Lutówki 2017 ❤ cz. V - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-17, 08:45   #31
Fantazja_
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V

Witam Panie ale mi się nie chce wstawać,a głód napiera coraz bardziej mój kluson mały poskakal i poszedł spac

Silver jak mała?

Helmi24 nie pomogę bo nie miałam tak. Dobrze, że pojechałas na IP
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 08:45   #32
minula
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Dotarłam na badania, kubeczek kupilam po drodze, mam nadzieję, ze wyniki będą dobre. U mnie ciężarne wchodzą bez kolejki, wiec chociaż nie czekam.

Silver jak Daria?
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 08:47   #33
zuzkka
Zakorzenienie

Yyyyy to ja poproszę drobne dziecko 😃 Najwyżej stracę 30 zł na dużą potem bo teraz i tak nie mam gdzie tego trzymać

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 08:52   #34
Lilotka
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku. Idziemy jak burza.

Fantazja gratuluję dużego synka.

Silver jak Daria po badaniu?

22/40
it's a boy.

Paulina

Edytowane przez Lilotka
Czas edycji: 2016-11-17 o 08:58
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 09:16   #35
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Ja sie tak pytam o rozmiar, bo musze miec ze stelażem. A do każdego wymiaru jest inny stelaż... i teraz nie wiem czy pakować sie w o duza, czy mniejsza starczy...

Silver jak Daria?
Ja nie mogę 😐 Już jak robią taki stelaż, to mogliby zrobić uniwersalny na różne rozmiary. Kurcze to nie pomogę, my póki co startujemy tą z Ikei.

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 09:25   #36
malawrednioszka
Zakorzenienie

Dzien dobry ! kurde głupi wizaz ! od wczoraj nie moglam wejsc !

Fantazja, Justi, gratki !

Skąd macie legginsy ocieplane ?

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 09:27   #37
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.
Dziękuję,że pytacie o Darie. W nocy jeszcze miała gorączkę. Pół nocy nie spała, wierciła się. Rano ok. Jak na razie nie ma gorączki. Jak pytam to mówi,że dobrze się czuje. Zobaczymy w dzień czy się powtórzy.
Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Silver jak Daria po badaniu?

22/40
it's a boy.
Badanie mamy o 11.45. Do centrum Katowic musimy jechać więc z domu o 11 wyjeżdżamy.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-17, 09:27   #38
Opiumalfa
Zakorzenienie

HEJ wam!

Od wczoraj napisalam dwa długie posty, kazdy mi zjadł wizaz bo nie moglam sie na niego dostac. Masakra:/ Jak mi sie przypomni co pisalam, to dopisze.

Najwazniejsze! NIE MAM cukrzycy! Juppi!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 09:29   #39
malawrednioszka
Zakorzenienie

Silver duzo zdrowka dla Darii i powodzenia na badaniach !

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
Stary 2016-11-17, 09:32   #40
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Badanie mamy o 11.45. Do centrum Katowic musimy jechać więc z domu o 11 wyjeżdżamy.

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Super

Ja cały poranek ogarniałam skutki swojego budyniu. Zrobiłam ostatnio zamówienie w gemini i nie zauważyłam, że zamówiłam na adres firmowy ale udało się to odkręcić a niby nie można zmieniać adresu dostawy przed nieudanym dostarczeniem hehe
Problem w tym, że tu dostarczenie byłoby udane bo ktoś na recepcji by to zgarnął a nie mam kiedy i jak tego odebrać:P Paczka za 400zł pewnie trochę waży (zamówienie nie tylko dla mnie ale i dla rodzicow )
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 09:33   #41
Opiumalfa
Zakorzenienie

Przypomniało mi sie, ze było o wadze - wiec ja chyba ide na rekord bo mam wage sprzed ciazy. Ona sie wahała, malała, wsrastała, ale nic wiecej poza to z czym startowałam.

Ja tez pracuje cały czas, ale mam swoją firme, takze musze dostarczyc klientom zdjecia na czas. Pracuje z kanapy bo musze sie oszczedzac, ale jednak nie leniuchuje bo nie moge:/ Mam nadzieje, ze sie wyrobie ze wszystkim do konca roku a potem bede sie mogla lenic na legalu.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 09:37   #42
malawrednioszka
Zakorzenienie

Cytat:
HEJ wam!

Od wczoraj napisalam dwa długie posty, kazdy mi zjadł wizaz bo nie moglam sie na niego dostac. Masakra:/ Jak mi sie przypomni co pisalam, to dopisze.

superancko !

