Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają! - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-17, 17:22   #631
DoDoo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
No dokładnie Ja też np nie miałam pobieranego gbs z pupy i kłócić się o to nie będę
Jak porównywałam z innymi to też książeczki ciąży są inne...

W mojej książeczce wgl zostało tylko jedno okienko na wizyte czyli rozumiem nie zostało mi potem już nic tylko rodzić ? O nie, nie, ja rodzę po świętach, proszę mi dorobić okienka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja juz mam dorabiane drugo raz
Stary 2016-11-17, 17:23   #632
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Mnie od dwóch dni też jakieś mdłości biorą

Byłam na SR, gadka była o diecie w ciąży...
Jakby położna wiedziała jakie my tu "rarytasy" jemy to by nas chyba zlinczowała

Na początku jest zawsze mierzenie ciśnienia a na koniec badanie tętna płodu... I słuchajcie jaka akcja...

Na wejściowe miałam 137/94, więc położna stwierdziła, że po lekcji jeszcze zmierzymy, bo może wysokie bo dopiero przyszłam.
A na koniec lekcji, jako przedostatnia miałam mierzone tętno... Przypomniałam jej że mała jest plecami do przodu i że mam łożysko z przodu, więc ciężko znaleźć...
I jak na złość akurat na mnie aparat zmniejszył moc, bo baterie siadały i nie mogła absolutnie tętna mi znaleźć! Na siedząco, półsiedząco, leżąco, inne babki się gapią przerażonym wzrokiem! Brzuch zmasakrowany od tego szukania, aż wysłała mnie na KTG do szpitala :O Zmierzyła przed tym ciśnienie a tam 151/101!!! No co się dziwić jak mnie zestresowała tym cholernym urządzeniem!
Pojechałam do szpitala, mówię kolejce, że ja nie do rejestracji tylko na ktg, myślicie, że mnie ktoś wpuścił? Pfff!! Dopiero po 4 osobie jedna babka puściła
Podłączono mnie taką zestresowaną a tu ładniutko puk puk, puk puk Tylko że słabo, przez ułożenie Lekarz spojrzał na wykres, mówi, że jest wszystko ok.
Już nie dam jej mierzyć mi tętna, za dużo stresu
Czytam ten twoj wpis i czytam... i tyle czekalam na koniec, zeby sie upewnic, ze jest ok! Cieszę sie bardzo. Dziewczyny czas w domu ucieka jak szalony! Ja dzis z domu nie wyszlam... wzielam sie za sprzatanie kredensu i dokumentow... bylo 2 kurierow w tym orzyszedl4 wvziraj zamówiony materac do lozeczka Liliany.
Wlasnie znajomi mi pisza, ze maja dużo rzeczy dla dziewczynki i mi podrzuca w weekend... nictylko ciagle cos dostaje;

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 17:35   #633
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Wiem motylku, ale Ty jesteś superwoman i szybciej ogarniesz trójkę niż ja jedno 💪💪💪

bo nad jednym się "ciućka" tzn wszystko tak powolutku, pomalutku i na tip top już przy dwójce nie ma na to czasu a przy trójce to ja będę pewnie ogarniać na tyle żeby się opieka społeczna nie przyczepiła hahaha taki żarcik ale serio mówiąc to ja znajomym z jednym dzieckiem, którzy narzekają, że mają ciężko i nie wiedzą czy się decydować na drugie zawsze powtarzam, że już z drugim jest dużo łatwiej człowiek ma wypracowane to i owo
a z trójką to już powinno pyknąć hehe;D

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Dzięki

Dziewczyny ile paczek pieluch kupiłyście na początek? Mam w koszu 2 paki http://allegro.pl/pampers-pieluchy-p...649735984.html + taki zestaw chusteczek nawilżających:
http://allegro.pl/6-x-56-chusteczki-...553442232.html będzie ?
ja mam dwie małe paczki, tyle co do szpitala w sumie. Jedne dady i jedne pampersiolki ale te drugie brałam 2 i w sumie z tymi dadami sa podobne rozmiarowo dokupię jak będziemy wracać ze szpitala do domku

