|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Niepotrzebnie na sr i w internetach tak trąbią o tym samooczyszczaniu organizmu, bo człowieka dopadnie zwykła sraczka a juz panikuje, ze zaraz zacznie rodzić...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Motylku teraz patrzę, że Ty miałaś termin na 08.12! Z usg Ci wychodziło wcześniej czy po prostu maluszek postanowił sam sobie wyjść? |
|
|
|
|
#1113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo na jakims watku o tym pisaly i mnie to zastanowilo.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
zdrowka dla was dziewczynki! ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- mewka - ja wczoraj mowie do tz ze jak cyce opadna to ma dorobic mi na nowe a co chce byc piekna a nie sie cycow wstydzic ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaciekawiłaś mnie tym Stranger things, uwielbiam film sf leci na jakimś programie?
|
|
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie!
|
|
|
|
|
#1116 | ||||
|
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no ale widac taka juz mam naturę ze lubie wyzwania i adrenalinę ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mnie tez w nocy pobolewal brzuch ale to chyba zasługa mojego synka ktory ma coraz wiecej siły i sie rozpychał niemiłosiernie do 4 rano. W każdym razie przez najbliższe 46 godz nóżki na supeł bo mojej położnej nie ma w szpitalu ![]() ![]() wiec rodzic nie moge
Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-11-21 o 09:20 |
||||
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
kibelek sie montuje
![]() dostałam wczoraj od cioci TŻ 12 paczek pampersów po 22 sztuki rozmiar 1 264 pampersy, juz sie powoli nie moge doczekać aż założe pierwszego ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- aa i poprosiłam synka, żeby dzisiaj w nocy był spokojny i dał się wyspać mamusi i miałam cudowną nockę |
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam ciężką noc chyba przez ten halny, który nieźle szaleje 😨 jakies głupie sny aż się spocona budziłam, gorąco mi było.
Na zewnątrz 15 stopni! i jak tu się ubierać? Wole mróz teraz a tak to chodzę w zimowej bo boje się, że to zdradliwa pogoda. |
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
ciepla zime mamy ale to dobrze
![]() ja zaraz jade odebrac wyniki, zajade do rossa pokupuje juz rzeczy do szpitala typu szampon ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
dobra nie ma co u nas po porodzie od razu wpadamy w figure fit , wszystko zgrabniutkie i ladniutkie jak ta lala !Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy, przenigdy nie zgadniecie co właśnie facet wyjął nam z pionu kanalizacyjnego
![]() 1. blaszka na ryby 2. taaaka długa łyżka do butów ![]() CO ONI JEDLI? |
|
|
|
#1122 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przez 7h skurcze co 4 min? Omg biedna Ty, ja dalej sobotę wmawiam, że pójdzie szybko i sprawnie byle już się w końcu zaczęło :p Cytat:
Gratulacje!!!! Cytat:
![]() Cytat:
Julek może się robić do nich ile wlezie :pCytat:
może przywieje nam szybkie porody ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- WTF? Masakra :P |
|||||
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
melduje, że zaraz kibelek będzie działał, a w ciągu godziny przywiozą lodówkę i pralkę
dziś już w końcu mogę rodzić!
|
|
|
|
#1124 |
|
Zadomowienie
|
Alez tu duzo naprodukowalyscie od nocy.
Ja jak przystalo na dzień wolny wlasnie wstalam. Podoba mi sie ten urlop. Liliana jest grzeczna i daje mamusi pospac ![]() Motylku gratuluję Michalinki! Dopisze ciebie i jjb dzis na 1 str. Uciekam jesc sniadanko bo mi e brzuchu burczy z glodu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1125 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moj maluch dzisiaj stwierdzil ze popracuje nad bicepsem mamusi i od rana nie daje sie odlozyc...dzieki temu umiem juz robic sandwiche jedna renka 😋 Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#1126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Mi sie marzy nowa kuchnia bo nasza ma prawie 40 lat...
|
|
#1127 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Motylku, gratulacje!!!
Tulcie się i odpoczywajcie! ![]() Cytat:
Ja śniadanie, dzieciaki do szkoły i najpierw wzięłam się za wizaż, jak mi na tel mignęła wiadomość od motylka...Cytat:
Dziś u mnie pierwszy raz od dłuższego czasu prawdziwie jesienna szaro bura naparzająca deszczem pogoda.Kurcze, ale że do końca tyg? Ambitnie! Ja to chyba nie dam rady, ale w sumie ja mam znacznie więcej czasu niż Ty, uff Już dokupiłam drugą suszarkę na ubrania, bo przecież dla tych moich chłopaków to się ciągle tyle pierze, że ledwo nadążam to suszyć, a gdzie tu się wstrzelić z praniem dla Lidki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() W Polszy, w Polszy Cytat:
![]() Ja tu taka spragniona akcji porodowych jestem, skoro do mojej jeszcze tak daleko, a tu jjb i motylek hop siup szybciorem i cichaczem po fakcie już dają znać ![]() ![]() Cytat:
