|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 |
hakuna matata
|
Dot.: Program 500+ plus offtop ;)
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3752 |
Zadomowienie
|
A tymczasem dobra zmiana trwa w najlepsze.
Córka gen. Potasińskiego,który zginął w katastrofie pod Smoleńskiem zażądała od Państwa dodatkowej rekompensaty pieniężnej mimo,że już raz dostała odszkodowanie. Powala jej argumentacja: Tatuś jej pomagał w spłacie kredytu hipotecznego a teraz musi to robić sama więc spryciula wymyśliła sobie,że to budżet ma spłacić jej raty kredytu. Typowy produkt dobrej zmiany - należy mi się,bo dotąd jeszcze za mało dostałam,a skoro nasi są przy władzy to trzeba doić kasę póki PiS rządzi,bo następcy już nic nie dadzą. Niechby się panienka do roboty wzięła,no ale po co jak za darmo dają...
#3753 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3754 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() |
#3755 |
Konto usunięte
|
500+ z tego co wiem miało służyć jako dodatek na te sławne zajęcia dodatkowe, a nie jako podstawowy fundusz na życie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3756 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() |
#3757 |
Naczelna Nastolatka
|
Ale to dobitnie pokazuje że ten program to porażka i kiełbasa wyborcza. Strasznie kosztowna dla Polski....
wysłane telepatycznie
#3758 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3760 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu Polacy nie oszczędzają? I czemu Pantegram uogólnia? ![]() A tak serio: wielu ludzi w moim otoczeniu ma jakieś kredyty zamiast oszczędności. Cała masa ludzi żyje też od pierwszego do pierwszego, i nie odkładają nawet po 50 zł/msc "bo nie ma z czego"... i tak przez całe życie... Pamiętam, jak raz był reportaż w TV o rodzinie, do której przyszedł mandat (który dostał syn za jazdę na gapę komunikacją miejską) z jakimś sporym opóźnieniem i sporymi odsetkami, i głowa rodziny zarzucił tekstem: "500 zł?! ja nawet nie mam tyle!" i to wręcz z dumą taką powiedział ![]() ![]() I ja rozumiem, że dla części ludzi hipoteka może być wręcz dobrą decyzją finansową (np. bo wynajem drogi), czy też to, że czasem ludzie popadają zwyczajnie w finansowe tarapaty, chociażby jak się chałupa spali itd. ... nie przyczepię się do nikogo, nie znając konkretnej sytuacji, ale niepokoi mnie sam trend, połączony w dodatku z wyśmiewaniem ludzi oszczędzających. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3762 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pamietacie kryzys w USA kilka lat temu, ktory przeniosl sie tez do Europy? Zaczelo sie od tego, ze dawano kredyty hipoteczne osobom niezdolnym do ich splaty. Kazdy Kowalski mogl sie wprowadzic do super chaty, a potem jej nie splacal. Aaale mial superchate! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3763 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3764 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() brak pojęcia o pieniądzach, oszczędzaniu, brak szacunku dla pieniądza to jeden problem, podobnie jak życie ponad stan i kult: swojego domku itd. Bywają tez ludzie, którzy mimo sensownego prowadzenia budzetu mają problem z wyrobienie się ze wszystkim: wystarczy nagła choroba, awaria i oszczędności topnieją.
![]() |
#3765 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3766 |
Konto usunięte
|
Tak na marginesie - wiecie dlaczego jest tak źle? Tp ci wredni przedsiębiorcy na złość partii spowalniają wzrost gospodarczy.
Mówi pamprezes: "- Są na różne cele pieniądze, a przedsiębiorcy związani z partiami opozycyjnymi dzisiaj po prostu nie chcą podejmować się różnego rodzaju przedsięwzięć gospodarczych, zyskownych dla nich, bo uważają, że lepiej zaczekać, że wrócą te dawne czasy - oznajmił prezes PiS. - Ale nie wrócą, zapewniam, że nie wrócą - dodał." http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#BoxNewsImg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3767 |
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6761455 1]Tak na marginesie - wiecie dlaczego jest tak źle? Tp ci wredni przedsiębiorcy na złość partii spowalniają wzrost gospodarczy.
Mówi pamprezes: "- Są na różne cele pieniądze, a przedsiębiorcy związani z partiami opozycyjnymi dzisiaj po prostu nie chcą podejmować się różnego rodzaju przedsięwzięć gospodarczych, zyskownych dla nich, bo uważają, że lepiej zaczekać, że wrócą te dawne czasy - oznajmił prezes PiS. - Ale nie wrócą, zapewniam, że nie wrócą - dodał." http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#BoxNewsImg ![]() ![]()
#3768 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3769 | |
Konto usunięte
|
Nie wiem gdzie to można wkleić, jakiś wątek do politycznych zdziwień?
http://www.newsweek.pl/polska/pis-ch...Left_Section_2 Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3770 |
Naczelna Nastolatka
|
Załóż taki wątek. I też o tym jak posłanka PIS jawnie sobie podciera tyłek konstytucją.
http://natemat.pl/194785,poslanka-pi...skich-wartosci wysłane telepatycznie
#3771 |
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6761455 1]Tak na marginesie - wiecie dlaczego jest tak źle? Tp ci wredni przedsiębiorcy na złość partii spowalniają wzrost gospodarczy.
Mówi pamprezes: "- Są na różne cele pieniądze, a przedsiębiorcy związani z partiami opozycyjnymi dzisiaj po prostu nie chcą podejmować się różnego rodzaju przedsięwzięć gospodarczych, zyskownych dla nich, bo uważają, że lepiej zaczekać, że wrócą te dawne czasy - oznajmił prezes PiS. - Ale nie wrócą, zapewniam, że nie wrócą - dodał." http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#BoxNewsImg ![]() Wrócą, Panie Kaczyński, wrócą. ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Bardzo dobry pomysł, jestem za. Tym bardziej, że willa na Żoliborzu też została przydzielona rodzinie Kaczyńskich przez władze PRLu jako mieszkanie komunalne. |
![]() ![]() |
![]() |
#3772 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3773 |
O RLY?
|
to pewnie niemiecki wywiad za pomoca sprzedajnego tefalenu przygotowal intryge majaca na celu zdyskredytowanie programu 500+
![]() tu sie nie ma z czego cieszyc tu trzeba plakac ![]()
#3774 |
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6761455 1]
"- Są na różne cele pieniądze, a przedsiębiorcy związani z partiami opozycyjnymi dzisiaj po prostu nie chcą podejmować się różnego rodzaju przedsięwzięć gospodarczych, zyskownych dla nich, bo uważają, że lepiej zaczekać, że wrócą te dawne czasy - oznajmił prezes PiS. - Ale nie wrócą, zapewniam, że nie wrócą - dodał."[/QUOTE] ![]() Daję słowo, ten pan powinien objąć honorowy patronat nad Polską Agencją Rozwoju i Przedsiębiorczości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3775 |
Konto usunięte
|
Mówi pamprezes: "- Są na różne cele pieniądze, a przedsiębiorcy związani z partiami opozycyjnymi dzisiaj po prostu nie chcą podejmować się różnego rodzaju przedsięwzięć gospodarczych, zyskownych dla nich, bo uważają, że lepiej zaczekać, że wrócą te dawne czasy - oznajmił prezes PiS. - Ale nie wrócą, zapewniam, że nie wrócą - dodał." http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#BoxNewsImg ![]() Oj tak, przeciez przedsiebiorcy specjalnie nie wyrabiaja z podatkami i ZUSem, odpowiadaja za koniunkture i popyt na ich produkty - zreszta, sami przesylaja chinskie odpowiedniki ich produktow potencjalnym klientom, zeby tylko do nich nie przyszli. W zwiazku z tym sami sa sobie winni temu, ze sa w zbyt ciezkiej sytuacji, zeby podejmowac ryzyko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3776 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3777 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zgadzam sie. Przyszlo to do nas z Zachodu i zajmuje jakies 40% czasu emisyjnego. Najgorsze, ze dopoki ktos to oglada, nic sie nie zmieni w tej kwestii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3778 |
Konto usunięte
|
Te wszystko pseudo życiowe seriale są straszne... Ja zwykle rano jestem w domu, wychodzę około 14. Od 8 ramówka Polsatu wygląda tak: 8 - trudne sprawy. 9 - malanowski. 10 - dzień który zmienił życie. 11- dlaczego ja. 12 - pielęgniarki. 13 - trudne sprawy. Straszne to. I co chwilę wymyślają nowe - szkoła, małolaty, szpital, ukryta prawda, ostatnio 19+, i na Polsacie coś o policjantach i pogotowiu. Ze nie wspomnę o ślubnej gorączce, 9 miesiącach, czy wszystkim znanych pamiętnikach z wakacji i niesamowite a jednak. Masakra
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3779 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A tak na serio to dopiero wieczorem jest co obejrzec w TV. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3780 |
Zakorzenienie
|
O to swoją drogą też jest smutne, jak naprawdę dobre (albo chociaż po prostu - dobre) filmy zaczynają się o 22.00+ ... gdzie o 23.00 to powinny się kończyć, więc jeśli trwa 3h to emisja powinna się rozpocząć o 20.00
![]() Nie rozumiem za bardzo, jaki jest w ogóle sens emitowania kinowych hitów* w takich godzinach, jak obejrzy to jakiś ułamek publiki, bo zwyczajnie dzieciaki idą do szkoły, ludzie w wieku produktywnym do pracy, a ci, co zostają, też nie zawsze mają ochotę siedzieć po nocach, bo część ludzi jest jednak skowronkami... Moim zdaniem klasyczna TV jest skazana na wymarcie i czeka nas era VOD. Nie ma po prostu opcji, by się to badziewie w takim systemie utrzymało, jak odejdzie pokolenie obecnych emerytów, którzy nie znają takich rzeczy jak YouTube ![]() A co do tych papkowatych seriali itd., to oprócz tego, że są głupie, wkurzają mnie jeszcze niemiłosiernie przekazywane przez nie wzorce i powielane stereotypy ![]() W "Szpitalu" widziałam kwiatki typu: "jak wegetarianin, to znaczy że debil" ![]() Nie podoba mi się też wpajanie widzom przekonania, że "lekarz ma zawsze rację", bo nie ma - lekarze to też ludzie, i jak wszyscy ludzie, popełniają niestety błędy (czego miałam nieprzyjemność paść ofiarą ja sama i zdecydowanie zbyt dużo moich znajomych). Inny mega wkurzający mnie stereotyp: "młody, to głupi" - a prawda jest taka, że młodzi ludzie owszem, podejmują często nieracjonalne z perspektywy dorosłych decyzje, ale w zdecydowanej większości przypadków robią to z bardzo racjonalnych powodów, o których nie zawsze chcą mówić, bo nieodpowiedzialni rodzice zwyczajnie nie raz i nie dwa zawiedli ich zaufanie, nie okazując im wsparcia wtedy, kiedy powinni... ...co o dziwo też jest pokazywane w tych serialach - np. scenka rodzajowa między ojcem a synem: dziewczyna syna jest bita przez swojego ojca, więc ten syn ukrywa ją u kolegi. Ojciec dowiaduje się o tym, i co na to co? ![]() "Trzeba to zgłosić na policję!" ?? ...nieee ![]() "Zabierzmy ją na obdukcję i niech zgłosi sprawę do sądu"?? ...nieeee ![]() "To już niech u nas przenocuje te kilka dni, dopóki nie pomyślimy, co zrobić"?? ...nieeee ![]() "Nie interesuj się synek, to nie Twój problem, jeszcze sobie kłopotów narobisz!" ->> tak, tak! ![]() ![]() ![]() No siły nie mam do durnoty tych seriali ![]() I jeszcze oczywiście jak błahy problem by nie był, to muszą na siebie nawzajem wydrzeć japę, bo taki koncept jak spokojna rozmowa między dwojgiem ludzi to totalna abstrakcja w tych serialach ![]() ![]() *Kiedyś np. A.I. Spielberga leciało w godzinach 23.00-2.00 ![]() Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2016-11-18 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.