|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Ja jeszcze oprócz kubka i sztućców biorę herbatę i cukier. Ostatni raz jak byłam w szpitalu to na śniadanie była tylko kawa zbożowa ktorej ja nie pije a herbatę trzeba było miec swoja
![]() Na kolacje herbatę juz dali ale za to bez cukru.Siedze w szpitalu i czekam na ten gbs. KTG znów czyste czyli na razie nie rodzimy. Ledwo dzis ma oczy widze i zasypiam na stojąco ![]()
Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-11-15 o 09:51 |
|
|
|
#362 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#363 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny. Nie umiem sie tym taptalkiem poslugiwac wiec sorki za spam i brak cytowania. Termin mialam na 4 grudzien, wczoraj zaczelam 37 tydzien. Waga zacna, na usg tydzien temu mial 3300, wiec cieszę się że nie czekał do grudnia😜 Czuje sie dobrze. Chociaz obolala jestem. Mąż niestety nie uczestniczyl w porodzie 😞. Trzymam teraz za Was kciuki ☺
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#365 |
|
Rozeznanie
|
Proszę bardzo nawet dwa! Stać mnie teraz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#366 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i tak szczerze to choć wiem, że to już niedługo to to dla mnie jakaś abstrakcja pomyśleć, że małą już niedługo będzie po tej stronie chociaż mam takie myśli, że wyobrażam sobie, że jestem już po porodzie i Misia leży na moim brzuszku Tak, tak, papier toaletowy obowiązkowo u nas tylko szary wisiał i jakoś tak średnia przyjemność poporodową Bożenę tym ścieraczem traktować o soku z winogron nie słyszałam ale faktycznie winogrona to sam cukier więc może i nie głupi pomysł tak samo jak z czekoladą Cytat:
bo i tak na tym szpitalnym wikcie to nie da się najeść;D Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
szybciutko dojdziesz do siebie jesteś dopiero co po porodzie więc normalne, że obalała jesteś jeeeeeeeeej tak szczerze to ci zazdroszczę, że jesteś już po wszystkim
|
|
|
#367 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ja to już nawet nie mogę dłuższych monologów prowadzić, bo zaczynam sapać i brak mi powietrza :/ Ostatnio podczas opowiadania czegoś to aż mnie zemdliło przez brak oddechu...Masakra jakaś..
Nie kuście tymi frytamiiiii :< Mam maca zbyt daleko żeby ryzykować do niego jazdę! Cytat:
Ale skoro nie wysłał do szpitala to nie jest aż tak źle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ach, już widzę te zakupy!! ![]() Cytat:
Wiecie jaki tekst ostatnio do mnie pacnęła babcia?? "ooo, to już spory masz ten brzuszek!" (Był 35 tydzień) -Odpowiedziałam, że taki jak trzeba, na co babcia: "No ja z bliźniakami (2) miałam mniejszy... 90cm obwodu!" -Ja na to, że pewnie w jakimś wcześniejszym tygodniu? "Nie, no co ty, w terminie porodu!" -No to pewnie dzieci były dość małe? "Eee tam! Ze 3 kg każde!"... Już to widzę...
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-11-15 o 10:38 |
|||||
|
|
|
#368 |
|
Zadomowienie
|
Alez zjadlabym fryteczki
![]() Witam sie dziewczyny w ten piekny ostatni dzien mojej pracy! Byle do 16.30 i koniec ![]() Dostalam rano od kolezanki z innego dzialu codwona bluzeczke, spodenki i taka szmatke z misiem do przytulania dla Lili. Wszyscy zadowoleni sie zajadaja celebration dziewczyny na rzecz slodyczy porezygnowaly z diet Wlasnie sie dowiedzialam jaka kolejna osobamnie zastapi-nalezalo sie dziewczynie to miejsce. Dali kontrakt maternity cover na 12 miesiecy wiec mam gdzie wracac. Jak sie okazuje moje miejsce będzie na mnie czekac do stycznia 2018. Pamietacie sukieneczki z lidla z liskiem??? U nas wchodza dopiero w czwartek! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to kogo kurcze. Każda jest inna i wiadomo, że ciąże też będą inne. Najgorzej jak ktoś nie wie w którym momencie przestać się licytować... Cytat:
pewnie będzie ci trochę tęskno ale dobrze, że masz gdzie wracać po macierzyńskim
|
|
|
#370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie raz w trakcie maciezynskiego bede pod firmą, bo maz tu pracuje takze bede go raz na jakis czas podrzucala jak bede miala w planach zakosic mu samochód. Piszecie wszystkie o tych zbliżających sie porodach. U mnie apka pokazuje 37 dni... liczac, ze moge urodzic nawet 10 dni po porodzie... zobaczymy.... to daje nadal prawie 50 Przede mna jeszcze dluga droga ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#371 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, znalazłam dziudziusiową stronkę z darmową dostawą
![]() www.szafa-bobasa.pl
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczysz jak szybko minie mi dopiero co apka pokazywała 100dni a dziś już tylko 22![]() Migdałku własnie przeglądam tą stronkę, tylko ceny też takie sobie:/ ja wam wstawię link do sprzedawcy z allegro (podpatrzony na innym wątku) z niedrogimi akcesoriami dla dzieci i wysyłka już od 3,94zł http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=9964232
|
|
|
#373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy zakupach powyżej 200 zl |
|
|
|
|
#374 | ||
|
Zakorzenienie
|
kuzwa usnelam przed 8.. potem tz do pracy wstal i o 11 mama wleciala z impetem bo wyciszylam telefon i spalam w najlepsze.. :/
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- motylku - ja dzis juz mierzylam i jest okej zobaczymy jak dalej ![]() czekam na Gemini, i dzis chce ogarnac w pokoju z mama, bo ona to mi juz karze twardo lezec.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() jest imprezaaa Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
trzeba Cie dopisac na 1 strone bo ni ma Ciebie.. ![]() zdrowka dla was ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- lucky - u nas byly te sukienki z liskiem cudowneeee! Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#375 |
|
Rozeznanie
|
Ooo widzę, że pełnia jednak kogoś od nas dorwała
jjb Gratulacje Jaka duża dzidzia, WOW Opowiedz nam więcej szczegółów jak dojdziesz do siebie i będziesz miała siłę i chęci itstoolatex3 Spokojnie, wszystko będzie dobrze A Marcelek do roboty, zapraszamy do wyjścia ![]() Moja położna mówiła, że na przyspieszenie i ułatwienie porodu można zastosować napar z liści malin oraz olejek z wiesiołka, także może warto spróbować No i masaż sutków
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-11-15 o 11:51 |
|
|
|
#376 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=jjb;67546986] Cytat:
cudownie, że synek zdrowy!!czyli pełnia jednak coś zdziałała, dawaj dalej super-księżycu: TERAZ JA MOJA KOLEJ ![]() Cytat:
![]() co do torby, to dobrze, że o tym piszesz bo ja nie pomyślałam o jedzeniu, a na pewno będę szukała choć suchego chleba po porodzie i szklanki wody ![]() Cytat:
Z rana zrobiłam kilka serii biegów po schodach i umyłam okno, ale tylko jedno, bo mnie tak spojenie łonowe rozbolało, że się popłakałam ![]() wieczorem skorzystam z bardziej przyjemnej części wywoływania porodu, ale potrzebny mi tż ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
mi wlasnie kolezanka kupila w lumpie kombinezon za 2 zl
wiekszy rozmiar ale zal nie brac ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
az stalam i ogladalam ale mowie kuzwa no nikt nie ma malenstwa to sama Olkowi nie kupie bosz to chlop Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#380 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynu ile postow
) Jbb gratuluję ) Kurczę dzieje się dzieje
|
|
|
|
