|
|
#1081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤
Poczekam do poniedziałku i zobaczę co moja pani Ginekolog powie u nas w labo są niby normy do 4,2
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nulkaa3, siilmariien dziękuję! |
||
|
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kontroluję TSH od paru lat i mi się waha między 2 a 3, pomimo tego nie biorę żadnych leków, bo bym na starość "prewencyjnie" brała chyba całą fiolkę tabletek.
U mnie to wahanie wynika z hiperprolaktynemii raczej. Raz miałam powyżej normy, jak odstawiłam tabletki anty i miałam zapalenie tarczycy. Po miesiącu z Euthyroxem wszystko wróciło do normy. Ten ginekolog, do którego chodzę zastępczo też jak zobaczył wynik 2.4 to mi powiedział, że to się nadaje do leczenia, a ja się postawiłam. Bo na cholery coś brać jak reszta hormonów jest ok i USG tarczycy też? Będę na pewno się bronić dalej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
A no to inna sprawa.
Nie znałam fajek historii. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- *Całej, ach ten słownik w telefonie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1087 |
|
MerDer 4ever
|
Lipcówki 2017 ❤
Norma dla młodej kobiety a szczególnie starającej sie o dziecko to poniżej 2,5 a najlepiej jak jest 1-1,5. Ja pozostałe wyniki mam w normie ale biorę leki żeby zbić tsh. Jeśli zejdzie to przestane brać po prostu.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko czy wy tez się tak strasznie szybko męczycie? Bo dzis mialam mega urwanie glowy w pracy mega duzo dokumentow do kserowania drukowania. Noszenie dokumentów i caly dzień w biegu. Przyszlam do domu po 16 i do teraz nie moge sie wyciszyć czuje jakbym maraton zrobiła i ledwo oddech łapie. Leżę już od 17 i nadal czuje się zmęczona
|
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po powrocie zaserwowałam sobie drzemkę dwugodzinną... W piątek to samo, w weekend też spałam w ciągu dnia po 2-3 godziny. Nie wiem jak ja wyrobię w pracy w tym tempie. ;/
|
|
|
#1090 |
|
Wtajemniczenie
|
Może męczyć tak aż bardzo to nie, ale w łóżku już leżę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1091 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka!
fajnie, że już jesteście W zeszłym roku też w listopadzie dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Niestety ta ciąża nie zakończyła się szczęśliwie. Ale w marcu znowu się udało i zaraz będę miała moją kruszynkę na świecie )Wiem, że dużo Wam teraz chodzi po głowie. teraz będziecie spać, rzygać he he, za kilka miesięcy będziecie wszystko kupować w przypływie sił, a na końcu ciąży, znowu będziecie ociężałe i leniwe --> takie śpioszki kanapowce się zrobicie )Ze swojej strony napiszę tyle, że nie odkładajcie wszystkiego na ostatnią chwilę (zakupów ciuchów, prania, prasowania), bo pod koniec ciąży serio jest ciężko wziąć się do roboty Najlepiej żeby wszystko było gotowe do 34-35tyg Wtedy jeszcze są siły i tak krzyż nie boli przy robieniu czegokolwiek mnie już nawet spacer do sklepu męczy, chociaż do 34 tygodnia namiatałam w pracy w restauracji jak poparzona. 4 tygodnie jak widać robią różnicę ![]() Dużo odpoczywajcie I myślcie pozytywnie!
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1093 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Można dołączyć? Zrobiłam wczoraj rano test i na razie jestem jak dziecko we mgle. Zrobiłam też wczoraj betę- 2800. Termin OM 20.10. Kalkulatory pokazują mi, że to 5 tydzień ![]() Kiedy powinnam zrobić kolejną betę? Mam wizytę u ginekologa 5 grudnia (ustalana wcześniej, z innego powodu), to nie będzie za późno? W przyszłym tygodniu mam cytologię - można ją bezpiecznie zrobić? Pozdrawiam!
|
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj! Betę najlepiej po dwóch dobach.
|
|
|
#1095 |
|
Wtajemniczenie
|
Darietta ja się okropnie męczę, jak coś w domu po pracy zrobię to muszę często odpoczywać bo jestem zmęczona jakbym w polu robiła cały dzień
![]() Calineczka ja miałam OM 14.10 a wizytę pierwszą u gin mam 7.12, myślę że jeśli nic niepokojącego się nie dzieje to nie ma potrzeby zbyt wcześnie iść na wizytę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1097 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli beta jest niedzielna, to powtórka wychodzi jutro. Myślę, że każdą z nas boli brzuch. Mnie zaczął 4dpo, chociaż od kilku dni jajniki dały żyć i ból bardziej jest okresowy. Po objawach innych dziewczyn nie martwię się tym, bo widzę, że to normalne, tak jak mdłości i zmęczenie.
|
|
|
#1099 |
|
Raczkowanie
|
A dziewczyny czy któraś z was boli kręgosłup? Bo ja normalnie umieram z bólu... wcześniej bolał mnie tylko odcinek ledzwiowy na dole a od paru dni boli mnie cały... Ani chodzić, ani siedzieć, ani leżeć nie mogę żeby nie bolało 😟
|
|
|
#1100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba warto się przejść, dla własnego spokoju, ale wiesz, tak bez stresu
W luxmedzie normy dla kobiet w ciąży są do 3,5. Ale moja endokrynolog twierdzi, że powinno być poniżej 2,0. Dlatego na pewno warto skoczyć do endo, może zleci leki, a może tylko powie że warto skontrolować tarczycę np. po miesiącu.Ja robiłam badania pod koniec lipca i wyszło mi prawie 3,8 (wcześniej miałam w okolicy 1,0), endo wysłała na różne badania, wykluczyła hashimoto i przypisała euthyrox (czyli hormon, którego miałabym zdecydowanie za mało, gdybym zaszła w ciążę i maluch nie miałby z czego czerpać - a na początku potrzebuje sporo i to ważne by mu nie zabrakło). W zeszłym tygodniu badałam tsh i spadło mi do 1,002 ale nadal mam brać euthyrox i nawet minimalnie więcej + kontrola za miesiąc. Tego leku nie ma się co bać, bo on w żaden sposób nie szkodzi w ciąży, po prostu uzupełnia "niedobór" hormonu, maluch może sobie czerpać tyle, ile mu potrzeba. No i na szczęście nie tyje się od niego, tylko wręcz przeciwnie, ale to oczywiście na marginesie ![]() No przecież! Tak myślałam, ale nie byłam pewna ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Raczkowanie
|
Ledwo żyję z powodu mdłości wieczornych
![]() Jak tylko wrócę z pracy męczy mnie aż do zaśnięcia. Jakieś rady co może pomóc? Gratulacje dla wszystkich nowych lipcówek ❤ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Mi pomaga imbir, albo herbata albo zalany wrzącą woda az nabierze aromatu. Nie doprowadzaj do uczucia głodu i pustego żołądka, mniej nasilac.się będą. Ja już nauczylam się trochę z nimi radzić
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Pokrojony tylko jak najwięcej małych kawaleczkow wtedy bardziej się z niego wyciągnie niż z jednego większego
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1105 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Dokładnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dużo dajesz imbiru do kubka? Bo właśnie nigdy nie wiem ile go wkroić, boję się że będzie za ostro jak dam zbyt dużo
|
|
|
|
|
#1107 |
|
Raczkowanie
|
Jutro kupię imbir i będę próbować 😊
Na siłę zjadłam kolacje i ledwo witaminy łyknęłam 😫 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musimy to przetrwać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2016-11-21 o 22:57 |
|
|
|
|
#1109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi nie pomagał żaden imbir ani nic. A uczucie takie jakby mi jedzenie z całego dnia stało na zoladku i fermentowalo. Między cyckami robił mi się jeden dodatkowy z żołądka ha ha Zniknęło kolo 12nastego tygodnia także cierpliwości! !Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

w czwartek idziesz do ginekologa pierwszy raz?
U mnie to wahanie wynika z hiperprolaktynemii raczej. Raz miałam powyżej normy, jak odstawiłam tabletki anty i miałam zapalenie tarczycy. Po miesiącu z Euthyroxem wszystko wróciło do normy. Ten ginekolog, do którego chodzę zastępczo też jak zobaczył wynik 2.4 to mi powiedział, że to się nadaje do leczenia, a ja się postawiłam. Bo na cholery coś brać jak reszta hormonów jest ok i USG tarczycy też? Będę na pewno się bronić dalej.

01 sierpnia 2015