałę ze skrzydełkami ![]() twistera nigdy tam nie brałam, dobre to? którego polecacie z Kubą?
|
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
justynia, dziękuję kochana ale foteczki to były właśnie te kilka kg wcześniej robione a teraz czuję nawet, że mi usta spuchły....
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
motylek - eee no ja mam 160 cm wzrostu takze malusia jestem
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
motylku ) nie przejmuj sie waga bo zaraz po porodzie beda z nas szprychy
![]() ja tez mam miezyc cisnienie, wazne to dla mnie drugie rozkurczowe bo u gina mialam dzis 122/92.. i mam mierzyc 4 x dziennie.. gbs tak dlugo? u mnie szybko i delikatnie to poszlo.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez to do tej pory od czasu do czasu dokucza mi ból pleców na wysokości kłuciaCytat:
a jak cenowo ?
|
|
|
#319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
az mnie wkurza nigdy problemow nie mialam ;( ja na gemini czekam, lezaczek tz wyciagnal fajniutki i juz schowany w kartonie po co ma sie kurzyc ![]() u nas ja nic na budowie nie robie procz opisania kolorow na scianach ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
super ze wizyta udana ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że te nawadnianie pomoże bo nie pociesza mnie fakt, że po porodzie część spadnie bo nadal sporo zostanie...ja dziś miałam ciśnienie 132/89 a zawsze w granicach 120/70- 125/80 a wyczytałam (niech żyje wujek google), że szybkie przybieranie na wadze, opuchlizna i wysokie ciśnienie równa się gestaza czyli zatrucie ciążowe. Na szczęście w domu ciśnienie nie jest tak wysokie więc może u mnie to po prostu zastój wody przez to, że mało piję. I w ogóle skąd on mi go pobierał to ja nie wiem bo czułam jak mi wziernik wsadził i dopiero gmerał
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale miluski Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi po badaniu powiedział, że pobrał wymaz na GBS, ja nawet nie wiedziałam
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie martw sie mi mowil ze jak bede miec kilka razy te rozkurczowe powyzej 90 to od razu do szpitala mam jechac.. u mnie szybko poszlo powiedzial ze mam robic tak jakbym chciala sie wykupczyc.. co za dziad ten twoj malo delikatny.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#324 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jedno pepco jest i takie perełki znikają prędziutko w ogóle chyba jakiś wysyp dzieciaczków jest bo kupić coś u nas w pepco w roz 56-68 to jakiś cud. To samo z fajniejszymi ubrankami w tesco, te małe rozmiary powykupowane.Cytat:
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
No najpierw gbs a potem badanie ręczne też mało przyjemne było, albo ona miał gorszy dzień albo ja
|
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#327 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
motylku - to chyba jakies nowe bo wczesniej nie bylo
ja chcialam cieply bo potem elegancko do spiworka a ten drugi taki slodziachny wiec mowie biore ![]() w ogole dzis kupe kasy wydalismy... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
moze byc ze gorszy dzien.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#329 | |
|
Zadomowienie
|
I nie pomógł? Mnie już raz wyleczył więc teraz też musi :p
Cytat:
|
|
|
|
|
#330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to nie znaczy ze i tak bedzie u Ciebie jesli chodzi o ten inny typ kobiet to mi sie po głowie turlają lesne ssaki ![]() jezu ile spać... oczy mi sie kleją dobrej nocy dziewczynki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

normalnie sapię 

dziś nie rodzę, szyjka nieco bardziej rozwarta, odstawiam luteinę, przez którą przypałętał się do mnie grzyb, więc mam go jak najszybciej wyleczyć, bo lepiej żeby do porodu go nie było. Mała rośnie, waży już 2700g i wszystko ładnie się rozwija 

ocipiał.. serio.. nie wiem co ona postanowi ale ja na jej miejscu nawet symulowałabym bóle żeby mnie przyjęli do szpitala i tam niech mają wtedy kontrolę nad wszystkim.

Czyli super 

ala: