|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Pojade tam bo chce pokazac klase ze to nie ja sie obrazilam
![]() TZa nie bedzie ze mna bo na jutro ma zaplanowana wymiane kibla ale jestesmy umowieni ze jak dam mu znak to od razu po mnie przyjezdza 👍 Monika tez gratuluje wizyty ![]() A teraz ide spac bo padam ![]() Ale podloga w lazience i kuchni polozona i wyglada pieknie 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#813 |
|
Raczkowanie
|
[Hejka
Wpadam wam zdać szybką relację ze SR odnośnie magnezu, bo o tym była dziś mowa. Jeżeli nie odczuwacie żadnych skurczy, czy twardnień to można przestać brać, a jeżeli skucze są to brać magnez i do tego musujące calcium, co unormuje skurcze macicy. Kupiłam 1 paczkę woreczków zapachowych z Rosmanna i będę używała raczej na wyjścia, a w domu zobaczymy. Pachną przyjemnie, raczej tak pudrowo niż szaletem miejskim Wczoraj byłam na dodatkowej wizycie u gin (na dyżurze w szpitalu), bo już kazał mi przychodzić co tydzień. Jest trochę zaniepokojony, że wydaje mu się że brzuch mi nie rośnie i Adaś ma mały obwód brzuszka. Powiedział, że może być taka jego uroda, że będzie wysoki i szczupły, ale lepiej to sprawdzić i mam się pojawić jeszcze w pon. na wizycie, żeby zmierzył to na innym sprzęcie. Podobno będę rodzić za 3 tygodnie Jutro (a w zasadzie dziś) odpuszczam sobie kurs, pojadę jeszcze tyko za tydzień i za 2 już egzamin ![]() Byłam dziś w sklepie dla dzieci, ale takim typu "ę,ą" gdzie sprzedają ciuszki z Mayoral. Komplety za prawie 200 zł, buciki niechodki 50 zł, czapeczki 35zł <szok> Pooglądałam bajery, podpytałam ekspedientek, co fajnego można by zażyczyć sobie na prezent od babć i ciotek i nasza lista wygląda mniej więcej tak: miś szumiś MR B karuzela na łóżeczko gryzak Sophie zabawki interaktywne (żadnych pluszaków) - grzechotki, gryzaki, zaczepki do wózka/nosidełka, mogą być trochę na wyrost książeczki kontrastowe, albo inne dla maluszka jeżeli ktoś chce kupić koniecznie ciuszki - to preferujemy dresy w neutralnych kolorach powyżej 68 pampersy - większe rozmiary wkład pościeli moons&stars W pracy też jest tradycja paki dla malucha za ok 200 zł i chyba poproszę dziewczyny o śpiworek + mufkę http://allegro.pl/przedluzany-i-piko...556202004.html - posłuży przez kolejne 2 lata, a mi trochę szkoda kasy, żeby tak jednorazowo się szarpnąć Co sądzicie o projektorach? http://allegro.pl/uspokajacz-hipcio-...508033496.html Edytowane przez muffinowe_love Czas edycji: 2016-11-19 o 01:15 |
|
|
|
#814 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myslę, że po porodzie zejdziemy się z powrotem i przestaniemy strzelać na prawo i lewo Cytat:
![]() Cytat:
pytałam ją co ile go opróżnia, a ona na to, że co dwa dni- razem ze śmieciami wynosi. ale szczerze mówiąc, wole chyba zainwestować w worki pachnące na zużyte pieluszki + ganiać tżta codziennie ze śmieciami. myślę, że przy dziecku będzie tyle, że min raz dziennie trzeba będzie wynieść . mamy mały kosz wiec może to jakiś plus siostra zużyte pieluchy wywalała do siatki położonej na balkonie. ale ja wolę nie chomikować kup Alicji W sumie nie mam balkonu, więc i możliwości brak! ![]() Byłam dziś u mamy z winem i bombonierą, bo dziś skonczyła 49 lat. Ale ten czas leci :P
|
|
#815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z malym na pewno wszystko dobrze ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#816 |
|
Zadomowienie
|
monika, super że wszystko dobrze u Ciebie i Roksi
![]() Papaya, trzymaj się tam przy tym piernikach... ![]() Ale macie spryciule dzieciaki z tym strzelaniem z folii bez folii Żadne z moich tego nie dokonało ![]() Ja dziś zakupiłam herbatkę z liści malin!
|
#817 |
|
Zadomowienie
|
Nie moge zbytnio spac, jakies skurcze mam co jakis czas i do tego maly zaczal szalec
![]() A nie mowilam wam, ze mojemu mezowi snil sie porod, ze rodzilam w kucki i urodzilam chlopczyka ktory juz chodzil za rękę niezle chyba tez przezywa to ze to juz niebawem skoro mu sie to sni )
|
|
|
|
#818 |
|
Zadomowienie
|
Nie moge spac... leze od jakiegos czasu i czytam co sie dzieje ty, na fb i insta. Liliana szaleje w najlepsze i chyba nie zamierza matce dac jeszcze pospac, a wieczorkiem mam male babskie party...
Otworzyła bym okno ale tz sie niezle przeziebil wiec pozostaje mi lezec i miec nadzieje, ze jeszcze zasne na kilka godzinek. Ewelina a te skurcze to przepowiadajace? Zdolny ten twoj synek!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#819 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I robi do niej maślane oczy 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Cytat:
Jestem za tym żeby zakopywac topory wojenne jeśli jest ku temu okazja Zwłaszcza że chodzi o tak bliska Ci osobę Jeeeedz i jednym uchem wpuszczaj a drugim od razu wypuszczaj Zaraz będzie Julek i święta BN nie warto psuć wspomnień tych wydarzeń klotniami ✌ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mewkaa Czas edycji: 2016-11-19 o 07:10 |
|||
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- Ja mam wlasnie malo, bardzo malo,..
|
|
#821 |
|
Zadomowienie
|
My dziś lub jutro zrobimy krok milowy ws karola
Pojedziemy do brata po rzeczy dla niego Tym samym pojawi się u nas juz łóżeczko, fotelik, wanienka itp Podobno jeszcze torba ciuszków... chyba będę mieć już ich z lekka za dużo 🤔 Wymieniłam wczoraj te nieszczęsne pieluchy zero na rozmiar jeden No i najważniejsze z czego się cieszę Jadę dziś na 19.00 na blok porodowy do mojej położnej Mamy obgadać jak sobie wyobrażam ten swój poród, pokaże mi sale gdzie będę rodzic A ja jej... karola w zamian bo chce mi strzelić ktg i je sama obejrzeć 🙄 Pykam się. Oby ta sala nie wyglądała jak rzeźnia z czasów prl 🙈 Moj szpital jest częściowo przed remontem a częściowo dopiero się remontuje... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Snilo mi sie, ze byl poczatek tygodnia, a w sobote mialam wrocic do pracy, co za koszmar 😭😭
|
#823 |
|
Zadomowienie
|
Co do kupy
To u mnie będzie balkon i codzienne wywalanie tz jak będzie wychodził do pracy Bo on nie bierze wolnego tylko na 2,3 h będzie wyskakiwac do biura które ma 10 min od domu Co do marcepanu i powszechnej do niego niechęci A zwłaszcza Roksi i Izy... no problem dziewczynki Damy radę z Karolem przeklnac i Wasze porcje 😋😆 Wczoraj coś mnie napadlo Zjadłam 2 tabl czeko sama Chyba mi starczy na długo słodkości Bo tak się zmulilam że szok 😐 Za to Karol szczęśliwy. Kopal aż miło 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Idę ogarniać maile i rachunki Jezu jak mi się nigdy nie chce tego robić to taka robota głupiego Bo one ciągle są i przychodza nowe 😩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Od poniedziałku zapowiadam w lodzi brak prądu w mojej dzielnicy ☝ Zaczynam bowiem pranie rzeczy karola Pralka zapłonie ... Oby bęben wytrzymał ... Bo to moje pierwsze podejście do tego tematu ✌ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mewkaa Czas edycji: 2016-11-19 o 07:56 |
|
|
|
#824 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja to do wszystkiego jestem pozytywnie nastawiona tylko jeden temat mnie męczy, bo wiadomo wpdy mogą odejsc chlustem, moga wcale nie odejsc i beda przebijac pecherz i mogą sie saczyc. I boje sie ze ja nie rozpoznam ze mi sie sacza przez to ze sluzu mam sporo ciagle. ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
moze też są różne rodzajr i u jednych soe sprawdza u innych nie.
|
||
|
|
|
#825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Że naprawdę koszmar Podoba mi się to l4 Szybko mi się spodobało Nie sądziłam że tak szybko to nastąpi 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#826 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie urlop wychowawczy jest tylko jak ma sie umowe o prace? Ja mam do dnia porodu, wtedy macierzynski i koniec?
|
|
#828 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys jakos te dzieci musza wyjsc 😍 Cytat:
No i wlasnie mnie ten kosz na pieluszki nie przekonuje. Galaretka nie musisz mowic dwa razy ![]() Ale chyba kupie taka juz gotowa bo nie chce mi sie czekac za nia ![]() Cytat:
a on codziennie narzeka ze mu zimno i bedzie chory. To niech spi w bluzie Cytat:
![]() Dzien dobry wszystkim ![]() Milego dnia! Ja wstaje bo musimy jechac w koncu sie zdecydowac na jakis kibelek do mieszkania - w zyciu bym nie powiedziala ze to bedzie takie trudne ![]() Ksztalt miski, otwor, deska, spluczka - masakra, kazdy kibelek jest inny pod tym wzgledem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Mewka - powodzenia z praniem i prasowaniem 💪 Ja sie ciesze ze mam to juz za soba, teraz bym nie ustala chyba przy desce i zelazku 😱 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- mewka - powodzenia w praniu i prasowaniu! niech moc bedzie z Toba !Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
usg z pierwszego trymestru. Koleżanka miała podobnie a i tak urodziła w tp z om.---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, ktore macie spodnie ciazowe z hm, was tez wkurza ten widoczny panel na brzuchu? Sa do dopy zakonczone, ze widac cienki pasek na brzuchu. Z wygoda to tez slabo, mnie i tak cisnie na podbrzuszu gdzie konczy sie jeans, a zaczyna panel na szwie. A na tylku mi spadaja i wez tu badz madry...
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- A moze to cisniecie na podbrzuszu to cos u mnie (przy siedzeniu) bo od samego poczatku nawet jak brzucha nie bylo to mnie tam wszystko uwieralo chociaz ciuchy niby nie uciskaly :mysli: ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Problemy kobiety w ciazy
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drugi raz jak mierzył to już mu wyszło 36t0d więc to też zależy jak dokładnie mierzy lekarz. A jak to inny sprzęt to już całkiem bym poprawkę brała
|
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
A no i ten tego, siemanko w 38 tygodniu 😎
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
My póki co będziemy wyrzucać śmieci codziennie. Na razie nie widzimy konieczności kupowania specjalnego kosza
jak będzie walić po całości to będziemy mieli kosz na balkonie haha---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Roksi posyła gorące buziaki 😆 |
|
|
|
|
#835 |
|
Zadomowienie
|
Monia jakie udo ma teraz Twoja dlugonoga roksi?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#836 |
|
Zadomowienie
|
Ale sie wyspalam. Tz poszedl spac do salonu a ja za nim.... zjadlam o tej 5 serek wiejski, wypilam herbate i razem z Lili zasnelysmy.
Wogole to wczoraj spalilam nowy 3-tygodniowy odkurzacz. Jade dzis go wymienic z tz na nowy. Musze jeszcze jakieś latwe przekaski wymyślić na ten dzisiejszy babski wirczor. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
noc ciężka, poranek jeszcze gorszy. Całą nos śniło mi się, że robi mi się rozwarcie i jak dochodzę do 10cm, to Emosz rodzi córkę, a mi się rozwarcie zamyka ![]() do tego non stop piłam wodę i non stop sikałam, wstałam spuchnięta jak balon dłonie, stopy, twarz, nawet oczy!!!! I nawet wieczorny tort już nie cieszy P.S banany w czekoladzie zawsze poprawiają humor
07.11.2015 - Żona ♥ 27.11.2016 - Mama ♥ 15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍 Edytowane przez itstoolatex3 Czas edycji: 2016-11-19 o 11:33 |
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszorowalam podlogi, wypastowalam ale nie na kolanach tylko mopem plaskim
Teraz umieram z bolu plecow... Jeszcze obiad musze zrobic
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
ja jade z rodzicami do miasta na chwile, na obiad mamita robi pierooogi!!
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

ale jestesmy umowieni ze jak dam mu znak to od razu po mnie przyjezdza 👍 

i nie wyobrażąm połączenia tegos mrodu ze smrodem pieluchy.
azurki:

myslę, że po porodzie zejdziemy się z powrotem i przestaniemy strzelać na prawo i lewo 

Żadne z moich tego nie dokonało 

nie musisz mowic dwa razy