Cytat:
Ja mam jedną rosmanowa na razie małą, jak się okażą dobre, to kupimy większą ilość, a jak nie to będzie próbować male paczki z innych firm
Mam jeszcze parę sztuk w próbkach, chyba dada i pampers.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Dodo fajna i wygodna pewnie 😎 ja nie kupuje na razie ciuchow, przemecze w tym co zostało a w grudniu podbiore Izie z becikowego to poklikam coś 😁

A propo ciuchow, wczoraj chciałam obciagnac bokserke na brzuchu i okazalo się ze w ostatnich miesiącach tak ją wyeksploatowalam, ze rozeszła mi się w rekach i to nie na szyciu!
Moja ulubiona i pasująca ... 😪

uuuuuuuuu znam ten ból... pół mojej szafy po ciąży nie będzie się nadawało do założenia bo są tak wyeksploatowane... a propos bokserki to moja ciążowa gdzieś mi się ostatnio zapodziała przeszukałam szafy chłopaków i nie ma... no wsiąkła

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Ja osobiście z doświadczenia po starszej córce SZCZERZE nie polecam pieluch dada. Zwłaszcza jeszcze dla noworodka
u nas się sprawdziły dlatego będziemy od nich zaczynać myślę, że każdy musi swoje wypróbować

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
tez tak uwazam nie ma co trzeba sie wyspac, u nas jeszcze plus ze do wiosny zostajemy u rodzicow

oj tak plus pierwszego dziecka
no tak jak masz jeszcze dzieci to juz ciezej

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

no wlasnieee

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

j mam pamperos dwie paczki tych najmniejszych a chusteczek chyba 2 opakowabia

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

to samo jest w lidlowych ... mi sie wydaje ze to oddycha w tym miejscu ..

wszystkie damy radę, czy to z jednym czy z trójką;D

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, dopadł mnie kryzys i niemoc. Czuję się zmęczona, ociężała i mam wszystkiego dość, a z drugiej strony muszę jeszcze 3 tygodnie wytrzymać, żeby zdać ten cholerny egzamin, na który mi się nie chce uczyć, a na dodatek mam wrażenie, że z moją pamięcią jest coś bardzo nie tak, a zamiast mózgu mam budyń
Będe was chwilowo tylko podczytywać, mam nadzieję na same dobre optymistyczne wieści
przytulam na pocieszenie. Nie smutaj

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Mnie od dwóch dni też jakieś mdłości biorą

Byłam na SR, gadka była o diecie w ciąży...
Jakby położna wiedziała jakie my tu "rarytasy" jemy to by nas chyba zlinczowała

Na początku jest zawsze mierzenie ciśnienia a na koniec badanie tętna płodu... I słuchajcie jaka akcja...

Na wejściowe miałam 137/94, więc położna stwierdziła, że po lekcji jeszcze zmierzymy, bo może wysokie bo dopiero przyszłam.
A na koniec lekcji, jako przedostatnia miałam mierzone tętno... Przypomniałam jej że mała jest plecami do przodu i że mam łożysko z przodu, więc ciężko znaleźć...
I jak na złość akurat na mnie aparat zmniejszył moc, bo baterie siadały i nie mogła absolutnie tętna mi znaleźć! Na siedząco, półsiedząco, leżąco, inne babki się gapią przerażonym wzrokiem! Brzuch zmasakrowany od tego szukania, aż wysłała mnie na KTG do szpitala :O Zmierzyła przed tym ciśnienie a tam 151/101!!! No co się dziwić jak mnie zestresowała tym cholernym urządzeniem!
Pojechałam do szpitala, mówię kolejce, że ja nie do rejestracji tylko na ktg, myślicie, że mnie ktoś wpuścił? Pfff!! Dopiero po 4 osobie jedna babka puściła
Podłączono mnie taką zestresowaną a tu ładniutko puk puk, puk puk Tylko że słabo, przez ułożenie Lekarz spojrzał na wykres, mówi, że jest wszystko ok.
Już nie dam jej mierzyć mi tętna, za dużo stresu
o jaaaaa.. nie dziwię się, że ciśnienie skoczyło ale dla pewności pomierz sobie jeszcze w domu po odpoczynku bo te na początku zajęć też miałaś wysokie.