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
Stary 2016-11-17, 09:41   #43
anolta
Zakorzenienie

Aaa, dziewczyny próbowałam wejść do klubu, ale mój budyń ciążowy tego nie ogarnia 😂 od poniedziałku nie mam Internetu, bo coś robią na ulicy,ale już jutro na być, dlatego piszę tylko tu z telefonu.

Sq usprawiedliwiam się, a w ramach pokuty może jakieś najnowsze zdjęcie brzucha wrzucę 😁

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Aaa, dziewczyny próbowałam wejść do klubu, ale mój budyń ciążowy tego nie ogarnia 😂 od poniedziałku nie mam Internetu, bo coś robią na ulicy,ale już jutro na być, dlatego piszę tylko tu z telefonu.

Sq usprawiedliwiam się, a w ramach pokuty może jakieś najnowsze zdjęcie brzucha wrzucę 😁

Nie mogę wejść do klubu z telefonu oczywiście 😊

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 09:42   #44
Lorelei24
Rozeznanie

GG do Lorelei24

Cytat:
Napisane przez Helmi24 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Sporo czasu juz mnie tu nie bylo, chcialam sie Was poradzic, moze ktoras miala podobna sytuacje??

Dzie

zaczal sie 28 tydzien, zaczal mi sporadycznie twardniec brzuch, o 18 zaczal juz co kilka minut i po kilku sekundach puszczalo i tak w kolko. Dodatkowo uczucie napierania na pecherz. Pojechalismy na ip. Na ktg skurczy nie bylo, szyjka jak to powiedzial lekarz "ladnie wszystko trzyma" zostawili na obserwacji. Dostalam zastrzyk rozkurczowy i awaryjnie na rozwoj plucek. Brzuch dalej twardnial i dzis kolejny zastrzyk rozskurczowy. Juz mniej sie stawia niz wczoraj ale jak tylko chwile pochodze to znow zaczyna twardniec. Na usg z maluszkiem wszystko w jak najlepszym porzadku.

Czy ktoras z Was miala takie czeste twardnienie brzucha bez powodu?

Dodatkowo maly obrocil sie glowka w dol a czulam ze jeszcze przedwczoraj sprzedawal kopniaki bardzo nisko. Czy jego obrot moze miec cos wspolnego z tymi twardnieniami??
Cześć, bardzo dobrze że pojechalas na IP. Ja też mam problem z twardnieniem. Tylko jak zacznę coś robić to zaraz brzuch się napina.

Wróciłam właśnie od lekarza, szyjka ładna, ale zapalenie mi się zrobiło i musze smarować mascia. A co do twardnien to mam brać no spe, magnez i odpoczywać. Skierowania do szpitala na szczęście nie dostałam.

Lorelei24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 09:45   #45
malawrednioszka
Zakorzenienie

Mi ostatnio gin tez zalecil brac magnez 3 x1.. bo tez mi brzuch cos sie napina, a szczegolnie jak stoje dlugo i cos tam robie..

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
Stary 2016-11-17, 09:48   #46
Lorelei24
Rozeznanie

GG do Lorelei24

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
Mi ostatnio gin tez zalecil brac magnez 3 x1.. bo tez mi brzuch cos sie napina, a szczegolnie jak stoje dlugo i cos tam robie..
To ja mam to samo. U mnie doszedł jeszcze do tego stres bo już myślałam że coś jest nie tak. Ale dobrze ze Dzisiaj byłam, następna wizyta za półtorej tygodnia

Lorelei24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 09:54   #47
malawrednioszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lorelei24 Pokaż wiadomość
To ja mam to samo. U mnie doszedł jeszcze do tego stres bo już myślałam że coś jest nie tak. Ale dobrze ze Dzisiaj byłam, następna wizyta za półtorej tygodnia

Ja dzisiaj cale szczescie wizytuje to sie uspokoje na dwa tyg

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
Stary 2016-11-17, 09:58   #48
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj cale szczescie wizytuje to sie uspokoje na dwa tyg
to kciuki chodzisz co 2 tyg?
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 10:00   #49
malawrednioszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
to kciuki chodzisz co 2 tyg?
tak, co dwa tyg

Wojtuś 30.01.2019!!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-17, 10:06   #50
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Ja sie tak pytam o rozmiar, bo musze miec ze stelażem. A do każdego wymiaru jest inny stelaż... i teraz nie wiem czy pakować sie w o duza, czy mniejsza starczy...

Silver jak Daria?
Witam sie w nowym wątku. Od wczoraj aplikacja odmawiała mi posłuszeństwa

Osobiście wzielabym większą, ale to dlatego że mamy prysznic :/ więc dosyć długo będzie użytkowana

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 10:07   #51
malawrednioszka
Zakorzenienie

a co do wanienki to dopoki dziecko bedzie mozna w niej myc to ok, a potem to ciezko bedzie bo mamy prysznic bez brodzika

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
Stary 2016-11-17, 10:09   #52
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Hej.
Dziękuję,że pytacie o Darie. W nocy jeszcze miała gorączkę. Pół nocy nie spała, wierciła się. Rano ok. Jak na razie nie ma gorączki. Jak pytam to mówi,że dobrze się czuje. Zobaczymy w dzień czy się powtórzy.

Super, że już lepiej trzymam kciuki za badania

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
HEJ wam!

Gratuluję!

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 10:14   #53
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny

Sporo czasu juz mnie tu nie bylo, chcialam sie Was poradzic, moze ktoras miala podobna sytuacje??

Dzie zaczal sie 28 tydzien, zaczal mi sporadycznie twardniec brzuch, o 18 zaczal juz co kilka minut i po kilku sekundach puszczalo i tak w kolko. Dodatkowo uczucie napierania na pecherz. Pojechalismy na ip. Na ktg skurczy nie bylo, szyjka jak to powiedzial lekarz "ladnie wszystko trzyma" zostawili na obserwacji. Dostalam zastrzyk rozkurczowy i awaryjnie na rozwoj plucek. Brzuch dalej twardnial i dzis kolejny zastrzyk rozskurczowy. Juz mniej sie stawia niz wczoraj ale jak tylko chwile pochodze to znow zaczyna twardniec. Na usg z maluszkiem wszystko w jak najlepszym porzadku.

Dodatkowo maly obrocil sie glowka w dol a czulam ze jeszcze przedwczoraj sprzedawal kopniaki bardzo nisko. Czy jego obrot moze miec cos wspolnego z tymi twardnieniami??
Ja niestety nic nie poradzę, ale trzymaj się! Najważniejsze, że jesteś pod opieką specjalistów i że z maluszkiem wszystko OK

Cytat:
Super! Czyli warto się było kłuć 6 razy

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanie, może mnie któraś poratuje (jak coś wizyta za tydzień) - mam ostatnio tak, na razie 3 razy w przeciągu tygodnia, że czuję nagły, sekundowy ból w cewce moczowej. To znaczy podejrzewam cewkę, czuć to jakby mnie ktoś za nią łapał i ściskał i to dość nisko boli. Po sekundzie przechodzi i jest OK. PYTANIE: czy to może być przez to, że dziecko mnie gdzieś nisko uciska i tak niefortunnie się układa?
Stary 2016-11-17, 10:18   #54
mariea
Zakorzenienie

silver, dobrze że córeczka lepiej się poczuła. trzymam kciuki za badania

ja zaraz wyjmuje szarlotkę z piekarnika, a potem robię obiad. mam odjazdowy przepis od siostry, ale żeby go wykonać, musiałam z jej kuchni zasunąć 2 tajemnicze przyprawy których nie posiadam na stanie

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanie, może mnie któraś poratuje (jak coś wizyta za tydzień) - mam ostatnio tak, na razie 3 razy w przeciągu tygodnia, że czuję nagły, sekundowy ból w cewce moczowej. To znaczy podejrzewam cewkę, czuć to jakby mnie ktoś za nią łapał i ściskał i to dość nisko boli. Po sekundzie przechodzi i jest OK. PYTANIE: czy to może być przez to, że dziecko mnie gdzieś nisko uciska i tak niefortunnie się układa?
hm ja bólu nie mam jako takiego, ale mam coś takiego, że np leżę i czuję nacisk który trwa króciutko i już czuje, że sikam czuję jakąś kropelkę i lecę do wc. wydaje mi się, że to dziecko naciska. u Ciebie może też, a robiłaś kiedy ostatnio badanie moczu? bo nie wiem czy jakby była infekcja to tylko na sekunde by Cię łapało. obstawiam dziecko, ale lekarz będzie wiedział najlepiej
Stary 2016-11-17, 10:21   #55
malawrednioszka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niestety nic nie poradzę, ale trzymaj się! Najważniejsze, że jesteś pod opieką specjalistów i że z maluszkiem wszystko OK

Super! Czyli warto się było kłuć 6 razy

byc moze dziecko tez mam czasami takie odczucie, dodatkowo jakby dziecko sie czołgało w strone pecherza ?
Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
silver, dobrze że córeczka lepiej się poczuła. trzymam kciuki za badania

ja zaraz wyjmuje szarlotkę z piekarnika, a potem robię obiad. mam odjazdowy przepis od siostry, ale żeby go wykonać, musiałam z jej kuchni zasunąć 2 tajemnicze przyprawy których nie posiadam na stanie

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

hm ja bólu nie mam jako takiego, ale mam coś takiego, że np leżę i czuję nacisk który trwa króciutko i już czuje, że sikam czuję jakąś kropelkę i lecę do wc. wydaje mi się, że to dziecko naciska. u Ciebie może też, a robiłaś kiedy ostatnio badanie moczu? bo nie wiem czy jakby była infekcja to tylko na sekunde by Cię łapało. obstawiam dziecko, ale lekarz będzie wiedział najlepiej
ooooo szarlotka podziel sie tez taki nacisk mam, w pon tak mialam ze leze i czuje takie kopy na pecherzu, i jakbym sikala tylko na sucho i to trwa doslownie chwilke.

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
Stary 2016-11-17, 10:25   #56
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak miewam. Sama się zastanawiam czy to dziecko czy wina bakterii Ale po bakteriach by nie mijało samo z siebie.
Przy zapaleniu pęcherza trzymało w trybie ciągłym
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 10:28   #57
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

ooooo szarlotka podziel sie
właśnie stygnie zapraszam jakby ktos mial na moją wieś po drodze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-17, 10:31   #58
MartaMagda
Zakorzenienie

Mocz będę badać w poniedziałek, także zobaczę, czy to wina jakiś bakterii, chociaż Anx chyba ma rację, że bolało by mnie ciągiem, a nie raz w piątek, potem poniedziałek i dzisiaj, i to przez sekundę.

Lekarza i tak się poradzę

W poniedziałek 28.11 mam w ogóle badanie 3 trymestru
Stary 2016-11-17, 10:44   #59
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, które mają najzwyklejsze wanienki. Jakie macie wymiary? Bo są na długość 102cm, albo 84cm i nie wiem która lepsza.
Ja miałam wanienkę w rozmiarze gondoli wózka, wystarczająca. W takiej 102 cm mój 4 latek by się jeszcze spokojnie położył

Cytat:
Daria przed chwilą się obudziła z gorączka

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Ojej zdrówka!

Nie zauważyłam że już nowy temat i pisałam w starym
Przekopiuję

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Jak dziecko inaczej jest ułożone to w pl wręczane jest skierowanie na cesarke...za tego co położna u mnie mówiła to jak pośladkowo to naturalnie można próbować... Ale nie brzmiała przekonująco...
Moja ciocia musiała tak rodzić, nie mogła się główka urodzić i tak dzieckiem szarpali, że jej córeczce skręcili kark Więc chyba dobrze że robią cc i można się nie zgodzić na poród naturalny.

Mało mnie dziewczyny, zabrałam się za szycie Uszyłam spodnie pumpy dla Michała Umęczyłam się jak głupia. Zużyłam na nie jedne moje dresy i koszulkę męża Taki upcycling Potem pokupię materiały i będę szyć. A małej z getrów zrobiłam spodenki, ale chyba przedobrzyłam, bo strasznie malunie mi wyszły

już chyba 10 raz próbuję wysłać...
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 10:58   #60
Mojra87
Zadomowienie

O widzę, że nie tylko ja miałam wczoraj problemy z wizażem...

Witam się w nowym wątku

Gratulacje wizyt dziewczyny

Silver - oby z oczkami Darii było ok i żeby gorączka nie wróciła!

Opimalfa - super, że cukrzycy nie masz!

Mnie niestety wyniki wczorajszej glukozy wyszły niezbyt ok... na czczo mam 86, po godzinie 111, a po dwóch 133

Cytat:
Hej dziewczyny

Dzie

zaczal sie 28 tydzien, zaczal mi sporadycznie twardniec brzuch, o 18 zaczal juz co kilka minut i po kilku sekundach puszczalo i tak w kolko. Dodatkowo uczucie napierania na pecherz. Pojechalismy na ip. Na ktg skurczy nie bylo, szyjka jak to powiedzial lekarz "ladnie wszystko trzyma" zostawili na obserwacji. Dostalam zastrzyk rozkurczowy i awaryjnie na rozwoj plucek. Brzuch dalej twardnial i dzis kolejny zastrzyk rozskurczowy. Juz mniej sie stawia niz wczoraj ale jak tylko chwile pochodze to znow zaczyna twardniec. Na usg z maluszkiem wszystko w jak najlepszym porzadku.

Ja tak miałam w poprzedniej ciąży. Dopóki te twardnienia nie wypływają na szyjkę, to nie jest źle Grunt to dużo odpoczywać i być pod kontrolą lekarza

Zjadłabym coś, ale nawet nie wiem, czy już powinnam wprowadzić jakąś dietę, czy spokojnie czekać na wizytę u lekarza... Na bank póki co odstawiam słodycze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości