|
|
#931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤
Spokojnie dziewczyny, ja też potrafiłam zasypiać tylko na brzuchu, w nocy przekręcałam się nieświadomie na plecy, a z rogalem bez problemu na boku, zakochałam się w nim od pierwszego użycia
Choć zdaję sobie sprawę że nie każdemu może się przydać, wydaje mi się że będzie pomocny zwłaszcza osobom, które mają właśnie problem z zasypianiem na boku. A jak ktoś i tak śpi na boku, to w sumie może sobie włożyć dużą poduszkę między nogi jak już jest większy brzuch i też powinno być wygodnie.Invisible_me powodzenia na wizycie! Ja mam lekarza we wtorek, pierwszy raz idę do tego ginekologa i pierwszy raz na nfz, ciekawe jak będzie... I czy będę miała usg (mój poprzedni lekarz był zdania że nie powinno robić się więcej niż 3 usg w ciąży, chyba że trzeba coś dodatkowo skontrolować, ciekawe jakie podejście będzie miał nowy gin). |
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
A ja i tak piorę w płynach dla niemowląt, zwłaszcza bieliznę, bo mam uczulenie - więc to żadna różnica. I tego typu rzeczy (ręczniki, pościel, bieliznę) w min. 60 st.
Mi najbardziej póki co dokuczają zaparcia. Wczoraj była masakra, dziś ugotowałam sobie rosół i jadłam śliwki, mam nadzieję, że będzie lepiej. Muszę mniej "stałych" posiłków jeść. Do tego kolki jelitowe - no nie polecam
|
|
|
|
#933 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny szalejecie z tymi wpisami
Ja też podpijam sobie colę tak pół szklanki dziennie, troszkę pomaga, ale niestety i tak większość czasu to męki mdląco - wymiotne Ten wpis z dzieciakami pierwsza,druga,trzecia ciążą super !! haha Trzeba podejść do tematu rozsądnie,ale bez paniki i przesadzania Próbowałam herbatników rano przed wstaniem z łóżka, było lepiej, ale za to potem jakoś po dwóch godzinach tak mnie dopadło,że koniec... Oglądam teraz program Katarzyny Bosackiej O MATKO, uspokaja mnie i polecam,bo taki z poczuciem humoru, ale dla tych co są w pierwszej ciąży zawsze jakieś informacje przydatne
|
|
|
|
#934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
daj znać po Ja jutro z rana zawieze Bartka do dziadka a sama skocze na betę i progesteron Nie wiem na kiedy umówić się do lekarza ![]() Pomóżcie! @ miałam 22.10 i nie wiem czy iść w przyszłym tygodniu czy jeszcze czekać |
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
faithworkswonders ja na Twoim miejscu bym jeszcze poczekała, bo zobaczysz tylko pęcherzyk albo i nie, a potem będziesz się niepotrzebnie stresowała, ja idę w środę i będzie to 7t1d, myślę, że to dobry czas, bo serduszko powinno już być
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi to sie wydaje, ze bede sie zachowywać jak przy drugim albo nawet trzecim dziecku, no, ale zobaczmy jak bedzie w praktyce
![]() Jesli chodzi o koty to jestem przewrażliwiona i nadopiekuńcza, wiec możliwe ze i przy dziecku tez tak bedzie. Cytat:
Ja np w Luxmedzie zeby mieć usg w ramach abonamentu to muszę mieć skierowanie, także jestem po wizycie u gina, ale jeszcze przed usg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Na mdłości póki co pomaga mi: gorzka czekolada, migdały, cukierki nimm 2, czarna gorzka herbata z cytryną Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały dzień śpię ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
|
|
#938 |
|
Rozeznanie
|
Jutro tez wizyta u gin wedlug ostatniego usg to juz 7t. Od wczoraj mecza mnie mdlosci. Czuje wszystko jak mi w gardle stoi. Cola tylko troszeczke pomaga ale tez nie na dlugo. Poki co obeszlo sie bez wymiotow i oby tak zostalo choc marne szanse.
Ciekawe czy znow dostane jakies badania? Bo troche to bez sensu ze jak ide na wizyte to dostaje 3-4 badania przyjsc z wynikami za tydzien i znow to samo. Czas najwyzszy wybrac gin prywatnego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że mnie dzisiaj ominie popołudniowa drzemka, a właśnie zaległam w łóżku po obiedzie i zaczyna mnie dopadać ziew. -,-
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
ja teraz najbardziej boję się skierowania na jakieś badania, bo nie bede w stanie rano jechać do przychodni na czczo, chyba bym wszystko zarzygała
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xzora Czas edycji: 2016-11-20 o 16:22 |
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam 20.10 i do gina idę we wtorek
|
|
|
|
#943 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba najlepiej będzie jak jutro zadzwonię do mojej pani Ginekolog i się z nią skonsultuje
A może zrobimy w pierwszym poście tabelkę z wizytami? |
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest normalnie sprzęt do usg. Na każdej wizycie u gin mam usg. Zanim byłam w ciąży przy każdej wizycie tez miałam usg. Dlatego też wiedziałam kiedy mam owulację bo gin za każdym razem to spr. Mam abonament Luxmed za 2 zł miesięcznie. Fany ten Kojec Motherhood. Nie lubię weluru. Ta zwykła opcja jest po 129 zł.
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2016-11-20 o 17:00 |
|
|
|
|
#945 |
|
Raczkowanie
|
To zdecydowanie zbyt szybko, nic jeszcze nie będzie widać. Nawet pęcherz może być ciężko wypatrzyc, przecież to dopiero miesiąc od ostatniej miesiączki czyli średnio 2tyg od zapłodnienia...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a będziecie coś stosować na ewentualne rozstępy ?
W ogóle dziewczyny które chodzą na NFZ i prywatnie lekarze o tym wiedzą ?
|
|
#948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się spyta to mu powiem.
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja powiem temu co prywatnie przy najbliższej wizycie, ale boję się że może się zdenerwować
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę że ten prywatnie nie gorzej ten z NFZ :p jak by wiedział.
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za info o rogalu.
Zamówiłam sobie.
|
#953 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choć mam też taką teorię, że może nie chciało mu się kupować sprzętu do prywatnego gabinetu, a poza tym musiałby każdej pacjentce poświęcić więcej czasu z usg więc mniej mógłby przyjąć w tym samym czasie i tym samym mniej zarobić Usg robił tylko w luxmedzie. Ale szczerze mówiąc ja miałam 4 usg i nie cierpiałam z tego powodu że za rzadko, szybko czas zlatywał od jednego do drugiego Nowy lekarz ma sprzęt do usg w gabinecie, więc być może będzie robił na każdej wizycie - zobaczymy... Cytat:
A ten abonament w luxmedzie masz w związku z pracą tak? |
||
|
|
|
#954 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja już po.
Wszystko wyglada super, serduszko bije. Jestem w 8tyg5dniu. Termin porodu 28.06. Odetchnęłam dIekuje za kciuki!
|
|
|
|
#955 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajny
![]() Ja standardowo polecam analizy Sroki kosmetyków dla mam http://www.srokao.pl/?m=1 Sama używałam babydream i nie mialam rozstępów, ale widzę że teraz składy się pozmieniały i nie każdy jest fajny pod tym względem.
Edytowane przez siilmariien Czas edycji: 2016-11-20 o 17:28 |
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#957 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#958 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to dla mnie nie do pomyślenia, żebym na wizycie u gin nie miała usg. Zwykle badanie praktycznie nic nie daje jak ma się chociażby torbiel. Tak mam pakiet postawowy z pracy. Jest się nim objętym z automatu bo kosztuje grosze. Dodatkowo można wykupić za 45 zł dentystę. Korzystałam. Po zrobieniu wszystkich zębów zrezygnowałam. Wypełnienie i usługa była za free. Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- A macie w Lublinie obowiązkowe wizyty u położnej przed każdą wizytą u gin?
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2016-11-20 o 17:34 |
|||
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#960 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ekstra !! ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

Choć zdaję sobie sprawę że nie każdemu może się przydać, wydaje mi się że będzie pomocny zwłaszcza osobom, które mają właśnie problem z zasypianiem na boku. A jak ktoś i tak śpi na boku, to w sumie może sobie włożyć dużą poduszkę między nogi jak już jest większy brzuch i też powinno być wygodnie.