|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤
Ja wczoraj próbowałam migdałów. Pomogło na pół godziny. -,- Dzisiaj próbuje z imbirem. Ciekawe czy śniadanie też zjem dopiero o 12.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1112 |
|
*sportaddict*
|
Mariolaw, Myszowata, Invisible_me - dołączam się do gratulacji
Lekarz Ci tak powiedział? Ja się latami leczyłam z hiperprolaktynemii a TSH zawsze miałam niskie. Nie ryzykowałabym w ciąży wysokiego TSH TAK! wychodzę po schodach z metra i dyszę, jakbym przebiegła maraton ![]() Wczoraj po 15 minutach stania w tramwaju myślałam, że zemdleję :| |
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, i to trzech, w tym dwóch endokrynologów. Jestem obciążona po mamie, która ma niedoczynność tarczycy, a również ma problem z prolaktyną od niedawna. U mnie kilka lat temu wyszła prolaktyna, szybciej niż u mamy. Pilnuję TSH. Poza tym widać zależność jak rośnie prolaktyna i jak reaguje na to TSH. Jeśli moi obaj ginekolodzy będą zdania, że mam brać hormon, to będę, ale na razie jest za szybko na takie ruchy, tym bardziej że w ostatnim badaniu mi TSH spadło w porównaniu z wynikiem wrześniowym.
|
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Wersja mnie kręgosłup boli ale byłam na to przygotowana. Niestety z czasem będzie coraz gorzej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziś ubudzily mdłości myślałam że niż nie wytrzymam ale jakoś się uspokoiło, wypiłam herbatę i wcisłam kromke chleba. Na razie jest dobrze. Gorzej ze dziś idę do pracy na jakiś 8 -9 godzin gdzie przez większość czasu stoję ...
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wypiłam herbatę z cytryną, miodem i imbirem. I słabo czuję, żebym długo wytrzymała, bo mdłości są nadal. :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- No, to odwiedziłam już kibelek, ale nie miałam czym zwrócić :-S masakra, jeszcze tak mi się chce spać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bolał mnie już wczoraj na maksa brzuch, ale wydaje mi się, że to nie fasolka tylko wzdęcia. Mąż poszedł mi po rosół do restauracji. Akurat dzięki bogu byliśmy u mojej mamy bo u mnie to takich rarytasów nie ma. Pomogło. Wstałam rano i znowu czuje brzuch, ale to dziwne bo mdłości nie mam w ogóle. Za to mam afrykańską śpiączkę, ciągle śpię i też jestem wiecznie zmęczona.
|
|
#1118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie mdłości chyba ustąpiły same z siebie, wczoraj jeszcze z rana czułam ścisk w żołądku, dzisiaj już ok. Trochę się martwię, bo gin mi powiedziała, że mdłości to dobry znak I temperatura mi lekko spadła mimo brania duphastonu Chyba przestanę mierzyć, bo się niepotrzebnie nakręcam...Za to ciągle chce mi się pić (suszy jak na kacu ) a przez to co chwilę biegam do toalety. Nawet w nocy muszę wstawać, choć zwykle wytrzymywałam do rana![]() No nic trzeba być dobrej myśli, że wszystko tam rośnie prawidłowo W czwartek idę na morfo i mocz, a w sobotę wizyta u gina
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam dzisiaj to samo - pierwsze spotkanie z muszlą zaliczone - 7t5d. Tez nie miałam czym wymiotować na szczęście, teraz boję się jeść cokolwiek. Kupiłam sobie gumy do żucia truskawkowe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zjadłam pół bułki z wędliną i warzywami, na więcej nie miałam siły, bo chyba źle by się to skończyło... Jeszcze na chwilę zrobiło mi się ciepło i słabo. Dziś temp skoczyła 37.3, wczoraj 37.1. Trzymam rękę na pulsie, żeby wiedzieć jaka jest teraz moja średnia, na wypadek gdybym jednak się przeziębiła. Jestem ciekawa jak długo będzie mnie to wszystko trzymać...
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Matko laski wychodzi na to, że ja jestem ignorantką. Nic nie mierzę, nie spr i nie martwię się.
|
|
#1122 | ||
|
*sportaddict*
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie tak działał Bromergon, który mi jeszcze bardziej rozwalił prolaktynę. Po Dostinexie na początku miałam rzeźnię hormonalną, taką że byłam bardzo wybuchowa, emocjonalna. Przeszło po paru miesiącach, teraz nic mi nie dolegało.
|
|
|
#1124 | ||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Szczególnie w pierwszym trymestrze bo dzieciątko od nas pobiera hormony ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1125 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=morelle_;67798226]Gumy to niezbyt dobry pomysł bo pobudzają żołądek do pracy. ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Matko laski wychodzi na to, że ja jestem ignorantką. Nic nie mierzę, nie spr i nie martwię się.[/QUOT Ja też jestem ignorantkanic nie mierzei nie martwię się już tak jak w pierwszej ciąży. Nie mam ns to czasu. Córka wypełnia mi go cudownie 😍😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że jak sobie usiade to w tym stanie mi szef nic nie powie
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie martwię temp, bo wiem, że w ciąży ma prawo być wyższa. Chodziło mi o to, że sobie notuję, żeby wiedzieć jaka jest teraz dla mnie "normalna"
|
|
|
#1128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój gin też tak uważa. Cytat:
|
|
#1129 |
|
Zadomowienie
|
mogę nieśmiało dołączyć? wczoraj zobaczyłam 2 kreski, termin wg kalkulatora to 24 lipiec
![]() mam już córcię z lipca 2015 r. nie myśleliśmy z mężem że uda sie za 1 razem
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje
|
|
#1131 |
|
Zadomowienie
|
hehe choć córka z 17 to w sumie fajnie jakby dwójka była z tego samego dnia
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe
|
|
#1133 |
|
Zadomowienie
|
7 "chciałam" córkę
ale udało sie 17
|
#1134 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się wydaje że będę bardziej sierpniowa mama
zobaczymy w poniedziałek po wizycie Czy wam też ciągle mokro? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
|
|
#1136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest mokro
|
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie jest dużo śluzu. Ehh, od 3 godzin walczę w pracy sama ze sobą, jestem tak zmęczona, że zaraz zasnę. Nie mam na nic siły, nawet myśleć nie mogę.
Jedyne o czym marzę to iść spać. Porozmawiam o tym z lekarzem w czwartek. Z dnia na dzień czuje się coraz gorzej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1138 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam taka huśtawkę nastrojów od kilku dni, że nie daję rady normalnie... Czuję się cholernie samotna i opuszczona, jednocześnie drażni mnie obecność innych (rodziny). Lekarza (1 wizytę) mam dopiero za tydzień i to też podkręca mój niepokój. W dodatku tragicznie siadło mi libido. Zero. Nic. Czuję się jak jakiś kosmita. Gorzej, że tż patrzy na mnie w sposób który to jeszcze potwierdza... Mam nieustające poczucie straty czasu, jakiegoś rozbicia i dojmującego poczucia braku.
Książkowa wersja depresji ciążowej, czy jak? ![]() ratunkuu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Faithworkswonders - u mnie sucho
Rosa Porta - mnie w niedzielę wszystko wkurzało, nic mi sie nie chciało. Teraz nastrój lepszy, ale za to żołądek wariuje. Było pytanie o bóle kręgosłupa - czytałam, ze to normalne w tym okresie. U mnie na szczęście spokój, ale i tak codziennie sie rozciągam rano do czego was zachęcam. Ból brzucha konsultowałam z ginem i mówiła, ze to normalne. Chociaż mnie już mało kiedy boli, bardziej na początku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1140 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja i Bartosz jesteśmy chorzy
gardło i katar :smark: dzisiaj jesteśmy u mojej mamy do 16 i jutro też z samego rana przyjedziemy przed 8, bo na 8 na powtórkę bety idę to będę mogła trochę odsapnac i się wygrzac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

Chyba przestanę mierzyć, bo się niepotrzebnie nakręcam...

Jedyne o czym marzę to iść spać. Porozmawiam o tym z lekarzem w czwartek. Z dnia na dzień czuje się coraz gorzej.