Ja uważam, że było dość sprawnie Jak pojechałam wreszcie do szpitala, to urodziłam w 2,5h od przyjazdu. Te skurcze nie były jakoś specjalnie bolesne, takie mocne przepowiadające o! Była noc, ja sobie siedziałam przy kompie na wielkim wygodnym fotelu, oglądałam jakieś filmy czy czytałam coś i zleciało parę godzin, a obok w aplikacji liczyłam odstępy między skurczami Byłam już tak przyzwyczajona do takich fałszywych alarmów i nie chciałam dać się nabrać na kolejny, że nie robiło to na mnie wrażenia Ale udało mi się przysnąć. Dopiero jak mnie obudziły po 1,5h lekko bolesne skurcze, poszłam pod prysznic i poczułam ciepło na udach - sączące się wody (Pod prysznicem! Także da się poczuć dziewczyny, nie martcie się tak ), to dopiero uwierzyłam, że się zaczyna, ale jeszcze zostałam w domu kilka godzin i pojechałam jak skurcze zrobiły się bardziej bolesne.Cytat:
Ja też lubię Twoje relacje! ![]() Ależ Wam to ładnie piernikiem poszło. Oby tak do końca, aż będziesz miała wszystko na tip top pomontowane i poukładane, żebyś nie musiała się tym po porodzie martwić! ![]() Cytat:
![]() Oj, znamy to, znamy Tyle rzeczy matka potrafi zrobić jedną ręką, że przeciętnemu człowiekowi w głowie się nie mieści Macierzyństwo świetnie na Ciebie wpływa Chyba więcej do nas piszesz
|
|
#1128 |
|
Zadomowienie
|
Folinka moge zadac pyt. Ile placisz za GBS??? Ja to robie przez charity. Oplata jest powyzej £10. Ja dalam £20, bo £10 bylo mi glupio. Wyslali mi caly test z oplaconym czekiem i koperta zwrotną, ide z tym w czwartek notmalnie do poloznej, ona mi robi a ja odsylam. Nawet moja polozna byla w szoku, ze jest taka fundacja. Oni chca zeby w koncu NHS wprowadzil to badanie do obowiązkowych. Mi kilka dziewczyn tu z UK polecily ten sposob, bo normalnie to koszta między £35 a £50.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1129 |
|
Zadomowienie
|
No tak, u mnie 45f. W takiej jakby prywatnej przychodni dla ciężarnych, gdzie robią usg, itp.
Dzięki, pomyślę o tym! ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Kurczę, szukałam już kiedyś i teraz też widzę tylko takie po 35 f z wysyłką i że sama mam sobie to pobrać. To już wolałam dać 45 i niech mi to położna należycie zrobi i nie bawić się w wysyłanie. Lucky, zarzucisz jakimś linkiem skąd to masz za dychę? ![]() Dobra, idę wreszcie włączać to pranie ![]() Choć w sumie w weekend nie próżnowałam
|
#1130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oh ja tu się staram synowi restrykcyjną dietę wprowadzić, co by się zdecydował szybciej wyjść i poszukać brakujących ciastków, a Ty o pączkach Cytat:
Dzień dobry melduje, że głaskanie brzucha nic nie dało, odpuszczam wywoływanie porodu, niech się dzieje wola nieba
|
|
#1131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Maz mnie chyba zarazil. Glowa mi pęka. Leze i sie trzese mimo, ze w domu jest 21 stopni... oj niefajnie. Mialam tyle planow a zasiadlam na sofie i ani mi sie sni stąd wstac;( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Oj jak mi ciezko polozyc nogi na stol 😱😀
|
#1133 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli jest dla nas nadzieja mi się marzy żeby wszystko poszło szybko, chyba bym 7h nie wysiedziała w domu, bo jak pomyślę o teściowej, która znając życie jakby tylko zauważyła, że coś się dzieje to by przychodziła do nas kontrolować jak się czuję :p Dlatego błagam moje dziecię żeby poszło szybko i gładko, najlepiej albo w nocy albo jak teściowie będą w pracy ![]() Cytat:
![]() My dziś mamy dwa tygodnie do terminu obym nie musiała aż tyle czekać na moją kruszynkę
|
||
|
|
|
#1134 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, Lucky
Zdrowka!!! Moje chłopaki też zakaszlane, a ja obudziłam się z lekkim bólem gardła, więc od razu ruszam z odsieczą, co by nic się nie rozwinęło!
|
#1135 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1137 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam termin z USG za 6 dni a z OM za 9 ![]() Cytat:
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko, zebys nie odwalila i predzej nie urodzila, nie chce sama 😂
|
#1140 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do pitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cytat:
nastepna duza dzidzia, fajnie! opisz swoj porod, bo chyba poszedl szybko i latwo jak jeszcze mialas sily tu do nas napisac. patrze na twoj podpis na dole i widze, ze 3 pazdzietnika na usg wazyl 3090g, moj dokladnie tyle samo w ten sam dzien. Mialam robione wtedy badanie przez dobea gineklog w szpitalu. I jakos nie chce mi sie wierzyc ze teraz by mial wazyc juz 3700g
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

posłusznie usłuchała mamy, że po 20.11 może wychodzić
waży całe 3750g czyli akurat ja ma laskę przystało i ma 58cm
rosi:

no ale widac taka juz mam naturę ze lubie wyzwania i adrenalinę 

)
Najpierw przedwczesne skurcze, leki na podtrzymanie przez jakieś 10 tyg., a potem poród 3 dni po terminie
Przepraszam