#381 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=itstoolatex3;675583 81]tż będzie zadowolony, coś czuje, że chętnie pomoże
![]() wczoraj po tych słowach gina byłam przestraszona, ale po ochłonięciu doszłam do wniosku właśnie, że nie jest źle skoro nie wysłał mnie do szpitala i przynajmniej zszedł ze mnie całkowicie stres, także synuś zapomnij o sobotniej wyżerce i wychodź najlepiej już dziś! Właśnie serwuje mu dużo ciastków i mam nadzieje, że to go zadowoli i wyjdzie podziękować ![]() Cytat:
a jakieś skurcze czy coś masz? Ja się za porządki i motywowanie małej do wyjścia będę brać może w piątek
|
|
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakieś tam twardnienia brzucha się pojawiają, ale to takie co zwykle, nic nie zapowiada, że miałoby się coś zacząć dziać wczoraj na ktg zapisały mi się 3 skurcze, ostatnio 2 tygodnie temu 8, a mały dalej z brzuszku
|
|
#383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
131/75 [QUOTE=itstoolatex3;675583 81]tż będzie zadowolony, coś czuje, że chętnie pomoże ![]() wczoraj po tych słowach gina byłam przestraszona, ale po ochłonięciu doszłam do wniosku właśnie, że nie jest źle skoro nie wysłał mnie do szpitala i przynajmniej zszedł ze mnie całkowicie stres, także synuś zapomnij o sobotniej wyżerce i wychodź najlepiej już dziś! Właśnie serwuje mu dużo ciastków i mam nadzieje, że to go zadowoli i wyjdzie podziękować ![]() Cytat:
także nie zapomnij o tym no chyba, że tż będzie później latał i szukał jedzenia a gorzej jak to będzie noc![]() ćwicz jeszcze przysiady no i właśnie tż w nocy ![]() to trzymam kciuki żeby coś ruszyło i szybko poszło Cytat:
dla koleżanki A kombiak na pewno się przyda
|
|
|
#384 |
|
Zadomowienie
|
Itso karm Marcela zdrowa żywnością, zaraz wyjdzie spytac gdzie ciastki 😎
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#385 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musisz jakoś Marcelka zmotywować do wyjścia ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie ja dopiero się zwlekłam z łóżka.Pół nocy nie spałam meeeega zgaga aż mnie wszystko bolało + doszedł ból głowy.Wstałam rano wzięłam leki na ciśnienie ,zadzwoniłam do mojej do położnej i przełożyłam na jutro,bo miałam dziś rano mieć ktg i poszłam spać od nowa ,aż się cieszę,że się jeszcze przespałam.Zaraz wyjdę na jakichś spacer,muszę zaczerpnąć świeżego powietrza.Poza tym też jak Wy zrobiłam się znów senna i leniwa,robię w domu absolutne mimimum,co naprawdę nie w moim stylu.
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
kaziowa wydaje mi się, że Twój pomysł najszybciej przekona Marcela do wyjścia
jak zawsze niezawodna ze swoją radą
|
#388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) i powiedziała tak;"no to jeżeli teraz jecie wszystko to jeśli diametralnie zmienicie odżywianie w czasie kp, to dziecko będzie zdziwione, że dostaje co innego skoro w brzuchu miało inna dietę" To tak z przymrużeniem oka, ale jakby tak się zastanowić to coś w tym jest
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale szeptem dziewczyny takie rzeczy, żeby mój maluch nie usłyszał, bo się zbuntuje i nie będzie chciał wyjść
|
|
#390 |
|
Blond forever!
|
Ja nie wiem dziewczyny, tak budowałyście napięcie wizytami wczorajszymi i super księżycem i tylko jedno dziecko na świecie?
![]() jjb - gratuluję synka! Konkretna waga i super, że maluch zdrowy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

dojrzałość łożyska na przełomie II/III stopnia i malo wód, gin mówi ze najlepiej dla maluszka byłoby juz się urodzić, bo łożysko jest starsze, niż powinno. Mimo tego dal mi następny termin na 25.11 i mówi ze jak do tego czasu nie urodze to będą wywolywac albo zrobią CC. Na ktg zapisały mi się 3 skurcze, szyjka dalej rozwarta na 1 palec, ciśnienie w normie. Synek w 37t4d wazy 2960g. 

i tak szczerze to choć wiem, że to już niedługo to to dla mnie jakaś abstrakcja pomyśleć, że małą już niedługo będzie po tej stronie
o soku z winogron nie słyszałam ale faktycznie winogrona to sam cukier więc może i nie głupi pomysł

a co to kogo kurcze. Każda jest inna i wiadomo, że ciąże też będą inne. Najgorzej jak ktoś nie wie w którym momencie przestać się licytować... 

cudownie, że synek zdrowy!!
MOJA KOLEJ
ja II stopień łożyska miałam już na usg w 30 tygodniu ale jak patrzyłam na poprzednie swoje ciąże z tego okresu to identycznie było czyli normalne mi się wydaje, że im bliżej końca tym to bardziej normalne, że te stopnie się pogarszają a ty masz na przełomie II/III czyli chyba tak to właśnie się dzieje i tak ma być