Nałogowe kosmetykoholiczki - część 2 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-02, 01:30   #2191
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 2

hm.. a te Wasze szlabany na marzec to obejmują też wymiany czy tylko kupowanie?
ja jeszcze nie dostałam wszystkiego kupionego/wymienionego z lutego, dostanę już w marcu i planuję trochę rzeczy na targowisku jeszcze powymieniać, także nie wiem czy się mogę do odwyku dołączyć czy mi nie przysługuje

a wody toaletowe się liczą? bo dzisiaj odkryłam, że wszystkiego mam resztki, dosłownie na kilkanaście psików

ja się chyba nie nadaję na odwyk ciągle mam jakieś ALE żeby go ominąć chociaż ponad pół roku bez ani jednego nowego cienia umiałam wytrzymać
Stary 2008-03-02, 01:38   #2192
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
co do odwyku... to jest tak, ze ja mam wszystko nie mam czego chciec. i zamierzam sie tego twardo trzymac, zwlaszcza ze kasa mi sie skonczyla
Mam podobnie. Już naprawdę niewiele rzeczy mnie kusi na tą chwilę, nawet z Truskawy
Z Tru chcę jeszcze:
- odżywkę Curls Rock Tigi, ale to żadna zachcianka, bardziej mus
- jakiś quad Clinique, najchętniej Choco-Latte, bo w pojawienie się trójek nie wierzę, no chyba, że się mylę
- mogłabym się też skusić na pojedynczego Kittycata, może Buttermilka, i coś z dwójek w brązach/beżach/złotach
- jakiegoś JT, ale to nie prędko, na pewno nie w marcu, prawdopodobnie też nie w kwietniu
Spoza Tru korci kupię pewnie ten granatowy cień Red Earth w Douglasie, pędzelek do kresek i może kabuki, jak Sephora łaskawie promocją rzuci. Kusi nadal (choć moc kuszenia znacznie osłabła) potrójny róż Clinique. No i lakiery OPI. Tyle
Żaden róż, tusz, puder, podkład mnie nie kusi, z pielęgnacją podobnie. Odkryłam dzięki Wam świetny żel, tonik i krem, w zapasie czeka jeszcze trochę tubek/słoiczków, więc poza uzupełnianiem tego, co się naprawdę kończy nie mam co kupować

Cytat:
MagJa! Ty jestes niemozliwa! nabijasz sie ze mnie az milo [a raczej niemilo ]. wszystkie we mnie watpicie a ja wytrwam ha! pokaze Wam, na ile mnie stac [a stac mnie na wiele kiedys, jako nalogowy czekoladoholik nie zarlam czekolady przez rok do tej pory mi to zostalo, ze srednio lubie slodkie wyjatek stanowi toblerone ktore moglabym zrec na tony ]
Eno, tylko mi się tu nie obrażaj. Ja tak pieszczotliwie się z Ciebie zbijam.
Wytrwanie w czekoladowym odwyku aż rok podziwiam, padam do stóp i pokłony biję Ja bym nie dała rady
A Toblerone i ja sama uwielbiam Jak nie ma w moim sklepiku pod blokiem mini-tobleroników, to się zawsze przypominam i za parę dni znów są I teraz w sumie to chyba jedyna słodka czekolada, na jaką mam ochotę.

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Mag, ja mam te nieszczęsne pudełeczka po próbkach z Sephory, zaraz jakieś wyszoruję. Chociaż nie wiem, czy nie zdecydowałam się już na ID, zaczyna mi się spieszyć z podkładem. Ale chętnie przetestuję kropelkę, jakby ID okazała się kiepska.
Tylko mi przypomnij, żebym podkład ze sobą wzięła.

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Ale z drugiej strony ostatnio coraz mniejszy wpłym mają na mnie manie wizażowe - nie zakochałam się w clinique, nie założyłam sobie karty do zakupów truskawkowych, nie ślinię się do benefitu, nie poluję na demeterki (chyba że Ziz mnie poczęstuje i całkiem przypadkiem się zakocham)
No, z Ciebie to w ogóle twarda sztuka. Nie dajesz się łatwo zbajerować Ale coś ostatnio bacikami na nas nie rzucasz... A wcześniej to i nas na dobrą drogę nawracałaś , a przynajmniej próbowałaś

Cytat:
Mnie się takie bardzo ciemne pazurki kojarzą z dziewczynami z mojego osiedla, które większość życia na melinach przesiedziały Zazwyczaj krótkie ciemne paznokcie i butelka w ręku <lol>
Aaaa, to już rozumiem. Ale zapewniam Cię, że ja się porządnie prowadzę i po melinach nie włóczę, a paznokcie mam z reguły długie
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-02, 02:28   #2193
SiSleyS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
SiS jak Ty wytrzymałaś? Podziwiam Cię, naprawdę!
Całą rodzinę i TZ poinformowałam o moim szlabanie na zakupy
I wierz mi, że to skutecznie mnie hamowało... Najciężej było przez pierwszy tydzień, drugi też ale potem już z górki. Mamy już 01.III, a nawet 02.III i jak na razie mam zamiar kupić tylko to co potrzebuję plus jedna/dwie zachcianki. A potrzebuję niewiele...
Jeszcze tydzień temu miałam listę 10 kosmetyków, obecnie to został tylko korektor, tusze i róż (którego na razie nie kupuję, chcę to przemyśleć)

Zresztą razem w Wami chcę w tym miesiącu ograniczyć zakupy. W połowie marca wyjeżdżam na narty więc będzie z tym łatwiej

No i nie warto robić sobie szlabanu na wszystko- ja miałam tylko na kolorówkę, pielęgnację mogłam kupować.

Powodzenia dziewczyny, dacie radę
Jeżeli coś będziecie naprawdę potrzebowały to kupcie, ale tylko coś co musicie mieć
Stary 2008-03-02, 08:09   #2194
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SiSleyS Pokaż wiadomość
Jeżeli coś będziecie naprawdę potrzebowały to kupcie, ale tylko coś co musicie mieć
a co z mottem? pamiętajmy, że "to czego bardzo pragniemy, jest zwykle niepotrzebne"
ale też trzymam kciuki za wszystkie Wizażanki
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-02, 10:15   #2195
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Już chyba się zdecyduję na tą ID.
Ice, tak sobie myslałam nad tym Twoim fluidowym dylematem. Może zanim kupisz ID pokusisz się jeszcze o testy Bell Anti Age .
Fluid leciutki, dostępny w bardzo jasnych odcieniach, ma praktycznie same pozytywne recenzje (w tym moją dzisiejszą ) i jest tani jak barszcz (ok 26-30 zł).
Gdzieś rzuciła mi sie jeszcze w oczy analiza składu i również pozytywy.

Tak wogóle to dzień dobry Wszystkim
U mnie dziś pada , a ja nie śpię od 4 rano

0306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-02, 10:16   #2196
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Eno, tylko mi się tu nie obrażaj. Ja tak pieszczotliwie się z Ciebie zbijam.
Wytrwanie w czekoladowym odwyku aż rok podziwiam, padam do stóp i pokłony biję Ja bym nie dała rady
A Toblerone i ja sama uwielbiam Jak nie ma w moim sklepiku pod blokiem mini-tobleroników, to się zawsze przypominam i za parę dni znów są I teraz w sumie to chyba jedyna słodka czekolada, na jaką mam ochotę.
nie obrazam sie wiem, ze to wszystko z milosci

mnie taki czekoladowy odwyk skutecznie wyleczyl ze slodkiego - po prostu lubie ale bez przesady
mini-tobleronki sa fajne nie zje czlowiek od razu 100g a iles tam mniej a i tak jest zaslodzony
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-02, 10:29   #2197
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Ziz, pytanko. Ile Ty właściwie masz tych Demeterów ? Przeglądam KWC i widzę same demeterowe flaszki dodane przez Ciebie

Stary 2008-03-02, 10:32   #2198
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SiSleyS Pokaż wiadomość
Całą rodzinę i TZ poinformowałam o moim szlabanie na zakupy
I wierz mi, że to skutecznie mnie hamowało... Najciężej było przez pierwszy tydzień, drugi też ale potem już z górki. Mamy już 01.III, a nawet 02.III i jak na razie mam zamiar kupić tylko to co potrzebuję plus jedna/dwie zachcianki. A potrzebuję niewiele...
Jeszcze tydzień temu miałam listę 10 kosmetyków, obecnie to został tylko korektor, tusze i róż (którego na razie nie kupuję, chcę to przemyśleć)

Zresztą razem w Wami chcę w tym miesiącu ograniczyć zakupy. W połowie marca wyjeżdżam na narty więc będzie z tym łatwiej

No i nie warto robić sobie szlabanu na wszystko- ja miałam tylko na kolorówkę, pielęgnację mogłam kupować.

Powodzenia dziewczyny, dacie radę
Gratulacje za wytrwałość
Ja odwyk mam niby na wszystko, ale jeżeli będę potrzebowała coś z pielęgnacji to kupię - tutaj stawiam na rozsądek, po prostu mam spore zapasy i raczej nic nie skończy mi się w marcu. A kolorówkę obejmuje szlaban całkowity

Cytat:
Napisane przez 0306 Pokaż wiadomość
Tak wogóle to dzień dobry Wszystkim
U mnie dziś pada , a ja nie śpię od 4 rano
Dobry Niestety u mnie też pogoda paskudna

Cytat:

mnie taki czekoladowy odwyk skutecznie wyleczyl ze slodkiego - po prostu lubie ale bez przesady
mini-tobleronki sa fajne nie zje czlowiek od razu 100g a iles tam mniej a i tak jest zaslodzony
Ja też uwielbiam Toblerone

Na szczęście ze słodyczami jakoś nigdy nie miałam problemów, lubię, ale sporadycznie. Chociaż ostatnio dostałam od koleżanki wielką Milkę 300g Toffee Ganznuss - z mlecznym kremem, płynnym toffee i całym orzeszkiem w każdym kwadraciku i pochłonęłam od razu prawie połowę
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-02, 10:37   #2199
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Ziz, pytanko. Ile Ty właściwie masz tych Demeterów ? Przeglądam KWC i widzę same demeterowe flaszki dodane przez Ciebie
sporo dwie 120, dziesiec 15, jedna 30 i maaaaaaaase probek
Stary 2008-03-02, 11:06   #2200
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Dobra, to ja już nie mam więcej pytań .

Wszystkie macie jakieś szlabany na marzec. Ja postanowiłam przestać palić .
Przeraziłam się dziś rano, o siódmej wskoczyłam w samochód i popedziłam jak wariatka na najbliższą stację benzynową po papierochy . Kupiłam trzy paczki, wsiadłam spowrotem do auta i zaczęłam się zastanawiać, co ja właściwie robię, zachowuję się jak narkoman na głodzie .
Bedzie ciężko, bo po ostatnich stresach doszłam do 2,5 paczki dziennie .
W biurze palę najwięcej, więc może w ramach odwyku powinnam też ograniczyć swój pracoholizm .

Stary 2008-03-02, 11:11   #2201
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie

Cytat:
Eee tam od razu zasłodzony. Powiedziałabym bardziej, że zaspokojony

Cytat:
Lepiej nie pytać

Cytat:
Zaiste malutki zbiorek
Stary 2008-03-02, 11:29   #2202
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, to ja już nie mam więcej pytań .

Przeraziłam się dziś rano, o siódmej wskoczyłam w samochód i popedziłam jak wariatka na najbliższą stację benzynową po papierochy . Kupiłam trzy paczki, wsiadłam spowrotem do auta i zaczęłam się zastanawiać, co ja właściwie robię, zachowuję się jak narkoman na głodzie .
Bedzie ciężko, bo po ostatnich stresach doszłam do 2,5 paczki dziennie .
W biurze palę najwięcej, więc może w ramach odwyku powinnam też ograniczyć swój pracoholizm .
ja chociaż nie mam szlabanu na kosmetyki tak się miotam co bym chciała.. ślinię się do wielu rzeczy, ale jak myślę czy mi są naprawdę potrzebne stwierdzam, że nie
od marca jednak wyrzekam się słodyczy (jak ja to przetrwam.....)

Rzucaj to palenie, przelicz sobie ile byś zaoszczędziła na jakiś super kosmetyk bez wyrzeczeń
o zdrowiu nie wspomnę
Double with me?
Stary 2008-03-02, 11:30   #2203
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Zaiste malutki zbiorek
prawda?

a teraz z innej beczki: wczoraj nalozylam na twarz maseczke nuxe ale nie zmylam jej woda a starlam wacikiem. efekt? duzo lepszy niz wtedy, gdy zmywam woda. moja twarz jednak wody nie cierpi - wysusza sie, sciaga... i doprowadzenie jej do stanu uzywalnosci zajmuje duuuuzo czasu. wszelkie specyfiki wymagajace uzycia wody odpadaja wiec [procz lavaerde, tu sie poswiece bo dyskomfort po zmyciu jej jest prawie nieodczuwalny].
Stary 2008-03-02, 11:33   #2204
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Agabil wstydź się

Trzymam kciuki, żeby już więcej postanowienie nie zostało złamane
lej mocno
Boję się że niedługo rzucą choco-latte wtedy moja silna wola znowu ulegnie

Cytat:
Poza tym już normalnie na swoje stare konto kliknęłam szampon Curls Rock Tigi. Za parę dni kliknę i odżywkę do kompletu, a z cosiem do stylingu wstrzymam się trochę. A nuż po tym szamponie i odżywce do loków mój skręt faktycznie sie wzmocni i galaretka Welli będzie się lepiej sprawować. Oby.
ciekawam tej serii Tigi, generalnie ich kosmetyki mają różne opinie koniecznie zdaj nam relację
Cytat:
Jasne
Ty nie wątpij, Ty wspieraj

a zakupy sklepowe też sie liczą? Bo ja planuję kupno ciuchów, butów, torebki itp na wiosnę

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-02, 11:37   #2205
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
ja chociaż nie mam szlabanu na kosmetyki tak się miotam co bym chciała.. ślinię się do wielu rzeczy, ale jak myślę czy mi są naprawdę potrzebne stwierdzam, że nie
To tak jak ja do wczoraj. Ale w końcu kliknęłam co chciałam, i jak sie okazuje, dobrze zrobiłam, bo dziś ceny na Truskawie są już minimalnie wyższe Podwyżkę zrobili
Ale granatowy cień i lakier dalej mam w planach, i ponieważ nigdy takich nie miałam, uważam, że są jak najbardziej potrzebne

Cytat:
od marca jednak wyrzekam się słodyczy (jak ja to przetrwam.....)
Ja wyrzec się nie wyrzekam, wystarczy że samoistnie mi ochota spadła. Ale i tak nie na tyle, żeby nic słodkiego nie jeść. Zwykle po obiedzie mnie mam ochotę na małe co nieco

Cytat:
Rzucaj to palenie, przelicz sobie ile byś zaoszczędziła na jakiś super kosmetyk bez wyrzeczeń
o zdrowiu nie wspomnę
Otóż to

Cytat:
a teraz z innej beczki: wczoraj nalozylam na twarz maseczke nuxe ale nie zmylam jej woda a starlam wacikiem. efekt? duzo lepszy niz wtedy, gdy zmywam woda. moja twarz jednak wody nie cierpi - wysusza sie, sciaga... i doprowadzenie jej do stanu uzywalnosci zajmuje duuuuzo czasu. wszelkie specyfiki wymagajace uzycia wody odpadaja wiec [procz lavaerde, tu sie poswiece bo dyskomfort po zmyciu jej jest prawie nieodczuwalny].
To może zmywaj twarz wodą źródlaną Sama tak robiłam, jak mi się cera strasznie uwrażliwiła. Kupowałam w Biedronce baniaczek 5l i sobie nad miseczką myłam twarz. Pomogło Z czasem nadwrażliwość ustąpiła i teraz mogę myć twarz i kranówką.

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
lej mocno
Boję się że niedługo rzucą choco-latte wtedy moja silna wola znowu ulegnie
To jak wrzucą, to daj znać, bo i ja je kcem Pink Chocolate też nie pogardzę

Cytat:
ciekawam tej serii Tigi, generalnie ich kosmetyki mają różne opinie koniecznie zdaj nam relację
Ano właśnie, opinie skrajnie różne, ale w końcu się skusiłam. Zobaczymy, co z tego będzie.
Stary 2008-03-02, 11:50   #2206
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Pink Chocolate też nie pogardzę
tę paletkę też mam w planach

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-02, 11:51   #2207
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jak ja do wczoraj. Ale w końcu kliknęłam co chciałam, i jak sie okazuje, dobrze zrobiłam, bo dziś ceny na Truskawie są już minimalnie wyższe Podwyżkę zrobili
Ale granatowy cień i lakier dalej mam w planach, i ponieważ nigdy takich nie miałam, uważam, że są jak najbardziej potrzebne

Ja wyrzec się nie wyrzekam, wystarczy że samoistnie mi ochota spadła. Ale i tak nie na tyle, żeby nic słodkiego nie jeść. Zwykle po obiedzie mnie mam ochotę na małe co nieco
ano wzrosły.. dobrze że przynajmniej superbalmy tylko 2 zł w ogóle się cieszę, że znalazły się w ofercie Truskawy
niedługo dzień kobiet, a ja nie mam dla siebie prezentu

kupiłam sobie suszone jabłuszka i gruszki i jak mam chęc na coś słodkiego sięgam po takie japko i ochota na coś czekoladowego przechodzi
Double with me?
Stary 2008-03-02, 11:55   #2208
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:

o zdrowiu nie wspomnę
O wydanej kasie wolę nie myśleć...

Bardziej mobilizuje mnie:
- zdrowie,
- smród,
- zmarszczki, mam 29 lat, a pod oczami już pierwsze mimiczne (co prawda wyłażą jak jestem zmęczona, albo niedostatecznie nawilżę skórę pod oczami), ale i tak doprowadza mnie to do szału.
Moja mama w wieku 50 lat dopiero zaczęła obserwować zmarszczki, po 40 jeszcze miała cerę, której niejedna nastolatka mogła by jej pozazdrościć . Ale ona nigdy nie paliła i nie opalała się.

Stary 2008-03-02, 11:56   #2209
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
To może zmywaj twarz wodą źródlaną Sama tak robiłam, jak mi się cera strasznie uwrażliwiła. Kupowałam w Biedronce baniaczek 5l i sobie nad miseczką myłam twarz. Pomogło Z czasem nadwrażliwość ustąpiła i teraz mogę myć twarz i kranówką.
probowalam po zrodlanej bylo jeszcze gorzej

ja dalej zmagam sie z moja grypa zoladkowa... zyc sie odechceiwa
Stary 2008-03-02, 12:19   #2210
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
tę paletkę też mam w planach

Cytat:
ano wzrosły.. dobrze że przynajmniej superbalmy tylko 2 zł w ogóle się cieszę, że znalazły się w ofercie Truskawy
niedługo dzień kobiet, a ja nie mam dla siebie prezentu
Też się z Superbalmów cieszę, choć jeszcze ich nie próbowałam
A prezent dla siebie mam i to niejeden Pierwotnie miał to być podkład, który już przyfrunął, a teraz wychodzi na to, że to jednak będzie tusz, który jeszcze frunie. No bo PI EL to od taty będzie
Aż się boję, co na urodziny sobie sprawię, bo zamierzam zaraz po nich polecieć w końcu do siostry do Londynu, bo się z nią wczoraj zgadałam i ustalałyśmy terminy. Także po tych truskawkowych szaleństwach naprawdę już muszę przystopować i odkładać na czerwiec na angielskie szaleństwa

Cytat:
kupiłam sobie suszone jabłuszka i gruszki i jak mam chęc na coś słodkiego sięgam po takie japko i ochota na coś czekoladowego przechodzi
Suszone jabłka są dobre, tylko małe i drogie. A gruszek nigdy nie jadłam, choć pewnie pyszne

Cytat:
O wydanej kasie wolę nie myśleć...

Bardziej mobilizuje mnie:
- zdrowie,
- smród,
- zmarszczki, mam 29 lat, a pod oczami już pierwsze mimiczne (co prawda wyłażą jak jestem zmęczona, albo niedostatecznie nawilżę skórę pod oczami), ale i tak doprowadza mnie to do szału.
Moja mama w wieku 50 lat dopiero zaczęła obserwować zmarszczki, po 40 jeszcze miała cerę, której niejedna nastolatka mogła by jej pozazdrościć . Ale ona nigdy nie paliła i nie opalała się.
No i sama widzisz, że palenie musisz rzucić Dla własnego dobra

Cytat:
Nieźle.

Cytat:
Współczuję Ty coś strasznie chorowita jesteś, ciągle Cię coś rozkłada. Zdrówka życzę zatem
Stary 2008-03-02, 12:22   #2211
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Tylko mi przypomnij, żebym podkład ze sobą wzięła.
Postaram się pamiętać. Ale nie wiem, czy się dzisiaj do Ciebie wybiorę, bo pogoda mnie odstrasza.

Cytat:
Ice, tak sobie myslałam nad tym Twoim fluidowym dylematem. Może zanim kupisz ID pokusisz się jeszcze o testy Bell Anti Age .
Fluid leciutki, dostępny w bardzo jasnych odcieniach, ma praktycznie same pozytywne recenzje (w tym moją dzisiejszą ) i jest tani jak barszcz (ok 26-30 zł).
Gdzieś rzuciła mi sie jeszcze w oczy analiza składu i również pozytywy.
Hmm, jak nie kupię podkładu dzisiaj (a jak pogoda się nie poprawi, to raczej nie kupię), to może skoczę gdzieś gdzie mają Bell i popatrzę na odcienie. Dzięki za radę.

Cytat:
Trzymam kciuki. Ja rzuciłam papierochy 16 listopada (od tamtej pory tylko raz się złamałam) i od razu mi lepiej. I finansowo, i zdrowotnie. Mam nadzieję, że już do papierosów nie wrócę.

Cytat:
o zdrowiu nie wspomnę
Otóż to. Niby papierosy to tylko niecałe 10 zł dziennie/co kilka dni, ale jak się to przeliczy w stosunku miesięcznym, to...

Cytat:
Biedna, wracaj do zdrowia.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-02, 12:32   #2212
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję Ty coś strasznie chorowita jesteś, ciągle Cię coś rozkłada. Zdrówka życzę zatem
u mnie standardem jest zapalenie pluc/angina raz w roku juz sie przyzywczailam ale zoladkowych szalenstw nie lubie

Cytat:
Biedna, wracaj do zdrowia.
dziekuje

ja sie strasznie ciesze, ze mnie papierosy nie wciagly. slabo mi sie robi, kiedy widze, jak moje kolezanki trwonia kase a potem narzekaja, ze na rachunki nie ma. ja wtedy tylko mowie 'rzuc palenie'
Stary 2008-03-02, 12:53   #2213
iceflower
Przyjaciółka KWC

Właśnie przeczytałam recenzje tego podkładu Bell, rzeczywiście - fenomenalne. Może kupię go, niezależnie od innego podkładu.

Zrobiłam sobie wstępną listę zakupów na marzec/kwiecień (oczywiście kolorówkowych, pielęgnacja na razie na szczęście się nie kończy):
  • Lucidity nr 06
  • Terracotta dla blondynek
  • podkład (tu sprawa zaczyna być już jasna)
  • różowy błyszczyk
  • róż do policzków w jakimś wiosennym różowo-brzoskwiniowym odcieniu
  • może Benefit Moon Beam (jak po testach mi się spodoba)
  • Benefit Hoola
  • Benefit Georgia
  • może Lancome Hypnose Onyx
  • może cienie Choco-latte
  • może biały cień Bourjois
Więcej grzechów nie pamiętam. Odpuszczam chwilowo róże Deborah.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2008-03-02, 12:58   #2214
zizou
Zakorzenienie

ja te kwadratowe benefity wybilam sobie ze lba juz na dobre mam tylko ochote na holywood glow ale to dopiero z poczatkiem kwietnia, tak zeby miec na 5 bo wtedy ide sie weselic

z pielegnacji konczy mi sie baza z filtrem MAC ale nie wiem, czy nie zainwestuje w dzieciaczka klorane [MagJa to Twoja wina ] i w doktora feelgooda benefitu. no. poza tym konczy mi sie effaclar h i potrzebuje kremu [jutro pojde wysepic probki biodermy ]. tyle. kolorowki nie przewiduje
Stary 2008-03-02, 13:01   #2215
iceflower
Przyjaciółka KWC

Przypomniałam sobie, że myślałam jeszcze o białym cieniu Bourjois do stosowania jako rozświetlacz. Coś czuję, ze lista mi się tak będzie powiększać.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2008-03-02, 15:28   #2216
isa666
Zakorzenienie

Cytat:

Ooooo, biedulko Wiem coś o tym, u mnie problemy z żolądkiem są na porządku dziennym Ciągłe niestrawności, jadłowstręty albo mdłości i rozdymanie jelit(zwłaszcza po smażonej cebuli, którą tak lubię a nie mogę za często jesć, bo następnego dnia jestem nadęta jak balon)

Bylam dziś pod G.Krak, miałam skoczyć do S., ale tak wiało i lało, że od razu pobiegłam na busa, byle jak najszybciej do domu wrócić
Stary 2008-03-02, 16:50   #2217
Estella
Zakorzenienie

Obiecane fotki foremek

Ja robię szlaban na pielęgnację i kolorówkę za wyjątkiem:
- Lava Erde Logony
- nowego różu Clinique oraz Diora (jeśli mi się któryś z nich spodoba)
- masek i innych cudów profesjonalnych Bielendy
- lakieru do paznokci Spa Ritual
- ew. coś pielęgnacyjnego z firm dostępnych na targach

Wszystko inne mam - zarówno w zakresie pielęgnacji, jak i kolorówki. Chcę zużyć trochę maseczek itp. do najbliższych targów
Nie kupiłam nic oprócz błota do włosów od 1,5-2 tygodni!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg foremki.JPG (96,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg foremki2.JPG (120,8 KB, 10 załadowań)

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-02, 17:25   #2218
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Obiecane fotki foremek

Ja robię szlaban na pielęgnację i kolorówkę za wyjątkiem:
- Lava Erde Logony
- nowego różu Clinique oraz Diora (jeśli mi się któryś z nich spodoba)
- masek i innych cudów profesjonalnych Bielendy
- lakieru do paznokci Spa Ritual
- ew. coś pielęgnacyjnego z firm dostępnych na targach

Wszystko inne mam - zarówno w zakresie pielęgnacji, jak i kolorówki. Chcę zużyć trochę maseczek itp. do najbliższych targów
Nie kupiłam nic oprócz błota do włosów od 1,5-2 tygodni!!!
A co do za lakier Spa Ritual

ziz, snow - ile się daje ciasta do foremek muffinkowych i czy jak chcę użyć papilotek, to mam smarować wcześniej blaszkę masłem? W przepisach nic o tym nie ma i nie wiem Poratujcie szybko, bo zaraz chcę upiec moje pierwsze czekoladowe muffinki
Stary 2008-03-02, 17:33   #2219
Estella
Zakorzenienie

Nie smarujesz blaszki, bo używasz papilotek

Taki profesjonalny, czasem w gabientach go mają. Ma boskie kolory; pojemność 15ml, koszt ok 27zł, ale na targach podobno jest dużo promocji i nawet za pół ceny można go dostać. http://www.sparitual.com/

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-02, 17:37   #2220
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie smarujesz blaszki, bo używasz papilotek
Dzięki W międzyczasie właśnie doszukałam się informacji, ale wcześniej gdzieś wyczytałam, że i tak trzeba dać masło, więc wolałam się upewnić.

Cytat:
Taki profesjonalny, czasem w gabientach go mają. Ma boskie kolory; pojemność 15ml, koszt ok 27zł, ale na targach podobno jest dużo promocji i nawet za pół ceny można go dostać. http://www.sparitual.com/
Nie widziałam ich u nas na targach chyba. A kolory faktycznie wyglądają zachęcająco, cena tym bardziej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości