|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. X "Rozpakowywania ciąg dalszy :-)"
Eh.. brzuch mnie dzisiaj boli
W nocy już coś zaczynał. Okropnie jest to męczące bo ani to skurcz ani jakiś przejściowy ból tylko ciągnący się i taki bezsensowny :/ Przez to brak humoru i siły na cokolwiek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle ze bez pl znakow blehhh, przeciez to chyba szczypie jak natrafi na rane?
|
|
|
|
|
#4473 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie przeczytałam na necie wypowiedź bardzo wygląda na to inteligentnej i pomyslowej dziewczyny haha, która chcąc przyspieszyć poród wypila 15 filiżanek herbaty z liści malin jednego dnia i w nocy urodziła ![]() Co Ty na to? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4477 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4478 |
|
Rozeznanie
|
ja mam olejek migdałowy nierafinowany - u maluszka brak niepożądanych reakcji
byliśmy dziś na wizycie kontrolnej, synek urodził się w 37t6d i ma wpisane w książeczce skończone tygodnie tj 37 i pediatra mówi, że należą się pneumokoki na NFZ. Zupełnie się nie spodziewałam a tu taka niespodzianka. Zostanie kasa w kieszeni bo i tak mieliśmy szczepić
|
|
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to położna polecała! Nie ma to jak wjechać na porodówę z zapachem gorzały |
|
|
|
|
#4480 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zniesłam! Odkurzyłam mieszkanie😏 masakra nie jestem w stanie siedzieć w kurzu no way! Ale czuję się całkiem dobrze więc to jedyna dzisiejsza aktywność 😉 mała się weranduje przy otwartym balkonie bo jest takie piękne słońce 😍 na żółtaczkę w sam raz😉
Zaraz idę robić zakupy w rossmannie bo odkryłam jaką super mają drogerie internetową i akurat to wykorzystam😀 Dziewczyny kp, co jecie? ?? Trzymacie dietę czy wszystko jak leci? Tzn wiadomo bez kapuchy czy cebuli i z małą ilością mleka ale co ze świeżymi owocami chociażby? Ryby wędzone można? Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
#4481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wczoraj wypiłam dwie z 2 łyżeczek i już mam zamiar tak do końca.. słyszałam też że bardzo pomaga mocny napar z liści malin w termosie przy porodzie.. ale ta laska to nieco przegięła bo ten napar wpływa na efektywność skurczy, że są mocniejsze więc ciekawe jaki horror przeżywała potem :P
|
|
|
|
|
#4482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na razie jem wszystko i jest ok (nocnej płaczliwości nie łączę z jedzeniem). Cytrusy, maliny, truskawki, orzechy, wszystko spoko. Rybkę wędzoną (na ciepło) też mam, ale miałam smaka jak kupowałam, teraz mi przeszło i czekam aż mnie znowu najdzie. Czekamy na kuriera, a jak już przyjdzie to idziemy chyba na pierwszy spacer Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4483 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Dziś jest ten dzień kiedy z powrotem na wadze ujrzałam 5 z przodu zamiast 7 Zrobię sobie cappucinko i lecę Was nadrabiać |
|
|
|
#4484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i też będę stopniowo wprowadzać, nabiału staram się jak najwięcej jeść (nie mamy z mężem żadnych uczuleń ani nietolerancji) ze świeżych owoców jem banany, jabłka i gruszki (plus ta nieszczęsna połówka mandarynki) Muszę właśnie jakieś nowe owoce wprowadzić bo te mi się już przejadają. A ryby wędzone to nie wiem...Ja ogólnie się dość zdrowo odżywiam i mam nadzieję że mi maluch nie każe eliminować niczego. Co do cebuli czy czosnku to odradzają ze względu, że zmienia smak mleka. Ale ja całą ciążę jadłam z czosnkiem i cebulą bo lubie dodawać do potraw i na SR mówili, że jak się je coś stale to dziecko nauczyło się już w brzuchu danego smaku i nie powinno być problemu z jedzeniem tych rzeczy podczas karmienia. Jak do jakiegoś dania dam ząbek czy 2 czosnku to po zjedzeniu 1 porcji chyba mleko nie zmieni diametralnie smaku, żeby maluch odmówił jedzenia? |
|
|
|
|
#4485 |
|
Wtajemniczenie
|
A np. orzechy, czekolada, jajka?? Bo przy Lenie położna zakazała mi takich rzeczy. Tak samo winogron i rodzynek, wiadomo smażeniny ale też tłuszczu w ogóle np. śmietany, wszystko chude i na jogurcie naturalnym, gotowane i duszone. I zgłupiałam teraz jak nawet w poradniku ze szpitala czytam że można wszystko i niedowierzam😉
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko-u nas maz nie wpisywal zadnych kwot/dochodow itd w te papiery
co kraj to obyczaj
|
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
Moj narazie nie toleruje jak jem surowe jablko. Zaraz ma dużo luzniejsza kupke i jest niespokojny. Jednak jak sie ogarniam z jedzeniem to jest spokojniejszy.
