|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cytat:
O matko Lucky nie strasz! Hanka siedzi w brzuchu przynajmniej do 15 grudnia, juz się tak umówiłyśmy! ![]() u nas dopiero 34tc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrobiłabyś mi fotkę jak wygląda zapalona i jak to wielkościowo na ścianie? Bo będę musiała kogos zmolestować żeby mi kupił i wysłał i nie będę jej mogła pomacać przed zakupem Lucky niektórzy mają lampki o pojemności 0,5 l, więc moga opatrznie zrozumieć Ja nie będę pić ani odrobiny, bo jak się bym teraz przyssała do wina, to by sie na lampce nie skonczyło
|
|
|
#484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mogę wstawić Ci fotke, tylko ze ja mam ja jeszcze nie zawieszoną lezy i czeka az lozeczko skrecimy co do wielkosci to jest taka niezbyt duza, nawet dwie te chmurki moznaby przywiesic.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A zwolnienie zanoszę w dniu wizyty do szefowej i wiem, że ona je zawozi/wysyła do nich szybko. A te patałachy nie wiem na co czekają, burdel na kółkach. Nie myślałaś, aby założyć kartę kredytową na Ciebie albo TŻ? Ja mam taką z minimalnym limitem i okresem bez odsetkowym 50 dni i bardzo mi pomaga od kiedy nie mam stałej wypłaty i przychodzi w różnych porach Jak się ją spłaca w terminie nic się za to nie płaci, tylko chyba 30zł zapłaciłam na początku za jej wyrobienie To jest takie zabezpieczenie w razie W, nie trzeba pożyczać kasy od nikogo itp.Gratki za wszystkie wizyty
|
|
#486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też boli przy badaniu. Mam wrażenie, że coraz ciaśniej tam mam zamiast coraz luźniej 😨 ale trzymam się twierdzenia, że przy porodzie hormony rozluźniają nasze bożeny Bo z takim sciśkiem jak teraz to nawet cytryna nie przejdzie
|
|
|
|
|
#488 |
|
Rozeznanie
|
Dobra, nie ma sprawy 🏻 jutro z rana to ogarne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nawet ja kupilismy hehe podobno bo sami nie pamietamy ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#490 |
|
Zadomowienie
|
Najpierw odciągam pokarm laktatorem. Potem ten pokarm podaję Mikołajowi z butelki. Niestety długo to trwa (zazwyczaj około godziny). Muszę spróbować przystawić do piersi. I tak minimum 8 razy na dobę.
Ja i Mikołaj dobrze się czujemy. Miki jako wcześniak dostał skierowania do wielu poradni, więc czeka nas maraton. W niektórych terminy są na luty 2017. Poza tym jestem w trakcie przeprowadzki i kupowania cały czas brakująch rzeczy np. nie mam komody na dziecięce ubrania. Brakuje mi czasu na odpoczynek. |
|
|
|
#491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#492 |
|
Rozeznanie
|
aniaamelia, podziwiam Cię, szacun. Ja nie wyrabiałam przy przeprowadzce na początku III trymestru a co dopiero z niemowlakiem, podziwiam. Dużo sił
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-11-15 o 23:50 |
|
|
|
#493 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zawsze jak chociaż 1 dzień Was nie poczytam i nadrabiam, to takie niusy tutaj Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Może rzeczywiście, jak któraś z dziewczyn pisała taka mini karta debetowa poratowałaby sytuację, tylko tak na bieżące wydatki, beza szaleństws, żeby potem szybko spłacić (nie tak jak moja koleżanka z byłej pracy, która wzięła debet i pojechała 4 osobową rodziną na 2 tyg.wczasy )Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny biliśmy dziś na tej sesji u kolegi, może się coś wybierze, ale żałuję że nie zrobiliśmy tego z miesiąc wcześniej, bo już czuję się taka spuchnięta... Ciekawe jak to wyjdze na foto
|
||||||
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
jjb gratulacje przeogromne!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#495 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry , właśnie wstałam
![]() Przez tą wycieczkę do szpitala na gbs i wstawanie o 6.30 cały dzień byłam jak zombie. Skończyło się tym, że zjadłam wieczorem wielką miskę lodów z bitą śmietaną i zasnęłam przed TV i teraz właśnie wstałam świeża i wypoczęta ![]() Powiem Wam , że nastawiłam się, że to pobieranie wymazu będzie mało przyjemne w dopci a tu się okazało, że TAM poszło szybko i delikatnie ale z pochwy masakra! Wyszorowała mnie tą szczotką jakby czyściła jakąś butelkę ![]() I wiecie co Wam jeszcze powiem? Że dzisiaj w tym samym gabinecie w którym mi pobierali krew , pobierali krew noworodkowi i chyba po raz pierwszy widziałam takiego maluszka z bliska... Boziu jaka to kruszynka
|
|
|
|
#496 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniaamelia na raszei chce rodzic.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#497 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za wsparcie
![]() mademoiselle_m na pewno będziesz wiedziała jak się zająć malutkim dzieckiem. Ja tez nigdy wcześniej nie miałam styczności i daję radę ![]() Odnośnie przeprowadzki to większość zakupów robię przez intetnet. Nie dowierzam, że nawet przy moim minimalizmie mam tyle rzeczy. Edytowane przez aniaamelia Czas edycji: 2016-11-16 o 09:36 |
|
|
|
#498 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za wszystkie graty i również gratuluję kolejnych udanych wizyt!
Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą widać to też po Waszych wypowiedziach, że tak bywa, że jeden gin czymś się przyjmie, inny nie, różne szkoły...Krótko mówiąc Marcelek ciągle rośnie zdrowo, wagę ma ładną, więc bądź spokojna ![]() Cytat:
![]() Gratuluję serdecznie i również proszę o szerszą relację, jak będziesz mieć czas, chęci i siły Cytat:
Sukienki... Czwartek, mówisz? ![]() Ja coś nie mogę spać, duszno mi i niewygodnie, same wiecie, co Wam będę mówić ![]() ---------- Dopisano o 03:45 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ---------- Cytat:
Cała Ty ![]() Specjalnie dla Ciebie macham paluchem
|
|
#499 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewcZyny, to ja nie wiem ja przesypiam cale noce praktycznue z raz moze wstane na siusiu. W dzien za to latam bez końca. O moze to ze intensywne te dni mialam to tak spiee nie wiem ale udaje mi sie przespac całą noc
wczoraj bylam u siostry 90km od mojej miejscowości i bylam bez tz tylko z rodzicami, i czulam sie juz jakks tak nie pewnie tak daleko od domu. Jakos tak nie wiem ze o jak bu cos sie zaczęło to no tak daleko w domu torba szpitale nie te. I stwierdzilam ze bez tz sie juz nigdzie dalej nie zapuszczam. ![]() ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- A i witam sie w 37 tygodniu
|
|
|
|
#500 |
|
Zadomowienie
|
Hejo 👋
Zazwyczaj przesypiam cale noce, wstaje tylko raz na siku, albo nawet i nie, ale raz na jakiś czas zdarza się taka noc jak dziś, ze czuje się jak po maratonie zakończonym gang bangiem z grupa murzynów... Jeszcze złapał mnie dwukrotnie skurcz w lydce taki, jakiego jeszcze nie miałam, a bywały mocne... Jeśli skurcze porodowe tak wyglądają, to ja dziękuje, wysiadam, nie rodze. 🙅🙅🙅 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#501 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kaziowa, nie pokaze Ci tej lampki, bo nie mam do niej zarowki ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Its dopiero teraz doczytalam o twojej wizycie
na szczescie Marcelek juz jest duzy, donoszony, wiec mozesz rodzic okna umylas? ![]() I skoro ladnie przybiera na wadze to lozysko nadal dziala No ale coz moge powiedziec? Juz wam blizej niz dalej do nowego czlonka rodziny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Lucky urlop czas start! 🙌🙌🙌 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale okien jeszcze nie odwazylam sie umyc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Listopadowki cos pisaly ze brukselka na obiad wywoluje porod ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio caly czas laze siku w nocy :/
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oprocz bolu\klucia w podbrzuszu boli mnie jeszcze doopa, ktoredy to dziecko ma wyjsc?? 😱
|
|
#507 |
|
Zadomowienie
|
Pomożecie mi trochę? W końcu mam nowego smartfona
Gdy mam otwarty wizaż przez przeglądarkę Chrome to mogę tylko pisać wiadomości a nie mogę cytować. Zainstalowałam Taptalka i tam mogę tylko cytować jedną wiadomość.Jak Wy korzystacie z wizażu w telefonie? Jakiś czas temu któraś pokazywała meble do pokoiku dziecięcego. Były to białe, trochę droższe meble. Macie może linka? Spodobały mi się, ale nie zapisałam sobie. |
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
Jak to cytować tylko jedną? To jak klikasz no kolejne wiadomości to się nie zaznaczają? Czy wtedy pierwsza się odznacza?
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Witamy się z Roksi na śniadanko śledzie po zbójnicku 💪😸U mnie w szpitalu pełnia zadziałała i było 10 porodów! Ja nie chce rodzić w następnej pęłni bo chce trawić na najlepszą salę porodową z wanną i potem pojedynczą po porodzie 😎 Taka ze mnie Pani wygodnicka 👸
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

