|
|
#451 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Hmm, coś mi cytowanie nie wyszło i nie pamiętam co miałam napisać...
Demoniku dziękuję za namiary. A łóżeczko obfotografuję i wymierzę w najbliższym czasie jak tylko nie będzie Michał spał w środku ![]() Moje dziecko ostatnio uzależniło się od smoczka. Nie wiem czy to już zęby, ale w ciągu dnia często sobie ssie a i w nocy się budzi i po zatkaniu usypia. Nie wiem czy to już pierwsze uzależnienie ![]() O, przypomniało mi się ![]() Motylku my używaliśmy różnych pieluch i niemal co noc mój synal przecieka. Najlepsze były huggiesy, ale też czasem przeciekają. Widocznie te nasze synki mają większe pęcherze pocieszające jest to, że jak będą przesypiać całą noc to będą mniej sikać
|
|
|
|
#452 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki,
nareszczie koniec tygodnia i weekend z córcią i tż .Tylko ja jestem taka zmęczona.........a to dopiero 3 dni pracy.najbardziej męczy mnie fakt,że do przystanku autobusowego mam 1,5km i niewygodne butyJutro jade kupić na mniejszym obcasie.Za szybko wskoczyłam w centymetry-4.Mam pytanko,a w zasadzie 2: 1. czy jesli oprócz cyca moja niunia je mleko modyfikowane do 4 razy dziennie i inne specjały to nadal muszę podawać witaminkę d3-w zaleceniach poszpitalnych było napisane,że tylko w przypadku karmienia piersią. 2.Moja córa robi"gęste"zielone kupki od 3 dni-zastanawiam się czy to nie efekt mleka modyfikowanego.Jak myslicie? Poobserwuje ja w weekend Weroniczka-beauty buziaki
|
#453 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za słowa pocieszenia
Cytat:
.Karmię go tyle samo razy, co wcześniej, a nawet częściej (zdarza się co godzinę), ale on tylko chwilkę ssie, 3-4 minuty. Dłużej wieczorem, przed zaśnięciem i w nocy. A najgorsze jest to, że waga mu spadła .W zeszły czwartek ważył 7150 g, dziś 7090 g. W ciągu poprzednich 3 tygodni przytył zaledwie 50 g, a gdy jadał warzywa i owoce - 525 g w 3 tygodnie. Byliśmy u lekarza. Też zaniepokoił go spadek wagi. Powiedział, że wg niego to ząbkowanie, choć może także niewielka anemia. Mam 10 min. przed posiłkiem podać Jasiowi Nurofen, żeby sprawdzić, czy to rosnące ząbki mu dokuczają i podawać po kropelce żelaza. Nie zlecił kolejnej morfologii, bo nie lubi kłucia maluchów, ale powiedział, że jeśli apetyt mu się nie poprawi, a waga w dalszym ciągu będzie stała, trzeba będzie pobrać krew. Tak się zmartwiłam tym moim niejadkiem, że dałam mu kaszkę, którą kiedyś zjadł ze smakiem - "Przysmak na dobranoc" Hippa z bananami. Podałam chłodną, zjadł chętnie pół sporego słoiczka. Jutro druga połowa, a później wypróbuję kaszki, które dostałam od Sylwii. Na jutro planujemy również zupkę z królikiem. Może zje... Kupię mu kaszki, które będzie jadł wieczorem, bo mu to odpowiada. Muszę tylko wybrać jakieś niesłodzone, bo ten "Przysmak" (bardzo smaczny swoją drogą) zawiera cukier. Zmartwiłam się jeszcze jedną rzeczą. Pan doktor dziś bardzo długo osłuchiwał Jasia. Mały dużo kaszle, nawet przez sen, ale płuca czyściutkie. Lekarz usłyszał natomiast jakieś szumy w serduszku . Dostaliśmy skierowanie na echo serca.Cytat:
Proszę bardzo Cytat:
.Cytat:
.Na Twoje pytania nie odpowiem, bo Jaś nie pił jeszcze mleka modyfikowanego. Kaszka je zawierała, ale wcześniej jadł ją na początku lutego, dziś drugi raz. Mój mąż ogląda "Matrix rewolucje" . Miałam oglądać razem z nim, ale po pierwsze nie lubię od środka (zaczął o 20:45 ), a po drugie trochę się nudzę...
|
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
edytko - takie kupy to moga byc po modyfikowanym:/
|
|
|
|
#455 |
|
Rozeznanie
|
Witam. Naskrobałyście bardzo duzo, cięzko Was dogonić.
Weronisia ma super fryzurkę Lea jestes wspaniałą matką, najlepszą dla Olego. Maatra dobrze Ci poszła jazda.... Maciuś super poza. Demoniku u Pucki tez brak apetytu, stad moje kolejne zapalenie piersi. Karmienie trwa godzinę, co godzinę....Czasem też tracę cierpliwość... Motylku ja mieszkam w bloku, ale mój pies dla odmiany to na balkonie najchetniej siedzi. Czasem gdy Agatka lezy w lezaczku Kora podchodzi i próbuje polizać, obwąchuje. Zaraz ja karcę. Często chodzi z nami na spacery, na smyczy oczywiście. Tęściowa tez nie ma ochoty jej zabrać do siebie, moja mama ma psa. Boję się co to będzie gdy Agatka zacznie raczkować. Wzielismy ją pół roku przed moim nieplanowanym zajściem w ciażę. Jest kochana. ale czasem bywa uciażliwa, szczeka na kurierów, listonosza, psa sąsiadów. Dalej czuje się fatalnie, ale jutro będzie juz lepiej. Agatka miała dziś debiut słoiczkowy. Dostała parę łyzeczek przecierku z jabłek. Zjadła wszystko, chyba jej smakowało, bo nie protestowała, ba nawet buziolek otwierała. Zrobiłysmy z siostrą parę filmików i fotek ale dziś nie mam cierpliwości do zmniejszania. Jutro wrzuce fotki. Idę spać, dobranoc. Pa |
|
|
|
#456 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do serduszka to kiedyś już pisałam ( jak Anetka wspominała, że u Patryka też lekarz słyszał szmery), że u tak małych dzieci szmery często występują, także staraj się być optymistką bo to pewnie nic poważnego. Cytat:
Spełnienia marzeń, zdrówka i radości Oliemu i Wiktorii .................. Maja się obudziła z 30 min temu i ani myśli spać, buszuje po łóżeczku. Idę, posiedzę przy niej może szybciej zaśnie, bo ja też już bym szła spać. |
|||
|
|
|
#457 |
|
Raczkowanie
|
Oli i Wiktorio-100 lat
|
#458 |
|
Rozeznanie
|
Dla Oliego słodkie całusy od Weroniki i jej mamy
Wiktoria też przyjmij najlepsze życzenia od nas Deminku Jaś zapewne zacznie jeść i przybędzie na wadze! z serduszkiem u małych dzieci (jak pisały dziewczyny) tak czasem jest ale to napewno nic groźnego. Bądź dobrej myśli i nie smuć się przy syneczku
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
|
#460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam bardzo za słowa otuchy . Przed nami królik .Cytat:
Cytat:
Lekarz powiedział nam, że to mogą być tzw. szmery niewinne, które często zdarzają sie u niemowląt i dzieci. Powiedział też, że nie chce być w tej sprawie wyrocznią i dał nam skierowanie do specjalisty. Tym bardziej, że tego typu badanie nie stanowi większego problemu. Zobaczymy, wierzę, że jest ok. Dziś jedziemy do znajomych, poznamy młodszego kolegę Jasia, 6-tygodniowego Julka. Ciekawe jak chłopcy na siebie zareagują . * * * Przesyłam najserdeczniejsze życzenia dla dzisiejszych jubilatów: Wiktorii i Olivierka! * * * Miłego weekendu!
|
|
#461 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja nie kapie i nie kapalam nigdy codziennie.juz na poczatku polozna i lekarz odradzili nam tego pomyslu.w dniu nie kapania i tak podmywamy dupcie,stopki ,raczki i buzke.jak bylam kiedys w niemczech jako au pair pamietam,ze bardzo sie dziwilam,ze dzieci nie sa kapia codziennie,a teraz robie tak samo i nie widze w tym nic nadzwyczajnego. Cytat:
co do szmerow,musisz byc dobrej mysli,to napewno nic groznego """"""""""""""""""""""""" """"""""""""""""""""""""" """"""""""""""""""""""""" """""""""" najlepsze zyczonka dla Oliego i Wiktorii Tz sie mnie wczoraj pyta czy poinformowalam na wizazu,ze nie bedzie mnie 2 tyg(bo mama przyleciala),zeby sie kolezanki nie martwily co sie ze mna dzieje, bo jeszcze ktoregos dnia policja zapuka nam do drzwi... ![]() coraz mniej mu sie podoba,ze tyle czasu spedzam przed komp. to nie moja wina,ze ja mam niepohamowana chec gadania milego weekendu dziewuszki ja wieczorem ide potanczyc
|
|
#462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja kąpię i będę kąpać, choćby ktoś mi mówił inaczej. Ja nie wyobrażam sobie pójść spać bez prysznica, czy kąpieli i Olcię też do tego przyzwyczaję od maleńkości.
Cytat:
Jak chcesz Edytko, to wyliczę ile wit.D3 w j.m teraz dostaje Martusia w mleku. Podaj mi na pw ile wypija mleka i ile jest wit.D3 w mleku (z opakowania) w 100ml gotowej mieszanki. I ile według Ciebie wypija mleka z cyca. Odnośnie pytania 2. To może być reakcja na żelazo zawarte w mleku. Cytat:
![]() Czyli już wszystkie dzieci próbowały papek i tylko moja Olcia nie chce jeść ?Hmm ciekawe, czy ją obejmuje jeszcze gwarancja i gdzie jest serwis?Demoniku na pewno będzie wszystko ok To faktycznie bardzo mało waży Jasio i jeszcze ten spadek wagi... jeżeli z piersi też nie chce jeść, to na pewno przez ząbki. Ale wiem jedno, że jak tylko mniej będą go boleć dziąsełka, to będzie starał się nadrobić zaległości. Edit: moja skleroza sięga zenitu. Najserdeczniejsze życzenia dla Oliego |
||
|
|
|
#463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie jeszcze nie skończyła pół roku to możesz próbować reklamacji, tylko właśnie nie powiem ci gdzie, bo nie mam pojęcia ![]() Mnie się wydaje, że waży w normie, moja Maja waży 6700 g, a jest między nimi nie duża różnica wieku. Niepokojący jest jednak ten spadek wagi, ale na pewno szybko Jasio odrobi zaległości. |
|
|
|
|
#464 |
|
Rozeznanie
|
Oliverek i Wikunia 100 latek, wszystkiego dobrego.
Melduję sie na chwilkę. Dziś jedzenie jabłuszka dłużej trwało z przerywnikiem w postaci cyca. Gdy pojadła z piersi chetniej otwierała buzię na jabłuszko. Wstała, była bardzo głodna to po łyzeczce jabłuszka rozpłakała sie. Ile czasu można jej podawać bez podgrzewania takie jabłuszko. Jak zjadła trochę, to mogę np za dwie godziny podać jej resztę z tej samej porcji, czy to już nie nadaje sie do jedzenia ? Poissy kiedyś chyba już któraś dziewczyna pisała, że możesz dostać gorszy egzemplarz .Uciekam, bo TŻ robi wycene i mnie wygania. Wieczorem wrzuce foty wczorajsze i z dzisiaj. Pozdrawiam Edytowane przez joli31 Czas edycji: 2008-03-01 o 18:24 |
|
|
|
#465 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie w weekendowe popoludnie,
Chcielismy sie dolaczyc do zyczen dla Olivierka i Wiki Demoniku jak Max sie urodzil to tez przez 2 dni mowili ze ma jakies szmery w serduszku ale po kolejnych wizytach u pediatry wszystko sie wyciszylo i teraz juz nie am problemu. Ale oczywiscie badania trzeba zrobic. Ja sie martwie bo Maxowi lewe oczko troche zezuje do srodka. Ale to nie moze byc dziedziczne bo ja i maz ani nikt w rodzinie zeza nie ma. Czy waszym dzieciom tez czasami oczko "ucieka"? Bede musiala koniecznie zwrocic uwage lekarzowi 22 marca moze skieruje nas do okulisty. Dzisiaj zaopatrzylam Maksiowa polke w nowe sloiczki. moze polubi nowe danka. Os wczoraj malo pil mleka dopiero teraz wytrabil 180 ml z 3 lyzeczkami kremu kukurydzianego i poszedl sie zdrzemnac. Grzeczna dziewczynk z Agatki wie co dobre. Ja rowniez kapie Maxa codziennie . To juz nasz taki rytulal i nie wyobrazam sobie go nie wykapac. Tu tez nie kapia codziennie ale zalecaja co iles dni. Ja robie po swojemu i juz Wydaje mi sie ze i Max potem lepiej sie czuje bo zaczyna nawet troche dokazywac w wodzie z kula Fisher Price lub gumowa rybka.Maatra wez mnie ze soba na te tance ![]() Zmykam jesc kolacje a jutro tez sie wybieramy z maxem na niedzielny obiad do restauracji. Mam nadzieje nie nabawic sie wrzodow zoladka
Edytowane przez motylek78 Czas edycji: 2008-03-01 o 18:42 |
|
|
|
#466 |
|
Wtajemniczenie
|
najlepsze życzonka dla Olivierka i Wiktorii-
u nas była ciężka nocka bo to ząbki dokuczają. No i moje dziecko tez mało je ale mam nadzieje ze wszystko wroci do normy. byłam u siostrzyczki-paznokcie zalozone. nie sa idealne ale to byl jej debiut i jak cos to poprawka. no i bede dobrze wygladac w pracy. po wyplacie jeszcze tylko karnecik do solarium(zebym miala jak tz bedzie w wojsku i bedzie krucho z kasa) no a dzieciatko dostanie pczywiscie nowa karuzelke i pewnie cos jeszcze. no i siostrze za paznokcie nie place bo jestem jej krolikiem doswiadczalnym. dzieciatko troche usnelo to ja chwilke odpoczne. a w pracy melduje sie w ten poniedzialek zeby grafik sobie ulozyc no i wszystko obgadac i troszke sie boję maatra- ja tez chce na te tance!
|
#467 |
|
Rozeznanie
|
Oto fotki z wczoraj i dzis z jedzenia jabłuszka. Lepiej jej smakowało na moich kolanach.
Fota nr to podejście do przewrotki, ale pupa za ciężka.... |
|
|
|
#468 |
|
Wtajemniczenie
|
przewrotka fajna no i na kolankach mamuni zdecydowanie lepiej
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na pewno mamy jeszcze miesiąc czekać z podawaniem czegokolwiek innego niż pierś.Gwarancja to chyba do głownego wykonawcy ![]() My również dołączamy się dożyczeń dla Oliego i Wiki Demoniku ja mam takie łóżeczko: http://www.allegro.pl/item321664367_...per_cena_.html a moje uwagi do niego sa takie: kiepsko się składa i rozkłada, w sensie trzeba się napocić żeby odpowiednio złapać. Poza tym jestem z niego, póki co, bardzo zadowolona. Nie wiem jak to będzie potem, jak Mich zejdzie na dolny poziom. W minusach wymienianych przez inne dziewczyny jest to, że siatka jest gęsta i kiepsko przez nią widać. |
|
|
|
|
#471 |
|
Rozeznanie
|
Agatka minki fajne robi jak je! Słodka Pućka mamusi
Maatra ja też chcę na te tance, hulanki... tak dawno nie tańczyłam a kocham to bardzo! Baw się dobrze maleńka ![]() Ciekawe jak Sylwia i Demonik zniosą dzisiejszą noc -ma wiać strasznie?Ale mam nadzieję że wyśmienicie ma się rozumieć! Dobranoc |
|
|
|
#472 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki,
ale naskrobałyscie przez 1 dzień. Słuchajcie kochane moje. Wiecie co Wam powiem:jesteśmy najlepszymi mamami na swiecie.Nie dość,że kochamy te nasze pędraczki nad życie,poświęcamy się dla nich,odmawiamy sobie wielu rzeczy,czasami płaczemy, to jeszcze jak czytam posty przechodzimy horror psychiczny straszone przez lekarzy.Ja dziś zgłupiałam,ale jednocześnie rozwiałam wszystkie swoje obawy na temat zdrówka Marty. Odwiedziłam dziś neurologa.Doktorka obsłuchala córę i zleciła usg przez ciemiaczko, usg szyi .Okazała sie ,że za pół godzinki możemy to wykonać.Poczekaliśmy,wyko naliśmy i co sie okazało:Marta ma wszystko ok:żadnego skrzywienia,żadnego kręczu,żadnego podwójnego kanalika na nerce. Jak mnie ktoś jeszcze na coś skieruje(no oczywiście oprócz podstawowych badań np. moczu) to chyba nie wytrzymam.Ja jestem spokojna do czasu. ![]() Ivy neurolog nie kazał nam podawac witaminy D3, bo ciemiaczko jest juz małe,a poza tym mama podaje jej mleczko modyfikowane.Kochana jesteś i zawsze gotowa do pomocy Demoniczku kochany nie denerwuj się na zapas.Ja wiem,że to łatwo powiedzieć.Sama wiesz ile rzeczy nawyliczano u Marty.Ehhhh,a ile przez to straciłam nerwów. ![]() A z serduszkiem napewno jest dobrze:no w końcu ma mu służyć do kochania Martusi ![]() Motylku,moja córa też zezowała na początku-ale to chyba normalne.Teraz zdarza jej się skrzywić oko w sytuacji gdy trzyma coś w rączce bardzo blisko oczu Agatka -śłiczna Dorka powodzenia w pracy-ja powrót mam za sobą-nie było tak strasznie ![]() Barbeaa ja nadal kąpię Martę i jak narazie nie zamierzam zaprzestawać. Mam fioła na punkcie zapachu dzieciaczka po kąpieli.A poza tym to dla mnie przyjemność ![]() Pysiu pazurki śliczne-zdolniacha z ciebie>ja jak patzrę na swoje "obgryzołki" to aż mi wstyd. ![]() Mychaa napewno Nadinka ma wszystko w porządku z oczkami. Ja ostatnio zauwazyłam,że Marta pociera sobie oczka.Mam nadzieję,że to oznaka chęci spania.sama mam problemy z oczami więc rozumiem czemu sie martwisz. Maatra-jak mi brakuje tańców.Jedynie z Martusią szaleję przy Jaka to melodia ![]() Słuchajcie moje kochane dziecko dziś zjadło z ochotą rozdrobnione 2 biszkopciki i otwierało z ochotą buxke i mówiło MNiAM To chyba zasługa babci![]() Buziaki
|
#473 |
|
Raczkowanie
|
Witam ponownie. Od jakiegoś czasu śledzę temat ale jakoś nie umiałam się wbić. Dzisiaj chciałam pokazać zdjęcia mojej pociech mam nadzieję że nie przeszkodzę. Pozdrawiam
![]() to moja Małgosia. Ma tu dwa i pół miesiąca. ![]()
|
|
|
|
#474 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To bardzo dobra wiadomość, bardzo się cieszę, że rozwiały się wszelkie podejrzenia, teraz możesz spać spokojnie. Cytat:
Motylku Mai czasem też ucieka oczko, podobno to możliwe do 3 roku życia i nie oznacza, że dziecko będzie mieć wadę. Edit: Evela Małgosia prawdziwa dama w kapeluszu, śliczna dziewczynka. |
|||
|
|
|
#475 |
|
Raczkowanie
|
A tu już trzy miechy. Mój papelek
|
|
|
|
#476 |
|
Zadomowienie
|
Oli - najlepsze życzenia dla Ciebie!!! i twojej Mamusi - trzymaj sie Lea!
|
|
|
|
#477 |
|
Raczkowanie
|
Ninko -100 lat
Evela -śliczna dzidzia ![]() Miłej niedzielki dziewczynki
|
#478 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do serducha, to glowa do gory. Moj siostrzeniec, tez mial a teraz kawal chlopa - 13 lat w dupsko mu wlazlo (a wydaje mi sie,ze jeszcze wczoraj zmienialam mu pieluchy ) Cytat:
![]() ********* od czego tu zaczac? ![]() Wczoraj malo co nie mielismy wypadku- jechalismy do tesciow, droga byla "odkryta" miedzy polami, i tak nam z boku zawialo,az zjechalismy mocno na pobocze, to tego wszystkiego padal deszcz.... Dobrze,ze maz jest dobym kierowca )Noc minela spokojnie - podnosili u nas straszny alarm, a slabiutko wialo (dzieki Bogu) Wiec dziwie sie, jak slysze, ze na dolnym slasku sa takie szkody moze minelo nas bokiem?
|
|
#479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sylwuś dobrze że u Was wszystko OK i nic się niestało ten wczorajszy wicher był zdradliwy
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
a zapomnialam sie pochwalic- wczoraj troszke sobie jezdzilam samochodem (po parkingu, gdy nie wialo) ale mialam pietra - i jak zwykle mam problem z zatrzymaniem sie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.

.Tylko ja jestem taka zmęczona.........a to dopiero 3 dni pracy.najbardziej męczy mnie fakt,że do przystanku autobusowego mam 1,5km i niewygodne butyJutro jade kupić na mniejszym obcasie.Za szybko wskoczyłam w centymetry-4.
.
.
. Miałam oglądać razem z nim, ale po pierwsze nie lubię od środka (zaczął o 20:45 

?
i gdzie jest serwis?