Lutówki 2017 ❤ cz. V - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-21, 08:06   #541
Fantazja_
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V

Dobry dzien

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Wśród ubranek które Dostalam od kuzyna jest też kombinezonik czyli mam już dwa

Chciałam dodać zdjęcie ale nie idzie
Edit. Udało się
Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Super😉

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
To mnie dzis maz zrobil brzuszkowa sesjew koncu sie doczekalam! I to byl ostatni moment na uchwycenie jesiennego krajobrazuZałącznik 6753946

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Oo jak fajnie
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 08:21   #542
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
to teraz mamuśka siebie musisz obkupić

Cytat:
To mnie dzis maz zrobil brzuszkowa sesjew koncu sie doczekalam! I to byl ostatni moment na uchwycenie jesiennego krajobrazuZałącznik 6753946

super brzuszek
Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość

Ostatnio o tym myślałam - jak urodzę sn to dziecko mi przynoszą ponoć bardzo szybko. Jeśli będę je karmić od razu to koszula do porodu musi być rozpinana też. Chyba, że biorę prysznic i przebieram się zaraz po porodzie?
Ja brałam prysznic 3 h po porodzie. Pielęgniarka mi pomagała bo słabo mi się robiło. Wtedy dopiero po kąpieli ubrałam czystą koszulę. A Darie mi przynieśli właśnie po mojej kąpieli

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-11-21 o 08:23
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 08:33   #543
ila26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
To zależy jaki masz brzuch. Ja mam rozm M i mam jeszcze sporo miejsca. Ale ja mam mniejsze gabaryty. Może z dużym brzuchem bedzie gorzej. Mozna przymierzyć

Mój teraz też jest jeszcze całkiem mały. Gorzej za 3 miesiące. Tak czy siak muszę przymierzyć ten tshirt.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 08:36   #544
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Ooo macie piasek kinetyczny... jaki on jest, robi sie nim balagan czy rzeczywiście trzyma sie razem? Bo Michal ostatnio odkryl gdzie jest maka i sol - wystarczy chwila nieuwagi i robi juz babe z nich
Ostatnio wzial garnek i sobie sypal troche cukru, maki soli. Wchodze do kuchni, co robisz "babu"
jak dla mnie- porażka. Więcej sprzątania niż zabawy. Co innego może jakby się tym bawiła przynajmniej pół godzinki, ale ona pobawi się 5-10 minut , a ja potem pół godziny sprzątania i ten piach mam wszędzie.
Stary 2016-11-21, 08:41   #545
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:

Ostatnio o tym myślałam - jak urodzę sn to dziecko mi przynoszą ponoć bardzo szybko. Jeśli będę je karmić od razu to koszula do porodu musi być rozpinana też. Chyba, że biorę prysznic i przebieram się zaraz po porodzie?
Kapalam sie jakies 3-4godziny po porodzie. Dziecko na poczatku nie jest glodne, ma zapasy i tak w sumie nie musi jeść za duzo nawet do 3 dni z tego co pamietam.

Cytat:
jak dla mnie- porażka. Więcej sprzątania niż zabawy. Co innego może jakby się tym bawiła przynajmniej pół godzinki, ale ona pobawi się 5-10 minut , a ja potem pół godziny sprzątania i ten piach mam wszędzie.
A myślałam, że może faktycznie to tak jak reklamuja bez bałaganu, bo trzyma sie razem. Czyli piasek jak piasek
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 08:46   #546
malawrednioszka
Zakorzenienie

Dzien dobry mamusie ja juz od 6 nie spie, bylam z rana w banku i mnie tak spanie muliiii

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 08:47   #547
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Kapalam sie jakies 3-4godziny po porodzie. Dziecko na poczatku nie jest glodne, ma zapasy i tak w sumie nie musi jeść za duzo nawet do 3 dni z tego co pamietam.

A myślałam, że może faktycznie to tak jak reklamuja bez bałaganu, bo trzyma sie razem. Czyli piasek jak piasek
Oczywiście ma inną konsystencję niż normalny piasek,ale i tak się sypie i wszędzie przykleja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-21, 08:57   #548
anolta
Zakorzenienie

A widzialam dziś w gazetce lidla tą koszulę w kratkę na guziki, któraś wrzucala, to będzie w tym tygodniu.

Można też sobie teraz z lidlu skomponować własną pizame i widziałam tam taką fajną koszulkę z rozpinanymi guziczkami i do tego można dobrać jakieś fajne spodnie w kratkę

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 09:08   #549
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
To zależy jaki masz brzuch. Ja mam rozm M i mam jeszcze sporo miejsca. Ale ja mam mniejsze gabaryty. Może z dużym brzuchem bedzie gorzej. Mozna przymierzyć
wrzucisz jeszcze raz.... mi sie nie otwiera tylko strona glowna, dwa razy...

jak ogladalam film z porodu na sr to laska koszule pod same cycki miala naciagnieta...
smiem wątpic zeby przy ostatniej fazie porodu na czeworaka ktos z personelu pozwolil sobie aby koszula byla do polowy uda..
musza monitorowac jak dziecko wychodzi, koszzula w gore wg mnie jak nic..
na tym filmie polozna reka masowała lasce wyjscie, jakby rozciagała lekko szykujac na glowke... w ramach ochrony i checi nienacinania...
Stary 2016-11-21, 09:13   #550
Escorpio
Zakorzenienie

Dzień dobry Obudziłam się dzisiaj o 5 z okropnym bólem całej lewej strony (leżałam na lewym boku), chyba coś sobie pouciskałam Do teraz nie przeszło. Chyba czas zakupić poduchę ciążową

Cytat:

Edit. Udało się
O jaki słodki

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
A to jest pewne. Że nie sprzedają tej krwi gdzieś za granicę?
Ja się nie decyduje. Jakoś mnie to nie przekonuje w 100%.
Jakoś sobie tego nie wyobrażam, to jest publiczny bank. http://biobank.rcnt.pl/pl/aktualnosci/ Raczej bym o coś takiego podejrzewała bank płatny - nie płacisz, to sprzedajemy. Zresztą jak oddajesz krew, to skąd masz pewność czy jej gdzieś nie sprzedadzą? Jak ma to pomóc komuś innemu, albo mojemu dziecku i nic za to nie płacę, to nawet się nie zastanawiam.

Cytat:
Ooo macie piasek kinetyczny... jaki on jest, robi sie nim balagan czy rzeczywiście trzyma sie razem? Bo Michal ostatnio odkryl gdzie jest maka i sol - wystarczy chwila nieuwagi i robi juz babe z nich
Ostatnio wzial garnek i sobie sypal troche cukru, maki soli. Wchodze do kuchni, co robisz "babu"

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
wrzucisz jeszcze raz.... mi sie nie otwiera tylko strona glowna, dwa razy...

jak ogladalam film z porodu na sr to laska koszule pod same cycki miala naciagnieta...
smiem wątpic zeby przy ostatniej fazie porodu na czeworaka ktos z personelu pozwolil sobie aby koszula byla do polowy uda..
musza monitorowac jak dziecko wychodzi, koszzula w gore wg mnie jak nic..
na tym filmie polozna reka masowała lasce wyjscie, jakby rozciagała lekko szykujac na glowke... w ramach ochrony i checi nienacinania...
I to było w Polsce?
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 09:16   #551
anolta
Zakorzenienie

Jeszcze polecam do karmienia topy do karmienia z hm, są super i do spania i na codzień. Czasami nie ubieralam stanika tylko wkładkę przyklejalam do środka w tej koszulce. Jest strasznie wygodna, opuszczają ramiaczko i można karmić 😊

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-21, 09:25   #552
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
I to było w Polsce?

tak, w wielu szpitalach we wro oferują ochrone krocza i w wielu opiniach sie pojawia wlasni taki opis ze polozna masowała, rozciagała... ta ostatnaia faza porodu troche jednak trwa wiec przynajmniej ma co robic

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

a ja od swojej wizyty zdalam sobie sprawe ze L4 lezace to masakra..
tzn wiedzialam ze latwo nie jest, ale tez myslalam a tu lezec na kanapie tu w lozku tu cos.. nie pomyslalam ze to pewnie JAKOS trzeba lezec a nie jak sie chce.
a ja mam nakaz spania na prawym boku (nakaz pilnownaia nielezenia na plecach, wiec prawie jak zakaz) po godzinie jestem zmeczona, marze zeby sie obrocic, no jakis dramat...
Stary 2016-11-21, 09:28   #553
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
tak, w wielu szpitalach we wro oferują ochrone krocza i w wielu opiniach sie pojawia wlasni taki opis ze polozna masowała, rozciagała... ta ostatnaia faza porodu troche jednak trwa wiec przynajmniej ma co robic
W "moim" szpitalu położna też niby zapewnia, że taka ochrona krocza właśnie jest. Śmiała się, że tak naprawdę większość porodu one mają luz a pracują dopiero w ostatniej fazie. I wtedy właśnie zajmują się kroczem, jego masażem, kontrolą itp Mówiła, że jak ma pęknąć to one to od razu widzą bo w tym miejscu zmienia się kolor tkanki i nacięciem reagują dopiero wtedy gdy zapowiada się duże pęknięcie.
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 09:38   #554
__malaMi__
Zadomowienie

Witajcie!

nadrabiam Was na raty, bo cały weekend nie miałam czasu, a i w pracy spokoju nie uświadcze

Byliśmy u znajomych, którzy maja 5 miesięczne dziecko, oj chciałabym takie spokojne, naprawde bajka. Jednak dzieci na mm śpią znacznie dłużej. no mała jest cudowna, idealne dziecko

Tyle, ze sporawa, juz od jakiegoś czasu chodzi w ciuszkach 6-9 miesięcy, a nozke ma konkretną, także ja byłabym niepocieszona jakby mi dziecko tak szybko wyrosło z ubranek

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Pająk - ale bym wrzeszczała...

My przed Świętami bedziemy już na 3 pokojach. 49 m to jeszcze nie dramat, bo my na 53 będziemy mieszkać Chociaż w 3 pokojach to zawsze wygodniej

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
No tak, zapominam, że wszytko od układu zależy. Jak kupowaliśmy mieszkanie to mi zależało na niedużych sypialniach, sporym salonie z aneksem, żeby było dużo światła i kwadratowym korytarzu (bo stwierdziłam, że muszę mieć swobodę wyjechania wózkiem) No i koniecznie przyzwoity balkon!

Ostatecznie kupiliśmy od dewelopera, bo z remontem pod klucz wychodziło taniej niż z rynku wtórnego do remontu.

Nie mogę się już doczekać przeprowadzki

mamy taki sam metraż kwadratowy korytarz, po ktorym nie chodzi sie poza wejsciem/wyjsciem z mieszkania jest super. My mamy taki przejsciowy, zeby wejsc do małego pokoju trzeba przejsc przez miejsce gdzie ściągamy buty i to jest lipa, nie pomyslałam o tym. A wózkiem będę musiała do pokoju wjeżdzać

Cytat:
Zastanawiam się też nad tymi biustonoszami:

http://allegro.pl/80d-biustonosz-do-...2,1&bi_c=86440

Wiele biustonoszy do karmienia ma fiszbiny a nie powinny mieć. Myślę, że na początkowe karmienie kiedy z tymi piersiami może być różnie, taki mięciutki będzie lepszy
kurcze a ja bym właśnie wolała fiszbiny, mam wrażenie, ze wtedy moćniej trzymaja biust, a mój mały nie jest. Chodzi o ewentualny ucisk czy czemu nie ma być fiszbin?

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość

Koniec końców skończyliśmy w 58m, 4 pokoje, krzywe ściany, ale super lokalizacja Przy przeprowadzce wyszło parę smaczków, ale ostatecznie jakoś udało się z tego bajzlu zrobić fajne mieszkanie
4 pokoje mmm moje marzenie! w 3 tak jak teraz malych w dodatku z aneksem nie widze nas z 2 dzieci z 1 jakoś się pomieścimy

Cytat:

My jak kupowaliśmy, to pozmieniałam cały układ 43m mieszkania. Nie chciałam osobnej kuchni, zrobiłam aneks i takim sposobem mam "salon" z aneksem, który ma 24m (to prawie tyle co w małym domku ), sypialnia w miejscu kuchni, niewielka, ale ustawna i każdy kto wchodzi do łazienki, mówi że ogromna, a ma 4,5m No i balkon (trochę jak loggia) jest spory.

duzy salon my z aneksem mamy 20 ale jakbym miala sobie dodac do mieszkania tylko kilka metrow to bym i tak chciala dodatkowy pokoj, a nie np. wieksze te, ktore juz mam. pomarzyć można

Cytat:
Po wizycie
Maluszek super, 1200g czyli w 5tyg 500g wssystko w normie) przeplywy super ale Mam nakaz pilnowania zeby na plecach nie lezec bo wtedy duzo gorsze sa przeplywy... No dobra nawet jak lekarz zobaczyl jaj srednio na plecach to dalsze usg bylo na boku
Za 2 tygodbie usg 3 trynestru

Odebralam 2 siatki ubranek na SzP za 35zl i kombinezon zimowy za 15 git!!
Bede robic cala wyprawke (wybrana pani rodzi jak my) i zobacze jak sie da po kosztach przygotiwac do dzieciatka )

elegancko, gratki! zazdroszcze tych super dokładnych badan, mi przepływy to tylko sprawdzali 2 razy i pewnie 3 ostatni na tym w 30 tyg będzie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Gratki

Ja Was tu pewnie będę dzisiaj podczytywać ale zaraz zmykam na swoje urodziny więc nie będzie czasu pisać Niestety, zmiana kodu na 3 z przodu

Jutro wreszcie szkoła rodzenia, ostatnio przełożyli nam ją o 2 tygodnie wiec dopiero mamy pierwsze zajęcia... do wizażu wiec zasiądę na dłużej dopiero jutro po obiedzie
wszystkiego najlepszego! chętnie na tym 30 bym się zatrzymała! a tu w marcu juz 32

Cytat:
jak sie chce to wyprawka nie musi kosztowac majątku...
patrzcie jak upolowalam; kombinezon 15zł, paka 40zł (okazalo sie ze nie 35,bo pani nie miala wydac ale dorzucila...jeasny i kamizelke next!!!)
lacznie ponad 40 rzeczy!
super rzeczy! sporo sama bym chciała

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość

super, ja żałuję, że tyle rzeczy w sklepach nakupiłam.
w necie są ciuszki na licytacjach jak nowe. jestem zachwycona. tylko czas trzeba mieć i ochotę żeby licytować
jak wracaliśmy z bazarku wpadliśmy do moich rodziców (mój tata zirytowany,że nie kupiliśmy ciągle łóżeczka) a mama dała nam naręcze ciuszków z lumpka. ale śliczne, kilka z metkami
ja właśnie w sklepach nic, już mam sporo używek i powinnam stopować, a nie mogę

Cytat:
Na moje 170cm i 72kg w chwili obecnej rozmiar L/XL zostawia miejsce na większy brzuszek
a myslisz, ze potem po porodzie nie bedą za duże? bo ja planuje je do szpitala +potem na karmienie, teraz raczej nosic ich nie bede
Stary 2016-11-21, 09:47   #555
Opiumalfa
Zakorzenienie

Teraz widac? http://www2.hm.com/fr_be/productpage.0240670033.html
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-21, 10:02   #556
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Jeszcze polecam do karmienia topy do karmienia z hm, są super i do spania i na codzień. Czasami nie ubieralam stanika tylko wkładkę przyklejalam do środka w tej koszulce. Jest strasznie wygodna, opuszczają ramiaczko i można karmić 😊
Chyba je mam, bo w 2-paku były Mam nadzieję, że będą fajne.
Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
ale jakbym miala sobie dodac do mieszkania tylko kilka metrow to bym i tak chciala dodatkowy pokoj, a nie np. wieksze te, ktore juz mam. pomarzyć można
Jakbym miała mieć ze 3m więcej, to chciałabym żeby zmieściło mi się jeszcze małe pomieszczenie gosp. Brakuje mi takiego miejsca, gdzie byśmy trzymali narzędzia, odkurzacz, deskę do prasowania i suszarkę na pranie...

Cytat:
Tak, bardzo fajna koszulka
Stary 2016-11-21, 10:04   #557
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:

Edit. Udało się
Sliczny kombinezon. My wczoraj zaczelismy rozpakowywac "dary" i tez znalezlismy kombinezon. Co prawda niebieski, ale na rozmiar 62, mysle ze sie nada. Moja kolezanka odlozyla mi tez maly 56, tez niebieski Ale sie mega ciesze. Mam tez juz spiworek (tym razem rozowy), ale bez otworow na pasy, wiec i tak trzeba dokupic.

W ogole dostalismy mase ciuszkow od 56 do rozmiarow na 2-3 lata. Bede miala spoooory zapas

Cytat:
tzn wiedzialam ze latwo nie jest, ale tez myslalam a tu lezec na kanapie tu w lozku tu cos.. nie pomyslalam ze to pewnie JAKOS trzeba lezec a nie jak sie chce.
a ja mam nakaz spania na prawym boku (nakaz pilnownaia nielezenia na plecach, wiec prawie jak zakaz) po godzinie jestem zmeczona, marze zeby sie obrocic, no jakis dramat...
Mnie bardzo boli lewy bok, biodro, udo. Masakra jakas... Staram sie ukladac jakos, ale nacisk robi swoje.

Ja sie witam dzis po wizycie. Lekarka mnie uspokoila. Szyjka dluuga, afi w normie. Czekam na wyniki badan i za tydzien kontrola. Oczywiscie zalecane lezenie

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life

Edytowane przez Shiruvii
Czas edycji: 2016-11-21 o 10:07
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 10:05   #558
agniecha828
Rozeznanie

Teraz widze, ze innezobaczylam serce i jakos z automatu uznalam, ze to te samemoj blad

agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 10:07   #559
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Jakbym miała mieć ze 3m więcej, to chciałabym żeby zmieściło mi się jeszcze małe pomieszczenie gosp. Brakuje mi takiego miejsca, gdzie byśmy trzymali narzędzia

Oooj taaaak... My mamy 74m2 i takiego miejsca też brakuje.... Mamy niby dużą i pojemną szafę i narzędzia spokojnie się mieszczą... ale już np suszarki na ubrania nie mam gdzie schować... albo jakieś wiadra... zawsze gdzieś na widoku.

Ostatnio w carrefourze widziałam świetną koszulę nocną "starwarsową", czarną z napisem may the force be with you.... no idealna na poród... ale szkoda by mi ją było zniszczyć... Może czarną da radę odratować?
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-21, 10:08   #560
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
A widzialam dziś w gazetce lidla tą koszulę w kratkę na guziki, któraś wrzucala, to będzie w tym tygodniu.

Można też sobie teraz z lidlu skomponować własną pizame i widziałam tam taką fajną koszulkę z rozpinanymi guziczkami i do tego można dobrać jakieś fajne spodnie w kratkę

Jezeli to raka zwykla koszulka czarna z dlugim rekawem, to guziki, to antrapa. Ja sie nadzialam

agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 10:09   #561
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
W "moim" szpitalu położna też niby zapewnia, że taka ochrona krocza właśnie jest. Śmiała się, że tak naprawdę większość porodu one mają luz a pracują dopiero w ostatniej fazie. I wtedy właśnie zajmują się kroczem, jego masażem, kontrolą itp Mówiła, że jak ma pęknąć to one to od razu widzą bo w tym miejscu zmienia się kolor tkanki i nacięciem reagują dopiero wtedy gdy zapowiada się duże pęknięcie.
Pytałam lekarza to powiedział, że mają mały odsetek nacięć, koleżance masowala Polożna w trakcie i nie pękła. Mam na sr Polożna pokazała jak samemu sobie masowac

Cytat:
Widać😀
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 10:12   #562
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja brałam prysznic 3 h po porodzie. Pielęgniarka mi pomagała bo słabo mi się robiło. Wtedy dopiero po kąpieli ubrałam czystą koszulę. A Darie mi przynieśli właśnie po mojej kąpieli
Aha rozumiem Zapytam na SR jak jest u nas w szpitalu W każdym razie żałuję, że nie kupiłam trzech koszul z guziczkami

Cytat:
A u nas mówiła położna o jakimś przystawieniu na chwilę dziecka niedługo po porodzie, temu mam takie dziwne zagwozdki Po prostu dokupię trzecią koszulę na poród i koniec zastanawiania się

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
Dzien dobry mamusie ja juz od 6 nie spie, bylam z rana w banku i mnie tak spanie muliiii
Bierzesz przykład z Justi i zaczęłaś pranie brudnych pieniędzy?

Cytat:

Od kiedy ta promocja kochana?

Cytat:
Biedactwo, doznałam tego uczucia w minimalnym stopniu, ale było to okropne zamówiłam rogal do spania, mam nadzieję, że będę zadowolona

Cytat:
kurcze a ja bym właśnie wolała fiszbiny, mam wrażenie, ze wtedy moćniej trzymaja biust, a mój mały nie jest. Chodzi o ewentualny ucisk czy czemu nie ma być fiszbin?

a myslisz, ze potem po porodzie nie bedą za duże? bo ja planuje je do szpitala +potem na karmienie, teraz raczej nosic ich nie bede
1. Na mój niedoświadczony rozumek - fiszbina wbijająca się w pierś może spowodować ucisk na kanalik z pokarmem i przyblokuje go. Ale zapytam położnej na SR (ona ma mnie już dość, zadaję najwięcej pytań )

2. Nie wiem na ile mi zejdzie brzuch po porodzie, a nie lubię obcisłych koszul (nauczyłam się tego podczas pobytu na laparoskopii) więc dla mnie idealna. A w domu i tak nie będę w tym spać, wolę biustonosz do karmienia i jakąś bluzeczkę

Cytat:
Stary 2016-11-21, 10:15   #563
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
no wiec wlasnie kolezanka z pracy mi kiedys powiedziala "jak bedzie chciala to sie zgadzaj! niech tną!"
i taki tez mam plan

Cytat:

elegancko, gratki! zazdroszcze tych super dokładnych badan, mi przepływy to tylko sprawdzali 2 razy i pewnie 3 ostatni na tym w 30 tyg będzie
u mnie ogladal pepowine, seruszko, wlaczal te kolory zawsze. ale pierwszy raz teraz powiedział "ok poczatek 3 trymestru, sprawdzimy przepływy dokladnie i bedziemy sprawdzać na kazdej wizycie juz do konca"
wiec spokojnie.. chyba sie to robi pozniej (wczesniej tez maluszek chyba za malutki zeby zaburzać przepływy)

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Oooj taaaak... My mamy 74m2 i takiego miejsca też brakuje.... Mamy niby dużą i pojemną szafę i narzędzia spokojnie się mieszczą... ale już np suszarki na ubrania nie mam gdzie schować... albo jakieś wiadra... zawsze gdzieś na widoku.

Ostatnio w carrefourze widziałam świetną koszulę nocną "starwarsową", czarną z napisem may the force be with you.... no idealna na poród... ale szkoda by mi ją było zniszczyć... Może czarną da radę odratować?
krew sie spiera wiec mysle ze luzno
Stary 2016-11-21, 10:16   #564
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Ja sie witam dzis po wizycie. Lekarka mnie uspokoila. Szyjka dluuga, afi w normie. Czekam na wyniki badan i za tydzien kontrola. Oczywiscie zalecane lezenie
Super, że wszystko dobrze

Cytat:
Teraz widze, ze innezobaczylam serce i jakos z automatu uznalam, ze to te samemoj blad

Stary 2016-11-21, 10:22   #565
sQuaara
Zakorzenienie

SPROSTOWANIE: oczywiscie na lewym mam spac, nie prawym !
Stary 2016-11-21, 10:30   #566
mariea
Zakorzenienie

wszędzie w necie piszą o tym lewym boku, a i Nicole Sochacki i na sr ginekolog mówili, że to jakaś fama poszła z tym lewym bokiem. najważniejsze spac czy leżeć na boku (chodzi o 3 trymestr), wszystko jedno prawy czy lewy. dla mnie to ok, bo ja taka wiercipiętka w nocy jestem, że nie potrafiłabym spędzić całej nocy na jednym boku. muszę zmieniać. najgorsze jest leżenie na wznak i ono jest w sumie zabronione. ale już to rozumiem, bo jak się położę na wznak to czuje okropny ból i muszę błyskawicznie na bok się przetoczyć.

okropnie ząb mnie boli, w środę wizyta. jestem twarda baba i ciągle nic nie łyknęłam przeciwbólowego. obym dała radę do środy wytrzymać. mam nadzieję, że mi pomogą szybko, bo już gryzę ściany i kota niemal z bólu

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość

super, obyś do końca ciąży już nie miała żadnych przykrych historii!!
Stary 2016-11-21, 10:35   #567
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jest super. Pierwszy raz go dotykałam. Ni to modelina ni plastelina. Trzyma się razem jak się go "ugniecie" rozchodzi się jak jest na reku lekko rozluźniony. Bałagan się robi, ale wystarczy odkurzacz. Nie brudzi rąk i powierzchni. Mój synek lubi to. 🖒 dziś znów od rana zabawa. Robimy zwierzęta, piłki i babki. 😊 1479724536795.jpg

22/40
it's a boy.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-21, 10:38   #568
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście ma inną konsystencję niż normalny piasek,ale i tak się sypie i wszędzie przykleja
Ten co my mamy nie przykleja się. 😐

22/40
it's a boy.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 10:43   #569
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Wlasnie taki jest ból w mieszkaniach, ze architekt nie myśli o takim pomieszczeniu.
Co do koszuli to mysle ze krew sie spokojnie spierze, tylko najpierw trzeba wymoczyć w zimnej wodzie.

Cytat:
SPROSTOWANIE: oczywiscie na lewym mam spac, nie prawym !
Wlasnie tak sie zastanawiałam czemu masz nakaz na prawym jak wszyscy mówią o lewym ja po dzisiejszej nocy mam dość lewego boku.
Stary 2016-11-21, 10:45   #570
mariea
Zakorzenienie

właśnie pudło z gemini przyszło, ale jest tak cholernie ciężkie, że zostawiłam je na zewnątrz może jak się napije herbaty nabiorę sił i przydźwigam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości