|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 2
hm.. a te Wasze szlabany na marzec to obejmują też wymiany czy tylko kupowanie?
ja jeszcze nie dostałam wszystkiego kupionego/wymienionego z lutego, dostanę już w marcu i planuję trochę rzeczy na targowisku jeszcze powymieniać, także nie wiem czy się mogę do odwyku dołączyć czy mi nie przysługuje a wody toaletowe się liczą? bo dzisiaj odkryłam, że wszystkiego mam resztki, dosłownie na kilkanaście psików ![]() ja się chyba nie nadaję na odwyk ciągle mam jakieś ALE żeby go ominąć
|
#2192 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Tru chcę jeszcze: - odżywkę Curls Rock Tigi, ale to żadna zachcianka, bardziej mus - jakiś quad Clinique, najchętniej Choco-Latte, bo w pojawienie się trójek nie wierzę, no chyba, że się mylę - mogłabym się też skusić na pojedynczego Kittycata, może Buttermilka, i coś z dwójek w brązach/beżach/złotach - jakiegoś JT, ale to nie prędko, na pewno nie w marcu, prawdopodobnie też nie w kwietniu Spoza Tru korci kupię pewnie ten granatowy cień Red Earth w Douglasie, pędzelek do kresek i może kabuki, jak Sephora łaskawie promocją rzuci. Kusi nadal (choć moc kuszenia znacznie osłabła) potrójny róż Clinique. No i lakiery OPI. Tyle Żaden róż, tusz, puder, podkład mnie nie kusi, z pielęgnacją podobnie. Odkryłam dzięki Wam świetny żel, tonik i krem, w zapasie czeka jeszcze trochę tubek/słoiczków, więc poza uzupełnianiem tego, co się naprawdę kończy nie mam co kupować ![]() Cytat:
Wytrwanie w czekoladowym odwyku aż rok podziwiam, padam do stóp i pokłony biję A Toblerone i ja sama uwielbiam Jak nie ma w moim sklepiku pod blokiem mini-tobleroników, to się zawsze przypominam i za parę dni znów są I teraz w sumie to chyba jedyna słodka czekolada, na jaką mam ochotę.Cytat:
Cytat:
, a przynajmniej próbowałaś ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Całą rodzinę i TZ poinformowałam o moim szlabanie na zakupy
I wierz mi, że to skutecznie mnie hamowało... Najciężej było przez pierwszy tydzień, drugi też ale potem już z górki. Mamy już 01.III, a nawet 02.III i jak na razie mam zamiar kupić tylko to co potrzebuję plus jedna/dwie zachcianki. A potrzebuję niewiele... Jeszcze tydzień temu miałam listę 10 kosmetyków, obecnie to został tylko korektor, tusze i róż (którego na razie nie kupuję, chcę to przemyśleć) ![]() Zresztą razem w Wami chcę w tym miesiącu ograniczyć zakupy. W połowie marca wyjeżdżam na narty więc będzie z tym łatwiej ![]() No i nie warto robić sobie szlabanu na wszystko- ja miałam tylko na kolorówkę, pielęgnację mogłam kupować. Powodzenia dziewczyny, dacie radę Jeżeli coś będziecie naprawdę potrzebowały to kupcie, ale tylko coś co musicie mieć
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętajmy, że "to czego bardzo pragniemy, jest zwykle niepotrzebne"ale też trzymam kciuki za wszystkie Wizażanki ![]()
|
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
Ice, tak sobie myslałam nad tym Twoim fluidowym dylematem. Może zanim kupisz ID pokusisz się jeszcze o testy Bell Anti Age
. Fluid leciutki, dostępny w bardzo jasnych odcieniach, ma praktycznie same pozytywne recenzje (w tym moją dzisiejszą ) i jest tani jak barszcz (ok 26-30 zł).Gdzieś rzuciła mi sie jeszcze w oczy analiza składu i również pozytywy. Tak wogóle to dzień dobry Wszystkim ![]() U mnie dziś pada , a ja nie śpię od 4 rano
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, ze to wszystko z milosci mnie taki czekoladowy odwyk skutecznie wyleczyl ze slodkiego - po prostu lubie ale bez przesady ![]() mini-tobleronki sa fajne
|
|
#2197 |
|
Zadomowienie
|
Ziz, pytanko. Ile Ty właściwie masz tych Demeterów ? Przeglądam KWC i widzę same demeterowe flaszki dodane przez Ciebie
|
#2198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja odwyk mam niby na wszystko, ale jeżeli będę potrzebowała coś z pielęgnacji to kupię - tutaj stawiam na rozsądek, po prostu mam spore zapasy i raczej nic nie skończy mi się w marcu. A kolorówkę obejmuje szlaban całkowity ![]() Cytat:
Niestety u mnie też pogoda paskudna Cytat:
Na szczęście ze słodyczami jakoś nigdy nie miałam problemów, lubię, ale sporadycznie. Chociaż ostatnio dostałam od koleżanki wielką Milkę 300g Toffee Ganznuss - z mlecznym kremem, płynnym toffee i całym orzeszkiem w każdym kwadraciku i pochłonęłam od razu prawie połowę |
|||
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwie 120, dziesiec 15, jedna 30 i maaaaaaaase probek
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, to ja już nie mam więcej pytań .Wszystkie macie jakieś szlabany na marzec. Ja postanowiłam przestać palić .Przeraziłam się dziś rano, o siódmej wskoczyłam w samochód i popedziłam jak wariatka na najbliższą stację benzynową po papierochy . Kupiłam trzy paczki, wsiadłam spowrotem do auta i zaczęłam się zastanawiać, co ja właściwie robię, zachowuję się jak narkoman na głodzie .Bedzie ciężko, bo po ostatnich stresach doszłam do 2,5 paczki dziennie .W biurze palę najwięcej, więc może w ramach odwyku powinnam też ograniczyć swój pracoholizm ![]() .
|
#2201 | ||
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaiste malutki zbiorek
|
||
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak się miotam co bym chciała.. ślinię się do wielu rzeczy, ale jak myślę czy mi są naprawdę potrzebne stwierdzam, że nie ![]() od marca jednak wyrzekam się słodyczy (jak ja to przetrwam.....) Rzucaj to palenie, przelicz sobie ile byś zaoszczędziła na jakiś super kosmetyk bez wyrzeczeńo zdrowiu nie wspomnę
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
prawda?
![]() a teraz z innej beczki: wczoraj nalozylam na twarz maseczke nuxe ale nie zmylam jej woda a starlam wacikiem. efekt? duzo lepszy niz wtedy, gdy zmywam woda. moja twarz jednak wody nie cierpi - wysusza sie, sciaga... i doprowadzenie jej do stanu uzywalnosci zajmuje duuuuzo czasu. wszelkie specyfiki wymagajace uzycia wody odpadaja wiec [procz lavaerde, tu sie poswiece bo dyskomfort po zmyciu jej jest prawie nieodczuwalny].
|
#2204 | ||
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Boję się że niedługo rzucą choco-latte wtedy moja silna wola znowu ulegnie ![]() Cytat:
koniecznie zdaj nam relację Ty nie wątpij, Ty wspieraj a zakupy sklepowe też sie liczą? Bo ja planuję kupno ciuchów, butów, torebki itp na wiosnę |
||
|
|
|
#2205 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podwyżkę zrobili ![]() Ale granatowy cień i lakier dalej mam w planach, i ponieważ nigdy takich nie miałam, uważam, że są jak najbardziej potrzebne Ja wyrzec się nie wyrzekam, wystarczy że samoistnie mi ochota spadła. Ale i tak nie na tyle, żeby nic słodkiego nie jeść. Zwykle po obiedzie mnie mam ochotę na małe co nieco ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ano właśnie, opinie skrajnie różne, ale w końcu się skusiłam. Zobaczymy, co z tego będzie. |
||||
|
|
|
#2206 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
|
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle się cieszę, że znalazły się w ofercie Truskawy niedługo dzień kobiet, a ja nie mam dla siebie prezentu ![]() kupiłam sobie suszone jabłuszka i gruszki i jak mam chęc na coś słodkiego sięgam po takie japko i ochota na coś czekoladowego przechodzi
|
|
#2208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardziej mobilizuje mnie: - zdrowie, - smród, - zmarszczki, mam 29 lat, a pod oczami już pierwsze mimiczne (co prawda wyłażą jak jestem zmęczona, albo niedostatecznie nawilżę skórę pod oczami), ale i tak doprowadza mnie to do szału. Moja mama w wieku 50 lat dopiero zaczęła obserwować zmarszczki, po 40 jeszcze miała cerę, której niejedna nastolatka mogła by jej pozazdrościć i nie opalała się.
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po zrodlanej bylo jeszcze gorzej ja dalej zmagam sie z moja grypa zoladkowa... zyc sie odechceiwa
|
|
#2210 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A prezent dla siebie mam i to niejeden Pierwotnie miał to być podkład, który już przyfrunął, a teraz wychodzi na to, że to jednak będzie tusz, który jeszcze frunie. No bo PI EL to od taty będzie Aż się boję, co na urodziny sobie sprawię, bo zamierzam zaraz po nich polecieć w końcu do siostry do Londynu, bo się z nią wczoraj zgadałam i ustalałyśmy terminy. Także po tych truskawkowych szaleństwach naprawdę już muszę przystopować i odkładać na czerwiec na angielskie szaleństwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nieźle.Współczuję |
|||
|
|
|
#2211 | |||
|
Przyjaciółka KWC
|
Postaram się pamiętać.
Ale nie wiem, czy się dzisiaj do Ciebie wybiorę, bo pogoda mnie odstrasza.![]() Cytat:
), to może skoczę gdzieś gdzie mają Bell i popatrzę na odcienie. Dzięki za radę.Cytat:
I finansowo, i zdrowotnie. Mam nadzieję, że już do papierosów nie wrócę.Cytat:
![]() Biedna, wracaj do zdrowia.
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz sie przyzywczailam dziekuje ja sie strasznie ciesze, ze mnie papierosy nie wciagly. slabo mi sie robi, kiedy widze, jak moje kolezanki trwonia kase a potem narzekaja, ze na rachunki nie ma. ja wtedy tylko mowie 'rzuc palenie'
|
|
#2213 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Właśnie przeczytałam recenzje tego podkładu Bell, rzeczywiście - fenomenalne.
Zrobiłam sobie wstępną listę zakupów na marzec/kwiecień (oczywiście kolorówkowych, pielęgnacja na razie na szczęście się nie kończy):
Odpuszczam chwilowo róże Deborah.
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
ja te kwadratowe benefity wybilam sobie ze lba juz na dobre
mam tylko ochote na holywood glow ale to dopiero z poczatkiem kwietnia, tak zeby miec na 5 bo wtedy ide sie weselic ![]() z pielegnacji konczy mi sie baza z filtrem MAC ale nie wiem, czy nie zainwestuje w dzieciaczka klorane [MagJa to Twoja wina ] i w doktora feelgooda benefitu. no. poza tym konczy mi sie effaclar h i potrzebuje kremu [jutro pojde wysepic probki biodermy ]. tyle. kolorowki nie przewiduje
|
#2215 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Przypomniałam sobie, że myślałam jeszcze o białym cieniu Bourjois do stosowania jako rozświetlacz.
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciągłe niestrawności, jadłowstręty albo mdłości i rozdymanie jelit(zwłaszcza po smażonej cebuli, którą tak lubię a nie mogę za często jesć, bo następnego dnia jestem nadęta jak balon) ![]() Bylam dziś pod G.Krak, miałam skoczyć do S., ale tak wiało i lało, że od razu pobiegłam na busa, byle jak najszybciej do domu wrócić
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecane fotki foremek
Ja robię szlaban na pielęgnację i kolorówkę za wyjątkiem: - Lava Erde Logony - nowego różu Clinique oraz Diora (jeśli mi się któryś z nich spodoba) - masek i innych cudów profesjonalnych Bielendy - lakieru do paznokci Spa Ritual - ew. coś pielęgnacyjnego z firm dostępnych na targach Wszystko inne mam - zarówno w zakresie pielęgnacji, jak i kolorówki. Chcę zużyć trochę maseczek itp. do najbliższych targów Nie kupiłam nic oprócz błota do włosów od 1,5-2 tygodni!!!
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ziz, snow Poratujcie szybko, bo zaraz chcę upiec moje pierwsze czekoladowe muffinki
|
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Nie smarujesz blaszki, bo używasz papilotek
![]() Taki profesjonalny, czasem w gabientach go mają. Ma boskie kolory; pojemność 15ml, koszt ok 27zł, ale na targach podobno jest dużo promocji i nawet za pół ceny można go dostać. http://www.sparitual.com/
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

ciągle mam jakieś ALE żeby go ominąć 

nie mam czego chciec. i zamierzam sie tego twardo trzymac, zwlaszcza ze kasa mi sie skonczyla 

]. wszystkie we mnie watpicie a ja wytrwam
do tej pory mi to zostalo, ze srednio lubie slodkie
Jak nie ma w moim sklepiku pod blokiem mini-tobleroników, to się zawsze przypominam i za parę dni znów są
I teraz w sumie to chyba jedyna słodka czekolada, na jaką mam ochotę.
Chociaż nie wiem, czy nie zdecydowałam się już na ID, zaczyna mi się spieszyć z podkładem.
Ale chętnie przetestuję kropelkę, jakby ID okazała się kiepska.
, a przynajmniej próbowałaś 
.
, a ja nie śpię od 4 rano 

.
Poratujcie szybko, bo zaraz chcę upiec moje pierwsze czekoladowe muffinki