|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Skarby swe tulimy, skoków się nie boimy! Lipcówki 2016 część I
Jeszcze leżę w łóżku i patrzę na Małego
tą poranna sielankę psuje fakt, że TŻ nie wytarł psom łap i mam całe łóżko brudne i wiem juz jakie zastane mieszkanie jak wstanę sam by to sprzątał gdyby nie fakt , że wróci w sobotę . Do soboty w syfie żyć nie bede. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
MARIE, fajnie, że macie dostęp do fajnych specjalistów, zawsze daje to poczucie bezpieczeństwa gdy taka osoba pokieruje, pokaże ćwiczenia które przynoszą rezultaty. Muszę się rozejrzeć w mojej okolicy za kimś godnym zaufania.
Jakie macie psy? Ja bym oszalała i od razu bym leciała sprzątać, taka nerwica natręctw, jak leży coś krzywo, coś brudnego itd to natychmiast muszę ruszyć i poprawić/posprzątać
|
|
#2974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym zawsze przerazała mnie wizja wychodzenia na spacer niezaleznie od pogody i pory dnia. Lubię psy ale tylko u kogoś ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Margosia sto latek! My dzis po szczepieniu 5 w1, maly znowu nawet nie pisnął mój bohater ![]() Wszyscy sie dziwią ze ma 4 miesiące, i mówia , ze duzy chlop. Tez muszę zagłebic temat rozszerzania diety , bo juz nie pamietam jak to było przy starszym. BLW sie boję i chyba nie chcę, Adas mi się dwa razy zakrztusił biszkopcikiem i bananem to podziekowałam za BLW. Na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo ale strachu sie najadłam. Macie jakies fajne strony o rozszerzaniu diety? |
|
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam psa ze względu na koty i brak czasu ale jakbym wiedziała, że tak szybko na etat nie wrócę i nie miała kotów to bym się nie zastanawiala
|
#2976 |
|
Zadomowienie
|
Mamy dwa Cavalier King Charles Spaniel . Najbardziej spokojna nie agresywna rasa świata. Brane juz z myślą o przyszłym potomku
syf jest straszny a ja kocham czystość i ogólnie non stop sprzątam . Błota ogólnie nie wnoszą bo im łapy przed wejściem ręcznikiem czyścimy no chyba , że jak dziś TŻ oleje przed wyjazdem i potem mam straszliwie dużo piachu. Najgorzej z sierścią . Jest wszędzie ! Od lat nie mam czystych ubrań jednak miłość do psów większa. Spacery kocham i teraz to mnie Kuba hamuje bym ciagle z nimi łaziła po lesie. Kiedy TŻ wyjzezdza to jest cieżko mieć psy plus mały wiec byliśmy zmuszeni zatrudnić dziewczynę by mi z nimi wychodziła . GOBA brawo za szczepienie u nas kilka godzin po zawsze tragedia . Twoje bestia wielka moj okruszek wszyscy sie dziwią ze taki mały a tata taki wielki co mnie wkurza bardzo bo kurde to nie waga urodzeniowa świadczy jaki bedzie potem . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Mam zepsuta baterie prysznicowa... nie dalam rady nalac wody do wiadra Malemu. Wiec sie chlopaki razem kapaly w duzej wannie
Radosc Malego nie do opisania ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Wiaderko w takim razie wraca do noszenia prania ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#2978 |
|
Zadomowienie
|
Terrorysta wstał o 6 i właśnie sie poddałam i zaczynamy dzien
nawet psy jeszcze śpią ! MARGOSIA zazdroszczę Ci, że mały Twój juz sie chichra . Strasznie na to czekam ❤️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś cała noc prawie nie spałam. Nie wiem dlaczego. Spaaaaaaac! Dobrze, że Noah chociaż ładnie spał i nawet dał się szybciutko odłożyć. Sny miałam też jakieś chore.
Noah się chichra ale bardzo rzadko. Ostatnio miał taki jeden dzień, że się śmiał ze wszystkiego a teraz mamy od kilku dni dni marudy. Żeby chociaż jadł normalnie....
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
A Noah sie w glos śmieje tak ? Bo Jakub uśmiecha sie czy piszczy dużo ale nie śmieje sie jeszcze. Mało zabawna wiec jestem skoro wszystie dzieci juz sie śmieją
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Śmieje się w głos ale to na prawdę mega rzadkie. Też widocznie jestem mało śmieszna
spokojnie przyjdzie ten moment, że będzie go słuchać w całym domu
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Do mnie tez srednio ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Antonio już od jakichś 2miesięcy śmieje się w głos, ale trzeba się czasami trochę wysilić żeby go rozbawić hehe
Ale bywa i tak, że śmieje się bez większego powodu na przykład gdy go lulam i robię 'ciiii' to bardzo go bawi i śmieje się z matki zamiast spać
|
|
#2984 |
|
Zadomowienie
|
Jak cudnie macie
u nas jeszcze większe pogorszenie skory . Same plamy suche . Umówić sie musimy na prywatna wizytę do dermatologa bo nasza pediatra ma to gdzies ja juz nic nie tyłkam od krowy i jajek kurzych ! Oby Maleństwu to przeszło ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję tych problemów skórnych
My mamy problem z jedzeniem i juz nie mam pojęcia co zrobić żeby zjadł normalnie. Jestem wiecznie wkurzona bo od rana do nocy płacze, wierzga się i wrzeszczy. Zwykle nie było zbyt fajnie ale od kilku dni jest dramat. Nie mam czasu zjeść porządnie tylko robię coś, co zajmuje 10 minut max. Dziś zjadłam banana i jedna bułkę z nutella bo lodówka pusta. W mieszkaniu syf straszny a ja glodna i bez auta. Zaraz oszaleje
|
#2986 |
|
Zadomowienie
|
Przejrzyj sobie jak juz bedziesz mieć chwile blog hafija.pl baba wie wszystko o karmieniu piersią i jest pełno artykułów tam o problemach z karmieniem . Moze znajdziesz rozwiązanie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
KAMILA, czyli młody się nie najada czy po prostu ma gorsze dni i chce wisieć przy cycu dla samego ciumkania?
MARIE, ale już pewne że Kubusia sucha skóra to reakcja na białko mleka krowiego?
|
|
#2988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na buźce tez mu wychodza? bo mój ma głownie tylko na zgieciach pod kolankami, pod szyjką, na brzuszku i troche na pleckach. Trochę mu przeszło po tej masci co dostałam od pediatry, ale nie chce mu duzo smarowac bo to jest chyba na sterydzie ![]() widzisz ze go to swędzi albo boli? |
|
|
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
A jak nie je to nie gryzie wszystkiego w kolo? Mmi sie wydaje, ze Damiana swedza dziaselka
Goba na zgjeciach to chyba czesto skaza wychodzii?? MojbStarszy za niemowlaka nie mial skornych problemow a od zeszlego sezonu grzewczego wyskakuja mu suche placki. Na szczescie niewielkie. Bylismy u arelgologa i uwaga diagnoza: "no przeciez jest blondynem! Blondyni tak maja... natludzczac" i koniec wizyty ![]() Latem spoko, a teraz znow Mu wychodza... wyglada na baaaardzo lagodne azs (moja siostra ma straszne, lekarze mowili, ze wytosnie i dupa... zima jej nogi to jrdna wielka czerwona plama) Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2016-11-19 o 05:55 Powód: 7 |
|
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak nie je to właśnie gryzie wszystko: moje palce, smoczek gryzie. I to tak mocno! Ale raczej tylnymi "zebami" więc to raczej nie to...
nie wiem. Jak po skoku nie przejdzie to zwale na zeby ![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Cytat:
A tekst o blondynie.... ja !!!@#$/
|
|
#2992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie . U dermatologa nie byliśmy jeszcze a nasza pediatra ma wyrąbane na wszystko . Osoby postronne np fizjo nam to zasugerowała i chrzestna przyszła Kuby która pracuje w szpitalu . GOBA on ma juz wszędzie . Troche ma buzi i to czasem znika. Wielka plamę na klatce piersiowej i ta jest od 2 miesięcy i nic kilka mniejszych plus plecy , ręce . Na wszystkich zgięciach i najgorsze to na szyi . W ciągu jednej nocy go tak pogorszyło . Od 2 dni nie jem nic z krowy i dziś jakby mniej zaognione to a moze pomogło , że go 3 dobę nie kąpie. Boje sie bo nieleczona skaza prowadzi np do astmy ja z dieta dam rady. Juz kiedyś byłam na wegańskiej wiec brak nabiału mi nawet służy . Innymi objawami skazy jest nadmierna płaczliwość , ruchliwość , pogorszenie snu a wcześniej kolki i u nas by sie zgadzało . Dziś w nocy od 21 jak zasnął co godzinę wstawałam TŻ powiedział , że umówi nas z dziewczynami ze sleep concept moze pomogą ze snem chociaz . Czy go boli ? Chyba nie . Kurde dziś moje przemyślenie to mam dość . Brak juz jego dobrych nocek, problemy ze skóra , napięcie mięśniowe i co jeszcze. Jednak musze być wdzięczna bo to sa tak naprawdę ☠☠☠☠☠☠☠y jesli o to zadbamy a mam cudownego zdrowego syna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas szyja tez wyglada czasem strasznie, normalnie jakby byla cała poparzona. Ale ja cały czas sie łudze , ze to przejsciowe i minie .Tak było u starszego. Ale pójde jeszcze raz do pediatry i zwróce na to uwagę i na kupki. A kupki jak wygladaja? bo przy alergii ponoc kupki czesto sa ze sluzem , ropą itp. No i alergie na bialko często mozna pomylić tez z nietolerancją laktozy, podobne objawy ale wystepuje o wiele rzadziej. |
|
|
|
|
#2994 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
))Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2995 |
|
Zadomowienie
|
GOBA smaruje kilka razy dziennie Latopic i tez w tym robię kąpiel . Kupki młody robi raz na tydzień i nigdy nie zauważyłam śluzu ani krwi.
A jesli to nietolerancja laktozy to jakie jest leczenie ? Bo myśmy dawali mu delicol kiedy bolał go brzuch codziennie ale powoli odstawiałam i zero problemu już . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2996 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
![]() Dawno do was nie zaglądałam, ale teraz jak zostałam sama z Wikusiem w domu bez męża to brakuje mi czasu na wszystko. Jedyny mój czas wolny mam podczas jego drzemek w dzień, które są niekiedy wyjątkowo krótkie. Odciągam wtedy mleko, ogarniam chatę i jak starczy czasu to coś zjem Mamy teraz lepsze dni bo na szczęście minął już skok, więc teraz będę już miała nieco więcej czasu by do was zaglądać ![]() Mam nadzieję że u was wszystko w porządku i pięknie rosną wam dzieciaczki Zabieram się za nadrabianie zaległości, mam nadzieję że przebrnę przez te wszystkie zaległe strony
|
|
|
|
#2997 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
Nie piszę, bo jakoś nie mam weny. Ogólnie też bez rewelacji. Jedynie fakt, że mój starszak miał ostatnio pasowanie na przedszkolaka M rośnie, jest coraz "starszy" w nocy ostatnio tylko jedna pobudka. pozdrawiam mamuśki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Lazurowa u mnie podobnie - brak weny a jak juz wena przyjdzie to młody sie budzi z drzemki i mam juz popisane
Za to u nas spanie w nocy sie pogorszylo - pobudka 24-1, potem 3-4 i po 6, tej kolo polnocy jeszcze 2-3 tygodnie temu nie bylo :/ no ale widocznie mały rosnie i potrzebuje jedzonka, jak tylko sie najje to odpływa.Inka nadal odciągasz mleko? Szacun za cierpliwość! ![]() Współczuje problemów skórnych, oby szybko minęły ![]() Moj Mateusz ostatnio przefiknął się z pleców na brzuszek, zdarzało się to sporadycznie wcześniej ale teraz robi to świadomie i tak sprytnie W głos tez się coraz więcej śmieje - do mnie najwięcej ![]() Zresztą co ja bede gadac - Mateusz jest śliczny i cudowny
|
#2999 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem moim przerazona... od kiedy poszedl do przedszkola tylko by zabijal ;( a nawet nie rozumie co to znaczy... Chyba za bardzo go pod kloszem przez te 3lata trzymalam, ze nawet nie znal takich slow. Ale w pt poznawali legende o hejnaliscie z wiezy mariackiej i jak ze szczegolami mi opisywal jak wrogowie zabili hejnaliste strzala w szyje to juz w ogole padlam. Musze z nim porzadnie przerobic ten temat. Cytat:
u nas 5 pobudek ;DAle tylko prawdziwy mezczyzna nie da spac w nocy swojej kobiecie ![]() Maly ostatnio brzydko kaszlal, co Go min. wybudzalo. A ze kaszel sie nasilil i mial takie ataki to poszlam do pediatry Go osluchac, zeby jakiegos zapalenia sie nie dorobil ;p Pediatra zbadal dziecko od gory do dolu, wypisal recepte na syrop i na dowidzenia mowi: "prosze Mu tego nie dawac" hahaha Chyba jednak dziecko bylo zdrowe a glupio wyjsc od lekarza bez recepty? ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3000 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie, że Mateuszek już taki "mobilny" naszemu jeszcze daleko do obracania ale oczywiście w moich oczach jest najcudowniejszym cztero miesięczniakiem w galaktyce Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ---------- Cytat:
Kiedyś mu opowiadałam o umieraniu, o dziadku który kiedyś był a teraz już go niema i nigdy nie będzie. Trudny temat. W przedszkolu mogliby sobie darować takie szczegóły jak strzała wbita w szyję. Makabra. A Twoje hasło o tym jak to prawdziwy mężczyzna nie daje spać całą noc , zrobiło mi dzień wychodzi na to, że mój tż jest do wymiany Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Cytat:
cóż za niezdecydowanie! dać, nie dać, o to jest pytanie, Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

tą poranna sielankę psuje fakt, że TŻ nie wytarł psom łap i mam całe łóżko brudne i wiem juz jakie zastane mieszkanie jak wstanę
sam by to sprzątał gdyby nie fakt , że wróci w sobotę . Do soboty w syfie żyć nie bede. 

Poza tym zawsze przerazała mnie wizja wychodzenia na spacer niezaleznie od pogody i pory dnia. Lubię psy ale tylko u kogoś
syf jest straszny a ja kocham czystość i ogólnie non stop sprzątam . Błota ogólnie nie wnoszą bo im łapy przed wejściem ręcznikiem czyścimy no chyba , że jak dziś TŻ oleje przed wyjazdem i potem mam straszliwie dużo piachu. Najgorzej z sierścią . Jest wszędzie ! Od lat nie mam czystych ubrań
Radosc Malego nie do opisania 

nawet psy jeszcze śpią ! 

kilka mniejszych plus plecy , ręce . Na wszystkich zgięciach i najgorsze to na szyi . W ciągu jednej nocy go tak pogorszyło . Od 2 dni nie jem nic z krowy i dziś jakby mniej zaognione to a moze pomogło , że go 3 dobę nie kąpie. Boje sie bo nieleczona skaza prowadzi np do astmy
ja z dieta dam rady. Juz kiedyś byłam na wegańskiej wiec brak nabiału mi nawet służy . Innymi objawami skazy jest nadmierna płaczliwość , ruchliwość , pogorszenie snu a wcześniej kolki i u nas by sie zgadzało . 

ale oczywiście w moich oczach jest najcudowniejszym cztero miesięczniakiem w galaktyce