|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cytat:
|
|
#632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wlasnie znajomi mi pisza, ze maja dużo rzeczy dla dziewczynki i mi podrzuca w weekend... nictylko ciagle cos dostaje; ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#633 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już przy dwójce nie ma na to czasu a przy trójce to ja będę pewnie ogarniać na tyle żeby się opieka społeczna nie przyczepiła hahaha człowiek ma wypracowane to i owo![]() a z trójką to już powinno pyknąć hehe;D Cytat:
dokupię jak będziemy wracać ze szpitala do domku![]() Cytat:
przeszukałam szafy chłopaków i nie ma... no wsiąkła![]() Cytat:
myślę, że każdy musi swoje wypróbować![]() Cytat:
Cytat:
przytulam na pocieszenie. Nie smutajCytat:
Cytat:
hehe, ciekawie było jakby to tak działało, kończy się książeczka to rodzimy, nie ma wyjścia;D Cytat:
Pisałam wam, że oddałam mój wózio do serwisu (skoro ma jeszcze gwarancję to chciałam z tego skorzystać i oddałam go na taki generalny przegląd) Musiałam trochę nagiąć prawdę żeby nie było, że wysłałam w pełni sprawny wózek bez sensu ale dobrze wyszło bo dostałam całkiem nowy stelaż
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem malego jak ok 2.5 - 3 lat dam do przedszkola i wtedy do pracy. tesciowej malego pod opieke nie dam, a moi rodzice pracuja Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- beda z nas super mamy! ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
Hejka ✌
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Motylku fajnie z tym wózkiem wyszło 👍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Ja w pon mam usg Dziś byłam ostatni dzień w pracy Choćby się walilo i paliło nie idę już Jestem naprawdę już zmęczona Tzn szybko się mecze i nie jestem w stanie gadać już np 3 h ciągiem😑 Zrobiłam zakupy kosmetyczne dla Karola Typu krem na wiatr Chusteczki do pupy Kupiłam jeszcze tych pieluch na poczatek I tak mam paczke zero z pampersa I 2 paczki jedynek z rosmana i Lidla Chyba na początek starczy Może jeszcze dokupic dady jedna paczkę ?🤔 Znalazłam dziś dowód rejestracyjny na chodniku Kobietka która go odebrała Dała mi czekoladę z całymi orzechami Opłaca się być dobrym człowiekiem 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Chyba już nic nie muszę kupować Teraz zostało pranie, prasowanie i pakowanie Az mi dziwnie jak o tym myślę 😨 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#637 | ||
|
Zadomowienie
|
My z Karolem mamy jeszcze 4 wolne rubryki na karcie
Także nie masz co się synku spieszyć 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
Kto ile zostanie z dzieckiem Abstrahując od kwestii psychicznych Zależna od trybu pracy, zarobków matki i ojca... Nie kumam takiego komentowania os trzecich Niczym się nie przejmuj ✌ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
Czyli też mnje to jeszcze czeka? Teraz mam to usg zrobić szybko Bo się królewicz zapomniał I nie wysłał mnie na usg ok 34 tyg Nie wiedziałam że mi przysługiwało Bo darlabym się że chce dawno karola nie widziałam 😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Ej ale ja jestem ¥(&=$×48&;#&!# Kupiłam te pampersy zero Myśląc że to te pierwsze co mamy kupić A one są poniżej 2,5kg Karol przecież już tyle waży Brawo ja 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#638 |
|
Zadomowienie
|
Monia ja się czuje jak ta świnka 🍩🍩🍩
A kartę ciazy juz mam druga od 2 mscy wiec miejsca dużo zostalo, nie drodze jeszcze! 🙅 Migdalku Twój wpis się czyta jak kryminał, tylko czekalam konca, ze wszystko dobrze! Aronia naturalnie obniża ciśnienie, jeśli lubisz? ![]() Mewka witamy na L4 👋 Co do zakupow, nie mozesz tak nagle sie odcinac, bo to szok dla organizmu I Karola.✌ Zarzucić jakimś linkiem? 😎 Motylku moja psiapsiola ma mieć teraz drugie w tym terminie co ja i boi się porodu bardziej niż za pierwszym razem Jak z tym u Ciebie? A z wózkiem super, trzeba korzystac jak jest możliwość 👍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w rossie kupiłam se perfumy I pół kasy z rachunku poszło na mnie 🙈 Póki Karol w brzuchu i nie widzi Mamusia go troche z kasy co tatuś mu dał na wyprawkę oskubuje 🙄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Swoją drogą ck one 200 ml w dobrej cenie jest teraz 😎 129 zł jakby któraś była zainteresowana Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#641 | |
|
Zadomowienie
|
Ale się objadlam
O mamo 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
I nie kupuje tylko dla siebie ale dla niego też Teraz mogę wciskać kit że i dla Karola 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Mewka uzgodnilas juz z Karolem datę wyjścia? Iza pyta, bo musi wczesniej wiedzieć żeby ogarnąć blond loki 👸👸👸 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jeżeli wcześniej nie wypadł mi czop śluzowy to właśnie znalazłam na wkładce coś co odpowiadałoby jego opisom... zaczynam się stresować że to coraz bliżej
|
|
|
|
#644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na kiedy termin? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te badania to już od lekarza/szpitala zależą. Ja dostałam rozpiskę od położnej co mam mieć przy sobie
|
|
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nie dam rady nadrobić teraz może wieczorem przed spaniem. 2 godziny temu miałam takie 2 skurcze że myślałam że to już a akurat szłam od teściowej z klopsami mielonymi w reklamówce i ledwo przeżyły bo tak machałam torbą jak szybko szłam do domu że mi się posklejały i wyglądają jak po wojnie :/ Mega sie wystraszyłam weszłam do domu i sie położyłam w kurtce.. Nic się nie powtorzyło ale zdazylam sie juz spakowac bo tak gadam codziennie a dalej tego nie zrobilam to mnie postraszyło... A wychodzac od tesciowej powiedziala mi uwazaj bo dzis dzien wczesniaka!!! Po tych emocjach chyba zaraz pojde spac serio... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
E tam Emoszku ja też z rozwarciem chodzę i skurcze na ktg mi się piszą i nawet raz na ip byłam, bo mi coś po nogach pociekło, do tego skacze, kucam, biegam po schodach i szoruje podłogi na kolanach a mały twardo siedzi w brzuchu i gdzieś ma wychodzenie, tak go przekonały te ciastki co mu kiedyś obiecałam na sobotę
także czopem się nie przejmuj
|
#649 |
|
Zadomowienie
|
Justynka Ty się połóz spokojnie, bo stres Ci nie pomoże
Machnij za chwile jak sytuacja Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#652 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewcZyny w koncu działa mi apka. Migdalku dobrze ze wszystko się dobrze skończyło ale trzymal twój post w napięciu do samego konca
![]() Ja dzis wstawilam kolejne pranie, jedno juz wyprasowalam alez mi to sprawia radosc mi powrocilo ciezkie oddychanie, i jakos tak w kurtce lzej mi pod biustem, czyzby brzuszek.schodzil na dol? nie wiem. Bylam dzis u dziadków moich i ciotek, kurczę jak mnie wkurzaja teksty typu: no już wam sie nie dlugo skonczy laba, albo skonczy sie siatkowka Artkowi, zobaczysz, pieluchy, nieprzespane noce itd. Ja jestem pozytywnie nastawiona i owszem zdaję sobie sprawę z tego ze bedzie ciężko, itd ale nie musi byc tak jak oni mówią. Nie rozumiem czemu moj mąż mial by rezygnowac z siatkowki ktora jest raz w tygodniu..nie rozumiem ich tekstow. Albo, ze my mlodzi to nic nie wiemy ale dobrze ze mieszkamy z rodzicami to mama nam pomoze i wprowadzi we wszystko. A ja dziekuje za "pomoc" taką, sami bedziemy wprowadzac swoje zwyczaje i robic po swojemu. Mama jest od niedzieli a juz mnie irytuje na temat prania ubranek mnóstwo tekstow, typu : za duzo plynu, po co taka temperatura, po co takie dlugie pranie, i tak w kolko cos. |
|
|
|
#653 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciesz się, bo porodzie .... Nie będziesz mogła ... Jedz teraz, bo przy karmieniu... I najwiecej do powiedzenia mają osoby, ktore same nie są w ciąży i dzieci nie maja ... 👏 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#656 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musi być! Z drugim na pewno łatwiej było pod względem pielęgnacji, itp, ale tak organizacyjnie to u mnie bywały i słabsze chwile, tzn. obowiązki domowe nieraz leżały i kwiczały Maks był w pierwszej klasie, więc też moc uwagi trzeba mu było poświęcić, Kaj jako niemowlę był raczej z tych bardziej wymagających uwagi... Ale daliśmy radę, jak tysiące rodzin przed nami i po nas! I z perspektywy czasu nic bym odnośnie decyzji o dzieciach nie zmieniła! Cytat:
![]() Jesteś twarda sztuka, że tyle dałaś radę pracować Ja jak dzieciom czytam pół godziny bajkę przed spaniem, to często zadyszkę łapię ![]() Powodzenia z praniem i na usg
|
|
#657 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
dawno nie pisałam bo ostatnio jakaś strasznie ospała byłam, tylko bym leżała i patrzyła jak kurz na meblach się zbiera. W końcu wczoraj zebrałam się do posprzątania w domu bo już syf był nieprzeciętny. Gratulacje dla kolejnej wątkowej mamy Przyznam szczerze, że też bym już chciała mieć córę przy sobie a nie w sobie. Od dziś oficjalnie jestem rolnikiem, rodzice przepisali na mnie gospodarstwo, w poniedziałek czeka mnie runda po urzędach, jak ja to kocham Pisałyście o budyniu, to oczywiście sobie w ramach zdrowej kolacji zjadlam budyń czekoladowy z wiórkami kokosowymi. Jutro jadę zawieźć mocz do laboratorium a tak mi się nie chce, ale na wtorek muszę mieć wyniki, dobrze, że morfologii nie muszę robić bo bym głodna musiała jechać. Planuję kupić jutro jeszcze stanik do karmienia i jedną koszulę. Torbę mam już spakowaną i dla siebie i rzeczy dla malutkiej. Ludzie ogólnie mają dużo do powiedzenia jak ich nikt o zdanie nie pyta, zwłaszcza o tym czego już ci nie wolno robić bo one tak i tak robiły i jest dobrze to się przecież znają a Ty młoda i głupia to słuchaj. Teściowa działa mi na nerwy bo za wzór cnót wszelakich stawia mi swoją córkę. Bo Ewa robi tak i tak, bo Ewa, bo Ewa (zamorduję ją chyba kiedyś jak nie skończy tego gadania).
|
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Ej ja mam pytanie z tych glupich, te skurcze porodowe to gdzie sie czuje? Pipi, brzuch, podbrzusze??
|
#659 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymajmy się terminów Karol, Iza i Roksi muszą dojrzeć dojrzec do tej jakże ważnej życiowej dla nich sprawy 😊 Rozwodu bym nie przeżyła Zwłaszcza że mu się poszczescilo Blond Iza i dlugonoga Roksi Pokaż mi drugiego takiego szczesciarza jak Karol 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Ten czop może podobno wcześniej wypaść chyba... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
W brzuchu przecież i tak stracą swój kształt te klopsy Zarządzam na wątku zbiorowe leżenie aż do rana Ja już się kładę i zalecam zrobić to samo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#660 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;67638916]To nie znasz dnia ani godziny, kochana ;-) zresztą coraz bliżej do TEGO dnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] masakra... 😨 Cytat:
będę :p coś czuję, że nastąpi to szybciej.. To chyba tak promieniuje od dołu na cały brzuch |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Ja też np nie miałam pobieranego gbs z pupy i kłócić się o to nie będę
? O nie, nie, ja rodzę po świętach, proszę mi dorobić okienka

Lekarz spojrzał na wykres, mówi, że jest wszystko ok.

przytulam na pocieszenie. Nie smutaj

Musi być!