|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cytat:
|
|
|
|
|
#872 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodoo teraz brzuszku schodzą na w dół wiec wydaje mi się ze dlatego te spodnie ciążowe nas zaczynają cisnąć. tez mam ten problem z jeansami. Całe szczęście mam jeszcze takie materiałowe elastyczne spodnie z hm mama i są super.
A panel rzeczywiście widac. Juz go ne mogę podciągnąć tsk super wysoko. Ale wiesz, lepsze to niż nic. Bo w czym innym miałybyśmy chodzić. .. Velvet u mnie też mówią ze jak dziecko naje się z jednej piersi to druga mamy zostawić nieoprozniona. I na następne karmienie przykładać dziecko właśnie do niej, żeby było naprzemiennie. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Ja będę się kierowała instynktem a nie poleceniami położnej. Dziewczyny mi dziś tez tz powiedział ze spuchlam na buzi. Eee no cóż zrobić. Ale przed tym powiedział ze jestem równie piękna w ciąży jak bez brzuszka. Ha ha oczywiście z usmieszkiem na ustach bo się wycieralam po kąpieli ręcznikiem i załączyło mi się sapanie z wysilku. Ciekawe czy on tez byłby taki mądry gdyby musiał przetoczyć jeszcze raz tyle krwi ile ma w sobie. Nasze serduszka szybko się męczą podczas robienia czegokolwiek. Na mnie tz mówi kartacz, bo stwierdził że jestem jak właśnie taki pierozek z mięsem (Alicją) w środku 😁 Albo mówi do mnie "mój ty grubasku. Jesteś taka piękna " a ja na to 😑😑😑 hahaha Migdałku u mnie dziś tylko pranie ale jutro będę sprzątać bo przyjeżdżają rodzice. A i dobrze byłoby już odświeżyć lazienke. Nie lubię jak tz ją sprząta bo ja musze zrobić to sama i bardzo Lubie jak lekko chlorem zalatuje. Wtedy mam wrażenie ze jest mega czysto 😀 Kazik wrzuć info ze sr do klubu proszę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie wód płodowych to też się obawiam, że jak będą się sączyć to nie zauważę tego. Tymbardziej, że teraz mam też jeszcze więcej śluzu.
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też męczy wycieranie się po kąpieli i wstawanie z wyra.. ^^
|
|
|
|
#875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a skurcze raczej takie jak zawsze, czyli od 26tcjedyne co mnie nie męczy to przeżuwanie dobroci ![]() Nie jem nic odkąd zwymiotowałam sporą dawkę bananów w czekoladzie, może żołądek da się przekonać torcikowi, to już za godzinkę
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#877 |
|
Zadomowienie
|
Wrzuciłam te dokumenty na dysk google, można sobie ściągnąć
Dajcie znać, czy coś się przydało. Tu link-> https://drive.google.com/open?id=0B3...1RjYlZLYXc0c28
|
|
#878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja leżę zirytowana, przysnęło mi się, bo ostatnio ciągle chce mi się spać, i tak dobrze mi się spało, a moja mama znowu wyciągnęła odkurzacz i tak odkurza już jakąś godzinę. W czwartek było to samo, ja nie wiem ileż można odkurzać, jak u nas naprawdę nie ma tak komu brudzić. Ja sprzątałam raz w tygodniu i było ok, a ona potrafi odkurzać korytarz 25 minut. ;/ Jeszcze miałam z nią spinę na temat prania, bo mi powiedziała że mam nie robić prania w soboty, bo nie będzie jej pranie w niedzielę na suszarce wisiało, tak mnie tym zirytowała, bo w sobotę zawsze włączam pranie, nawet z męża ubraniami roboczymi. A ona z takim tekstem, że mam nie prać w soboty. I właśnie specjalnie czekam tylko aż mąż wróci i włączę tą pralkę. Tak mi ciśnienie podniosła tym, że nawet sobie nie wyobrażacie. No musiałam się pożalić. |
|
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#881 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jaMagnez biorę do wtorku, bo wtedy mam wizytę, teraz biorę po 1 tabletce do posiłku. |
|
|
|
|
#882 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niedawno rozmawiałyśmy o tym, że niektóre kobiety mają takie samooczyszczanie przed porodem... ![]() Cytat:
![]() Ale śmierdzi w nosie dobre 4 godziny... :P Cytat:
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mama jest dla mnie milutka 😨
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mewka, myślę że 500zł raczej ok. Fajnie, że będziesz miała taką opiekę ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ewelinuus ale tak teraz wymyśliła czy wcześniej też? I co, wstawiłaś te pranie? ;P
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-11-19 o 20:18 |
|
|
|
|
#889 |
|
Zadomowienie
|
Nie no wczesniej tez byly akcje o pranie ze za.duzo piore, ale no teraz normalnie mi zakazala prac w sobote. Heh oczywiście ze wstawilam. Bez przesady. Ona nje pracuje to moze sobie pranie robic kiedy chce. I czesto cos co dla kogos kto chodzi do pracy jest normą to dla niej kosmos.
|
|
|
|
#890 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Kurde tapatalk dubluje wiadomości. Czytam jedną stronę i za chwilę wszystkie posty od początku 😬 ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Kamisha ta piżamka jest bardzo ładna przymierzałam ją ale nie byłam pewna jaki rozmiar wybrać jeżeli chodzi o biust.
|
|||
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadlam torcika razy 3 😀 czuje się po nim wyśmienicie 😀 na to czekalismy z Marcellem 😀
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#892 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale chociaż dzięki temu wiemy jak nie traktować naszych dzieci ![]() Cytat:
Chyba mam hemoroidy
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
monika - ja jej nawet nie mierzylam wzielam s, generalnie mi piesi nie urosly tylko sie zrobily pelniejsze..
ale ladnie lezy no i nie ma dzieciecych motywowWysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
wyleczymy sie po ciazy z dziada hemoroidka Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#895 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam
Jutro opowiem jak było Ale generalnie jestem posrana ze strachu 😨 Chce być już po Czuje się jak przed obroną dr 😩 Ja nie wiem jak wy możecie oglądać te porody Ja zobaczyłam fotki z podobno wspanialego porodu I starczy mi... 😢 Nie widzę się w tej akcji porodowej zupełnie No po prostu nie widzę... Oczywiście gadalysmy o sn Bo ona mnie zachęca do niego bardzo Ale ja pykam się bardzo... Czuję że dziś w nocy motywem przewodnim moich snów będą te foty Tyle że ze mną w roli głównej... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#896 |
|
Rozeznanie
|
Ja bylam kilka tazy przy porodzie i jak dla mnie to nie jest w ogole straszne. Tylko ze nie chcialabym przezywac tego bolu i dlatego sie boje, bo nie wiem czy dam rade wytrz6mac.
|
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem po zwiedzaniu porodówki. Nie wyniosłam żadnych negatywnych wrażeń. Ot oddział jak oddział. Ponoć dzisiaj urodziło się 17 dzieciaczków Jednego nawet widzieliśmy takiego 1,5 godzinnego słodziaka Jego rodzice pozwolili nam pokazać ![]() Mam rozwarcie na 1 palec ale szyjka dalej długa. Prognoza, że urodze nie wczesniej niż 1 grudnia. Choc oczywiście pewności nigdy nie ma Mewka jak u Ciebie? edit: już odczytałam że Ci sie nie podobalo
Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-11-19 o 23:02 |
|
|
|
|
#899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez mam momenty, ze chciałabym się wycofać, albo powiedzieć "tnijcie mnie wzdłuż i wszerz. Wolność dla Bożeny!" Ale potem sobie myślę "Kazik wycinali Ci kawałek szyjki na żywca i polewali octem a przezylas i juz nie pamiętasz tego bólu i krwotoku, to poród tez ogarniesz" 👍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie Olek moze z kapusty wyskoczyc ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- mnie porod przeraza.. na prawde z dnia na dzien coraz bardziej.. :/ Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.

a skurcze raczej takie jak zawsze, czyli od 26tc

cokolwiek to znaczy 🤔