|
#4488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi 5 do po porodzie polozna kazała wręcz dorzucić odrobinę czekolady i zobaczyć reakcję. Smażone tez jadłam, ale ja to raczej z tych co smażą na prawie suchej patelni co do jajek i mleka to nie pomogę, bo tego akurat nie jemSent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67662696]Dzień dobry
![]() Dziś jest ten dzień kiedy z powrotem na wadze ujrzałam 5 z przodu zamiast 7 Zrobię sobie cappucinko i lecę Was nadrabiać Brawo! ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Ja platki jem cidziennie, praktycznie cala ciaze tak jadlam. Slodkie czekoladowe male co nie co tez jem ;-) Jablko jadlam raz ale boje sie, bo Kubie nie podpasowalo. Musze zaczac powoli wprowadzac owoce bo mam chcice na nie. Jajka tez jem, wczoraj jajeczniczke szamalam. Czytalam, ze jedynym zakazanym produktem przy kp jest alkohol
|
|
|
|
#4490 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67662696]Dzień dobry
![]() Dziś jest ten dzień kiedy z powrotem na wadze ujrzałam 5 z przodu zamiast 7 Zrobię sobie cappucinko i lecę Was nadrabiać ![]() A u mnie nadal 6 i waga ani drgnie Nam pediatra mówiła, że mozna jesc wszystko. Jak mam ochotę na fasolę, to i fasolę można, ale w rozsądnych ilościach, nie caly kociol czarownicy
|
|
|
|
#4491 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś za to humor miałam całkiem dobry od rana, dodatkowo zmobilizowałam się i wysprzątałam mieszkanie (jeszcze muszę dokończyć łazienkę i będzie elegancko, bo chwilowo rozgrzebana), ale teraz coś mnie dołek łapie. ![]() Cytat:
![]() A ja w ogóle nie piję tych naparów. To błąd? ![]() [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67662696]Dzień dobry ![]() Dziś jest ten dzień kiedy z powrotem na wadze ujrzałam 5 z przodu zamiast 7 Zrobię sobie cappucinko i lecę Was nadrabiać Wow! Gratulacje ja 5 nie widziałam ze 3 lata
|
||
|
|
|
#4492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;67662696]Dzień dobry ![]() Dziś jest ten dzień kiedy z powrotem na wadze ujrzałam 5 z przodu zamiast 7 Zrobię sobie cappucinko i lecę Was nadrabiać 5... kiedy to było ale mnie waga też powoli spada, zostało mi 3 kg do wagi wyjściowej
|
|
|
|
|
#4493 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Dziś jest ten dzień kiedy z powrotem na wadze ujrzałam 5 z przodu zamiast 7 Pięknie! Szybko gubisz kg kp się rozchulało? Ja też nie, tylko wiesiołka łykam i mielę siemię lniane jak mi się przypomni |
|
|
|
#4494 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych, tłumnie się robi no i bardzo dobrze.
Bardzo bardzo ciepło myślę o wszystkich Mamusiach czekających na rozpakowanie, bo wiem, jak potrafi po d.upie i psychice dać końcówka ciąży i trzymam za Was kciuki wielkie My właśnie mieliśmy pierwszą wizytę położnej, bardzo fajna babeczka, konkretna, uśmiechnięta, z 5 własnych dzieci, więc to jest całkiem nieźle doświadczenie jak dla mnie Z Dzieciem wszystko ok, 4332 g tydzień po urodzeniu, niedźwiadek mój żarłoczny Fajną apkę znalazłam, Baby Manager, prosta, ładna, intuicyjna, bardzo funkcjonalna, dokumentuje sen, karmienie, zmianę pieluszki, ma podsumowania dzienne i nie tylko, siatki centylowe, zarąbista jest korzystajcie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4495 | |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję, dziękuję
Cytat:
![]() Nakarmiłam Małą i jak zwykle teraz ma czkawkę ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Dzięki Na pewno jest lepiej niż wtedy gdy byłam w szpitalu ale i tak póki co Mała jest na karmieniu mieszanym. Potrafi wisieć na cycku 30 minut a jak odstawię to wpada w ryk i wkłada paluszki do buzi... Może powinnam dłużej karmić?
|
|
|
|
|
#4496 |
|
Raczkowanie
|
Annulka, a może zmieniaj piersi w trakcie karmienia, jak Mała zaczyna się nudzić? Gerdziu potrafił w jednym posiedzeniu 3x każda pierś zaliczyć, żeby się spokojnie najeść. Położna mi mówiła, żeby trochę aktywizowac Dziecia przy karmieniu, jak przysypia, to smyrac konkretnie po podbródku.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też zaraz zabiorę się za sprzątanie i wieczorkiem jedziemy się przejść do galerii ;p pomimo że co roku irytowała mnie atmosfera świąt już w listopadzie to teraz jakbym mogła to byle odciągnąć myśli od ciąży to kupiłabym żywą choinkę i ją ubrała.. no ale nie ma żywych choinek jeszcze haha i by padła do świąt :P ale są bombki! a to będzie nasza pierwsza prawdziwa choinka na nowym mieszkanku <3 w tamtym roku jeszcze wynajmowaliśmy mieszkanko i nie było gdzie postawić, poza tym dzień przed wigilią poroniłam ciążę to i nie było nastroju.. ;/ cieszę się ogromnie że już na święta Mała będzie z nami dzięki czemu nie będę pamiętać o tamtych wydarzeniach ![]() Jakby komuś brakowało ciuszków to jest jakiś weekend z Avantii i -20% w coccodrillo, albo -25% na e-bielizna, -20% intymna.pl jakbyście nowe staniki potrzebowały a swoją drogą jak rozmiary Waszych biustonoszów, mieścicie się w te które kupiłyście do wyprawki?
Edytowane przez doooti Czas edycji: 2016-11-18 o 14:16 |
|
|
|
|
#4498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4499 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak swoją drogą to babinka dzisiaj znowu błysnęła... ''Ja ci coś powiem tylko się na mnie nie gniewaj. jak mała tak bardzo płacze to spróbuj jej pomasować brzuszek bo to pewnie kolka'' ![]() Akurat by miała kolkę tylko na wieczór i raz dziennie, znalazła się ekspertka |
|
|
|
|
#4500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.

tyle ze bez pl znakow
blehhh, przeciez to chyba szczypie jak natrafi na rane?
wszystko boli, nie mogę znaleźć pozycji dobrej, ciężko oddychać, brzuch ciągnie
wczoraj jak tylko zasnęłam to zaraz obudziła mnie seria kopniaków w pęcherz, ale jakich
pędem pobiegłam do wc, bo pęcherz był pełny i mogło się to źle skończyć
w dodatku mały kopał mnie po jakimś nerwie, powodującym dziwny ból nogi i brzucha, już się zastanawiałam, czy coś z tego nie wyniknie... Ale nie.
ja sie dowiedzialam ze do 500+ sprawdzaja dochody z 2014 a ja wtedy malo zarabialam i sie zalapimy
jakieś takie przedwojenne sposoby

masakra nie jestem w stanie siedzieć w kurzu no way! Ale czuję się całkiem dobrze więc to jedyna dzisiejsza aktywność
na żółtaczkę w sam raz