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
No dokładnie Ja też np nie miałam pobieranego gbs z pupy i kłócić się o to nie będę
Jak porównywałam z innymi to też książeczki ciąży są inne...

W mojej książeczce wgl zostało tylko jedno okienko na wizyte czyli rozumiem nie zostało mi potem już nic tylko rodzić ? O nie, nie, ja rodzę po świętach, proszę mi dorobić okienka

ja też gbs chyba tylko z bożeny ale to nie było fajne
hehe, ciekawie było jakby to tak działało, kończy się książeczka to rodzimy, nie ma wyjścia;D

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Hihi rozwala mnie ta świnka morska takie odzwierciedlenie 9 m-ca

Załącznik 6748066

Pisałam wam, że oddałam mój wózio do serwisu (skoro ma jeszcze gwarancję to chciałam z tego skorzystać i oddałam go na taki generalny przegląd) Musiałam trochę nagiąć prawdę żeby nie było, że wysłałam w pełni sprawny wózek bez sensu ale dobrze wyszło bo dostałam całkiem nowy stelaż jestem happy bo teraz widzę np, że tamten miał lekki problem ze składaniem i hamulcem a ten chodzi jak ta lala

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 18:02   #634
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Patrzylam na mamy karty ciazy i rodzila jakos 3-4 dni prsed terminem wg OM. Ja mam termin na 6 grudnia wiec wypada 2-3 grudnia.
Bylam wczoraj na ktg i bylo juz o wiele lepsze, wiec chyba na tamtym gorszykmspal po prostu.
tescioea juz sie pytala kiedy wradam do pracy i jak jej powiedzialam ze po macuerzynskim ide na wychowawxzwczy ok 2 lata to sie zdziwila. Nir rozumiem sama byla ze wszystkimi dziecmi dlugie lata w domu a mi wypomina i zmowi ze moja mama jest na emeryturze to sie zaopiekuje. Oj na pewno nie, ja nie bedezostawiac takiego maluszka beze mnie.
ja mam zamiar isc na rok macierzynski, potem pewnie kuroniowke..

potem malego jak ok 2.5 - 3 lat dam do przedszkola i wtedy do pracy.

tesciowej malego pod opieke nie dam, a moi rodzice pracuja

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

beda z nas super mamy!

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 18:14   #635
mewkaa
Zadomowienie

Hejka ✌

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Motylku fajnie z tym wózkiem wyszło 👍

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Ja w pon mam usg
Dziś byłam ostatni dzień w pracy
Choćby się walilo i paliło nie idę już
Jestem naprawdę już zmęczona
Tzn szybko się mecze i nie jestem w stanie gadać już np 3 h ciągiem😑

Zrobiłam zakupy kosmetyczne dla Karola
Typu krem na wiatr
Chusteczki do pupy
Kupiłam jeszcze tych pieluch na poczatek
I tak mam paczke zero z pampersa
I 2 paczki jedynek z rosmana i Lidla
Chyba na początek starczy
Może jeszcze dokupic dady jedna paczkę ?🤔

Znalazłam dziś dowód rejestracyjny na chodniku
Kobietka która go odebrała
Dała mi czekoladę z całymi orzechami
Opłaca się być dobrym człowiekiem 😎

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Chyba już nic nie muszę kupować
Teraz zostało pranie, prasowanie i pakowanie
Az mi dziwnie jak o tym myślę 😨

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 18:17   #636
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Hejka ✌

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Motylku fajnie z tym wózkiem wyszło 👍

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Ja w pon mam usg

Typu krem na wiatr
Chusteczki do pupy

Znalazłam dziś dowód rejestracyjny na chodniku
Kobietka która go odebrała
Dała mi czekoladę z całymi orzechami
Opłaca się być dobrym człowiekiem 😎

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Chyba już nic nie muszę kupować
Teraz zostało pranie, prasowanie i pakowanie
Az mi dziwnie jak o tym myślę 😨

wypoczywaj teraz , nalezy Ci sie !

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 18:29   #637
mewkaa
Zadomowienie

My z Karolem mamy jeszcze 4 wolne rubryki na karcie
Także nie masz co się synku spieszyć 😍

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Patrzylam na mamy karty ciazy i rodzila jakos 3-4 dni prsed terminem wg OM. Ja mam termin na 6 grudnia wiec wypada 2-3 grudnia.
Bylam wczoraj na ktg i bylo juz o wiele lepsze, wiec chyba na tamtym gorszykmspal po prostu.
tescioea juz sie pytala kiedy wradam do pracy i jak jej powiedzialam ze po macuerzynskim ide na wychowawxzwczy ok 2 lata to sie zdziwila. Nir rozumiem sama byla ze wszystkimi dziecmi dlugie lata w domu a mi wypomina i zmowi ze moja mama jest na emeryturze to sie zaopiekuje. Oj na pewno nie, ja nie bedezostawiac takiego maluszka beze mnie.
Przecież to bardzo osobista sprawa
Kto ile zostanie z dzieckiem
Abstrahując od kwestii psychicznych
Zależna od trybu pracy, zarobków matki i ojca...
Nie kumam takiego komentowania os trzecich
Niczym się nie przejmuj ✌

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Z badań zrobiłam dzisiaj dodatkowo hbs, hcv, hiv bo mam mieć do szpitala. Zostanie mi do pobrania gbs na jutrzejszej wizycie.

Aaa i podjadanie gorzkiej czekolady pomaga i mam w wyniki morfologii w normie

Czy wy też macie cukier blisko dolnej granicy? Mam 65 a norma to od 60.

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Jjb nie mogę się doczekać na Twoje relacje z porodu
Hmmm Monia my mamy wspolny termin
Czyli też mnje to jeszcze czeka?
Teraz mam to usg zrobić szybko
Bo się królewicz zapomniał
I nie wysłał mnie na usg ok 34 tyg
Nie wiedziałam że mi przysługiwało
Bo darlabym się że chce
dawno karola nie widziałam 😑

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Ej ale ja jestem ¥(&=$×48&;#&!#
Kupiłam te pampersy zero
Myśląc że to te pierwsze co mamy kupić
A one są poniżej 2,5kg
Karol przecież już tyle waży
Brawo ja 😐

Stary 2016-11-17, 18:41   #638
kaziowa
Zadomowienie

Monia ja się czuje jak ta świnka 🍩🍩🍩
A kartę ciazy juz mam druga od 2 mscy wiec miejsca dużo zostalo, nie drodze jeszcze! 🙅
Migdalku Twój wpis się czyta jak kryminał, tylko czekalam konca, ze wszystko dobrze! Aronia naturalnie obniża ciśnienie, jeśli lubisz?
Mewka witamy na L4 👋
Co do zakupow, nie mozesz tak nagle sie odcinac, bo to szok dla organizmu I Karola.✌
Zarzucić jakimś linkiem? 😎
Motylku moja psiapsiola ma mieć teraz drugie w tym terminie co ja i boi się porodu bardziej niż za pierwszym razem
Jak z tym u Ciebie?
A z wózkiem super, trzeba korzystac jak jest możliwość 👍

Stary 2016-11-17, 18:46   #639
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Monia ja się czuje jak ta świnka 🍩🍩🍩
A kartę ciazy juz mam druga od 2 mscy wiec miejsca dużo zostalo, nie drodze jeszcze! 🙅
Migdalku Twój wpis się czyta jak kryminał, tylko czekalam konca, ze wszystko dobrze! Aronia naturalnie obniża ciśnienie, jeśli lubisz?
Mewka witamy na L4 👋
Co do zakupow, nie mozesz tak nagle sie odcinac, bo to szok dla organizmu I Karola.✌
Zarzucić jakimś linkiem? 😎
Motylku moja psiapsiola ma mieć teraz drugie w tym terminie co ja i boi się porodu bardziej niż za pierwszym razem
Jak z tym u Ciebie?
A z wózkiem super, trzeba korzystac jak jest możliwość 👍

Idź maro nieczysta
w rossie kupiłam se perfumy
I pół kasy z rachunku poszło na mnie 🙈
Póki Karol w brzuchu i nie widzi
Mamusia go troche z kasy co tatuś mu dał na wyprawkę oskubuje 🙄

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Swoją drogą ck one 200 ml w dobrej cenie jest teraz 😎
129 zł jakby któraś była zainteresowana

Stary 2016-11-17, 18:49   #640
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Idź maro nieczysta
w rossie kupiłam se perfumy
I pół kasy z rachunku poszło na mnie 🙈
Póki Karol w brzuchu i nie widzi
Mamusia go troche z kasy co tatuś mu dał na wyprawkę oskubuje 🙄

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Swoją drogą ck one 200 ml w dobrej cenie jest teraz 😎
129 zł jakby któraś była zainteresowana

To przecież te perfumy, to dla Twoich chłopaków, bo będą Cię wachac , wiec nie licz tego jako zakupy dla siebie ✌

Stary 2016-11-17, 18:51   #641
mewkaa
Zadomowienie

Ale się objadlam
O mamo 😣

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
To przecież te perfumy, to dla Twoich chłopaków, bo będą Cię wachac , wiec nie licz tego jako zakupy dla siebie ✌

Kazik ja zawsze tz sprzedaje że to unisex
I nie kupuje tylko dla siebie ale dla niego też
Teraz mogę wciskać kit że i dla Karola 😆

Stary 2016-11-17, 18:56   #642
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Ale się objadlam
O mamo 😣

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Kazik ja zawsze tz sprzedaje że to unisex
I nie kupuje tylko dla siebie ale dla niego też
Teraz mogę wciskać kit że i dla Karola 😆

CK one unisex? 😄😄😄

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Mewka uzgodnilas juz z Karolem datę wyjścia? Iza pyta, bo musi wczesniej wiedzieć żeby ogarnąć blond loki 👸👸👸

Stary 2016-11-17, 18:57   #643
Emosz
Zadomowienie

Dziewczyny jeżeli wcześniej nie wypadł mi czop śluzowy to właśnie znalazłam na wkładce coś co odpowiadałoby jego opisom... zaczynam się stresować że to coraz bliżej
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 18:59   #644
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeżeli wcześniej nie wypadł mi czop śluzowy to właśnie znalazłam na wkładce coś co odpowiadałoby jego opisom... zaczynam się stresować że to coraz bliżej
A jakieś inne objawy masz? 😱
na kiedy termin?

Stary 2016-11-17, 19:03   #645
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
A jakieś inne objawy masz? 😱
na kiedy termin?

No w sumie nie.. brzuch mi twardnieje raz na jakiś czas ale nie bardziej niż wcześniej, bo dalej jem magnez. Termin mamy na 5 grudnia ale z moją całkiem skróconą szyjką i rozwarciem na trochę ponad 1 cm gin prognozuje, że będzie wszystko szybciej
Stary 2016-11-17, 19:05   #646
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm Monia my mamy wspolny termin
Czyli też mnje to jeszcze czeka?
Teraz mam to usg zrobić szybko
Bo się królewicz zapomniał
I nie wysłał mnie na usg ok 34 tyg
Nie wiedziałam że mi przysługiwało
Bo darlabym się że chce
dawno karola nie widziałam 😑
Mój tp się może obsunąć bo z usg mam 16-17 A te badania to już od lekarza/szpitala zależą. Ja dostałam rozpiskę od położnej co mam mieć przy sobie
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 19:20   #647
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Hej
Nie dam rady nadrobić teraz może wieczorem przed spaniem. 2 godziny temu miałam takie 2 skurcze że myślałam że to już a akurat szłam od teściowej z klopsami mielonymi w reklamówce i ledwo przeżyły bo tak machałam torbą jak szybko szłam do domu że mi się posklejały i wyglądają jak po wojnie :/

Mega sie wystraszyłam weszłam do domu i sie położyłam w kurtce.. Nic się nie powtorzyło ale zdazylam sie juz spakowac bo tak gadam codziennie a dalej tego nie zrobilam to mnie postraszyło... A wychodzac od tesciowej powiedziala mi uwazaj bo dzis dzien wczesniaka!!!

Po tych emocjach chyba zaraz pojde spac serio...

Stary 2016-11-17, 19:23   #648
itstoolatex3
Zakorzenienie

E tam Emoszku ja też z rozwarciem chodzę i skurcze na ktg mi się piszą i nawet raz na ip byłam, bo mi coś po nogach pociekło, do tego skacze, kucam, biegam po schodach i szoruje podłogi na kolanach a mały twardo siedzi w brzuchu i gdzieś ma wychodzenie, tak go przekonały te ciastki co mu kiedyś obiecałam na sobotę także czopem się nie przejmuj

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 19:23   #649
kaziowa
Zadomowienie

Justynka Ty się połóz spokojnie, bo stres Ci nie pomoże
Machnij za chwile jak sytuacja

Stary 2016-11-17, 19:25   #650
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Hej
Nie dam rady nadrobić teraz może wieczorem przed spaniem. 2 godziny temu miałam takie 2 skurcze że myślałam że to już a akurat szłam od teściowej z klopsami mielonymi w reklamówce i ledwo przeżyły bo tak machałam torbą jak szybko szłam do domu że mi się posklejały i wyglądają jak po wojnie :/

Mega sie wystraszyłam weszłam do domu i sie położyłam w kurtce.. Nic się nie powtorzyło ale zdazylam sie juz spakowac bo tak gadam codziennie a dalej tego nie zrobilam to mnie postraszyło... A wychodzac od tesciowej powiedziala mi uwazaj bo dzis dzien wczesniaka!!!

odpocznij i się obserwuj

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 19:27   #651
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Nie strasz nas tutaj! To pewnie jakiś przepowiadacz
Stary 2016-11-17, 19:27   #652
ewelinuus
Zadomowienie

Hej dziewcZyny w koncu działa mi apka. Migdalku dobrze ze wszystko się dobrze skończyło ale trzymal twój post w napięciu do samego konca
Ja dzis wstawilam kolejne pranie, jedno juz wyprasowalam alez mi to sprawia radosc mi powrocilo ciezkie oddychanie, i jakos tak w kurtce lzej mi pod biustem, czyzby brzuszek.schodzil na dol? nie wiem.
Bylam dzis u dziadków moich i ciotek, kurczę jak mnie wkurzaja teksty typu: no już wam sie nie dlugo skonczy laba, albo skonczy sie siatkowka Artkowi, zobaczysz, pieluchy, nieprzespane noce itd. Ja jestem pozytywnie nastawiona i owszem zdaję sobie sprawę z tego ze bedzie ciężko, itd ale nie musi byc tak jak oni mówią. Nie rozumiem czemu moj mąż mial by rezygnowac z siatkowki ktora jest raz w tygodniu..nie rozumiem ich tekstow.
Albo, ze my mlodzi to nic nie wiemy ale dobrze ze mieszkamy z rodzicami to mama nam pomoze i wprowadzi we wszystko. A ja dziekuje za "pomoc" taką, sami bedziemy wprowadzac swoje zwyczaje i robic po swojemu. Mama jest od niedzieli a juz mnie irytuje na temat prania ubranek mnóstwo tekstow, typu : za duzo plynu, po co taka temperatura, po co takie dlugie pranie, i tak w kolko cos.
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 19:28   #653
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
No w sumie nie.. brzuch mi twardnieje raz na jakiś czas ale nie bardziej niż wcześniej, bo dalej jem magnez. Termin mamy na 5 grudnia ale z moją całkiem skróconą szyjką i rozwarciem na trochę ponad 1 cm gin prognozuje, że będzie wszystko szybciej
To nie znasz dnia ani godziny, kochana ;-) zresztą coraz bliżej do TEGO dnia

a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 19:40   #654
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Hej dziewcZyny w koncu działa mi apka. Migdalku dobrze ze wszystko się dobrze skończyło ale trzymal twój post w napięciu do samego konca
Ja dzis wstawilam kolejne pranie, jedno juz wyprasowalam alez mi to sprawia radosc mi powrocilo ciezkie oddychanie, i jakos tak w kurtce lzej mi pod biustem, czyzby brzuszek.schodzil na dol? nie wiem.
Bylam dzis u dziadków moich i ciotek, kurczę jak mnie wkurzaja teksty typu: no już wam sie nie dlugo skonczy laba, albo skonczy sie siatkowka Artkowi, zobaczysz, pieluchy, nieprzespane noce itd. Ja jestem pozytywnie nastawiona i owszem zdaję sobie sprawę z tego ze bedzie ciężko, itd ale nie musi byc tak jak oni mówią. Nie rozumiem czemu moj mąż mial by rezygnowac z siatkowki ktora jest raz w tygodniu..nie rozumiem ich tekstow.
Albo, ze my mlodzi to nic nie wiemy ale dobrze ze mieszkamy z rodzicami to mama nam pomoze i wprowadzi we wszystko. A ja dziekuje za "pomoc" taką, sami bedziemy wprowadzac swoje zwyczaje i robic po swojemu. Mama jest od niedzieli a juz mnie irytuje na temat prania ubranek mnóstwo tekstow, typu : za duzo plynu, po co taka temperatura, po co takie dlugie pranie, i tak w kolko cos.
Tez nie wiem po co te teksty typu :
ciesz się, bo porodzie ....
Nie będziesz mogła ...
Jedz teraz, bo przy karmieniu...
I najwiecej do powiedzenia mają osoby, ktore same nie są w ciąży i dzieci nie maja ... 👏

Stary 2016-11-17, 19:52   #655
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie rozumiem co to za gadanie, że się skończy Ja jestem bardzo pozytywnie nastawiona i wkurza mnie takie dokopywanie wrrr

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Ooo! Ale to może się coś zacząć w ciągu 24 h do ok 2 tygodni więc jeszcze to może potrwać
Stary 2016-11-17, 19:57   #656
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
bo nad jednym się "ciućka" tzn wszystko tak powolutku, pomalutku i na tip top już przy dwójce nie ma na to czasu a przy trójce to ja będę pewnie ogarniać na tyle żeby się opieka społeczna nie przyczepiła hahaha taki żarcik ale serio mówiąc to ja znajomym z jednym dzieckiem, którzy narzekają, że mają ciężko i nie wiedzą czy się decydować na drugie zawsze powtarzam, że już z drugim jest dużo łatwiej człowiek ma wypracowane to i owo
a z trójką to już powinno pyknąć hehe;D
Też sobie powtarzam, że z trójką to już będę obcykana i będzie luzik, co nie? Musi być!
Z drugim na pewno łatwiej było pod względem pielęgnacji, itp, ale tak organizacyjnie to u mnie bywały i słabsze chwile, tzn. obowiązki domowe nieraz leżały i kwiczały Maks był w pierwszej klasie, więc też moc uwagi trzeba mu było poświęcić, Kaj jako niemowlę był raczej z tych bardziej wymagających uwagi... Ale daliśmy radę, jak tysiące rodzin przed nami i po nas! I z perspektywy czasu nic bym odnośnie decyzji o dzieciach nie zmieniła!

Cytat:
Ja w pon mam usg

Typu krem na wiatr
Chusteczki do pupy
Wspaniale! Gratuluje zakończenia pracy i kompletowania wyprawki
Jesteś twarda sztuka, że tyle dałaś radę pracować Ja jak dzieciom czytam pół godziny bajkę przed spaniem, to często zadyszkę łapię
Powodzenia z praniem i na usg
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 20:04   #657
marlen1366
Rozeznanie

Cześć dziewczyny,
dawno nie pisałam bo ostatnio jakaś strasznie ospała byłam, tylko bym leżała i patrzyła jak kurz na meblach się zbiera. W końcu wczoraj zebrałam się do posprzątania w domu bo już syf był nieprzeciętny.
Gratulacje dla kolejnej wątkowej mamy
Przyznam szczerze, że też bym już chciała mieć córę przy sobie a nie w sobie.
Od dziś oficjalnie jestem rolnikiem, rodzice przepisali na mnie gospodarstwo, w poniedziałek czeka mnie runda po urzędach, jak ja to kocham
Pisałyście o budyniu, to oczywiście sobie w ramach zdrowej kolacji zjadlam budyń czekoladowy z wiórkami kokosowymi.
Jutro jadę zawieźć mocz do laboratorium a tak mi się nie chce, ale na wtorek muszę mieć wyniki, dobrze, że morfologii nie muszę robić bo bym głodna musiała jechać. Planuję kupić jutro jeszcze stanik do karmienia i jedną koszulę. Torbę mam już spakowaną i dla siebie i rzeczy dla malutkiej.
Ludzie ogólnie mają dużo do powiedzenia jak ich nikt o zdanie nie pyta, zwłaszcza o tym czego już ci nie wolno robić bo one tak i tak robiły i jest dobrze to się przecież znają a Ty młoda i głupia to słuchaj.
Teściowa działa mi na nerwy bo za wzór cnót wszelakich stawia mi swoją córkę. Bo Ewa robi tak i tak, bo Ewa, bo Ewa (zamorduję ją chyba kiedyś jak nie skończy tego gadania).
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-17, 20:05   #658
DoDoo
Zakorzenienie

Ej ja mam pytanie z tych glupich, te skurcze porodowe to gdzie sie czuje? Pipi, brzuch, podbrzusze??
Stary 2016-11-17, 20:14   #659
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
CK one unisex? 😄😄😄

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Mewka uzgodnilas juz z Karolem datę wyjścia? Iza pyta, bo musi wczesniej wiedzieć żeby ogarnąć blond loki 👸👸👸

6 grudzień Kazik
Trzymajmy się terminów
Karol, Iza i Roksi muszą dojrzeć
dojrzec do tej jakże ważnej życiowej dla nich sprawy 😊
Rozwodu bym nie przeżyła
Zwłaszcza że mu się poszczescilo
Blond Iza i dlugonoga Roksi
Pokaż mi drugiego takiego szczesciarza jak Karol 😎

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Emoszku spokojnie
Ten czop może podobno wcześniej wypaść chyba...

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Hej

Itso daj spokoj
W brzuchu przecież i tak stracą swój kształt te klopsy
Zarządzam na wątku zbiorowe leżenie aż do rana
Ja już się kładę i zalecam zrobić to samo

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Mój tp się może obsunąć bo z usg mam 16-17 A te badania to już od lekarza/szpitala zależą. Ja dostałam rozpiskę od położnej co mam mieć przy sobie
Zobaczymy co mi powie we wt mój lekarz ..

Stary 2016-11-17, 20:17   #660
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
E tam Emoszku ja też z rozwarciem chodzę i skurcze na ktg mi się piszą i nawet raz na ip byłam, bo mi coś po nogach pociekło, do tego skacze, kucam, biegam po schodach i szoruje podłogi na kolanach a mały twardo siedzi w brzuchu i gdzieś ma wychodzenie, tak go przekonały te ciastki co mu kiedyś obiecałam na sobotę także czopem się nie przejmuj
Ja jeszcze podłóg myć nie zaczęłam, więc kto wie, a od soboty odpuszczam rygor i koniec leżenia :p

Cytat:
Też nie lubię tych tekstów, nie wiem czemu wszyscy zakładają, że mając dziecko nic już się nie da dla siebie robić...

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;67638916]To nie znasz dnia ani godziny, kochana ;-) zresztą coraz bliżej do TEGO dnia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

masakra... 😨

Cytat:
Ja też nie rozumiem co to za gadanie, że się skończy Ja jestem bardzo pozytywnie nastawiona i wkurza mnie takie dokopywanie wrrr

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Ooo! Ale to może się coś zacząć w ciągu 24 h do ok 2 tygodni więc jeszcze to może potrwać
Za dwa tygodnie to ja już w terminie prawie
będę :p coś czuję, że nastąpi to szybciej..

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Ej ja mam pytanie z tych glupich, te skurcze porodowe to gdzie sie czuje? Pipi, brzuch, podbrzusze??
To chyba tak promieniuje od dołu na cały brzuch
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości