|
|
#901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤
Kawę tez piję. Jedną można, gin mi tak mówiła. A o gazowanym mowila ze wzdyma a i tak później w brzuchu będzie malo miejsca.
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, ale nie że jest szkodliwe.
|
|
|
|
#903 |
|
Raczkowanie
|
Witam kolejne mamusie!
Ja od dwóch nocy nie mogę spać, wierce się z boku na bok, czuje pustkę w żołądku i juz mnie trafia bo wstaje o 5 do pracy, teraz w weekend tez... Ale mdłości odpukać od dwóch dni mniejsze jakby. Tyle że w pierwszej ciąży na tym etapie jeszcze byłam szczęśliwa bez żadnych objawów, później jak się zaczęły wymioty to nie chciały skończyć. Co do napoi to bez przesady z tymi zakazami... Wszystko jest dla ludzi, wiadomo z umiarem. Cole nawet lekarz mi na mdłości polecał, kilka łykow, nikt nie mówi od razu o 2 litrach ![]() Jak będzie trochę gorzej to spróbuję lokomotiv bo też mi lekarze go dawali, może coś da. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj miałam ciężką noc. Chyba do 2 nie mogłam zasnąć, choć mi się chciało, pewnie przez ból brzucha. A potem co chwilę się budziłam w nocy, bolał mnie strasznie kręgosłup, jego dół. Miałam jeszcze bardzo intensywne koszmary. :/ Temp mi dziś skoczyła z 37.1 wczoraj na 37.4.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za informacje. Ja opieram sie na necie ponieważ to moja pierwsza ciąża a lekarz nic mi nie powiedział co moge czego nie co mi pomoże na mdłości. 30 ide do innego mam nadzieje ze bedzie bardziej nastawiony na kontakt z pacjentka. Kawy nie pije tylko herbata i wida gazowanych napoi tez nie lubie ale wczoraj tak mi zle było ze chcialam lyczka zrobic. Ale nie chce dzidzi zaszkodzic
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta spokojnie, grunt to nie przesadzać w żadną stronę.
|
|
|
|
#907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Łykikiem nie zaszkodzisz. Nie zaszkodzisz tez cała szkalnką wiadomo ze to zdrowia Ci to nie da ale jak bedziesz tak schizowac cała ciąże i odmawiać sobie przyjemności to nie bedzie cię nic cieszyło a ciąża to fajny czas, potem bedziesz sie śmiała z takich obaw ![]() Mnie wczoraj bolał żołądek i tez się coli napiłam normalnie na codzień takich rzeczy nie piję, ale na żołądek mi pomaga.U mnie dziś ciężka nocka. Córcia nie spała od 00.40 do 4 rano. Zęby mnie wykończą dobrze ze maż ja przejął rano i mogłam pospać do 9 bo bym była zombie i dobrze ze żadnych objawów nie mam jak niektóre z Was bo bym chyba całkiem przestała normalnie funkcjonować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Stare ale niezmiennie mnie śmieszy
![]() Rozwój macierzyństwa - z przymrużeniem oka ![]() Twoje ubrania: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy najdłużej jak się da Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się Twoimi normalnymi ciuchami Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy Drugie dziecko: Masz gdzieś oddechy, bo poprzednim razem nie dały żadnego skutku Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8 miesiącu ciąży. Ciuszki dziecięce Pierwsze dziecko:Masz gdzieś nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? Płacz Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, gdy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczko Gdy upadnie smoczek Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi Przewijanie Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie od tego czy brudna czy czysta Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan Zajęcia Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacer do zoo, teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej Twoje wyjścia Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jak poleje się krew W domu Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka Trzecie dziecko:Kryjesz się przed własnymi dziećmi Dziecko połknęło monetę pierwsze dziecko: natychmiast jedziesz na pogotowie drugie dziecko: spokojnie czekasz, aż moneta wyjdzie drugą stroną trzecie dziecko: odliczasz mu z kieszonkowego. |
|
|
|
#909 |
|
*sportaddict*
|
tym się pocieszam, przy drugim (może) nie będę tak świrować ![]() Odebrałam wczoraj pierwszy pakiet badań, chociaż robiłam je z gilem do pasa, to nie pamiętam, kiedy miałam takie dobre wyniki, wszystko idealnie od góry do dołu, ładny, wysoki (ale w normie) progesteron, mam nadzieję, że w środę zobaczę już kreweteczkę i jej bijące serduszko
|
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
No to moja mama była jakaś inna, bo jestem jej pierwszym i jedynym dzieckiem, a nie podchodziła do wszystkiego z taką paniką. Pamiętam jak raz połknęłam dwuzłotówkę. Czekała aż ze mnie wyjdzie.
![]() Czy Wy też macie problem z gardłem? Dwa dni miałam spuchnięte, jakby gulę. Przeszło po grzaniu butelką z ciepłą wodę. Od rana mam jakieś przesuszone mocno, zupełnie jakby wirus miał wleźć. Chyba kupię sobie profilaktycznie Islę. Edytowane przez Serenely Czas edycji: 2016-11-20 o 10:22 |
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam też podchodzę na luzie, nigdy nie panikowałam.
Poza tym moja starsza to już powinna mnie o zawał przyprawić. - skręcona kostka + zdarta skóra do kości prawie - szyta głowa - reka w gipsie - szyta stopa - połknięta kulka magnetyczna to tak od 2,5 roczku zaczeła |
|
|
|
#912 |
|
Raczkowanie
|
Poprawilaś mi nastroj aja1
![]() Witam sie, dzien dobry z ranka. Ja juz po wymiotach i sniadaniu. Dzis o 16 mam wizyte. Kazdy kciuk bedzie dla mnie wazny. Jestem bardzo ciekawa co tam uda mi sie zobazyc. |
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
To trzymam
|
|
|
|
#914 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#915 |
|
MerDer 4ever
|
Dzień dobry
Ssissi za wizytę Aja mi tez poprawiłeś tym humor z rana ![]() Serenely ja tez mam takie uczucie guli z gardle i nie wiem jak z tym walczyć. Wypróbuje Twój sposób, oby pomogło ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#916 |
|
*sportaddict*
|
Też miałam wczoraj wrażenie, że coś się dzieje z gardłem, w dzień piłam herbaty ze startym imbirem, cytryną i miodem, jadłam grzanki z masłem z wyciśniętym czosnkiem i na noc przepłukałam wodą z solą, dzisiaj jest praktycznie idealnie
![]() No i jeśli gardło boli od spływającego kataru, to woda morska w sprayu
|
|
|
|
#917 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nie często ja na rękach noszę a mam pytanie do tego rogala to jaki polecacie ? W pierwszej ciąży nie kupowałam tego ale teraz chętnie bym wyprobowala Ssisii to 3mam kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pod pytanie o rogala się podpinam - tylko że on podobno jest do tego, żeby się nie przekręcać, a na zdjęciach widzę kobiety leżące na boku? Czym się różnią cenowo? Materiał? |
|
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się, dziś samopoczucie całkiem ok, prawie mnie nie mdli
Aja1 też się uśmiałam, widziałam już to kiedyś ja też będę mama niepanikujaca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#920 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mnie coraz bardziej mdli ale ta cola dziewczyny jesteście niezastąpione na pewno skorzystam. A taka byłam szczęśliwa że żadnych objawów ciąży nie mam... o ja głupia. Mówiąc to w 4 tygodniu ciąży... Mój mi dziś róże kupił :-D i Kinder Bueno :-D normalnie za to jak mu ostatnio ciśnienie podnosze to powinien mi chyba rozge kupić ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
A rogal podobno najlepszy firmy Motherhood. Są też zamienniki na allegro ale to już nie to samo. Motherhood jest po chyba 160 zł i ponad 200. Ten droższy tylko tym się różni że ma welurowa poszewke. Poszewki można ściągnąć i prać. Rogal służy głównie do spania bo jak się ma już duży brzuszek i śpi się na boku to zamiast na faceta można nogi zarzucić na rogal ;-) Później do karmienia się przydaje. Ale lepsza "kura" wg Nudziary do karmienia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez niewa Czas edycji: 2016-11-20 o 11:46 |
||
|
|
|
#921 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
Aja1 aż się popłakałam ![]() ja zauważyłam ,że u mnie mdłości nasilają się pod wpływem jedzenia np pieczywa z rana bułek itp takich normalnych śniadań.Teraz przerzuciłam się na jogurt naturalny z orzechami ,migdałami i łyżką miodu i czuję się lekko i mnie nie mdli...Ale nadal się budzę o świcie i nie mogę poźniej zasnąć jakaś nerwowa jestem wtedy, kręcę się....
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Ja odstawiłam wodę gazowaną. Coli nie pijam w ogóle. Proszek i pranie w 90 st. - nie czuję potrzeby.
|
#923 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Serenely witaj, gratulacje!
ssissi21 kciuki za wizytę! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To mój ciążowy gadżet nr 1 Miałam ten zwykły, kusi mnie teraz welurowa poszewka (można dokupić), ale boję się że będzie mi strasznie kłaki kota zbierała Fasolka do karmienia motherhood też jest ok.
|
||||
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, poprosiłbym o rogal na święta, ale nikt do tego czasu nie będzie wiedział o moim stanie.
A urodziny mam niestety też w grudniu, więc kolejna okazja odpada... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#925 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dostałam właśnie od męża na urodziny, ale miałam w marcu
Zawsze możesz sama sobie sprezentować - z okazji ciąży! A co, należy nam się coś za te wszystkie niedogodności
|
|
|
|
#926 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
zwłaszcza, że ja od zawsze śpię tylko i wyłącznie na brzuchu, nie wiem, czy dam radę zasnąć inaczej
|
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się , że poprawiłam Wam humor ![]() Gule w gardle czułam w kazdej ciąży, więc jakby przygotowana byłam na to
|
|
|
|
|
#928 |
|
Raczkowanie
|
Aja1 haha miałam niezły ubaw czytając Twój post 😊
Moje zachowania będą dokładnie jak w opisie przy pierwszym dziecku haha. ... Może z czasem minie 😊 Wczoraj musiałam się nieźle ukrywać na imprezie przed znajomymi. Jakoś mi to wyszło 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze z godzinka i wychodzę z pracy, nie znoszę pracujących weekendów i tego bezczynnego siedzenia.
Jutro mam wizytę, już bym chciała zobaczyć ta migająca kropeczke... Oby tylko już było coś widać, to będzie 7t0d wiec powinno. Ja mimo, że to nie jest moja pierwsza ciąża to momentami i tak jestem przewrazliwiona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
22.12.2015 Jakub (26tc) "Dzieli nas tylko czas..." Edytowane przez invisible_me Czas edycji: 2016-11-20 o 13:36 |
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też jestem z tych śpiących na brzuchu! W nocy mnie bolał, więc miałam mękę z zasypianiem, a tak mi się najlepiej zasypia właśnie. Nie potrafię na plecach, chyba że jestem mega zmęczona. :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

wiadomo ze to zdrowia Ci to nie da ale jak bedziesz tak schizowac cała ciąże i odmawiać sobie przyjemności to nie bedzie cię nic cieszyło
a ciąża to fajny czas, potem bedziesz sie śmiała z takich obaw
i dobrze ze żadnych objawów nie mam jak niektóre z Was bo bym chyba całkiem przestała normalnie funkcjonować 

To mój ciążowy gadżet nr 1
01 sierpnia 2015