|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Dostalas cos na to?
|
|
|
#873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolaw tak zastrzyki w brzuch clexane
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Dziś przyszła do Męża jedna dziewczyna ode mnie z pracy i pogratulowala mu czyli dopatrzyli się B na zwolnieniu i wszyscy już wiedzą mąż mówi że to nie do końca planowane było (jak on tak mógł powiedzieć :p) ze poszłam z bólem brzucha a dostałam l4, a ona ze super, że dobrze ze poszłam na zwolnienie no oni by nie mieli co ze mną zrobić ze tylko takie dziewczyny im przeszkadzają bo tylko źle się czują, a mąż tak źle się bardzo czuje ;DWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec poki co ominely mnie zastrzyki
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wstaje 5:30, a w weekend 7. Mimo to w ciągu dnia śpię.
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#880 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#881 |
|
Przyczajenie
|
Mój prawie 2,5 latek waży ponad 15 kilo, jak mam go podnieść to się trochę obawiam.
Ktoś poruszył temat rogala do spania, ja również polecam z całego serca, nawet na wyjazdy go ze sobą brałam. |
|
|
|
#882 |
|
MerDer 4ever
|
Ja budzę sie w tygodniu o 4 jak dzwoni budzik męża ale śpię dalej do 8. W weekendy tez 7-8. Tyle, ze ja zawsze uwielbiałam spać i mogłabym tak do 9-10 codziennie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#883 |
|
Wtajemniczenie
|
Lipcówki 2017 ❤
Cześć dziewczyny
nieśmiało do was dołączam. Trochę już was podczytywałam ale postanowiłam poczekać do wizyty u ginekologaJestem w 5 tc. Dzisiaj na usg oczywiście widać było jedynie pęcherzyk ale nie spodziewałam się niczego innego. Poza tym niby wszystko OK. Moge jedynie dodać, ze ciąża jest planowana ale trochę byłam zaskoczona bo udało się w drugim cyklu a zarówno w pierwszym jak i drugim cyklu w dni płodne wspolzylismy tylko jeden raz! (Tak akurat wyszło) a jednak sie udało (to chyba dzięki tym nogom w górze )Powiem wam ze lepiej bym się czuła bez internetu, naczytałam się o poronieniach i teraz się denerwuje, pewnie niepotrzebnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Oliwiabb Czas edycji: 2016-11-19 o 17:54 |
|
|
|
#884 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe mamusie
U mnie dziś pojawiły się mdłości na szczęście po wypiciu puszki coca coli przeszło![]() Podziwiam was dziewczyny z takimi maluszkami kilku-kilkunasto miesięcznymi że sie zdecydowałyście na kolejnego maluszka, nasz urwis zaraz skończy 3 lata a ja i tak jestem przerażona jak ogarnę dwójkę |
|
|
|
#885 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam dziś powtórkę bety i wyszła 2900 (19dpo), poprzednio było 1060 (17dpo), więc chyba wszystko jest na dobrej drodze
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na mdłości dobre sa też migdały
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
od wczoraj próbuje, pomagają tylko na delikatne mdłości, już takie wieczorne, nie poranne
na mnie nic nie działa...
|
#889 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#890 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
A co do ostatniego akapitu - mam to samo niewiedza to błogosławieństwo.
|
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jeszcze do tej palety objawów jestem płaczliwa
no ręce opadają
|
#892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś w weekendy spałam do 14. Teraz 7 i koniec snu. Cytat:
Dlatego ja nic takiego nie czytam. Nie oglądam porodów itd. Raz, że mnie to brzydzi, a dwa że wolę tego nie widzieć.
|
|
#893 | |
|
Wtajemniczenie
|
faithworkswonders i Oliwiabb gratulacje!
No nie, już?? :/ Cytat:
Ech też kiedyś lubiłam sobie długo pospać... 😍 |
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Dzisiaj rano się dowiedziałam, że będę mamą. Udało się nam w 4 cyklu, poprzednie cierpiałam z powodu torbieli - dwa razy pękły dając mi ogrom bólu, praktycznie cały czas bolał mnie brzuch i jajniki, miałam też inne dolegliwości. Bardzo mocno to przeżywałam też psychicznie (rozsypka hormonalna) - i akurat wszystko musiało się zacząć po naszym ślubie. Stres towarzyszył mi aż do czwartku, bo pomimo pierwszej od dłuższego czasu owulacji na początku miesiąca bałam się, że znowu dokucza mi torbiel - pierwsze bóle jajników pojawiły się zaledwie 4 dpo i towarzyszą mi w sumie do dziś. Do tego ból jak na okres. Ogółem od tego 4 dpo mam objawy bardzo podobne do tych, które mi dawały fałszywą nadzieję na ciążę już we wrześniu, a które były spowodowane torbielami (zmęczenie, mdłości itp). W czwartek USG potwierdziło, że wszystko jest OK, a moje szanse na fasolkę tym samym wzrosły. Niestety musiałam zrobić już betę, choć jestem jeszcze 3 dni przed terminem @, bo w moczu wyszły bakterie i lekarz kazał zrobić badanie zanim wezmę antybiotyk. Cóż, teraz już nie wezmę - beta 58,11. W poniedziałek robię powtórkę. electric_blue wyliczyła mi termin na przełom lipca/sierpnia, dlatego pozwoliłam sobie do Was dołączyć, choć pewnie ostatnia się pochwalę. ![]() Na razie męczą mnie mdłości od czwartku (9dpo), wtedy też zaczęło mi się robić słabo, zmęczenie weszło już na początku tego tygodnia, ale od piątku jest meeega duże i muszę robić drzemki w ciągu dnia. Od 4 dpo bóle jajników i macicy jak na okres, aż się boję wtorkowego terminu @. Mam więcej łzawych momentów, zauważyłam że jestem bardziej roztargniona, i to naprawdę mocno! Mam już takie wpadki, że głowa mała. Zauważyłam też, że jak nigdy mam bardziej wyraźne sny co noc (wcześniej nie tak często). Wczoraj miałam pierwszą zachciankę, ale szybko minęła. No i w sumie tyle na razie. Zapomniałabym jeszcze - mam wysokie libido jak nigdy. Dopada mnie w najmniej odpowiednim momencie, i to akurat jak nie ma męża obok. ![]() W czwartek mam wizytę u ginekologa, będzie koniec 4 tygodnia akurat. Może będzie już coś widać. Mam nadzieję, że dolegliwości się nie pogorszą, bo nie chciałabym na razie mówić w pracy, a mamy taką sytuację, że jedna dziewczyna też jest w ciąży i mam teraz więcej obowiązków... Rodzinie też chciałabym powiedzieć po serduszku.Mam nadzieję, że razem dotrwamy do końca i nie będzie żadnych niespodziewajek. Wiadomo, wszystko się może wydarzyć, dlatego trzymam mocno kciuki, żeby fasolka się dobrze wessała i nie chciała opuszczać lokum. ![]() Pozdrawiam wszystkich i spokojnej nocy! Chyba będę się sama niedługo zawijać, hehe.
Edytowane przez Serenely Czas edycji: 2016-11-19 o 22:57 |
|
|
|
#895 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe dziewczyny
![]() Ja jutro będę starała dostać się do mojej pani Ginekolog. Wczoraj miałam wieczorne plamienie, jasnorozowe. Wolałabym żeby mnie zobaczyła, bo w pierwszej ciąży miałam za niski poziom progesteronu i brałam leki. Chyba gdzieś wtedy 5 tyg plamilam. U mnie oprócz bólu piersi objawów zero. Pierwsza ciążę przeszłam bezobjawowo może teraz też się uda
|
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Zaciekawiło mnie ze pijecie pepsi lub cole na mdłości. Ja naczytalam sie w necie ze nie wolno zadnych napoi gazowanych a cola i pepsi odpada. A wczoraj wieczorem mialam ochotę chociaż na łyczka bo wieczorem mega mnie mdlilo. Ale odpuściłam. U mnie mdlosci dopadly mnie na poczatku listopada i pierwsze dwa tygodnie masakra teraz z przerwami. Ale na szczescie tylko mnie mdli nic wiecej. I tak sie zastanawiam kiedy sie to skonczy a moze bardziej sie rozkreci.
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta błagam Cie,nie czytaj neta.
Nawet przed porodem wcześniej piłam i nic mi nie było. Poza tym wczoraj widziałam artykuł, że ludzie z niebieskimi oczami mają większe szanse zostania alkoholikami
|
|
|
|
#898 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja piję gazowane napoje, bo mam straszną ochotę. Już na wodę gazowaną się przerzuciłam bo nie chcę przytyć od tych słodkich napoi
nie syszałam że nie można pić gazowanego, nie widzę też powodu dlaczego miały by szkodzić takie napoje. A cola i pepsi to pewnie ze względu na kofeinę, ale małe ilości chyba nie zaszkodzą, ja też sobie wczoraj pozwoliłam na łyka jak miałam mdłości.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rano pije kawę. bo inaczej nie funkcjonuje. Wcześniej tez piłam i lekarz mówił,że nie widzi problemu.
|
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Ale macie wenę - kilka dni mnie nie było a tyle nadrabiania
![]() Póki co jestem szczęściarą bo nie mam mdłości. Jedyne co, to czuję piersi (teraz jakby mniej) i czasem podbrzusze. A tak to czuję się super
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

czyli dopatrzyli się B na zwolnieniu i wszyscy już wiedzą

na mnie nic nie działa...
niewiedza to błogosławieństwo.
Mam więcej łzawych momentów, zauważyłam że jestem bardziej roztargniona, i to naprawdę mocno!