u nas dopiero 34tc 

ja dopiero w grudniu
ładna jest i jak za takie pieniądze to ok
🏻
Bo będę musiała kogos zmolestować żeby mi kupił i wysłał i nie będę jej mogła pomacać przed zakupem
A zwolnienie zanoszę w dniu wizyty do szefowej i wiem, że ona je zawozi/wysyła do nich szybko. A te patałachy nie wiem na co czekają, burdel na kółkach. Nie myślałaś, aby założyć kartę kredytową na Ciebie albo TŻ? Ja mam taką z minimalnym limitem i okresem bez odsetkowym 50 dni i bardzo mi pomaga od kiedy nie mam stałej wypłaty i przychodzi w różnych porach

na świat przyszedł mój synek. Cale 3650g i 57 cm. Jest zdrowy i śliczny! !!!

Może rzeczywiście, jak któraś z dziewczyn pisała taka mini karta debetowa poratowałaby sytuację, tylko tak na bieżące wydatki, beza szaleństws, żeby potem szybko spłacić (nie tak jak moja koleżanka z byłej pracy, która wzięła debet i pojechała 4 osobową rodziną na 2 tyg.wczasy
)
Zresztą widać to też po Waszych wypowiedziach, że tak bywa, że jeden gin czymś się przyjmie, inny nie, różne szkoły...